SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- basicm
#11826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaliti ga iz vise razloga: zato sto je i to necije dijete, rodjeno, odgajano, radovalo se njegovom rastu...kao sto imas svoje. Zato sto je otisao vani sa prijateljem koji je tek polozio i evo ne vrati se kuci...kao sto ce i tvoje i moje dijete u tim godinama tako negdje otici a nama pored onoga sto smo im savjetovali ostati suhva sta li rade tamo vani...zato sto i ti prvi a ni ja nisi bas 100% slusao savjet roditelja tipa polako sine, nemoj ovo, nemoj ono...i vidis dovoljno je samo jednom.
Sigurno si se nasao u situaciji da si sjeo s jaranom a on po gasu a ti galamio uspori, pa si se nasao u situaciji da ti vozis a neko pored tebe govori uspori. Ne znas jel momak bio lozac ili zrtva, ja ne znam, i trazim mu 100 opravdanja prije nego ga osudim.
Sve sto se desava "u novinama" moze se desiti svakome od nas, zato ne treba dozvoliti sebi da budemo od nasladjivaca necijoj smrti. Ne vrti se svijet oko nas.
Sigurno si se nasao u situaciji da si sjeo s jaranom a on po gasu a ti galamio uspori, pa si se nasao u situaciji da ti vozis a neko pored tebe govori uspori. Ne znas jel momak bio lozac ili zrtva, ja ne znam, i trazim mu 100 opravdanja prije nego ga osudim.
Sve sto se desava "u novinama" moze se desiti svakome od nas, zato ne treba dozvoliti sebi da budemo od nasladjivaca necijoj smrti. Ne vrti se svijet oko nas.
- Alfons Kauders
#11827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote:Nema to veze s 20 godišnjacima. Ja i mojih nekoliko drugova smo imali auta sa 20 godina prije rata i na kraj pameti nam nisu bile ove današnje gluposti a prolazak kroz crveno je bilo ravno ideji prolaska kroz betonski zid. Druge su stvari u pitanju i na kraju zašto sa žalim nekoga ko ne cijeni i ne žali svoj život? Da je radio na nekom poslu pa nastradao ili na neki drugi način nastardao tada bi bilo riječi o ogromnoj tragediji...Ovako čista objest je u pitanju...I zašto da žalim takve?basicm wrote:Ipak je mladi zivot ugasen, tragedija i nije korektno sad lose o njima pisati. Bolje bi bilo da je imao drugu priliku u zivotu, svi smo nekad imali 20 godina i svi smo radili stvari od kojih bi se sad najezili. Ja licno zelim svima da se opamete, a ne da izginu. Empatija u drustvu je pozeljna, nije dobro ako je nema.
Iza rata vozali 10 puta nesigurnija auta, po gorim cestama, a svako u auto imao oruzje... I to ne pederske pistoljcice kao ovi danas.
Ovi debili danas ginu u po grada u 25 godina mladjim autima sa 6 jasnuka, ABSom i 3-4 NCAP zvjezdice (nekad i 5 zvjezdica, pride ESP)... Ginu u autima iz kojih se nakon prosjecnog udesa izlazi i zove policija. Mi nismo ginuli u konzervama, a oni ginu u tvrdjavama.
Jednostavno samoubice, i ne, ne treba ih zaliti. Kad neko u po grada, na semaforu, sa 100 na sat izleti i pukne u zgradu preko trotoara kojim svakodnevno hodaju desetine hiljada gradjana - ja ne da ga ne zalim, vec mi je drago sto vise nije prijetnja za sigurnost gradjana, isto kao sto bi mi bilo drago na nastrada neki silovatelj ili ubica.
Za takve nemam trunke empatije. To su sociopate i ubice u pokusaju - bolje je da si sami dodju glave prije no sto postanu sljedeci Sefic.
-
peepeep
#11828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Podsjeti me na onog što je izletio pa ubio curu iz Srbije (ono kod Precedništva od prije par godina)... ne daj Bože da je bilo ljeto ili da je bio kakav kafić ili nešto, moglo je biti mrtvih i to mnogo više.
Rahmet duši ubijenom (jer ubio ga je njegov prijatelj) a porodici sabur.
Rahmet duši ubijenom (jer ubio ga je njegov prijatelj) a porodici sabur.
