Preko webshopa tesko jer dolaze iz veleprodaje zapakovani tako da samo ono sto imaju u radnjama moze se pogledati,ali vecina ovih boljih je webshop.amar1994 wrote:vidjet cu malo po radnjama,ako se moze i uporedit,da upale i stave sliku neku il nesto
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- M416
#11826 Re: PC gamerske konfiguracije
- typeOnegative
#11827 Re: PC gamerske konfiguracije
M416 wrote:@typeOnegative
Pitaj Nenjia kakav mu je TN panel HPMa druga je to prica vjeruj ne mogu se ti stariji monitori porediti sa ovim novim modelima.IPS dominira opet kazem nema tu dileme,ali ja licno ne bih vise imao muda da rizikujem dovoljno sam se opekao.
Ne kazem ja nista , to svi kazu da je bolje sad , ali svejedno moram vidjet svojim ocima kad dođe vrijeme za zamjenu .Sto se tice IPS backlight bleed-a na mom nema tih problema tj nisu toliko izrazeni da bi smetalo , zapao me dobar panel a i radi se o kasnijjoj reviziji gdje je ispravljeno dosta dječjih bolesti sa pocetka .
Ako TN bude zadovoljio zasad mi je favorit DellS2719DGF , ili ovaj AOC sto je sanski pominjao . Dosta je hvaljen i opremljen a i nema panel lutrije
- M416
#11828 Re: PC gamerske konfiguracije
Dell S2719DGF ima predobar TN panel i upravo sam imao priliku vidjeti uzivo Asus PG278QE koji bi trebo biti visa klasa,ali iskreno meni moj Dell S2719DGF djeluje puno ozbiljnije.Dell ne krije kao Asus na zvanicnom sajtu da je TN panel AU Optronic i da ima sRGB 95%,a po recenzijama cak govore i 98% dok za ovaj PG278QE nemoguce je naci ove specifikacije cak i na displayspecification nema nista.Jedina mana,ali to je mana svakog TN panela je black uniformity mada meni je to apsolutno nebitno u igrama sa malo ambijentalnog svijetla pa cak i u totalnom mraku ne vidim veci problem.A sto se tice tog AOC sa VA panelom nemoj se zaklinjati da je nesto perfektno VA paneli boluju od cloudinga kao IPS od BLB.typeOnegative wrote: Ne kazem ja nista , to svi kazu da je bolje sad , ali svejedno moram vidjet svojim ocima kad dođe vrijeme za zamjenu .Sto se tice IPS backlight bleed-a na mom nema tih problema tj nisu toliko izrazeni da bi smetalo , zapao me dobar panel a i radi se o kasnijjoj reviziji gdje je ispravljeno dosta dječjih bolesti sa pocetka .
Ako TN bude zadovoljio zasad mi je favorit DellS2719DGF , ili ovaj AOC sto je sanski pominjao . Dosta je hvaljen i opremljen a i nema panel lutrije
https://www.amazon.it/review/reviews-li ... B07DTN4BM8
Last edited by M416 on 30/09/2019 20:03, edited 3 times in total.
- SanskiBiser
#11829 Re: PC gamerske konfiguracije
Mana kod AOC koja je presudna mnogima bila da vrate monitor nakon kupovine je valjda to sto je mutan i nejasan tekst, nekima je to jako smetalo do te mjere da su dobijali glavobolje, navodno je do tipa VA panela koji je koristen u monitoru. Imas ovdje objasnjeno:typeOnegative wrote:M416 wrote:@typeOnegative
Pitaj Nenjia kakav mu je TN panel HPMa druga je to prica vjeruj ne mogu se ti stariji monitori porediti sa ovim novim modelima.IPS dominira opet kazem nema tu dileme,ali ja licno ne bih vise imao muda da rizikujem dovoljno sam se opekao.
Ne kazem ja nista , to svi kazu da je bolje sad , ali svejedno moram vidjet svojim ocima kad dođe vrijeme za zamjenu .Sto se tice IPS backlight bleed-a na mom nema tih problema tj nisu toliko izrazeni da bi smetalo , zapao me dobar panel a i radi se o kasnijjoj reviziji gdje je ispravljeno dosta dječjih bolesti sa pocetka .
