Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bobi wrote:
Je..i koliko ima rodjenih zenicana od ovih 100k i kusur popisanih...jedno 40 k vrh
Ima nas zato popisanih u drugim gradovima, od Sidneja do Toronta
Ali nastranu to, i ja imam utisak da je nekako vizuelno manje ljudi. Ne iskljucujem da je to zato sto skoro svaki dan cujem za nekog novog da je otisao ili da se sprema otici, a ni moja generacija nije vise tako brojna u nocnim izlascima.
Biramo li gradonačelnika ili Djeda Mraza ?!? – Na zvaničnoj Facebook stranici kandidata za gradonačelnika SDA ,Naidina Ahmetspahića, osvanule su slike sa predizbornog skupa SDA u mjestu Kolići. Na slikama se jasno vidi kako SDA-ov kandidat za gradonačelnika dijeli paketiće djeci ispred mjesne džamije. Paketići smješteni u promotivne cekere sa predizbornim sloganom SDA stranke očigledno govore da je, SDA zajedno sa svojim kandidatom za gradonačelnika pored zloupotrebe vjerskih objekata, krenula i u zloupotrebu i manipulaciju djecom u političke svrhe. Licemjerno je to što kandidat SDA za gradonačelnika paketiće dijeli u jeku predizborne kampanje a još licemjernije što će sva briga o djeci sa ovoga kraja završiti kada prođu Lokalni izbori, kao i nebrojeno puta do sada.
Sve navedeno ne čudi obzirom da je kandidat dolazi stranke kojoj je ovaj čin dugogodišnja praksa i oprobani recept . SDA dijeli prehrambene paketiće nekoliko dana prije izbora i na taj način pokušavaju pridobiti glasove birača. U pravilu, već duže godina, to rade u mjestima koja su udaljenija od grada Zenice. Do sada su paketi bili namjenjeni punoljetnim osobama a sada zvanično nastoje da i preko djece dođu do jeftinih glasova.
SDP Zenica oštro osuđuje svaki vid zloupotrebe djece i vjerskih objekata u svrhu „kupovine“ glasova. Kandidat SDA za gradonačelnika krši pravila izborne kampanje, grubo uvlačeći djecu u svoju predizbornu promociju.
Ovim, prije svega, želimo da skrenemo pažnju svim građanima Zenice na nečasne i nemoralne radnje indirektnog kupovanja glasova i pitamo se postoji li granica u svemu tome?!
GO SDP BiH će o gore navedenim radnjama obavijestiti OSCE, CIK , GIK, IVZ i sve koji su nadležni za zaštitu prava djece te praćenja predizborne kampanje u svrhu sprječavanja ovakivih grubih zloupotreba.
Evo SDP poceo biti opozicija. Respekt. 11 godina i 11 mjeseci je trebalo....
Iako poznajem i vozača i ostale nastradale, ni meni nije žao ni malo! Žao mi je mladosti što se ugasi zbog gluposti i bespotrebnog kurčenja. 160 km/h, dupla puna linija, naseljeno mjesto, preticanje kolone... Što se bar nije u zid zabio a ne u jadnog čovjeka s druge strane... To je ista ekipa što naveče kod Šopinga "driftaju" i organizuju "trke" od Verdija do Šoping Centra i na GGMu. Da se ja pitam, niko od njih nikad ne bi na biciklo sjeo. Iz te iste ekipe mi je i radni kolega i jednom sam sjeo s njim u auto i počeo se kurčit tako, okretanje pod ručnom kod Boris Kidrić apoteke, 90 km/h pored stadiona i Avantija da bih izašao iz auta odmah na kružnom toku, jeb'o mu od tave držak i nikad više s njim u auto. Najveća kvaka u svemu tome je da je položio prije nešto više od godinu dana...
ili ovo,prekjuce momak od 18 godina i 4 mjeseca imao preko 2 promila alkohola u krvi
Jimmy McNulty wrote:Vozac alfe je sinoc gulio 158 km/h. Nije mi ga zao sto je pogin'o, zao mi je samo nesretnog vozaca Forda koji je bas tesko povrijedjen.
Iako poznajem i vozača i ostale nastradale, ni meni nije žao ni malo! Žao mi je mladosti što se ugasi zbog gluposti i bespotrebnog kurčenja. 160 km/h, dupla puna linija, naseljeno mjesto, preticanje kolone... Što se bar nije u zid zabio a ne u jadnog čovjeka s druge strane... To je ista ekipa što naveče kod Šopinga "driftaju" i organizuju "trke" od Verdija do Šoping Centra i na GGMu. Da se ja pitam, niko od njih nikad ne bi na biciklo sjeo. Iz te iste ekipe mi je i radni kolega i jednom sam sjeo s njim u auto i počeo se kurčit tako, okretanje pod ručnom kod Boris Kidrić apoteke, 90 km/h pored stadiona i Avantija da bih izašao iz auta odmah na kružnom toku, jeb'o mu od tave držak i nikad više s njim u auto. Najveća kvaka u svemu tome je da je položio prije nešto više od godinu dana...
