Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Entropio wrote:
Ali ne kontam zasto vam je elektricna rucna sranje...
znat ces kad ti se pokvari i kad ostanes zakovan negdje
Meni je jednom rucna kocnica zakovala Nije skroz ali pocele su plocice palit. Stao, skinuo gumu i povukao rukom polugu na kocionoj celjusti, ona zapekla, nije se vracala. Kasnije je razradio ali sam morao na kraju celjust zamjeniti.
Imali nacin ako bi zaglavila elektricna, da se popusti, rucno Kako se popusti ?
Kod mene akumulator nakon 5g koliko je staro vozilo, popustio tek toliko da se start-stop ne može aktivirati kad upalim auto (samo blinka ECO lampica), tj imam isti efekt kao da sam ga ugasio dijagnostikom. A auto pali na pola ključa i na -22C. Tako da necu mijenjat akumulator do daljnjeg, jos kad sam vidio da je original +450KM
Jos godinu bi trebao. I kod mene drugu isto blinka eco lampica zbog akumulatora. Pali bez problema. Koliko moze vidjeces kad dodje jak minus. Mozda izdrzi zimu, mozda ne, ne mozes biti siguran nikad sa akumulatorom kad ima toliko godina. Ja bi ga drzao jos ovu godinu a pred sledecu zimu zbog sigurnosti mijenjao.
Time Out for Brake Fluid Eto stigla se zamjeniti tekućina na kočnicama
I jedno pitanjce za sve znalce
Ono kad se otvori nova boca od tekućine za kočnice, koliko se obično praktikuje držanje prije no ista izgubi svoja svojstva po vama; ili da li uopste ima veze to jel otvorena ili nova; u pitanju je dot4 tekućina
Posto je ulje za kocnice higroskopno tj. upija vlagu/vodu ja uvijek mjenjam sa novootorenim uljem. Nije ni skupo, a ne ide ga puno, pa kontam sto rizikovati. KOd mog auta je zamjena svake dvije godine.
Kupljeno auto, dvije vrste zaštite, Cobra alarm + nekakav ID chip koji se prije paljenja auta mora primaknuti na skriveno mjesto gdje se identifikuje, zatim ide zvučni "beep" signal, u suprotnom paljenje onemogućeno. Najprije sam mislio da je to dio Cobra alarma, međutim nije, kontaktirao Komel, kažu da je to odvojen sistem. Zna li neko šta je u pitanju? I kako bi se generalno trebalo postupiti ako bi se ovo vnoGo izgubilo?
Kataklinger wrote:Kupljeno auto, dvije vrste zaštite, Cobra alarm + nekakav ID chip koji se prije paljenja auta mora primaknuti na skriveno mjesto gdje se identifikuje, zatim ide zvučni "beep" signal, u suprotnom paljenje onemogućeno. Najprije sam mislio da je to dio Cobra alarma, međutim nije, kontaktirao Komel, kažu da je to odvojen sistem. Zna li neko šta je u pitanju? I kako bi se generalno trebalo postupiti ako bi se ovo vnoGo izgubilo?
provjeri kod hudinija, njihov partner dado je ugradjivao rfid zastitu na auta...mozda moze kopirati taj rfid kljuc (iako mislim da bi trebao imati karticu koja je dosla uz taj kljuc)...
Odvalila mi se donja i bocna zastitna platika na motoru. Fiat stilo.
Trazio po otpadima-sizifov posao.
Na par mjesta je izlomljena a vidim da jei stari vlasnik imao sa tim problem pa je vezao vezicama. Na nekoliko tacaka. I ja bih isto radio "u sam svoj majstor" izvedbi ali nemam fizicki gdje a treba mi dizalica.
Znas li koga da bi to htio. A da mi ne naplati ko generalku motora da je radio.
Leon16v wrote:Kolega ima problem sa antifrizom na Meganu 2 1.5 dci, 2005.
Jutros, kako kaze, krenuo da na posao, na parkingu lokva antifriza ispod auta, otvorio haubu, boca prazna.
Dopuni do Max, ode do posla, 7-8 kilometara, opet boca na MIN.
Vrati se kuci, ostavi auto, opet dopuni do max, i nakon 3-4 sata stajanja auta na parkingu, antifriz i dalje na max i ne curi.
Sta bi moglo biti problem, na sta da obrati paznju
Nedavno sam imao slican problem. Dok stoji auto parkirano nista, kad upalim i vozim pocne curiti. Nadjem da curi na povratnom crijevu gdje je zakaceno na posudu. Pri skidanju crijeva otkine se komplet plasticni pipak iz posude (ocito da je on bio napukao). Al pri obicnom gledanju tesko bilo skontati, nas 3-4 gledali jedva skontali da je tu na sastavu crijeva i posude.