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... aoc_c24g1/
Kod mene na Samsung TV 50MU6172, istina 4K VA panel, slika sa PC izgleda odlicno i gaming je odlican na tom TV i PS4 Pro kad mi je spojen i PC. Tako da me vuce na VA panel 144 hz ali ovaj problem sa prikazom teksta me bas ono ohladio od monitora mada mu je cijena sad bas ono odlicna. Inace taj Aoc C24G1 je na Rtings sajtu jako hvaljen kao odlican monitor, svojevremeno po njima best buy, a sad je na tom mjestu ASUS VG279Q a budzetni gaming monitor je ViewSonic XG2402 kojeg kod nas nema u ponudi.
Ja na TN ne mogu nazad
- typeOnegative
#11830 Re: PC gamerske konfiguracije
Do mene je , nisam dobro gledao naziv modela sto si linkao
. aludirao sam u svom proslom postu na AOC24G2U koji je IPS 144Hz freesync
Jos si mislim wtf , otkud sad VA kad sam vidio da je IPS
- M416
#11831 Re: PC gamerske konfiguracije
E ovaj bi trebao da bude ozbiljniji monitortypeOnegative wrote:Do mene je , nisam dobro gledao naziv modela sto si linkao. aludirao sam u svom proslom postu na AOC24G2U koji je IPS 144Hz freesync
- SanskiBiser
#11832 Re: PC gamerske konfiguracije
typeOnegative wrote:Do mene je , nisam dobro gledao naziv modela sto si linkao. aludirao sam u svom proslom postu na AOC24G2U koji je IPS 144Hz freesync
Taj AOC 24G2U i mene interesuje ali kod nas ga nema u ponudi jos uvijek ?
- typeOnegative
#11833 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja ga kontam iz Hr dovuc ako se za njeg odlucim ako ne bude i dalje tu dostupan jer sam tamo po par mjeseci godisnje. tamo je malo jace od 400 marki (1500-1600 ćuna )
https://www.instar-informatika.hr/monit ... dium=click
- Averus
#11834 Re: PC gamerske konfiguracije
Moje iskustvo sa ASUS i DELL monitorima je loše. Kvalitet jeste odličan, dugo traju i sve to, ali brate imaju taj neki brightness užasni koji mi ispeče oči
I HP nije daleko od njih, ali eto na ovom TN-u sam već navikao - doduše, u CP-u podesio brightness niži, kontrast isto
Na Dellu na poslu ni to nije pomoglo
I HP nije daleko od njih, ali eto na ovom TN-u sam već navikao - doduše, u CP-u podesio brightness niži, kontrast isto
Na Dellu na poslu ni to nije pomoglo
- SanskiBiser
#11835 Re: PC gamerske konfiguracije
typeOnegative wrote:Ja ga kontam iz Hr dovuc ako se za njeg odlucim ako ne bude i dalje tu dostupan jer sam tamo po par mjeseci godisnje. tamo je malo jace od 400 marki (1500-1600 ćuna )
Odlican za tu lovu, vjerovatno ce ga do nove godine biti i kod nas. To je vidim bas novi model, 2019 godina.
- amar1994
#11836 Re: PC gamerske konfiguracije
M416 wrote:Preko webshopa tesko jer dolaze iz veleprodaje zapakovani tako da samo ono sto imaju u radnjama moze se pogledati,ali vecina ovih boljih je webshop.amar1994 wrote:vidjet cu malo po radnjama,ako se moze i uporedit,da upale i stave sliku neku il nesto
- amar1994
#11837 Re: PC gamerske konfiguracije
ovo sam maloprije probao u trenutnom PC,vrh od ventilatora i sto je najbolje montira se bez problema na poziciju 120mm

-
ramBRO
#11838 Re: PC gamerske konfiguracije

Ima li neko iskustva s ovim gamepadom?
-
Elubrylla
#11839 Re: PC gamerske konfiguracije
Imam ga ja, radi ok vec pola godine.ramBRO wrote:
-
ramBRO
#11840 Re: PC gamerske konfiguracije
Izrada? Kvalitet? Da li je baš plug and play..Elubrylla wrote:Imam ga ja, radi ok vec pola godine.ramBRO wrote:
- Averus
#11841 Re: PC gamerske konfiguracije
A brt marka je Canyon jbt 
Ako radi pola godine, znači ekstra!
Ako radi pola godine, znači ekstra!
