NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zippoo87

#11826 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

meni nije jasno kako neko moze podrzavati ovo novo dizanje akciza kada svi znamo da je najveci kriminal i kradja drzavnih para upravo na izgradnji puteva
kako neko moze podrzavati politicare da nam jos vise uzimaju i jos govoriti da je auto luksuz
neke stvari ovdje na Balkanu nikada nece biti normalne

a i vidim zadnja 2 dana sva se medjunarodna zajednica i EU digli i vrse pritisak da se usvoje zakoni,majku li im njihovu lopovsku

jos onaj vigermark govori kako ce to podici standard gradjana...konta ovi ovdje su bas teski debili,nece oni skontati sta ja govorim :D
problemnatravunu

#11827 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by problemnatravunu »

Nazalost, barem u Sarajevu, kod ovakvog jadnog i bijednog javnog gradskog prijevoza, auto je potreba svakome ko ima vise od jedne obaveze dnevno!
Dobar, kvalitetan i tačan javni gradski prijevoz je pocetak svake priče, automatski bi imali manje auta na cesti, manje guzve, manje zagadjenja, ali kakvi, jadan je onaj ko ovisi o javnom prevozu.
I sta ce ljudi, u principu i ne pitaju sta kosta imanje auta......
Me_again

#11828 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

zavezata-vreca wrote:200000 se digne jedino za prvi maj i to neko na igman neko na bijambare neko na barice ... Uglavnom dize se raja. Akcize podrzavam sto posto ... Prosjecna pododica danas ima bar dva auta ... Auto je cisti lukzuz za vecinu. Internet od 40 km je potreba a kad mu voda dodje 15 km jebe im sunce i oblak.
I vazda neka priva oni oni oni i mi ... Oni su lopovi uhljebi i sl. A kad treba govoriti o imenima onda su svi picke. Nas narod ima dva jebena problema:
1. Uvijek i svigdje ima halucinaciju da mu neko radi o glavi i uvijek ide s pretpostavkom da ce ga druga strana ojadit i prevarit.
2. Ima kontra prioritete ... Daj net od 100 mb/s i 4 g mrezu al zato uzmi hljeb od 85 pf umjesto onoga od 1 km.

Priča oko akciza poprima neobično značajan infantilni karakter.
Samo čovjek bez vizija o napretku i shvatanja o realnom svijetu može reči da akcize ne trebaju. Pa prijatelji, svi bi uživali dobre ceste i autoputeve ali nemoj druže preko mojih leđa, zar ne ? Da stvar bude gora, ovdje nije riječ samo o uživanju spomenutih dobara, nego o povezivosti sa svijetom i privlačenjem stranih ulagača u ovu državu.
Da se jednom dobro svi razumijemo, litar uveženog benzina ili nafte košta jednako i u BiH i u Njemačkoj ali je u Njemačkoj maloprodajna cijena skoro dva puta veča. Što li ? Zašto Njemačka ima tako dobro izgrađene i održavane ceste ? Zašto u Njemačkoj sve tako dobro funkcioniše ? Misterija, zar ne ? Ništa bez novaca ne funkioniše.
Domači Bosanac ili Hercegovac bi da plati litar goriva pola marke, da registruje auto za 100 maraka, buni se protiv fiskalne kase jer neče državi da plača porez, čuj parking treba platit znači pljačkaju me, jebe ga se što svojim smetljem od auta truje pluča moje a i ostale djece, ali bi gospodin da ima ceste kao staklo ravne da se ne bi puno truckao u svom ljubimcu sa propalim amortizerima.
I vazda ona seljačka priča, slab standard. Niko izgleda da skonta da standard nije slab zbog cijena (ionako je kod nas prilično jeftino u odnosu na Europu ili Evropu) nego zbog toga što se ne zarađuje dovoljno. Jbg, treba zasukati rukave, svi nešto čekaju da im država nađe posao. Nema toga više.
A ovo za kontra prioritete mislim da i sam neznaš koliko si u pravu. Bitno je u kafiću imati na stolu dobar mobitel, sunčane naočale naizgled skupe i ključ od nekog premium auta od prije dvadeset i pet godina, a što se u pađe nema više od dvaest maraka to niko ne vidi.
Mislim, ono fuj, ali na kvadrat. Kakvih mediokriteta u ovoj BiH ima bože sačuvaj.
amar1994

#11829 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:

zasto njemacka funkcionise , zato sto je drugi mentalitet ljudi , porez i pdv su dovoljni za igradnju over and out , vi koda ste placeni od strane Masona i njihovog MMF-a i EU-banke za razvoj :-) :-) :D

