Republika Turska

Post Reply
sunceKOtepsija

#11826 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

U šumarku skrivenom medvjeda je malih dom,
oni čak i lete, pogledajte!

Neki ljudi okrutni, opasni k'o zmaj
slistili bi taj pravi mali raj!

No neće, neće bogme moć jer mali medvjedi će doć!
K'o jedan borit će se svi i šumu spasiti!

danas vidim da haberturk reemituje akp-ov predizborni spot uz dirljiv govor predsjednik Republike

a red je i da se prisjetimo spota akp-ove brtske partije u Tunisu, pred tuniske izbore (zastave su slicne, zasto ne bi bio i spot?)
arzuhal

#11827 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

sunceKOtepsija wrote:upaljen mi haberturk, cujem iz kuhinje, onaj Celik, ministar za evropske integracije drzi konferenciju:"Cilj je bio sprijeciti tursku u borbi protiv ISIL-a, PYD-a, uspostavi stabilnostin u Iraku i Siriji, Fethullah Gulen je opasniji od Bin Ladena"
eno ga jos prica, odnos s evropom itd
Pod pretpostavkom da postoje paralne strukture unutar legalnih državnih/civilnih i vojnih struktura a nad kojima moć ima Fethulaha Gulen, odnosno postoje dijelovi civilnih i vojnih struktura koje su formalno dijelovi legalnih i legitimnih organa države Republike Turske ali kojima upravljaju izmješteni centri moći, onda Gulen jeste opasniji od svega, sasvim logično.
sunceKOtepsija

#11828 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

U šumarku skrivenom medvjeda je malih dom,
oni čak i lete, pogledajte!

Neki ljudi okrutni, opasni k'o zmaj
slistili bi taj pravi mali raj!

No neće, neće bogme moć jer mali medvjedi će doć!
K'o jedan borit će se svi i šumu spasiti!

danas vidim da haberturk reemituje akp-ov predizborni spot uz dirljiv govor predsjednik Republike

a red je i da se prisjetimo spota akp-ove brtske partije u Tunisu, pred tuniske izbore (zastave su slicne, zasto ne bi bio i spot?)
"Something Olde, Something New, Something Borrowed, Something Blue" i dobijemo nasu verziju :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XC2-7pXjKCo [/youtube]
sunceKOtepsija

#11829 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

U organizaciji HDP-a protesti u Istanbulu protiv drzavnog udara i uvodenja vanrednog stanja, trazi se i oslobadanje Ocalana, doslo je do manjeg podizanja tenzija kada je policija razmjestila oklopna i vozila za razbijanje demonstracija na trgu gdje se odrzava protest pristalica HDP-a, za sada sve protice u najboljem redu.
Istovremeno na jugoistoku nekoiliko nevladinih organizacija uputilo zahtjeve za oslobadanje Ocalana.
sunceKOtepsija

#11830 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

cinjenica da od 15.07.2016. nema informacija o zdravstvenom stanju Ocalan, ako i da mu je onemogucen kontakt s vanjskim svijetom izazvala je strah medu dijelom stanovnika Dijarbakira, nekoliko nevladinih organizacija odlucilo se za organizovanje protesta takode pozvali su i vladu turske da oslobodi Ocalana isticuci da je on covjek koji moze dovesti do mira i pomirenja izmedu naroda
vivaldi

#11831 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

Tomahawk11 wrote:
sjedi 1 wrote:
poenta mmf je da pomaze drzavama koje su u govnima. samim tim njihovi svi klijetni su manje ili vise "problematicni" pa je logicno da je tu uvijek vise crne hronike nego dobrih vijesti.
:lol:
Jeste. Poenta je da ih jos vise uvaljuje u govna.
ma to su gluposti. teorije zavjere koja razvija dokona sirotinja.

nema boljeg primjera od nas.

svi jebu majku vlasti zbog nagomilane administracije i visokih plata.

onda dodje mmf i kaze to isto.

a onda ti isti ljudi mijenjaju plocu i pocnu srat o zavjerama kako je mmf tajni plan amerike koja hoce da otme nase termoelektrane (kojima je btw istekao rok trajanja odavno), kako hoce da otmu nasu bukovinu, nasa minska polja, i nasu plodnu uranijem obogacenu zemlju...

i sta ti tu mozes diskutovati i s kim? ok, tako je i zdravo djaci.
Satelit_

#11832 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

vivaldi wrote:
Tomahawk11 wrote:

Jeste. Poenta je da ih jos vise uvaljuje u govna.

a onda ti isti ljudi mijenjaju plocu i pocnu srat o zavjerama kako je mmf tajni plan amerike koja hoce da otme nase termoelektrane (kojima je btw istekao rok trajanja odavno), kako hoce da otmu nasu bukovinu, nasa minska polja, i nasu plodnu uranijem obogacenu zemlju...

Pa kazu, bas zato sto su dokona sirotinja, ja bh dodao i neobrazovana. Nesvjesno se hvataju ideoloskih rjesenja. Istovremeno, IMF savjetuje G20 da povecaju javnu potrosnju. A nama su oduzeli centralnu banku i rekli stedite.

https://www.theguardian.com/business/20 ... eir-impact
vivaldi

#11833 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

Satelit_ wrote:Pa kazu, bas zato sto su dokona sirotinja, ja bh dodao i neobrazovana. Nesvjesno se hvataju ideoloskih rjesenja. Istovremeno, IMF savjetuje G20 da povecaju javnu potrosnju. A nama su oduzeli centralnu banku i rekli stedite.
ako mi ti budes davao pare ja cu trositi ko lud. u tome i jeste razlika izmedju kokuza i bogatuna
General War

#11834 Re: Republika Turska

Post by General War »

vivaldi wrote:

:lol: :thumbup:
sunceKOtepsija

#11835 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
-Silivri-u zatvoru ubio se jedan pritvorenik- visi oficir osumnjicen za pripadnost gulenovskom-teroristicom pokretu
Satelit_

#11836 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

vivaldi wrote:
Satelit_ wrote:Pa kazu, bas zato sto su dokona sirotinja, ja bh dodao i neobrazovana. Nesvjesno se hvataju ideoloskih rjesenja. Istovremeno, IMF savjetuje G20 da povecaju javnu potrosnju. A nama su oduzeli centralnu banku i rekli stedite.
ako mi ti budes davao pare ja cu trositi ko lud. u tome i jeste razlika izmedju kokuza i bogatuna
Zavisi na sta trosis, tako kaze ekonomska teorija. Da ce kokuz vazda bacat "nezaradjene" pare, tako kaze neoliberalna ideologija dok istovremeno nije problem drzati na off shore racunima vise love nego sto je BDP pola planete. Uglavnom, domacinstvo i pojedinac nisu isto sto i drzava. Ne moze se poistvjetit sa makroekonomskog spekta, ali se vrlo vjesto moze politicki spinovat da se opravda kao mjera stednje.
salik79

#11837 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

vivaldi wrote: ma to su gluposti. teorije zavjere koja razvija dokona sirotinja.

Izmedju ostalih, John Perkins se ne bi slozio s tobom.
vivaldi

#11838 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

Satelit_ wrote:Zavisi na sta trosis, tako kaze ekonomska teorija. Da ce kokuz vazda bacat "nezaradjene" pare, tako kaze neoliberalna ideologija dok istovremeno nije problem drzati na off shore racunima vise love nego sto je BDP pola planete. Uglavnom, domacinstvo i pojedinac nisu isto sto i drzava. Ne moze se poistvjetit sa makroekonomskog spekta, ali se vrlo vjesto moze politicki spinovat da se opravda kao mjera stednje.
nepotrebno komplikujes.

potrosnja ima smisla u razvijenim ekonomijama.

daj svabi 30.000 eura i on ce kupiti novog golfa, nove adidaske djeci, sebi boss-ovo odjelo, kupit zeni henkelovog deterdzenta, nesto od siemensa..

to ce isto i bosanac uraditi.

ali ima jedna "mala" razlika - u oba slucaja lova ce zavrsiti u svabiji. to ce pogurat njihovu ekonomiu i to ima smisla.

ne znam samo kako bi potrosnja pogurala nas?
vivaldi

#11839 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

salik79 wrote:
vivaldi wrote: ma to su gluposti. teorije zavjere koja razvija dokona sirotinja.

slusaj salik.

oko jednog "trivijalnog" i krajnje jednostavnog pitanja prije par godina - hoce li evro prezivjet ili nece? cijeli svijet je vodio debatu.

imao si jedno 100 nobelovaca vs 100 nobelovaca za i protiv.

meni je zdrav razum nalagao da je veca vjerovatnoca da je sojble u pravu, jer se njegov tim mora nositi s posljedicama i ti ljudi nisu nocima spavali od razsmiljanja. a ovi drugi nobelovci se mogu nasrat, a onda otici kuci i spavat ko bebe jer ih boli kurac posto nemaju nikakve odgovornosti. ako su kojim slucaju bili u pravu - dobro i jeste, a ako nisu - idemo dalje.

evro je prezivio. proslo je od tada nekoliko godina.

sjecas li danas ijednog od tih genijalca koji su tvrdili suprotno?
salik79

#11840 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

vivaldi wrote:
salik79 wrote:

slusaj salik.

oko jednog "trivijalnog" i krajnje jednostavnog pitanja prije par godina - hoce li evro prezivjet ili nece? cijeli svijet je vodio debatu.

imao si jedno 100 nobelovaca vs 100 nobelovaca za i protiv.

meni je zdrav razum nalagao da je veca vjerovatnoca da je sojble u pravu, jer se njegov tim mora nositi s posljedicama i ti ljudi nisu nocima spavali od razsmiljanja. a ovi drugi nobelovci se mogu nasrat, a onda otici kuci i spavat ko bebe jer ih boli kurac posto nemaju nikakve odgovornosti. ako su kojim slucaju bili u pravu - dobro i jeste, a ako nisu - idemo dalje.

evro je prezivio. proslo je od tada nekoliko godina.

sjecas li danas ijednog od tih genijalca koji su tvrdili suprotno?
Irelevantno. Izdvoji vremena, procitaj njegovu knjigu/ispovijest, otvori temu o tome i seciraj ga do u detalje...
vivaldi

#11841 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

salik79 wrote:Irelevantno. Izdvoji vremena, procitaj njegovu knjigu/ispovijest, otvori temu o tome i seciraj ga do u detalje...
ama slusaj salik, hiljade likova tvrde da su vidjeli vanzemaljce, da su ih oteli vanzemaljci, da su zatrdunili s vanzemaljcima, sema je nafatao desetine doktora arheologije koji tvrde da su piramide u visokom, drugi tvrde da je troja u gabeli, neki tvrde da je gospa u medjugorju, neki da je sveti jovan zapravo bio veca faca od isusa....

ne pada mi na pamet da citam svakakav shit.

osim toga u ovom slucaju stvar je krajnje jednostavna.

ti mislis da je rjesenje u potrosnji. ja se slazem s tobom i kazem ti da ti sada salik odes do grada i skrsis sve para sto imas.

ali je problem sto ti imas 10 maraka i trazis od mene da ti ja da bezuslovno posudjujem svoje pare da bi ih ti krsio.

izvini salik, ali bojim se da to tako nece ici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11842 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

vivaldi wrote:

Jok. Moj se komentar nije odnosio na teorije zavjere.
Dobro si, mi smo primjer. Ali kakav? MMF da BiH kredit. I oni ga utrosu u sta? U plate administracije :lol: :lol:
A vratice se. Sad kako i sta, vidjecemo. Ili mi ili nasi narastaji. Ali kreditirati plate neprofitnog sektora je nista vise do uvaljivanje u govna.
kamen spoticanja

#11843 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

sunceKOtepsija wrote:Image
-Silivri-u zatvoru ubio se jedan pritvorenik- visi oficir osumnjicen za pripadnost gulenovskom-teroristicom pokretu
Pruzao otpor pri hapsenju :oops:
btw fuat avni ti otisao na 31 osobu
Satelit_

#11844 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

vivaldi wrote:
Satelit_ wrote:Zavisi na sta trosis, tako kaze ekonomska teorija. Da ce kokuz vazda bacat "nezaradjene" pare, tako kaze neoliberalna ideologija dok istovremeno nije problem drzati na off shore racunima vise love nego sto je BDP pola planete. Uglavnom, domacinstvo i pojedinac nisu isto sto i drzava. Ne moze se poistvjetit sa makroekonomskog spekta, ali se vrlo vjesto moze politicki spinovat da se opravda kao mjera stednje.
nepotrebno komplikujes.

potrosnja ima smisla u razvijenim ekonomijama.

daj svabi 30.000 eura i on ce kupiti novog golfa, nove adidaske djeci, sebi boss-ovo odjelo, kupit zeni henkelovog deterdzenta, nesto od siemensa..

to ce isto i bosanac uraditi.

ali ima jedna "mala" razlika - u oba slucaja lova ce zavrsiti u svabiji. to ce pogurat njihovu ekonomiu i to ima smisla.

ne znam samo kako bi potrosnja pogurala nas?
Investicije u kapitalne projekte tipa infrastruktura. To je ono sto IMF savjetuje i G 20 ako prociras link. Btw, potrosnja na robu siroke potrosnje ionako cini nas BDP. Ako drzava dobije mmf pare, znaci da ima vise za kapitalnu potrosnju, sasvim svejedno sto sa mmf parama krpe budzet, one su likvidan kapital.
salik79

#11845 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

vivaldi wrote:
salik79 wrote:Irelevantno. Izdvoji vremena, procitaj njegovu knjigu/ispovijest, otvori temu o tome i seciraj ga do u detalje...
ama slusaj salik, hiljade likova tvrde da su vidjeli vanzemaljce, da su ih oteli vanzemaljci, da su zatrdunili s vanzemaljcima, sema je nafatao desetine doktora arheologije koji tvrde da su piramide u visokom, drugi tvrde da je troja u gabeli, neki tvrde da je gospa u medjugorju, neki da je sveti jovan zapravo bio veca faca od isusa....

ne pada mi na pamet da citam svakakav shit.

osim toga u ovom slucaju stvar je krajnje jednostavna.

ti mislis da je rjesenje u potrosnji. ja se slazem s tobom i kazem ti da ti sada salik odes do grada i skrsis sve para sto imas.

ali je problem sto ti imas 10 maraka i trazis od mene da ti ja da bezuslovno posudjujem svoje pare da bi ih ti krsio.

izvini salik, ali bojim se da to tako nece ici.
Ok, covjek koji je bio njihov igrac na terenu ti ne odgovara. A Nikola Grabovac?

http://www.klix.ba/biznis/privreda/niko ... /151216099
sunceKOtepsija

#11846 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

kamen spoticanja wrote:
http://www.hurriyet.com.tr/silivride-tu ... i-40165583
"pruzao otpor" :lol: i objesio se u celiji strogo cuvanog zatvora, legenda si, :thumbup: :lol:
nego sta si ti opterecen fuat avnijem (da ne kazem letis na njega ko muha na balegu), ko da si erdo licno ili u najmanju ruku neki lokalni erdogancic :D nikad nisam spominjao fuat avnija na ovoj temi a pisem od kad sam registrovan ovdje i na siriji, niti ga citirao niti spominjao neke njegove informacije, dok ti neki dan nisi spomenuo hakkana fidana koji ipak ne ide usprkos tvrdnjama tebe i fuata avnija (bar za sad:D jer kao sto kaze predsjednik Republike-"ne mjenja se konj dok prelazis preko rijeke" :lol: -a kad se dode na drugui stranu ide ona narodna "vjetar piri , sunete se pioniri" :lol:
sunceKOtepsija

#11847 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-na podrucju Dijarbakira pokusaj napada kaminom-bombom na kasarnu turskih oruzanih snaga, pravovremenom intervencijom snaga sigurnosti napad sprijecen, bomba deaktivirana na sigurnom mjestu
-sukobi i na podrucju Vana, u trenutku prolaska teretnog voza aktivirnaa improvizovana eksplozivna naprava, povrijeden masinovoda i pomocnik
kamen spoticanja

#11848 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

sunceKOtepsija wrote:
kamen spoticanja wrote:
http://www.hurriyet.com.tr/silivride-tu ... i-40165583
"pruzao otpor" :lol: i objesio se u celiji strogo cuvanog zatvora, legenda si, :thumbup: :lol:
nego sta si ti opterecen fuat avnijem (da ne kazem letis na njega ko muha na balegu), ko da si erdo licno ili u najmanju ruku neki lokalni erdogancic :D nikad nisam spominjao fuat avnija na ovoj temi a pisem od kad sam registrovan ovdje i na siriji, niti ga citirao niti spominjao neke njegove informacije, dok ti neki dan nisi spomenuo hakkana fidana koji ipak ne ide usprkos tvrdnjama tebe i fuata avnija (bar za sad:D jer kao sto kaze predsjednik Republike-"ne mjenja se konj dok prelazis preko rijeke" :lol: -a kad se dode na drugui stranu ide ona narodna "vjetar piri , sunete se pioniri" :lol:
Menscini da si ti neki sohbet abi
imal ti ba Yasar abija?
ExNihilo

#11849 Re: Republika Turska

Post by ExNihilo »

Da pitam dežurne turkofile. Ko stoji iza "kulturnog centra" Yunus Emre u Sarajevu? Jesu li Erdoganovi štakori ili?
sunceKOtepsija

#11850 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
i sta kazes kameni opirao se hapsenju, :D
a hurriyet i sabah kaze objesio se u celiji, medutim, ja licno vjerujem tebi :thumbup:
neki dan onaj ote pistolj policajcu i samoubi se, medutim suhveli mi je to sve, ako ces ti rec da se pistolj samooteo policajcu vjerovacu tebi... :thumbup:
Post Reply