Kod mene ista stvar. Danas došlo a već bio refund. Kako da mu platim ponovo ? Jeste sitnica ali treba biti pošten.hava123 wrote:Seller mi refundirao iznos a danas došao paket.
Kako da mu vratim novac?
Ima li neka opcija u paypal-u za povrat?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- undefined007
#11826 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- Running
#11827 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Bas k'o da je nauka platiti ponovo
Valjda taj seller ima emial (paypal), da se proslijedi odredjeni iznos. 
- undefined007
#11828 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Probao, ne može.
- AhmetShabo
#11829 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kako cu pokrenuti posupak da mi paypal vrati novac, jer sam kupio nesto od prevaranta. Eno sad mu i na racunu pise da je prevarant.. Dakle , na ebayu mislim da ne mogu nista uraditi.. Samo paypal ostaje kao opcija. Nisam nikada do sada radio to. Item nije shipped, samo mi je svudklo novac sa paypala i to je to..
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11830 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni najlakši način je tako što kontaktiram sellera, objasnim mu situaciju i kažem mu da mu platim tako što kupim neki njegov artikal iste vrijednosti(ili par centi skuplji ako nema artikla identične vrijednosti, neću propast radi par feningi), a on taj artikal jednostavno ne pošalje. Isto tako naglasim to u note-u narudžbe "REPAYING FOR ITEM! DON'T SHIP IT!" tako da nebi slučajno poslao ako više korisnika koristi isti profil(ima takvih slučajeva). To je meni najjednostavniji način.undefined007 wrote:Kod mene ista stvar. Danas došlo a već bio refund. Kako da mu platim ponovo ? Jeste sitnica ali treba biti pošten.hava123 wrote:Seller mi refundirao iznos a danas došao paket.
Kako da mu vratim novac?
Ima li neka opcija u paypal-u za povrat?
- MOSALJOZE
#11831 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address.
Riješenje za ovo.Guglao sam,ali nisam mogao skontati kako da ovo riješim
Riješenje za ovo.Guglao sam,ali nisam mogao skontati kako da ovo riješim
-
Mehemed
#11832 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@MOSA jesi li probao prebaciti na stari paypal checkout pa onda platiti ?
1. Go to the checkout, choose PayPal and fill out your login information.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
3. Open a new tab, go to paypal.com and log in to your account.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.
2. Instead of selecting your card and the conversion options, click on Switch account and DON'T fill anything in.
4. Switch back to previous tab and fill out your PayPal login information again.
5. You will be redirected to the older version of checkout, where the conversion options is working.
- MOSALJOZE
#11833 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad ću probatiMehemed wrote:@MOSA jesi li probao prebaciti na stari paypal checkout pa onda platiti ?
- MOSALJOZE
#11834 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nešto neće,ili ja pogrešno ove korake radim
Probaću ponovno
Probaću ponovno
-
Mehemed
#11835 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To nije rješenje baš za taj problem, možda upali, ali izgleda da neće upaliti.
- MOSALJOZE
#11836 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve odradim ali ništa.Hvala na ovome,moram dalje tražiti.
- MOSALJOZE
#11837 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeli moguće da je do prodavca
Sad sam uredno platio jedan drugi artikal
-
hava123
#11838 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moguće da jest.MOSALJOZE wrote:Jeli moguće da je do prodavca![]()
Juče mi nije htjelo prilikom kupnje čekirati račun ( izbacivalo da prodavac ne prima paypal, a piše da prima
pa sam isti proizvod nakon toga kupio kod drugog prodavca i plačanje je prošlo uredno.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#11839 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa pise ti kod svakog da li akceptira ili ne Paypal dole negdje pri dnuMOSALJOZE wrote:Jeli moguće da je do prodavca![]()
- MOSALJOZE
#11840 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hrasno38 wrote:Pa pise ti kod svakog da li akceptira ili ne Paypal dole negdje pri dnuMOSALJOZE wrote:Jeli moguće da je do prodavca![]()
Samo da obavijestim da je do mene tj.prodavcahava123 wrote:Moguće da jest.MOSALJOZE wrote:Jeli moguće da je do prodavca![]()
Juče mi nije htjelo prilikom kupnje čekirati račun ( izbacivalo da prodavac ne prima paypal, a piše da prima)
pa sam isti proizvod nakon toga kupio kod drugog prodavca i plačanje je prošlo uredno.
Kupio sam još jedan predmet bez problema,hvala svima na pomoći.