Za ovo sa kafom i mobitelom se slazem , to je jedan od nacina zatupljenja naroda , da bi oni mogli radit i sisat kako hoce :izet: :thumbup:
Last edited by amar1994 on 06/04/2017 23:06, edited 1 time in total.
kloniran

#11830 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Me_again wrote:
zavezata-vreca wrote:200000 se digne jedino za prvi maj i to neko na igman neko na bijambare neko na barice ... Uglavnom dize se raja. Akcize podrzavam sto posto ... Prosjecna pododica danas ima bar dva auta ... Auto je cisti lukzuz za vecinu. Internet od 40 km je potreba a kad mu voda dodje 15 km jebe im sunce i oblak.
I vazda neka priva oni oni oni i mi ... Oni su lopovi uhljebi i sl. A kad treba govoriti o imenima onda su svi picke. Nas narod ima dva jebena problema:
1. Uvijek i svigdje ima halucinaciju da mu neko radi o glavi i uvijek ide s pretpostavkom da ce ga druga strana ojadit i prevarit.
2. Ima kontra prioritete ... Daj net od 100 mb/s i 4 g mrezu al zato uzmi hljeb od 85 pf umjesto onoga od 1 km.

Samo čovjek bez vizija o napretku i shvatanja o realnom svijetu može reči da akcize ne trebaju. Pa prijatelji, svi bi uživali dobre ceste i autoputeve ali nemoj druže preko mojih leđa, zar ne ? Da stvar bude gora, ovdje nije riječ samo o uživanju spomenutih dobara, nego o povezivosti sa svijetom i privlačenjem stranih ulagača u ovu državu.
Da se jednom dobro svi razumijemo, litar uveženog benzina ili nafte košta jednako i u BiH i u Njemačkoj ali je u Njemačkoj maloprodajna cijena skoro dva puta veča. Što li ? Zašto Njemačka ima tako dobro izgrađene i održavane ceste ? Zašto u Njemačkoj sve tako dobro funkcioniše ? Misterija, zar ne ? Ništa bez novaca ne funkioniše.
Domači Bosanac ili Hercegovac bi da plati litar goriva pola marke, da registruje auto za 100 maraka, buni se protiv fiskalne kase jer neče državi da plača porez, čuj parking treba platit znači pljačkaju me, jebe ga se što svojim smetljem od auta truje pluča moje a i ostale djece, ali bi gospodin da ima ceste kao staklo ravne da se ne bi puno truckao u svom ljubimcu sa propalim amortizerima.
I vazda ona seljačka priča, slab standard. Niko izgleda da skonta da standard nije slab zbog cijena (ionako je kod nas prilično jeftino u odnosu na Europu ili Evropu) nego zbog toga što se ne zarađuje dovoljno. Jbg, treba zasukati rukave, svi nešto čekaju da im država nađe posao. Nema toga više.
A ovo za kontra prioritete mislim da i sam neznaš koliko si u pravu. Bitno je u kafiću imati na stolu dobar mobitel, sunčane naočale naizgled skupe i ključ od nekog premium auta od prije dvadeset i pet godina, a što se u pađe nema više od dvaest maraka to niko ne vidi.
Mislim, ono fuj, ali na kvadrat. Kakvih mediokriteta u ovoj BiH ima bože sačuvaj.
u njemačkoj je plata 4 puta veća nego kod nas
u njemačkoj nema 1 čovjek zaposlen u administraciji na svakih 10 živih osoba u BiH
u njemačkoj administracija nije jedna velika familija
u njemačkoj javne firme nisu legla rodbine i pogodnih
u njemačkoj ne guta administracija kompletan godišnji budžet pa i više od toga
u njemačkoj nema budžetskih seratora koji opravdavaju podizanje nameta na sve moguće načine, nego ako treba uštediti kreće se prvo od administracije
hoćemo li dalje...
Me_again

#11831 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote::lol: :lol: :lol:

zasto njemacka funkcionise , zato sto je drugi mentalitet ljudi , porez i pdv su dovoljni za igradnju over and out , vi koda ste placeni od strane Masona i njihovog MMF-a i EU-banke za razvoj :-) :-) :D
Mentalitet je, moj Amarildo, ubleha najobičnija. Koji mentalitet u Njemačkoj koja je dobro znamo šta je radila u II svjetskom ratu ?
Stvar je poretka i organizacije, sa oruđima tipa nebeske kazne za sva nepridržavanja napisanih pravila itd itd.
Me_again