- zateznistub
#11829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako misliš na mene, nije stvar u naslađivanju, svjetlosnu godinu daleko. Kao vozač nikad nisam divljao, pogotovo ako je neko saputniknu vozilu koje vozim. Par puta sam bio suvozač ljudima koji su vozili onako kako ja ne vozim. Jednom sam napustio auto par puta sam rekao da vozi normalno ili stane da izađem.basicm wrote:Zaliti ga iz vise razloga: zato sto je i to necije dijete, rodjeno, odgajano, radovalo se njegovom rastu...kao sto imas svoje. Zato sto je otisao vani sa prijateljem koji je tek polozio i evo ne vrati se kuci...kao sto ce i tvoje i moje dijete u tim godinama tako negdje otici a nama pored onoga sto smo im savjetovali ostati suhva sta li rade tamo vani...zato sto i ti prvi a ni ja nisi bas 100% slusao savjet roditelja tipa polako sine, nemoj ovo, nemoj ono...i vidis dovoljno je samo jednom.
- Logovan
#11830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imena momaka? 
- Alfons Kauders
#11831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolateralna steta, iliti na engleskom "enabler"... Ili kako neko maloprije rece "lozac"...drugi profil wrote:Poginuo je suvozač a ne vozač pa se može reći da je stradao nevin.
Zato bi empatija bila poželjna, a naročito što postoje ljudi kojima se danas svijet srušio radi toga i koji zaslužuju nekakvu toplu riječ.
Između ostalog imam dijete od 21 godinu, i hoću ovdje da izrazim saučešće porodici i prijateljima poginulog.
Normalni ljudi, bez obzira da li imaju 21 ili 41 godinu, nisu suvozaci ubicama u 3 i kusur ujutro.
Dok god je ljudima takvo ponasanje normalno, dok god ne vide problem u sjedanju u auto kojim upravlja sociopata u sitne sate, ti ljudi ce biti dio problema, a ne zrtve.
I ja sam par puta zavrsio u autu s budalama. I nisam se jednom u 4 ili 5 ujutru spustao u grad sat i kusur vremena, jer nisam imao banke za Taxi, samo kako ne bi najebo s budalama. Kazes fino "stani, ima izac" i kraj price. Znam i lika koji je svog najboljeg prijatelja (mog kolegu) odro od batina jer je divljao dok je njega i njegovu djevojku vracao kuci iz grada, i kurcio se dok su mu ovi sa zadnjeg sjedista govorili da se smiri.
Kad je konacno zaustavio auto, lik ga izvuko, ugazio, i od tad se vise nisu druzili. Niti se ovaj kurcio autom kad popije.
- vješalica
#11832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zanimljiva teorija koja se vrti uvijek poput one bio je dobar covjek...basicm wrote: Sve sto se desava "u novinama" moze se desiti svakome od nas, zato ne treba dozvoliti sebi da budemo od nasladjivaca necijoj smrti. Ne vrti se svijet oko nas.
Floskulica 'moze se desiti svakome 'od nas je upravo ovo drustvo i dovela na ove niske grane
Vi iati bi proklinjali dan kad ate zaceti da vam neki kreten u 3 ujutro ubije nekog vaseg radi svoje pomame
A ne bi imali rezona da razmisljate 'moze se desiti'
Moze ako ste ubojica i ako ate ludi 100%
- drug_profi
#11833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Alfons Kauders wrote:Kolateralna steta, iliti na engleskom "enabler"... Ili kako neko maloprije rece "lozac"...drugi profil wrote:Poginuo je suvozač a ne vozač pa se može reći da je stradao nevin.
Zato bi empatija bila poželjna, a naročito što postoje ljudi kojima se danas svijet srušio radi toga i koji zaslužuju nekakvu toplu riječ.
Između ostalog imam dijete od 21 godinu, i hoću ovdje da izrazim saučešće porodici i prijateljima poginulog.
Normalni ljudi, bez obzira da li imaju 21 ili 41 godinu, nisu suvozaci ubicama u 3 i kusur ujutro.
Dok god je ljudima takvo ponasanje normalno, dok god ne vide problem u sjedanju u auto kojim upravlja sociopata u sitne sate, ti ljudi ce biti dio problema, a ne zrtve.
I ja sam par puta zavrsio u autu s budalama. I nisam se jednom u 4 ili 5 ujutru spustao u grad sat i kusur vremena, jer nisam imao banke za Taxi, samo kako ne bi najebo s budalama. Kazes fino "stani, ima izac" i kraj price. Znam i lika koji je svog najboljeg prijatelja (mog kolegu) odro od batina jer je divljao dok je njega i njegovu djevojku vracao kuci iz grada, i kurcio se dok su mu ovi sa zadnjeg sjedista govorili da se smiri.
