Sta, i vijestiummeta su objavili da je saudijski princ sletio u Tel Aviv? Imas link?fosna2014 wrote:Isto vijestiummeta.Avetinho wrote:A sad mi je malo jasnije. PressTV.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Avetinho
#11826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- fosna2014
#11827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma jok bolan sta kenjas. Nisu bas objektivni kao i vijestiummeta, to sam mislio.
P.S. Pocinje tekma, nemoj me jebavati sad u mozak.

P.S. Pocinje tekma, nemoj me jebavati sad u mozak.
-
Avetinho
#11828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nemoj da te celo cuje, bice svega. Za celu ti je PressTV bolji cak i od advanceta.fosna2014 wrote:Ma jok bolan sta kenjas. Nisu bas objektivni kao i vijestiummeta, to sam mislio.
P.S. Pocinje tekma, nemoj me jebavati sad u mozak.![]()
-
Avetinho
#11829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Egipat je opet pocinio zlocin! Netanjahuov nozni prstolizac ubija nevine Palestince.
http://news.yahoo.com/palestinian-gunme ... 19940.htmlCairo (AFP) - wrote:The Egyptian military Wednesday shot dead three Palestinian gunmen who infiltrated through a smuggling tunnel in the Sinai town of Rafah on the border with Gaza, security officials said.
They said the "armed Palestinians" and the military clashed in a buffer zone established along the border.
- BHCluster
#11830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vatikan zvanično priznao Palestinu
Sporazumom koji je zaključen u srijedu, ali koji još uvijek mora biti potpisan, Vatikan je priznao Palestinu i uspostavio diplomatske odnose sa ovom zemljom.
Godine 2012. Vatikan je pozdravio odluku Generalne skupštine UN-a o priznanju Palestine kao države-posmatrača u Ujedinjenim narodima, javlja Associated press.
No, ugovor je prvi pravni dokument između Svete Stolice i Palestine i predstavlja službeno priznanje.
"Da, to je priznanje da ova država postoji", kazao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi.
Sporazum je sačinjen nekoliko dana prije dolaska palestinskog predsjednika Mahmoud Abbasa koji su subotu dolazi u Vatikan uoči kanonizacije dva nova sveca.
-
Avetinho
#11831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je lijepo, jos samo da se dogovore oko granica.BHCluster wrote:Vatikan zvanično priznao PalestinuSporazumom koji je zaključen u srijedu, ali koji još uvijek mora biti potpisan, Vatikan je priznao Palestinu i uspostavio diplomatske odnose sa ovom zemljom.
Godine 2012. Vatikan je pozdravio odluku Generalne skupštine UN-a o priznanju Palestine kao države-posmatrača u Ujedinjenim narodima, javlja Associated press.
No, ugovor je prvi pravni dokument između Svete Stolice i Palestine i predstavlja službeno priznanje.
"Da, to je priznanje da ova država postoji", kazao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi.
Sporazum je sačinjen nekoliko dana prije dolaska palestinskog predsjednika Mahmoud Abbasa koji su subotu dolazi u Vatikan uoči kanonizacije dva nova sveca.
- Petroley
#11832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Djelovanje cionizma predstavljeno kroz naučni rad, potpuno potkrepljeno izvorima i nepobitnim činjenicama
http://www.onlineknjige.com/2015/05/kra ... nizma.html
http://www.onlineknjige.com/2015/05/kra ... nizma.html
- insomnia78
#11833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
will stop the train of Israel's history, even if it sometimes has to go through long tunnels.
- BHCluster
#11834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
HRW: Izrael koristi silu protiv palestinske djece
Human Rights Watch (HRW) je u ponedjeljak optužio Izrael da pribjegava "neopravdanom korištenju sile" protiv palestinske djece, prisiljavane da potpisuju priznanja pod prijetnjom i na jeziku koji ne razumiju.
Ovo loše postupanje "u suprotnosti je s tvrdnjama izraelskih snaga da poštuju dječja prava", optužuje nevladina organizacija i naglašava da iako se upire prstom u Izrael "već godinama", ova zloupotrebljavanja se nastavljaju "iako bi izraelska vlada mogla to da ispravi kada bi se ozbiljno angažirala".
HRW se oslanja na svjedočenja i fotografije četiri dječaka od 11, 12 i 15 godina i jedne 14-godišnje djevojčice iz istočnog Jerusalema, koje su uhapsili i zatvorili izraelski vojnici i policajci između marta i decembra 2014.
Suočene s ovim svjedočenjima, izraelska vojska i policija su potvrdile da su pri svakom hapšenju poštovale procedure i "obavijestile djecu o njihovim pravima".
HRW je razgovarao s 11-godišnjim Rachidom S. koji je kazao da su ga prilikom hapšenja u novembru "udarali šakama i nogama" kako bi ga prisilili da potpiše priznanje na hebrejskom jeziku koji nije razumio. Organizacija precizira da ima fotografije hapšenja i kontuzija na nogama dječaka što potvrđuje njegovu priču.
UN i HRW redovno osuđuju loše postupanje izraelske vojske prema palestinskoj djeci, dok se svake godine između 500 i 700 djece pojavi pred izraelskim vojnim sudovima, prema podacima Defance for Children International.
Izraelski zakon je jedini na svijetu koji dozvoljava da se sudi djeci od 12 i više godina pred vojnim sudom, saopćio je UNICEF.
(FENA)
- asurbanipal
#11835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Napad izraelskih doseljenika: Palestinska beba živa spaljena
Dvije palestinske kuće su spaljene na ulazu u selo Duma, a na zidovima kuća su se mogli vidjeti grafiti na kojim na hebrejskom piše “osveta” i “živio Mesija”.
Svjedoci su kazali Al Jazeeri da su vidjeli najmanje četiri doseljenika kako bježe sa mjesta napada.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/na ... a-spaljena
-
Avetinho
#11836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelske kriminalce u zatvor, a novinare koji potpiruju mrznju pisanjem o bacanju srpskih beba lavovima u sarajevskim zooloskim vrtovima na dozivotnu robiju.asurbanipal wrote:Napad izraelskih doseljenika: Palestinska beba živa spaljena
Dvije palestinske kuće su spaljene na ulazu u selo Duma, a na zidovima kuća su se mogli vidjeti grafiti na kojim na hebrejskom piše “osveta” i “živio Mesija”.
Svjedoci su kazali Al Jazeeri da su vidjeli najmanje četiri doseljenika kako bježe sa mjesta napada.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/na ... a-spaljena
- BHCluster
- Rampage
#11838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cionisti su ogromno zlo, čudovišta i fašisti, mogli bi im komotno pozavidjeti i njihovi dželati i učitelji, nacisti, na okrutnosti.
- Cornholio_
#11839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Genocidna tvorevina ala RS
Nastala na krvi i kostima neduznih.
Nastala na krvi i kostima neduznih.
- Rampage
#11840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Genocidaši, zato se Dodik onako loži na njih.
- cyprus
#11841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ni manje ni veće nego ostali nacionalisti na ovoj planeti... Istina bolje organizovani, nego većina drugih nacionalista, ali ista bagra...Rampage wrote:Cionisti su ogromno zlo, čudovišta i fašisti, mogli bi im komotno pozavidjeti i njihovi dželati i učitelji, nacisti, na okrutnosti.
- Rampage
#11842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za razliku od "ostalih nacionalista", cionisti imaju jaku i moćnu državu koju podržava Zapad i, pazi sada, "civilizovani svijet". Džaba koncentracioni logori u kojima drže Palestince, džaba svakodnevno iživljavanje nad palestinskom djecom, džaba kršenje osnovnih ljudskih prava na svakom koraku...cyprus wrote:Ni manje ni veće nego ostali nacionalisti na ovoj planeti... Istina bolje organizovani, nego većina drugih nacionalista, ali ista bagra...Rampage wrote:Cionisti su ogromno zlo, čudovišta i fašisti, mogli bi im komotno pozavidjeti i njihovi dželati i učitelji, nacisti, na okrutnosti.
- cyprus
#11843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To spada u ovaj dio ''bolje organizovani''... Nije im ta podrška pala s neba...Rampage wrote:Za razliku od "ostalih nacionalista", cionisti imaju jaku i moćnu državu koju podržava Zapad i, pazi sada, "civilizovani svijet". Džaba koncentracioni logori u kojima drže Palestince, džaba svakodnevno iživljavanje nad palestinskom djecom, džaba kršenje osnovnih ljudskih prava na svakom koraku...cyprus wrote:Ni manje ni veće nego ostali nacionalisti na ovoj planeti... Istina bolje organizovani, nego većina drugih nacionalista, ali ista bagra...Rampage wrote:Cionisti su ogromno zlo, čudovišta i fašisti, mogli bi im komotno pozavidjeti i njihovi dželati i učitelji, nacisti, na okrutnosti.
- Rampage
#11844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je činjenica, potpisujem.
Opet, ljudski se nadati da će i tom zločinačkom sistemu doći kraj (iako to zvuči utopijski), onako kako je došao kraj i mnogim drugim zločinačkim sistemima kroz historiju.
Opet, ljudski se nadati da će i tom zločinačkom sistemu doći kraj (iako to zvuči utopijski), onako kako je došao kraj i mnogim drugim zločinačkim sistemima kroz historiju.
- BHCluster
- BHCluster
- Cornholio_
#11847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Podjonise mrski im treci rajh.
- insomnia78
#11848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prema nekim, nezavisnim, procjenama ako stvari ostanu ovakve, za nekih 15-20 godina se u Gazi vise nece moci zivjeti
Ionako im vec skoro 90% posto vode nije za piće
I kao slag na tortu, Egipat je donio odluku o gradnji 18 velikih bazena slane vode u pogranicnom dijelu koji ce sluziti kao ribnjaci
mada je glavni razlog potapanje postojecih i sprjecavanje izgradnje novih krijumcarskih tunela. Sto ce dovesti do jos vecih problema sa pitkom vodom
Ionako im vec skoro 90% posto vode nije za piće
I kao slag na tortu, Egipat je donio odluku o gradnji 18 velikih bazena slane vode u pogranicnom dijelu koji ce sluziti kao ribnjaci
mada je glavni razlog potapanje postojecih i sprjecavanje izgradnje novih krijumcarskih tunela. Sto ce dovesti do jos vecih problema sa pitkom vodom
-
sumirprimus
#11849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ulazem prigovor.za naziv teme.
izrael/palestina all abAut!
izrael/palestina all abAut!
- Cornholio_
#11850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne moze, prc.