-
hava123
#11841 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jesi siguran da oni iz e-bay-a ne mogu ništa uraditi po tom pitanju?AhmetShabo wrote:Kako cu pokrenuti posupak da mi paypal vrati novac, jer sam kupio nesto od prevaranta. Eno sad mu i na racunu pise da je prevarant.. Dakle , na ebayu mislim da ne mogu nista uraditi.. Samo paypal ostaje kao opcija. Nisam nikada do sada radio to. Item nije shipped, samo mi je svudklo novac sa paypala i to je to..
Nešto mislim da mogu.
Jesi ih kontaktirao?
- AhmetShabo
#11842 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne znam kako da ih kontaktiram, tamo gdje su naveli da stavim item sa kojim imam problem , pise mi da ja ne kupujem niti prodajem taj item. Ne znam koju opciju da odaberem da im se obratim kad je sve napisano formalno..hava123 wrote:Jesi siguran da oni iz e-bay-a ne mogu ništa uraditi po tom pitanju?AhmetShabo wrote:Kako cu pokrenuti posupak da mi paypal vrati novac, jer sam kupio nesto od prevaranta. Eno sad mu i na racunu pise da je prevarant.. Dakle , na ebayu mislim da ne mogu nista uraditi.. Samo paypal ostaje kao opcija. Nisam nikada do sada radio to. Item nije shipped, samo mi je svudklo novac sa paypala i to je to..
Nešto mislim da mogu.
Jesi ih kontaktirao?

-
boshniak
#11843 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Provjeri transakcije na paypal-u, meni je ebay automatski prebacio pare kad se desio takav slučaj, odnosno prodavca su blokirali,a novac mi je refundiran automatski bez pokretanja slučaja.AhmetShabo wrote:Kako cu pokrenuti posupak da mi paypal vrati novac, jer sam kupio nesto od prevaranta. Eno sad mu i na racunu pise da je prevarant.. Dakle , na ebayu mislim da ne mogu nista uraditi.. Samo paypal ostaje kao opcija. Nisam nikada do sada radio to. Item nije shipped, samo mi je svudklo novac sa paypala i to je to..
-
Mehemed
#11844 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sigurno si ga kupio za sitne pare, dobro ispod njegove cijene, ako jesi onda mi te nije nimalo žao i da izgubiš pare. Ko god nasjedne na i više nego očiglednu prevaru nije mi ga žao da izgubi pare.
BTW. Stigle danas 3 pošiljke, od 06.12., 15.12. i jedna iz Njemačke od 03.01.
BTW. Stigle danas 3 pošiljke, od 06.12., 15.12. i jedna iz Njemačke od 03.01.
- madesa
#11845 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
bas ljudi kupuju mobitele od 15 dolara i misle da nije prevara 
-
Mehemed
#11846 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Baš to, telefone koji vrijede 8-10 puta više misle dobiti za smiješnu cijenu, takvih mi nije žao jer nasjedaju na i više nego očiglednu prevaru.madesa wrote:bas ljudi kupuju mobitele od 15 dolara i misle da nije prevara
- Filter
#11847 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
od subote niTa
ni kjun, ni klilca...
-
hava123
#11848 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Onda idi preko paypal-a.AhmetShabo wrote:ne znam kako da ih kontaktiram, tamo gdje su naveli da stavim item sa kojim imam problem , pise mi da ja ne kupujem niti prodajem taj item. Ne znam koju opciju da odaberem da im se obratim kad je sve napisano formalno..hava123 wrote:Jesi siguran da oni iz e-bay-a ne mogu ništa uraditi po tom pitanju?AhmetShabo wrote:Kako cu pokrenuti posupak da mi paypal vrati novac, jer sam kupio nesto od prevaranta. Eno sad mu i na racunu pise da je prevarant.. Dakle , na ebayu mislim da ne mogu nista uraditi.. Samo paypal ostaje kao opcija. Nisam nikada do sada radio to. Item nije shipped, samo mi je svudklo novac sa paypala i to je to..
Nešto mislim da mogu.
Jesi ih kontaktirao?
Klikni na iznos koji si platio tom levatu i skrolaj.
Na dnu ti piše "need help" i klikni na "eBay Resolution Center".
- AhmetShabo
#11849 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Uradio sam ovako, ali je poruka poslana selleru. I pise ako on ne odgovori do 19 januara, onda ce oni kao nesto poduzeti. Logicno da nece odgovoriti kad mu je akaunt suspendovan ja mislmhava123 wrote:[
Onda idi preko paypal-a.
Klikni na iznos koji si platio tom levatu i skrolaj.
Na dnu ti piše "need help" i klikni na "eBay Resolution Center".
- zlo zlo
#11850 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
o crni ahmete, opet tebe zapalo