Kad je konacno zaustavio auto, lik ga izvuko, ugazio, i od tad se vise nisu druzili. Niti se ovaj kurcio autom kad popije.
basicm wrote:Zaliti ga iz vise razloga: zato sto je i to necije dijete, rodjeno, odgajano, radovalo se njegovom rastu...kao sto imas svoje. Zato sto je otisao vani sa prijateljem koji je tek polozio i evo ne vrati se kuci...kao sto ce i tvoje i moje dijete u tim godinama tako negdje otici a nama pored onoga sto smo im savjetovali ostati suhva sta li rade tamo vani...zato sto i ti prvi a ni ja nisi bas 100% slusao savjet roditelja tipa polako sine, nemoj ovo, nemoj ono...i vidis dovoljno je samo jednom.
-
riko-ga
#11834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zali boze mlada zivota.Tesko je sad ovdje vagati i donositi zakljucke.Kao sto kolega rece gore to je neciji sin.Neko je jutros svatio da mu je zivot stao.Nedo Bog ljudi taj trenutak kada ti policija zakuca na vrata i saopsti ti tako nesto.
Imam sina njihovi godina.Polozio nedavno.Dam mu auto da ode do grada sa rajom sa djevojkom.Al poslije 23 h nema vozanja.Ako ces ostati duze u gradu imas taxi.Al ja strepim cijelo vrijeme dok je on u gradu a otisao autom.Iako je "savjestan" vozac vezanje oko ogranicenja i tako to.No strah i onaj kamen iz stomaka nestanu tek kada dodje kuci.
Imam sina njihovi godina.Polozio nedavno.Dam mu auto da ode do grada sa rajom sa djevojkom.Al poslije 23 h nema vozanja.Ako ces ostati duze u gradu imas taxi.Al ja strepim cijelo vrijeme dok je on u gradu a otisao autom.Iako je "savjestan" vozac vezanje oko ogranicenja i tako to.No strah i onaj kamen iz stomaka nestanu tek kada dodje kuci.
- Muhamed Đakmić
#11835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam za ovog suzovača, fakat se može desiti da je sjeo sa budalom u auto. Slažem se s Alfonsom da je to dio problema, samo konstatujem.
Ali ne sviđa mi se rezon "20 mu je godina, svi smo tad bili ludi".
Nismo svi tad bili ludi i nismo radili stvari koje bi nam donijele makar nekoliko mjeseci zatvora u normalnim društvima. To je kretensko opravdanje za sve jer ako osoba sa 20 ne može da razluči dobro i zlo, velike su šanse da neće ni sa 30, 50 i pred smrt.
Ali ne sviđa mi se rezon "20 mu je godina, svi smo tad bili ludi".
Nismo svi tad bili ludi i nismo radili stvari koje bi nam donijele makar nekoliko mjeseci zatvora u normalnim društvima. To je kretensko opravdanje za sve jer ako osoba sa 20 ne može da razluči dobro i zlo, velike su šanse da neće ni sa 30, 50 i pred smrt.
- drug_profi
#11836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A možda druže Alfonse, jaran nije htio ovome stati da izađe....drugi profil wrote:Alfons Kauders wrote:Kolateralna steta, iliti na engleskom "enabler"... Ili kako neko maloprije rece "lozac"...drugi profil wrote:Poginuo je suvozač a ne vozač pa se može reći da je stradao nevin.
Kad je konacno zaustavio auto, lik ga izvuko, ugazio, i od tad se vise nisu druzili. Niti se ovaj kurcio autom kad popije.basicm wrote:Zaliti ga iz vise razloga: zato sto je i to necije dijete, rodjeno, odgajano, radovalo se njegovom rastu...kao sto imas svoje. Zato sto je otisao vani sa prijateljem koji je tek polozio i evo ne vrati se kuci...kao sto ce i tvoje i moje dijete u tim godinama tako negdje otici a nama pored onoga sto smo im savjetovali ostati suhva sta li rade tamo vani...zato sto i ti prvi a ni ja nisi bas 100% slusao savjet roditelja tipa polako sine, nemoj ovo, nemoj ono...i vidis dovoljno je samo jednom.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#11837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zali Boze mladog zivota. Neka mu je lak njegov komad bosanske ilovace. Porodici i najblizima sabura.