#11832 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

kloniran wrote:
Me_again wrote:

u njemačkoj nema 1 čovjek zaposlen u administraciji na svakih 10 živih osoba u BiH
u njemačkoj nema budžetskih seratora koji opravdavaju podizanje nameta na sve moguće načine, nego ako treba uštediti kreće se prvo od administracije
hoćemo li dalje...
Popij kafu ili pivu, nasamo, pa se zamisli zašto tako nije kod nas a kod njih jeste.
amar1994

#11833 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:

Mentalitet je, moj Amarildo, ubleha najobičnija. Koji mentalitet u Njemačkoj koja je dobro znamo šta je radila u II svjetskom ratu ?
Stvar je poretka i organizacije, sa oruđima tipa nebeske kazne za sva nepridržavanja napisanih pravila itd itd.
Stvar je da se porobe svi , na jedan civilizovan i moderan nacin , pa bolan svake godine sve vise super milionera , a citav svijet sve siromasniji.

Sad je dobro kako ce da nam bude . Te nebeske kazne da se provode po serijatu , bibliji , to bi drugacije bilo .
Cim peder , ubica , lopov i diler droge ima prava sve ti je jasno.

Najbitnije je da svako krene od sebe :)

OT. Gdje je najjetiniji dizel u Sa , zadnji put sam nasuo prije 3 sedm :lol:
Naslovnica

#11834 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Naslovnica »

channel10 wrote:Zenica EP na autoputu: BMB 95 1,86, D5 isto, D4 1,81
Izvini, koji EP na kojem autoputu?!
:shock:
Me_again

#11835 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:

Stvar je da se porobe svi , na jedan civilizovan i moderan nacin , pa bolan svake godine sve vise super milionera , a citav svijet sve siromasniji.

Sad je dobro kako ce da nam bude . Te nebeske kazne da se provode po serijatu , bibliji , to bi drugacije bilo .
Cim peder , ubica , lopov i diler droge ima prava sve ti je jasno.

Najbitnije je da svako krene od sebe :)

OT. Gdje je najjetiniji dizel u Sa , zadnji put sam nasuo prije 3 sedm :lol:
Samo ću ti na zadnje pitanje odgovoriti, za ova prva nisam siguran da si pravi sagovornik:
Ja sipam na BP, dizlo im je 1.71 jutros a i jučer bilo. Jbg, puno trošim goriva, mene će te iste akcize sjebati 10 puta više nego ostale učesnike na ovoj temi ali sam ipak za njih. Za dobrobit sviju nas.
A istjerati čemo mi i ove štakore od kvazipolitičara, vrijeme radi za nas, ne brini.
kloniran

#11836 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Me_again wrote:
kloniran wrote:
Me_again wrote:
hoćemo li dalje...
Popij kafu ili pivu, nasamo, pa se zamisli zašto tako nije kod nas a kod njih jeste.
zato sto kod njih nema toliko uhljeba koji opravdavaju akcize od kojih se nece izgraditi ni metar ceste nego ce ici direktno za plate/place uhljebima
amar1994

#11837 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
Samo ću ti na zadnje pitanje odgovoriti, za ova prva nisam siguran da si pravi sagovornik:
Ja sipam na BP, dizlo im je 1.71 jutros a i jučer bilo. Jbg, puno trošim goriva, mene će te iste akcize sjebati 10 puta više nego ostale učesnike na ovoj temi ali sam ipak za njih. Za dobrobit sviju nas.
A istjerati čemo mi i ove štakore od kvazipolitičara, vrijeme radi za nas, ne brini.
:shock: 1.71 , hvala :)

nadam se da radi vrijeme za nas :thumbup:
Me_again

#11838 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

kloniran wrote:
Me_again wrote:
kloniran wrote:
zato sto kod njih nema toliko uhljeba koji opravdavaju akcize od kojih se nece izgraditi ni metar ceste nego ce ici direktno za plate/place uhljebima
Čini mi se dobar si čovjek, ali nisi baš shvatio kako to sve funkcioniše.
Me_again

#11839 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
:shock: 1.71 , hvala :)

nadam se da radi vrijeme za nas :thumbup:
Više za tebe nego za mene :)
Imaš BP sada i u Rajlovcu, kada prođeš Gazprom i ostale, sa lijeve strane
supercali

