Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vatrogasac wrote:
Nema veze sa time što je iz nudističke porodice nego sa njenim studijem muzike. Ne znam da li bi se pokrila, ali uživala je u hidžabu.
E priznajem da te tek sada ne kontam. Pokrila se jer nije mogla više da gleeda gole ukućane po kući, ali nije zbog toga nego zbog muzike?
I'm lost...
Da, studij muzike je upoznao sa islamom, a tamo je našla propise o oblačenju, a pošto joj se nudizam gadio razlog više da napravi taj odlučni korak mada nije samo to. Osjećam da ti misliš da za promijeniti stav prema svijetu je dovoljna jedna takva trivijalnost. Ta odluka je složeniji proces.
Za promijeniti stav prema svijetu je dovoljan djelić sekunde. Garantujem ti to. Ali da ne ulazimo u tu priču.
Dakle, nisu ni nudizam ni muzika razlog. Sada je jasno. Uostalom, nema veze.
vatrogasac wrote:
Da, studij muzike je upoznao sa islamom, a tamo je našla propise o oblačenju, a pošto joj se nudizam gadio razlog više da napravi taj odlučni korak mada nije samo to. Osjećam da ti misliš da za promijeniti stav prema svijetu je dovoljna jedna takva trivijalnost. Ta odluka je složeniji proces.
Kakve veze.ima nudizam sa oblacenjem?
Nudizam nije religija da ti zabrani da se obuces.
Ako joj je smetala.sto je gola, lijepo se obuces.
I ona se pokrila, oni i dalje goli...
Ne.kontam.
Fino ja rekoh da je religija ustvari pokusaj bedema da se zastitimo od svojih strahova.
Hipoteticki: Gledaj situacije, eto ona se pokrila, postala muslimanka preko noci i oni i dalje gologuzi hodaju po kuci. Fino ona napravi dva tri poziva, dodju dvojica brace i doedukuju nudiste i to je to
vatrogasac wrote:
Kakve veze.ima nudizam sa oblacenjem?
Nudizam nije religija da ti zabrani da se obuces.
Ako joj je smetala.sto je gola, lijepo se obuces.
I ona se pokrila, oni i dalje goli...
Ne.kontam.
Ma bolje da nisam ovo spomenuo.
Kada je ona donijela odluku nije više živjela sa njima. Poenta je bila nešto drugo, a to je da mi gradimo stavove na osnovu zbira iskustava.
Trebaju ti bolje analogije. Ovako si zbunio najmanje 2 ljudi.
Tim gore sto nije zivjela sa njima.
Neko grade, a neki ne. Neki uzmu gotove propisane stavove. ja i ti dijelimo neke stavove koji su nam ugradeni obrazovanjem i izlaganju slicnim stvarima ako smo slicnih godina. So divergencije dolazi kod stvari koje se ticu religije.
Ti nisi sam nadosao na te propise vec si ih usvojio.
Ja neke slicne religijskim gradim sama.
Hakiz wrote:
Za promijeniti stav prema svijetu je dovoljan djelić sekunde. Garantujem ti to. Ali da ne ulazimo u tu priču.
Dakle, nisu ni nudizam ni muzika razlog. Sada je jasno. Uostalom, nema veze.
Može svako u sekundi promijeniti stav, ali već na sljedećoj stepenici će imati novi.
Rekao sam da je studirala muziku i na taj način upoznala nešto od islama što je dalje vodilo pa u tom proučavanju pronašla propise o oblačenju što je još više ubijedilo pa išla dalje pa naučila Etehijjatu i Salavate pa onda još više se približila samo zbog melodije šehadeta i salavata. Zaista nevjerovatna priča koja me fascinirala. Rezultiralo je njenim prihvatanjem islama.
Iz navedene price vidimo da je osoba mentalno nestabilna i da ustvari hoce da se uklopi u novu sredinu i odbaci staru. Ta osoba je prevagala i zakljucila da ce to biti najlakse promjenom religije.
Ovo se zove psihoanaliza, kakvi jungovi i frojdovi
triconja wrote:Iz navedene price vidimo da je osoba mentalno nestabilna i da ustvari hoce da se uklopi u novu sredinu i odbaci staru. Ta osoba je prevagala i zakljucila da ce to biti najlakse promjenom religije.
Vulgarizuješ, ali šta me briga. Ja volim što je ta žena danas sretna.
Ja sam rekao da sam eksperimentisao što je više od isprobao. Samo curo naprijed.
I Bog voli hrabre, legenda si nema sta.
A ja..cekam da se ohrabrim jos me drzi ono haram ovo, ono..
Ti si se odrekla ahireta i tvoj je sada samo dunjaluk. Iskoristi dobro to što ti ostalo i požuri jer sat otkucava.
Kako ti odjednom prelaskom sa pravog na sporedni kolosjek i opet vracanjem na pravi mozes nekom govoriti o "zagrebnom zivotu". Zar to nije malo ironicno?
Zar stvarno mislis da bog tako lahko prasta kad se namjerno krse njegovi propisi?
Ja sam rekao da sam eksperimentisao što je više od isprobao. Samo curo naprijed.
I Bog voli hrabre, legenda si nema sta.
A ja..cekam da se ohrabrim jos me drzi ono haram ovo, ono..
Ti si se odrekla ahireta i tvoj je sada samo dunjaluk. Iskoristi dobro to što ti ostalo i požuri jer sat otkucava.
Gdje ga neces voljet, kad ovako pasivno agresivno prijeti.
Ne znam samo sto na osmrtnicama.odmah ne pise gdje je zavrsio pokojnik. Ah da pise...preselio na ahiret.hmm...
triconja wrote:Iz navedene price vidimo da je osoba mentalno nestabilna i da ustvari hoce da se uklopi u novu sredinu i odbaci staru. Ta osoba je prevagala i zakljucila da ce to biti najlakse promjenom religije.
Naravno, sreca je u malim stvarima ali tako radikalnim potezima tesko da moze iskusiti pravu srecu. Treba shvatiti da konvertiranjem u drugu vjeru gube se svi kontakti sa prijateljima i rodbinom i bukvalno se radjas kao tabula rasa.
Ali ovo je psiholosko baljezganje a prava sreca je u tome ako ona misli da je to sreca, a ne kako mi mislimo
Bloo wrote:
Ti nisi sam nadosao na te propise vec si ih usvojio.
Ja neke slicne religijskim gradim sama.
Usvojio ih protiv svoje volje? Ne znam na šta bih onda ličio? Hm.
to si ti spomenuo
Svojom.voljom of course. Vole ljudi na gotovo doc.
Ali Bloo to je proces. Ne vjerujem ja u neka prosvjetljenja preko noći baš na osnovu ličnog iskustva i osoba koje cijenim.
Kada me neki pitaju kako sam postao vjernik ja im kažem da sam išao obrnuto u odnosu kako stoji u Ilmihalu. Nisam išao od prvog imanskog šarta prema šestom nego obrnuto. Od šestog do prvog iako su oba gajb i dio nama nepojavnog, ali šesti je moje iskustvo. Ako spomenem ovdje i kakvo odmah će ovi neki....hvalite me usta moja pa neću.
I njena braca su i dalje sretna
Neka su joj živa i zdrava i sretna jer njoj znače.