Nesto sam misljenja ako su panciri i cijeli sistem rucne ispravni, da i ne moze zalediti. Tj. mislim da je smrzavanje rucne rezervisano za truhloscine.
NediM17 wrote:Nije ni kod mene. Zato sam i postavio pitanje.
Nesto sam misljenja ako su panciri i cijeli sistem rucne ispravni, da i ne moze zalediti. Tj. mislim da je smrzavanje rucne rezervisano za truhloscine.
Najgore kad neki ljudi ne mogu pojmiti neke stvari, i kad se krenu izvrtati cinjenice i gaziti necije iskustvo, u mom slucaju, 17- godisnje za volanom u kojem sam posjedovao 5 automobila, i nikad nisam imao problem sa rucnom u smislu da smrzne. Rucnu svakodnevno koristim, da li je ljeto, zima, nebitno, i onda dodje bitanga i moramo klimnuti svi glavom da je onako kako on kaze?!
Naravno Nedime, smrzavanje je rezervisano u vecini slucajeva za truhloscine i leseve, koji su suplji na sve strane.
Najgore kad neki ljudi ne mogu pojmiti neke stvari, i kad se krenu izvrtati cinjenice i gaziti necije iskustvo, u mom slucaju, 17- godisnje za volanom u kojem sam posjedovao 5 automobila, i nikad nisam imao problem sa rucnom u smislu da smrzne. Rucnu svakodnevno koristim, da li je ljeto, zima, nebitno, i onda dodje bitanga i moramo klimnuti svi glavom da je onako kako on kaze?!
Naravno Nedime, smrzavanje je rezervisano u vecini slucajeva za truhloscine i leseve, koji su suplji na sve strane.
+1
Valjda je taj koji je pravio rucnu razmisljao da ce se MOZDA koristiti i zimi i po mokrom...
Meni je ledila prošle godine doduše na fabiji koja nije neko auto, a prije toga su radjene kočnice nazad i stavljeno sve novo.
Vlaga moze doci na sami mehanizam ručne unutar doboša i nikad taj dio koji povlaci pakne nije u buziru.
A el ručnoj sve najgore
Leon16v wrote:Kolega ima problem sa antifrizom na Meganu 2 1.5 dci, 2005.
Jutros, kako kaze, krenuo da na posao, na parkingu lokva antifriza ispod auta, otvorio haubu, boca prazna.
Dopuni do Max, ode do posla, 7-8 kilometara, opet boca na MIN.
Vrati se kuci, ostavi auto, opet dopuni do max, i nakon 3-4 sata stajanja auta na parkingu, antifriz i dalje na max i ne curi.
Sta bi moglo biti problem, na sta da obrati paznju
Nedavno sam imao slican problem. Dok stoji auto parkirano nista, kad upalim i vozim pocne curiti. Nadjem da curi na povratnom crijevu gdje je zakaceno na posudu. Pri skidanju crijeva otkine se komplet plasticni pipak iz posude (ocito da je on bio napukao). Al pri obicnom gledanju tesko bilo skontati, nas 3-4 gledali jedva skontali da je tu na sastavu crijeva i posude.
Ili upravo to crijevo koje ide u bocu/iz boce, ili čep, danas gledali sat vremena bukvalno, ma ništa.
Zamjenili čep, i crijevo pričvrstili bolje, pa cemo vidjeti.
hladan.preminger wrote:Posto je ulje za kocnice higroskopno tj. upija vlagu/vodu ja uvijek mjenjam sa novootorenim uljem. Nije ni skupo, a ne ide ga puno, pa kontam sto rizikovati. KOd mog auta je zamjena svake dvije godine.
u mene je boca 1l; sad ja sam ikoristio 1/2l, ostalo je jos bar pola, sljedeci vikend ponovno ispumpavanje, nema otpada
Ja se tebi divim da nisi imao nikada probleme sa rucnom koju zatezes redovno.
Sta ako su pakne, diskovi mokri pa ti povuces rucnu a oni se zalijepe uz diskove a vani -10-20*C?
Nemoj samo reci da auto drzis u garazi pa zato ne mrzne.
Maraschino wrote:
Ja se tebi divim da nisi imao nikada probleme sa rucnom koju zatezes redovno.
Sta ako su pakne, diskovi mokri pa ti povuces rucnu a oni se zalijepe uz diskove a vani -10-20*C?
Nemoj samo reci da auto drzis u garazi pa zato ne mrzne.
samo sajla je problem ,udje voda u nju i zaledi,rucicom od pola metra kad povuces ,savladas led i zategne se,kad spustis rucicu opruga je slaba da je vrati nazad i tockovi ostanu blokirani.na svakom autu starom 10 god, pancir sajle je popucao jer je izlozen stalnim vanjskim uticajima...