#11840 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

A peder je isti kao ubica lopov i diler :-)
kloniran

#11841 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Me_again wrote:
Jbg, zato ja polahko pakujem kofere pa nek dizu Nailovoj materi :roll:

eno sutra vandredna sjednica SNSD se vraca u poslanicke klupe, akcize se usvajaju 101% :lol:
amar1994

#11842 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

supercali wrote:A peder je isti kao ubica lopov i diler :-)
nije , al jest po nekim vjerskim kjnigama haha, nije tema :D

samo to je bila bolest donedavno :-) , sto i jest :run:

Meni je glupo sto ti postavlja taj uslov da udjes u EU , znaci da su pederske zemlje jbg haha :-) :lol: :lol:

al necemo dalje , tema je gorivo :P
Last edited by amar1994 on 06/04/2017 23:31, edited 2 times in total.
amar1994

#11843 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
:) :thumbup:

Nekad su tu Kinezi glavni bili :D
TDI golf

#11844 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by TDI golf »

Evropa i integracije paravan za satiranje obicnog naroda od vlasti,tako je to kod nas
Me_again

#11845 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

kloniran wrote:
Me_again wrote:
Jbg, zato ja polahko pakujem kofere pa nek dizu Nailovoj materi :roll:

eno sutra vandredna sjednica SNSD se vraca u poslanicke klupe, akcize se usvajaju 101% :lol:
Ne znam kako da ti odgovorim na ovo, pakovali su mnogi kofere i 92-ge a ja ostadoh. Prođe sve, vračaju se raja, pa se opet pakuju i odlaze, ja ih samo gledam. Evo i sada se pakuje raja i odlaze a ja kontam, neko bi trebao i svjetlo ovdje na kraju ugasiti zar ne ? Pa ću ja opet ostati. Pa se možda opet vidimo, ko zna ...... Zapravo se nikada ne zna. Tebi sretno, prava šteta je zapravo da ovdje nisi mogao nači sebe.
supercali

#11846 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

Vidi do "juce" ubijali su djecu sa daunovim sindromom jer nisu bili "normalni" i nisu bili po ps-u
Jel homoseksualnost bolest ili normalno sasvim je nebitno jer moras postovati svaciji izbor sve dok ne ugrozava druge
Mebi je veca bolest ovih koji mrze pedere nego sami pederi

Da se vratimo bar malo temi kao sto rekose bosnjo bi sve pogodnosti al da nekako ne plati ni marke (vidjeti pod dgl nik)
Da politicari na pozicijana kradu kradu al smo vidjeli prosli mandat da se nesto i napravi
Krediti mmf-a najvise idu na njihove plate e to treba iskorijeniti a ne akcize za ac za obicne ceste i sl
Me_again

#11847 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
:) :thumbup:

Nekad su tu Kinezi glavni bili :D
E moj Amarildo, pa kupili Srbi od Kineza, dok dobri Bošnjani vrte mobitele i sunčane naočale po kafićima. Ne bih nešto da te pitam ko je tu kako prošao, ne bi bilo popularno u današnjem okruženju.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11848 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bitanga_sa_otesa »

za mene je glupost i ogranicenost najveca bolest,a vi kako hocete...
amar1994

#11849 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

supercali wrote:Vidi do "juce" ubijali su djecu sa daunovim sindromom jer nisu bili "normalni" i nisu bili po ps-u
Jel homoseksualnost bolest ili normalno sasvim je nebitno jer moras postovati svaciji izbor sve dok ne ugrozava druge
Mebi je veca bolest ovih koji mrze pedere nego sami pederi

Da se vratimo bar malo temi kao sto rekose bosnjo bi sve pogodnosti al da nekako ne plati ni marke (vidjeti pod dgl nik)
Da politicari na pozicijana kradu kradu al smo vidjeli prosli mandat da se nesto i napravi
Krediti mmf-a najvise idu na njihove plate e to treba iskorijeniti a ne akcize za ac za obicne ceste i sl
:thumbup:

Ne mrzim ih , boli me briga , al ta "prava" su najgora i dobro rece kolega paravan za svasta nesto :cry: :-)

I sta kaze frljo , ulagali smo u puteve ali se to ne primjeti :-) :lol: :lol: , mislim ono , nebuloze teske :thumbup:
Hajmo kafu pit @supercali , mogli bi se ispricat posteno :mrgreen: :skoljka:
Me_again

#11850 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Me_again »

bitanga_sa_otesa wrote:za mene je glupost i ogranicenost najveca bolest,a vi kako hocete...
Pa o čemu pričamo :lol: :lol: :lol:
Post Reply