Vozacu zelim da prezivi,da odlezi svoj dug,a u dugim zatvorskim nocima neka mu u san dolazi poginuli momak.
Vozacu zelim da prezivi,da odlezi svoj dug,a u dugim zatvorskim nocima neka mu u san dolazi poginuli momak.
- Alfons Kauders
#11838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sam je odabrao da se vozi s idiotom, i trpio je njegovo divljanje.drugi profil wrote:Alfons Kauders wrote:Kolateralna steta, iliti na engleskom "enabler"... Ili kako neko maloprije rece "lozac"...drugi profil wrote:Poginuo je suvozač a ne vozač pa se može reći da je stradao nevin.
Kad je konacno zaustavio auto, lik ga izvuko, ugazio, i od tad se vise nisu druzili. Niti se ovaj kurcio autom kad popije.basicm wrote:Zaliti ga iz vise razloga: zato sto je i to necije dijete, rodjeno, odgajano, radovalo se njegovom rastu...kao sto imas svoje. Zato sto je otisao vani sa prijateljem koji je tek polozio i evo ne vrati se kuci...kao sto ce i tvoje i moje dijete u tim godinama tako negdje otici a nama pored onoga sto smo im savjetovali ostati suhva sta li rade tamo vani...zato sto i ti prvi a ni ja nisi bas 100% slusao savjet roditelja tipa polako sine, nemoj ovo, nemoj ono...i vidis dovoljno je samo jednom.
Njegov licni izbor. Niko od nas nema nista s tim.
Zao mi je roditelja i porodice... Ali nastradali je sam odlucio da se "provoza" s jaranom. Kockao se i izgubio, nije prvi ni posljednji.
- vješalica
#11839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato ato u tim godinama niau razmisljali da bi trebali izaci
Druga vremena
Furke na glupoati
Malo gasa i mokra cesta
I vjeca teorija
Nama se ne moze to deaiti jer mi znamo...mi najpametniji
Druga vremena
Furke na glupoati
Malo gasa i mokra cesta
I vjeca teorija
- Alfons Kauders
#11840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda.drugi profil wrote:A možda druže Alfonse, jaran nije htio ovome stati da izađe....
Mozda je bio i zrtva otmice.
Mozda je spavao, a ovaj ga vozio kuci?
Ali vjerovatno nije i to dobro znas. Vjerovatno je bilo "Tooo bruda! De malo jakni ziku, opaaa!"
- zateznistub
#11841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vješalica wrote:Zanimljiva teorija koja se vrti uvijek poput one bio je dobar covjek...basicm wrote: Sve sto se desava "u novinama" moze se desiti svakome od nas, zato ne treba dozvoliti sebi da budemo od nasladjivaca necijoj smrti. Ne vrti se svijet oko nas.
Floskulica 'moze se desiti svakome 'od nas je upravo ovo drustvo i dovela na ove niske grane
Vi iati bi proklinjali dan kad ate zaceti da vam neki kreten u 3 ujutro ubije nekog vaseg radi svoje pomame
A ne bi imali rezona da razmisljate 'moze se desiti'
Moze ako ste ubojica i ako ate ludi 100%
- drug_profi
#11842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam, kao što ni ti ne znaš, pa da ne presuđujemo unaprijed.Alfons Kauders wrote:Mozda.drugi profil wrote:A možda druže Alfonse, jaran nije htio ovome stati da izađe....
Ali vjerovatno nije i to dobro znas. Vjerovatno je bilo "Tooo bruda! De malo jakni ziku, opaaa!"
obzirom da nas mrtvi svakako ne čuju, ali živi nas čuju i ne želim da ijedna moja riječ jednoj majci i jednom ocu srce kida.
- Alfons Kauders
#11844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni se ne moze desiti jer sam normalan, odnosno tom krivinom prolazim sa 50-60km/h kada je prazna cesta. Ovim koji tu idu 100+ se svasta moze desiti... Ali eto, nece njima, jer su najpametniji i niko drugi ne zna vozit kao oni.vješalica wrote:Zato ato u tim godinama niau razmisljali da bi trebali izaci
Druga vremena
Furke na glupoati
Malo gasa i mokra cesta
I vjeca teorija
"Malo gasa i mokra cesta"... To je postalo mjerilo, da je 100-120km/h u Titovoj "malo gasa"... To je raji normala.