I danas Grad Zenica proglasila dan žalosti!?
Nemoj da neko pomisli da mi je drago zbog stradali, ali zna se kako su stradali. Dečko iz Alfe nije poštovao znak 70km/h, iz drugog vozila vozač skretao preko pune linije...Čemu dan žalosti. Oba auta su svjesno otišla u smrt! Svaki dan oreko 80% vozača krše pravila ova ista pod kojima su se ovi slupali... Kretena za volanom ima i previše. Žao mi je njihovih godina i mladosti, ali ovo nije za dan žalosti u gradu.
Jimmy McNulty wrote:Vozac alfe je sinoc gulio 158 km/h. Nije mi ga zao sto je pogin'o, zao mi je samo nesretnog vozaca Forda koji je bas tesko povrijedjen.
I danas Grad Zenica proglasila dan žalosti!?
Nemoj da neko pomisli da mi je drago zbog stradali, ali zna se kako su stradali. Dečko iz Alfe nije poštovao znak 70km/h, iz drugog vozila vozač skretao preko pune linije...Čemu dan žalosti. Oba auta su svjesno otišla u smrt! Svaki dan oreko 80% vozača krše pravila ova ista pod kojima su se ovi slupali... Kretena za volanom ima i previše. Žao mi je njihovih godina i mladosti, ali ovo nije za dan žalosti u gradu.
Oprostite na iskrenosti...
Poslano iz pizde mater'ne...
Sve si upravu i sad ce se pateticari javit,jutros bas jedan mene u svlacionici hoce udarat sto sam pustio muziku,a potpuno sam zaboravio na nesrecu.
Kao on poznavao nekog od njih bla bla.
Deset minuta kasnije taj isti pjeva li pjeva Fazliju ; "Muzicariii evoo dvijee stojee nikad mi ljepse nije bilo"
Neka radara u gradu. Naravno izvedba je komicna. Civilni automobil i on se sakriva ispod znaka, a sve skupa u uniformi.
Da hoce cesce ovo raditi pogotovo u periodu petkom i subotom uvece, a ne ovako u pola dana. Ili jos bolje neka ubace presretace koji vikend u sam grad. Mislim da bi zaradili vise nego na M-17.
Sliku slupane Alfe dijeliti svakom novom vozacu pri urucenju vozacke dozvole.
Ja sam jednom dosao na zanimljivu ideju. Svakog vozaca koji radi siledzijske prekrsaje (voznja nenormalnom brzinom, preticanja, oduzimanja prava prvenstva prolaza i sl.) pored novcane kazne onda kazniti jos na nacin da mora gledati snimke sudara sa tragicnim posljedicama. Sto krvavije to bolje. Cisto da se upozna sa posljedicama...
Inace kao ritual prije polaska na duzi put obavezno si pustim kompilaciju sudara. Edukativno jer vidim kako ljudi grijese u prometu, a i preventivno jer sam se userem od pomisli da tresnem nekom suludom brzinom...
cenecimoveocino wrote:
Sve si upravu i sad ce se pateticari javit,jutros bas jedan mene u svlacionici hoce udarat sto sam pustio muziku,a potpuno sam zaboravio na nesrecu.
Deset minuta kasnije taj isti pjeva li pjeva Fazliju ; "Muzicariii evoo dvijee stojee nikad mi ljepse nije bilo"
Sent from my S4 Mini using Tapatalk
Mene su ovdje na forumu napali jer sam napisao da je dvostruki ubica.
jel se ovo sada prica o kurcenju i sranjima koja se desavaju kad se popije?
a izbori nista. cak ni na slici "prikrivenog" slikaca niko ne komentarise naljepljene postere iznad? wooow!
cenecimoveocino wrote:
Sent from my S4 Mini using Tapatalk
Mene su ovdje na forumu napali jer sam napisao da je dvostruki ubica.
ti izgleda nisi dobro procitao odgovor koji si dobio. probaj onaj moj post procitati bar jos jednom i to racunajuci i moju prvu recenicu, pa mi reci zasto sam ti ja odgovorio.
belfy wrote:
ti izgleda nisi dobro procitao odgovor koji si dobio. probaj onaj moj post procitati bar jos jednom i to racunajuci i moju prvu recenicu, pa mi reci zasto sam ti ja odgovorio.
belfy wrote: