Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zonbirile

#11826 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

pa odeš na druge teme,pa vidiš da ima i ozbiljnijih tema od ove.
tcz

#11827 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

hz__semir wrote:Hoće li neko već jednom ukloniti ovog provokatora s teme? Hvala.
To on iz iskustva naviko primat stoje :dance:
Obuca9

#11828 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

zonbirile wrote:pa odeš na druge teme,pa vidiš da ima i ozbiljnijih tema od ove.
Haj' ti slobodno razguli na neku drugu ozbiljniju ili manje ozbiljniju temu, pa nastavi provocirati, niko ti ne brani.
beba zeba

#11829 Re: FK Sarajevo

Post by beba zeba »

Uh, uh..... :-)

Niko ne nagađa, ova je vijest bila prvobitno objavljena na jednom drugom portalu, sad ako je dezinformacija to je nešto drugo.....

I ovo boldovano je ok :? , mogao je reći bez obzira da li se izbori evropa ili ne, on ostaje na klupi...pa može tako pričati kad su obojica zalizanih guzni haveri.....

100 dana jeste realno malo vremena, ali u čemu se to polomiše ljudi????...to što su dali plate, dali su.... tačno, ali od para Džakmića, nijednu marku još oni nisu unijeli u klub....ili ako jesu od kojih to sponzora???? što se time javno ne pohvale, pa da im ja prvi od srca čestitam i kažem kapa dole.....

Najveći krivci su dobar dio igrača zajedno sa trenerom na čelu, ali i ljudi iz uprave koji još djeluju uspavano, nešto se ne vide neke akcije koje preduzimaju, ako ih ima reci... koje su, da mi se vrati nada....Niko sretniji.....

Navijači su i previše strpljivi koliko dugo čekaju......
.[/quote]1000 % dezinformacija i to namjerna,stalno se pravi neka fama a zasto to jos nisam zakljucio ili mozda jesam, ne znam. ko su ljudi koji ubacuju bubice? cinjenicno stanje je da para nema, cinjenicno stanje je da je klub u minusu,nemamo mi Milorada da nam kesira sve dugove, niko ne da pare kad vec imas dug, momci dobivaju plate, dobivaju pare koje im je neko drugi trebao dati, isli su na pripreme dobili pojacanje, svaku utakmicu na gostovanje idu ranije /da ih put ne umori/ a sta je za uzvrat nista losi rezultati,setkanje po terenu,nek se malo i oni trznu nek nesto pokazu nek zarade te svoje plate, a Mirza ce prije ili kasnije morati napustit svoje mjesto , pa zna on da je trn u oku svima od navijaca do uprave, svjestan je on toga(samo je malo uporan), svjestan je on da polako gubi tlo pod nogama a sto se tice nas navijaca moramo biti strpljivi ,moramo vjerovati da ce se desiti cudo i moramo VOLITI svoj klub.
extraordinary

#11830 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ja sam uvjeren da su igrači najmanje krivi za ovo stanje, nemojte beze šuplju bacati. Pogotovo oni koji su suspendovani. Suspenduješ igrača koji gine svaku utakmicu i bude najbolji na terenu, kojem kao slučajno duguješ pare i tjeraš ga da potpiše restrukturaciju tih dugova, i onda kažeš da je radi nezalaganja. Istovremeno trpiš da ti se Ihtijarević i Avdić vuku ko prebijene mačke po terenu, da ovaj drugi radi nesportskog ponašanja kupi crvene kartone u prvih 15 minuta utakmice, i ne suspenduješ ga radi tog. Nemoj nam beba zeba mazati oči, nismo glupi jarane. Vidi se šta je ovdje posrijedi, a igrači su najmanje krivi ovaj put.
Obuca9

#11831 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Arsenijević i Šćepanović su krivi za loše rezultate, sram ih bilo kako se usuđuju da u cijeloj sezoni postignu isto golova koliko i najistureniji napadač, Avdić. Đubrad jedna, Mirza im sve govori nemojte davati golove, nek' je Alen prvi strijelac, ali oni jok, navalili po svom. I neka su ih suspendovali, nek' se zna ko je glavni krivac za loše rezultate.

Mirza volimo te !!!
I tebe Edine !!!
A Boga mi i Edima !!!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11832 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

hz__semir wrote:Mirza volimo te !!!
I tebe Edine !!!
A Boga mi i Edima !!!
Image

Samo što nažalost i Rizvanović sve više ulazi u kategoriju pobrojanih
north

#11833 Re: FK Sarajevo

Post by north »

extraordinary wrote:Ja sam uvjeren da su igrači najmanje krivi za ovo stanje, nemojte beze šuplju bacati. Pogotovo oni koji su suspendovani. Suspenduješ igrača koji gine svaku utakmicu i bude najbolji na terenu, kojem kao slučajno duguješ pare i tjeraš ga da potpiše restrukturaciju tih dugova, i onda kažeš da je radi nezalaganja. Istovremeno trpiš da ti se Ihtijarević i Avdić vuku ko prebijene mačke po terenu, da ovaj drugi radi nesportskog ponašanja kupi crvene kartone u prvih 15 minuta utakmice, i ne suspenduješ ga radi tog. Nemoj nam beba zeba mazati oči, nismo glupi jarane. Vidi se šta je ovdje posrijedi, a igrači su najmanje krivi ovaj put.
Kažeš, Igrači su najmanje krivi, pa onda spominješ dvojicu koji su upravo igrači, pa ako još spomenemo Hmazagića i Jahovića koji su se ogriješili o navijače, to ti je haman pola tima.....E pa, upravo je o tome riječ, ja sam rekao veći broj igrača, od suspendovanih to se definitivno ne odnosi na Arsenijevića i Ščepanovića, za Gutića manje-više....

Izuzetno sam skeptik i oprezan po pitanju uprave, ali činjenica je da je dug prema ovim igračima nastao u prethodnom periodu, ja sam u subotu razgovarao sa jednim članom uprave, pitavši kakav je rezon Arsenijevića suspendovati koji je svaku utakmicu ponajbolji....

Njihova je priča da je poenta u tome, što uprava ne može odmah isplatiti cijeli dug koji je nastao prije njih (zna se pod čijom palicom) i oni kažu, ok mi ne sporimo dug, samo ga ne možemo odmah isplatiti, hajde da se dogovorimo da reprogramiramo dug na određeni period (ne znam zaista na koji rok je predložen reprogram), ali se nijedna marka duga ne misli igračima otpisati...

E sad navodno pomenuta petorka neće da tako nešto potpiše i u tome je nastao problem.....

Ako lažu, onda jebaji ga.....
beba zeba

#11834 Re: FK Sarajevo

Post by beba zeba »

Kažeš, Igrači su najmanje krivi, pa onda spominješ dvojicu koji su upravo igrači, pa ako još spomenemo Hmazagića i Jahovića koji su se ogriješili o navijače, to ti je haman pola tima.....E pa, upravo je o tome riječ, ja sam rekao veći broj igrača, od suspendovanih to se definitivno ne odnosi na Arsenijevića i Ščepanovića, za Gutića manje-više....

Izuzetno sam skeptik i oprezan po pitanju uprave, ali činjenica je da je dug prema ovim igračima nastao u prethodnom periodu, ja sam u subotu razgovarao sa jednim članom uprave, pitavši kakav je rezon Arsenijevića suspendovati koji je svaku utakmicu ponajbolji....

Njihova je priča da je poenta u tome, što uprava ne može odmah isplatiti cijeli dug koji je nastao prije njih (zna se pod čijom palicom) i oni kažu, ok mi ne sporimo dug, samo ga ne možemo odmah isplatiti, hajde da se dogovorimo da reprogramiramo dug na određeni period (ne znam zaista na koji rok je predložen reprogram), ali se nijedna marka duga ne misli igračima otpisati...

E sad navodno pomenuta petorka neće da tako nešto potpiše i u tome je nastao problem.....

Ako lažu, onda jebaji ga.....[/quote] E bas tako, i ja znam isto to, njima niko ne osporava njihove novce samo se od njih trazi da malo sacekaju na kraju krajeva nije im ova uprava ostala duzna nego oni koji su nas doveli do ovakvog stanja samim potpisivanjem reprogramiranja im se priznaje dug ali oni ocito toga nisu svjesni pa zabusavaju po terenu, ako nema zalaganja nema pobjede ako nema pobjeda nema publike ako nema publike nema PARA, a ako nema para nema ni plata. Nije grijeh izgubiti grijeh je neodigrati kako treba, to jest nedati sve od sebe. Nepodrzavam nikoga samo volim SARAJEVO i mislim da ono moze i mora puno vise :sax:
extraordinary

#11835 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Poenta je da ne možeš nikako suspendovati Arsenijevića i Vučinu. To jednostavno nije normalno jer momci ginu na terenu svaku utakmicu. Zato i govorim, ako su već išle suspenzije, suspenduj one koji su to zaslužili i iz razloga zbog kojih su zaslužili, a ne ovu dvojicu. Kao što je Sema gore objasnio. Uostalom, ne bih ni ja prvi potpisao to što je uprava dala, a pogotovo igrači sa strane. Koji crni rok, još Savez suspendovan. Ovo je treća uprava Sarajeva u zadnjih godinu dana, izlaz iz krize se baš i ne nazire.
north

#11836 Re: FK Sarajevo

Post by north »

extraordinary wrote:Poenta je da ne možeš nikako suspendovati Arsenijevića i Vučinu. To jednostavno nije normalno jer momci ginu na terenu svaku utakmicu. Zato i govorim, ako su već išle suspenzije, suspenduj one koji su to zaslužili i iz razloga zbog kojih su zaslužili, a ne ovu dvojicu. Kao što je Sema gore objasnio. Uostalom, ne bih ni ja prvi potpisao to što je uprava dala, a pogotovo igrači sa strane. Koji crni rok, još Savez suspendovan. Ovo je treća uprava Sarajeva u zadnjih godinu dana, izlaz iz krize se baš i ne nazire.
Činiš se kao ok momak, i vjerujem da su ti namjere dobre, ali si mi malo kontradiktoran....

U prvom dijelu teksta sponješ suspenziju zbog nezalaganja, a u drugom da ni ti ne bi potpisao reprogram duga????....

Stani malo, hajmo se prvo dogovoriti je li suspenzija zbog nezalaganja ili nepriznavanja reprograma duga?

Ako je ovo prvo, ja se prvi naj..... svima u upravi od prvog do zadnjeg čovjeka zbog tolike doze bezobrazluka....

Ako je ovo drugo, zašto bi uprava bila kriva što dug koji oni nisu napravili, koji realno zbog besparice ne mogu odmah isplatiti , žele isplatiti igračima u tranšama u narednom periodu...

Ja govorim samo o ovome detalju, da neko ne bi pomislio da silno vjerujem upravi i da sam njihov zagovornik, moraju oni još litara znoja proliti i dobrih djela uraditi da bi im bio naklonjen.....
Obuca9

#11837 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Kako ćeš se dogovoriti north, kad i ovi iz Kluba se ne mogu dogovoriti oko čega je suspenzija. Varešanović, Hadžialagić, Prljača, Rizvanović, sva četvorica imaju svoju verziju priče.
north

#11838 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:Kako ćeš se dogovoriti north, kad i ovi iz Kluba se ne mogu dogovoriti oko čega je suspenzija. Varešanović, Hadžialagić, Prljača, Rizvanović, sva četvorica imaju svoju verziju priče.
U pravu si, ovaj novi predsjednik ko sivonja izlezi pa spomenu nezalaganje, Hadžialagić valjda još očekuje onog Paragvajca da sleti ili kakvu novu "senzaciju", ne zna čovjek je li pošo ili došo...... Prljača i zalizani su poseban cirkus....

To nema ni u jednom klubu na svijetu i po tome smo ubjedljivo najgori.....

Ali mislim da bi ovo oko reprograma moglo biti najbliže istini, mada je amaterski, da klub nema zvaničan stav, nego sve nešto "izvrndano" i "okokole"....

Blago nama....
beba zeba

#11839 Re: FK Sarajevo

Post by beba zeba »

bice to sve ok. nada zadnja umire :-D
extraordinary

#11840 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

north wrote:
extraordinary wrote:Poenta je da ne možeš nikako suspendovati Arsenijevića i Vučinu. To jednostavno nije normalno jer momci ginu na terenu svaku utakmicu. Zato i govorim, ako su već išle suspenzije, suspenduj one koji su to zaslužili i iz razloga zbog kojih su zaslužili, a ne ovu dvojicu. Kao što je Sema gore objasnio. Uostalom, ne bih ni ja prvi potpisao to što je uprava dala, a pogotovo igrači sa strane. Koji crni rok, još Savez suspendovan. Ovo je treća uprava Sarajeva u zadnjih godinu dana, izlaz iz krize se baš i ne nazire.
Činiš se kao ok momak, i vjerujem da su ti namjere dobre, ali si mi malo kontradiktoran....

U prvom dijelu teksta sponješ suspenziju zbog nezalaganja, a u drugom da ni ti ne bi potpisao reprogram duga????....

Stani malo, hajmo se prvo dogovoriti je li suspenzija zbog nezalaganja ili nepriznavanja reprograma duga?

Ako je ovo prvo, ja se prvi naj..... svima u upravi od prvog do zadnjeg čovjeka zbog tolike doze bezobrazluka....

Ako je ovo drugo, zašto bi uprava bila kriva što dug koji oni nisu napravili, koji realno zbog besparice ne mogu odmah isplatiti , žele isplatiti igračima u tranšama u narednom periodu...

Ja govorim samo o ovome detalju, da neko ne bi pomislio da silno vjerujem upravi i da sam njihov zagovornik, moraju oni još litara znoja proliti i dobrih djela uraditi da bi im bio naklonjen.....

Ma poenta je da je zvanična verzija priče da su suspendovani zbog nezalaganja. A to je glupost, jer su suspendovana dva igrača koja se najviše trude. Drugo je reprogram duga, i ne krivim ovu upravu za bilo šta po tom pitanju, ali ne znam koliko su krivi igrači koji hoće svoje pare. Ugovorom koji oni potpišu garantovano im je ono što u njemu piše, ako nisu to dobili, ko garantuje da bi i potpisivanjem reprogama dobili ono što ih sljeduje u dogovorenom roku?
luckylaka

#11841 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

Za jednog sigurno znam zasto je suspendovan .Kakvo nezalaganje samo su pare u pitanju i ugovor koji uskoro istice.P.S.Zamolio bi jos jednom one koji tvrde da je Hamzagic kritikovao ili pljuvao po klubu da to postave ovdjeHvala.
More info about Denaldin Hamzagic
Contract until: 30.06.2011
Debut (Club): 16.07.2009*
astala_vistala

#11842 Re: FK Sarajevo

Post by astala_vistala »

Danas sam razgoarao sa Torlakom,Mirza nema veze sa suspenzijama uprava kaznila zato sto nece da pristanu da se otpisu stari dugovi prema igracima da bi mogli dobiti licencu za evropu,i veli jos ova uprava je katastrofa bolji su bili oni sto su otjerani.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11843 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

astala_vistala wrote:i veli jos ova uprava je katastrofa bolji su bili oni sto su otjerani.
:lol:
Jesi li mu rekao: "iskali ste - na vam ga"? :dance:
north

#11844 Re: FK Sarajevo

Post by north »

1946 wrote:
astala_vistala wrote:i veli jos ova uprava je katastrofa bolji su bili oni sto su otjerani.
:lol: Kakva kontradiktornost :-)

Bolji je Blekić koji je dao jednu platu i zbog koga su sazvali konferenciju gdje su se žalili da nemaju struje i da jedu viršle, od ovih koji su kakvi su da su isplaćuju redovno plate, omogućuju pripreme u Antaly-i, a ovi zauzvrat jiidno što mogu je pobijediti Budućnost i Slaviju na Koševu.....

Aferim :thumbup:
smaja_

#11845 Re: FK Sarajevo

Post by smaja_ »

luckylaka wrote:Za jednog sigurno znam zasto je suspendovan .Kakvo nezalaganje samo su pare u pitanju i ugovor koji uskoro istice.P.S.Zamolio bi jos jednom one koji tvrde da je Hamzagic kritikovao ili pljuvao po klubu da to postave ovdjeHvala.
Daj ba koji ga q.rac više braniš.
Krenuo je pljuvati po klubu sa onom presicom (sa ove distance me savršeno boli q.rac što nije imao šta jesti) igrač koji bi se i dan-danas jeb.avao po kojekakvim koledžima po SAD da nije došao u Sarajevo, igrač koji za dvije godine nije ništa uradio u Sarajevu po čemu bi ga ljudi pamtili...
Pitaj bilo koga ko iole prati fudbal za Hamzagića, kladim se da će prva asocijacija na njegovo ime biti presica i njegova uloga u svemu tome jer je popljuvao klub ko što niko nije u istoriji...
Dakle niko ga se ne sjeća po dobrim partijama, golovima, asistencijama jer toga jednostavno nije bilo...

Ja tvrdim !!!
Čitao sam članak u Avazu gdje menadžer Hamzagića (dakle njegov pravni zastupnik !!!) izjavio kako se neće vraćati u klub i kako će radije pauzirati polusezonu, i sačekati istek ugovora nego se vratiti u Sarajevo...
I onda se ko zadnja čkapi vrati onako vuče po terenu protiv svinjskog...

Što se mene tiče nek odmah ide, je.bo ga u šupak onaj ko mu je dopustio da se vrati u klub uopšte...

