Taj potencijal stoji vec 30 godina i nije iskoristen, razumijes li da nema ni autobsuku stanicu a ovdje se prica o nekom Hong-Kongudrugi profil wrote:Sta ba ti sad trunis visoku politiku i teorije zavjere?decembar2017 wrote:
Poluotok Klek je po zadnjem prostornom planu oznacen kao zelena zona i u njemu je zabranjeno graditi, toliko o zelji i namjeri da se Neum izgradi u turisticki magnet. hdz vlada tim podrucjem vec 27 godina i da im je bilo u cilju da razviju Neum prvo bi napravili autobusku stanicu pa tek onda sve ostalo, imali su i vremena a i mogucnosti da urade kako im se cefne, ali bas suprotno su radili i rade, gdje bi okolnim mjestima u hr uzimali turiste, matica je matica![]()
Ili moze i ovako: u Neumu nema ni jedan politicar, biznismen, sportista viseg ranga vikendicu ili sl, pitaj se zbog cega, da li su svi oni tako glupi pa ne mogu da procjene koliko ce Neum da se razvije pa da kupe na vrijeme ili je u pitanju da ipak oni znaju malo vise od nas
Ja ti kazem kakav je potencijal, a da se on ostvari potrebna je saobraćajnica kakobogzapovjeda. To o vikendicama si dezinformisan. Pogledaj malo u katastru vlasnike vila u Primorskoj ulici, ali to je manje više nebitno za ovu poentu, mada i tome ide u prilog cesta. Ljudi neće da kupuju kuće do koje moraju dvije granice preći. Svitavom se ljudi voze, ali mnogi ne žele ni pod razno tu avanturu.
Dalje, ja da imam pare za kucu na moru, ne bih je ni ja kupio u Neumu sigurno, ali mi ne govorimo ni o tome.
Riječ je o samo potencijalu da Neum ima vikend turizam tokom cjele godine i o tome da će se ponuda i potražnja takmičiti čim postane saobraćajno dostupniji i to je tako prosta logika da ne vidim zašto nekom to treba objašnajvati.
Koja ponuda i potraznja ??? Ako je pravljenje puta iz unutrasnjosti preduslov za neki razvoj koga ce to privuci ?
Lovatore kojima ni na pamet nije Neum, koji vec sada u najvecem slucaju ako imaju vikendicu kupuju po hr, crnoj gori i turskoj.
Srednja klasa koja kada se odluci moze sebi da prisuti ljetovanje od hr , grcke pa do turske.
Ili oni koji dolaze i sada samo zato jer je najjeftinije i jer ne trebaju da vade pasose ??? Koji dolaze sa ili bez puta jer nemaju nekog izbora ako zele da odu na more. I zbog njih ce se da ulaze da bi se napravio neki novi hong-kong