A da je bila suha cesta, isao bi 10-20 na sat brze, i sad bi pricali o dva poginula mladica.
- Obuca9
#11845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo nije tragedija. Tragedija je smrt one dvije djevojke koje je jedan ovakav idiot pokupio.basicm wrote:Ipak je mladi zivot ugasen, tragedija i nije korektno sad lose o njima pisati. Bolje bi bilo da je imao drugu priliku u zivotu, svi smo nekad imali 20 godina i svi smo radili stvari od kojih bi se sad najezili. Ja licno zelim svima da se opamete, a ne da izginu. Empatija u drustvu je pozeljna, nije dobro ako je nema.
- basicm
#11846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro, nisu svi ljudi bezgrijesni kao pojedini ovdje, rodjeni sa full rezonovanjem.
Ne zelim nikome nista lose, samo da se opameti dok nije kasno, za njega i za druge. Budala ce uvijek biti, ginuce se jos, ali da se nasladjujem ne mogu. Mogu reci i da je na neki nacin neko i zasluzio, ali bez likovanja, i zavisno od slucaja do drugog. Nije isti ovaj momak kao suvozac i trkac koji je 20 puta napravio belaj i nikad skontao, pa na kraju poginuo, ili jos gore ubio nekoga sa sobom.
Vecina ovdje ima djecu, oni koji nemaju shvatice jednoga dana. A prica ja sam to znao u tim godinama i ja to ne bih nikad...
Ne zelim nikome nista lose, samo da se opameti dok nije kasno, za njega i za druge. Budala ce uvijek biti, ginuce se jos, ali da se nasladjujem ne mogu. Mogu reci i da je na neki nacin neko i zasluzio, ali bez likovanja, i zavisno od slucaja do drugog. Nije isti ovaj momak kao suvozac i trkac koji je 20 puta napravio belaj i nikad skontao, pa na kraju poginuo, ili jos gore ubio nekoga sa sobom.
Vecina ovdje ima djecu, oni koji nemaju shvatice jednoga dana. A prica ja sam to znao u tim godinama i ja to ne bih nikad...
- vješalica
#11847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zadimljene kafane,nargilhane i ostale pizdarijeAlfons Kauders wrote:Mozda.drugi profil wrote:A možda druže Alfonse, jaran nije htio ovome stati da izađe....
Teferici alkohol i raspojasani pojedinci uvijek naprave zatasrofu
Ovdje nije vozio 50-tak na sat
Nego debelo iznad
I to joa po mokrom jer je kisa uveliko padala
-
BadBoy
#11848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Živim tu i odgovorno tvrdim da je ovom okukom i 50 km/h na sat puno.
- Alfons Kauders
#11849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Saucesce porodici, svakako... Ali to nije isto sto i empatija. Ja mu zalim majku i oca, ali ponavljam, decko je nastradao radi svoje odluke.drugi profil wrote:Ne znam, kao što ni ti ne znaš, pa da ne presuđujemo unaprijed.Alfons Kauders wrote:Mozda.drugi profil wrote:A možda druže Alfonse, jaran nije htio ovome stati da izađe....
obzirom da nas mrtvi svakako ne čuju, ali živi nas čuju i ne želim da ijedna moja riječ jednoj majci i jednom ocu srce kida.
E sad, mozemo mi nagadjati da je spavao, ili molio da ovaj stane i da ga pusti vani... Ali to je samo nagadjanje.
I ja i ti znamo da se vjerovatno nije radilo o tome, ali eto, ako mislis da izgovori pomazu, moguce je... Sve je moguce, ali ovo bas i nije pretjerano vjerovatno.
- vješalica
#11850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tebi fakat svaka cast da zivia u ubjedjenju da nije bilo likova u 20tim koji su mogli reci jaranu nemoj brzo i necemo pjani...jednostavno zivices cio zivot u ubjedjenju da nije postojao takav rezon kod pojedinacabasicm wrote:Dobro, nisu svi ljudi bezgrijesni kao pojedini ovdje, rodjeni sa full rezonovanjem.
Cijeli zivot cea ostat invalid mentalni jer cea vjerovati da ne postoje ljudi u 20tim koji nece ajesti pjani,neapoaobni,nenaspavani za volan ili nece to uraditi nekome drugom...
Cak ga ni ti neces po avoj prilici uvesti u avoj zivot
Nwgo cea dogadjaje pravdati apletom okolnoati i ono more se deaiti svakome ono iz novina sto citamo