Ko si ti da se tebi treba dokazivati bilo šta !
Popusti ba više sviju ti !!!
Obuca9

#11846 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

north wrote:
1946 wrote:
:lol: Kakva kontradiktornost :-)

Bolji je Blekić koji je dao jednu platu i zbog koga su sazvali konferenciju gdje su se žalili da nemaju struje i da jedu viršle, od ovih koji su kakvi su da su isplaćuju redovno plate, omogućuju pripreme u Antaly-i, a ovi zauzvrat jiidno što mogu je pobijediti Budućnost i Slaviju na Koševu.....

Aferim :thumbup:
Da ne bude da banim, Blekića, jebat ga, ali dao je on malo više od jedne plate. A ovi su ti koji su dali samo jednu (maksimalno dvije) plate, a i to dok je bilo para od Džakmića.

Da i ne spominjem sva imena koja su ljetos došla na Koševo, u poređenju sa zimskim pojačanjima.
luckylaka

#11847 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

smaja_ wrote:
luckylaka wrote:Za jednog sigurno znam zasto je suspendovan .Kakvo nezalaganje samo su pare u pitanju i ugovor koji uskoro istice.P.S.Zamolio bi jos jednom one koji tvrde da je Hamzagic kritikovao ili pljuvao po klubu da to postave ovdjeHvala.
Daj ba koji ga q.rac više braniš.
Krenuo je pljuvati po klubu sa onom presicom (sa ove distance me savršeno boli q.rac što nije imao šta jesti) igrač koji bi se i dan-danas jeb.avao po kojekakvim koledžima po SAD da nije došao u Sarajevo, igrač koji za dvije godine nije ništa uradio u Sarajevu po čemu bi ga ljudi pamtili...
Pitaj bilo koga ko iole prati fudbal za Hamzagića, kladim se da će prva asocijacija na njegovo ime biti presica i njegova uloga u svemu tome jer je popljuvao klub ko što niko nije u istoriji...
Dakle niko ga se ne sjeća po dobrim partijama, golovima, asistencijama jer toga jednostavno nije bilo...

Ja tvrdim !!!
Čitao sam članak u Avazu gdje menadžer Hamzagića (dakle njegov pravni zastupnik !!!) izjavio kako se neće vraćati u klub i kako će radije pauzirati polusezonu, i sačekati istek ugovora nego se vratiti u Sarajevo...
I onda se ko zadnja čkapi vrati onako vuče po terenu protiv svinjskog...

Što se mene tiče nek odmah ide, je.bo ga u šupak onaj ko mu je dopustio da se vrati u klub uopšte...

Ko si ti da se tebi treba dokazivati bilo šta !
Popusti ba više sviju ti !!!
Mlad si za replike.Il imas link il nemas.
ledeni_caj

#11848 Re: FK Sarajevo

Post by ledeni_caj »

Hajd ne smaraj vise sa njim ovde, jebe se nama za Hazagica, kuci ga ti vodi ako ti je dobar.
luckylaka

#11849 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

ledeni_caj wrote:Hajd ne smaraj vise sa njim ovde, jebe se nama za Hazagica, kuci ga ti vodi ako ti je dobar.
Ako ti se hebe nadji nesto ne dr... ovdje bez veze.Ako imas sta reci na temu bit ce pametnije.
luckylaka

#11850 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

Gradski stadion
Grad na Vrbasu domaćin velikog derbija
Piše: SportCentar
08.04.2011 u 12:49 sati.

Twitter Facebook

Iako je do početka meča Borac - Sarajevo ostalo više od 24 sata, atmosfera u Banjaluci je usijana. Lijepo vrijeme i sunce na ulice drugog po veličini grada u BiH izmamili su osim studenata, učenika, penzionera... i navijače lidera na tabeli, popularne Lešinare koji su i sinoć na glavnom trgu isprobavali pirotehnička sredstva, te dogovarali koreografiju, a prema onomo što se moglo vidjeti nema sumnje da će igrači oba tima, posebno domaći ljubimci imati atmosferu kakva dolikuje evropskim derbijima.

Dolazak u Banjaluku najavili su i tifozi Sarajeva, a u razgovoru sa lokalnom policijom saznali smo da će biti poduzete sve mjere kako bi boravak Hordi Zla u gradu na Vrbasu protekao bez problema, kako je to i bilo do sada.

Atmosferu na ulicama grada dodatno podgrijava i automobil koji na sebi ima ugrađene zvučnike sa kojih se uz zvuke Borčeve himne čuju pozivi navijačima Borca da ispune Gradski stadion.

No, iako njihovi ljubimci igraju protiv Sarajeva, na ulicama se među navijačima crveno-plavih, ali i obilčnih građana češće čuje riječ Željo, šta god ona značila....
Locked