- diablobih
#11842 Re: PC gamerske konfiguracije
Bas, ja uzeo onako pored ovih svojih gamesir sto imam. Isto neki canyon, prava ona plastika nekvalitetna, ali hajde, dok radi dobro je. Nije da mi stalno treba 4 srecom 
- ferratilis
#11843 Re: PC gamerske konfiguracije
Speedlink Torid 50 maraka, isplati se dati vise para da traje. Kvalitet je deset puta bolji od tih Miki Maus controllera.
-
ramBRO
#11844 Re: PC gamerske konfiguracije
I ovi su 50-60KM s garancijama.ferratilis wrote:Speedlink Torid 50 maraka, isplati se dati vise para da traje. Kvalitet je deset puta bolji od tih Miki Maus controllera.
- typeOnegative
#11845 Re: PC gamerske konfiguracije
+1
Torid je garant bolji od tih svih , za te pare tesko moze bolje
Evo upravo mi donesen , pisao sam neki dan o tome , 75 markica sa adapterom ( moze do 8 controllera na njega).sad se moze oplest kvalitetno fife pes-a i u dvoje ( vec imam jedan otprije )
je malo skuplji ali po meni najbolji controller na trzistu . isplativo jer traje godinama .Imao one od 360 koristio ih 8 9 godina i prodao za iste pare za koje sam ih i kupio

Torid je garant bolji od tih svih , za te pare tesko moze bolje
Evo upravo mi donesen , pisao sam neki dan o tome , 75 markica sa adapterom ( moze do 8 controllera na njega).sad se moze oplest kvalitetno fife pes-a i u dvoje ( vec imam jedan otprije )
je malo skuplji ali po meni najbolji controller na trzistu . isplativo jer traje godinama .Imao one od 360 koristio ih 8 9 godina i prodao za iste pare za koje sam ih i kupio

- typeOnegative
- ferratilis
#11847 Re: PC gamerske konfiguracije
Ozbiljno? Nisam znao. Ali eto, ja ovaj imam vec 3 godine, i dalje radi perfektno. Napunim bateriju jednom u 10 dana. U medjuvremenu sam nabavio Xbox One S controller, koji uopce nema lithium ion bateriju, nego moram kupovati AA baterije i morao sam posebno kupiti wireless receiver od Microsofta. Ovaj Speedlink je radio odmah, plug and play. Svakako preporuka.ramBRO wrote:I ovi su 50-60KM s garancijama.ferratilis wrote:Speedlink Torid 50 maraka, isplati se dati vise para da traje. Kvalitet je deset puta bolji od tih Miki Maus controllera.
-
Elubrylla
#11848 Re: PC gamerske konfiguracije
Izrada i kvalitet su meni dobri. Samo ustekas usb i vozi. A komentari Canyon ovo ono su smijesni, ljudi govore a vecina ih nije ni probala. Slicno kao sto se pricaju sranja o MS proizvodima a imaju odlicnih stvari. Ali eto nek ti neko jos prepruci nesto do 40-50Km pa pogledaj.ramBRO wrote:Izrada? Kvalitet? Da li je baš plug and play..Elubrylla wrote:Imam ga ja, radi ok vec pola godine.ramBRO wrote:
-
ramBRO
#11849 Re: PC gamerske konfiguracije
Ozbiljno, eto pogledaj na piku. Od xbox one je preskup, vidio sam da čak samo receiver prodaju za 50KM..još ti koji nemaju integrisanu bateriju..jedino da uzmeš punjive AA baterije isplativije ti i lakše.ferratilis wrote:Ozbiljno? Nisam znao. Ali eto, ja ovaj imam vec 3 godine, i dalje radi perfektno. Napunim bateriju jednom u 10 dana. U medjuvremenu sam nabavio Xbox One S controller, koji uopce nema lithium ion bateriju, nego moram kupovati AA baterije i morao sam posebno kupiti wireless receiver od Microsofta. Ovaj Speedlink je radio odmah, plug and play. Svakako preporuka.ramBRO wrote:I ovi su 50-60KM s garancijama.ferratilis wrote:Speedlink Torid 50 maraka, isplati se dati vise para da traje. Kvalitet je deset puta bolji od tih Miki Maus controllera.
-
febo_acm
#11850 Re: PC gamerske konfiguracije
ma do nekih 50 km to je sasvim extra.
ko ima veći budžet on treba da uzme gamepad od xboxa... punjive baterije panasonic 2000mah su 11 km.
ko ima veći budžet on treba da uzme gamepad od xboxa... punjive baterije panasonic 2000mah su 11 km.