Ukrajina

Post Reply
Co0l

#11826 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Pitanje je na mjestu.Sta ima Rusija sebi da uzima za pravo da komada drugu zemlju jer su u toj zemlji na vlast dosli oni koji joj se ne svidjaju a sve pod izgovorom zastite svojih interesa.Ustvari moze i tako,ali onda se ne razlikuje od mrskih Amera koji su pod slicnim izgovorima radili druga sranja.Treba onda priznat da su tako postupili jer su mogli i vozdra a ne glumit neki moral i pravednost i izmisljat opravdanja za aneksiju.
Vozaš ovu priču svo vrijeme a nikako da daš odgovor na jednostavno pitanje: ŠTA SU PO TEBI TREBALI URADITI DA BI ODGOVOR NA IZAZOV BIO PRIMJEREN?

Šta?
Bilo sta sto ne ukljucuje vojno angazovanje i aneksiju.Nista drugo nisu ni pokusali a uradili su jedino na sta nisu imali pravo-na unutrasnju stvar nezavisne drzave reagovali su vojno i oteli joj dio teritorija pod egidom brige za svoju bezbjednost.
Challenger__

#11827 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Aha, razumijem... Da izigravaju Mahatmu Gandija dok im kabadahija divlja po komšiluku.

:pisnuo:

Nije aneksija nego secesija.
Kaligula I

#11828 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://twitter.com/StateOfUkraine/stat ... 24/photo/1

...a muke ti ježove, sad i ovo...Turčivov će pojesti sam sebi jaja...neće li mu prisjesti...
Renta

#11829 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Baš se čudim, zašto rusi ne izigravaju Gandija?!? Nisu li oni upravo drugačiji od amera????
Imamo li to prvo posredno priznanje ruskih odvjetnika....da rusi rade isto ono što i ameri?? :D
Ups, s malim ispravkom, ameri ne anektiraju tuđe teritorije.
Co0l

#11830 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Aha, razumijem... Da izigravaju Mahatmu Gandija dok im kabadahija divlja po komšiluku.

:pisnuo:

Nije aneksija nego secesija.
Istina,to sto se radi o njihovom komsiluku je olaksavajuca okolnosti.Doduse,isto kao sto bi bila Izraelu da slicno reaguje na puc u Egiptu ili Juznoj Koreji na stalno divljanje sjevernog susjeda.Samo sto bi tada oni koji pravdaju ruski angazman u Ukrajini drugu pricu pricali.
Renta

#11831 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Kažem Co0l, dvostruka mjerila, ništa više...
Challenger__

#11832 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Hajte da se ne lažemo više. USA barabari i kriminalci, jednom riječju - banditi su izvršili puč. Ukrajinu, Evropu pa i svijet po ko zna koji put doveli na rub ambisa. Rusiji su nametnuli ekstremni bezbjedonosni izazov, a RF odgovara onako kako misli da treba da odgovara. S obzirom na izazov, žrtve su male do sada. Prije svega zahvaljujući RF. Barabari trebaju da se povuku iz ove priče ili će biti demontirani kao svi koji su čačkali mečku na ovoj adresi: Hazari, tevtonci, Mongoli, Osmanlije, Poljaci, Napoleon, Hitler. Htjeli su ruski Vijetnam a dobili ku*ac.

Kratko-jasno.
Challenger__

#11833 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ne biti na strani barbara je jedini mogući izbor. Tu nema niti može biti nikakvih dvostrukih mjerila. A vi samo navijate za barbare.

Eto vam barbari, a od mene laku noć.
Renta

#11834 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:Hajte da se ne lažemo više. USA barabari i kriminalci, jednom riječju - banditi su izvršili puč. Ukrajinu, Evropu pa i svijet po ko zna koji put doveli na rub ambisa. Rusiji su nametnuli ekstremni bezbjedonosni izazov, a RF odgovara onako kako misli da treba da odgovara. S obzirom na izazov, žrtve su male do sada. Prije svega zahvaljujući RF. Barabari trebaju da se povuku iz ove priče ili će biti demontirani kao svi koji su čačkali mečku na ovoj adresi: Hazari, tevtonci, Mongoli, Osmanlije, Poljaci, Napoleon, Hitler. Htjeli su ruski Vijetnam a dobili ku*ac.

Kratko-jasno.

Ako se ameri "povuku" vraća li Rusija Krim Ukrajini?
zilog

#11835 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Svo trolanje na temi se zasniva na ubjedjivanju:

Da li se Rusija svela na moralnu razinu Amerike (a jeste) i da li za to ima vojnu i ekonomsku podlogu (a nema)?

Kako se ja razumijem u ovo trolanje, ovi hoce da Rusiju prikazu moralnom i vojno/ekonomski jakom. :roll:
Co0l

#11836 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ne biti na strani barbara je jedini mogući izbor. Tu nema niti može biti nikakvih dvostrukih mjerila. A vi samo navijate za barbare.

Eto vam barbari, a od mene laku noć.
Super.Jos kad bi shvatio/priznao da je Rusija u ovom slucaju ispala ultimativni barbar,mozda bi negdje i stigli ovom raspravom. :thumbup:
Objektivni navijac

#11837 Re: Odg: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:
Renta wrote: Dakle, pokšavamo biti nepristrani i objektivni...

Evo humoriste... :pisnuo:

Bitno da si ti odgovorio na jednostavno pitanje -Jeli aneksija Krima rusko kršenje međunarodnog prava?
Toliko postova si potrošio a istinu nisi priznao....osjećaj praznine jelda...
Kakve veze ima naziv i formulacija dogadjaja na Krimu. Ima cinjenica da od ulaska ruske vojske Krim je jedina etnicki mjesovita ukrajinska pokrajina gdje nema nasilja i mrtvih i koja je potpuno sigurna od toga i u buducnosti,to opravdava u potpunosti intervenciju. Kao sto je bila opravdana i US intervencija na Kosovu,Afghanistanu i Iraku.
sluga_okupatora

#11838 Re: Odg: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Objektivni navijac wrote:
Renta wrote:
Challenger__ wrote:

Bitno da si ti odgovorio na jednostavno pitanje -Jeli aneksija Krima rusko kršenje međunarodnog prava?
Kakve veze ima naziv i formulacija dogadjaja na Krimu. Ima cinjenica da od ulaska ruske vojske Krim je jedina etnicki mjesovita ukrajinska pokrajina gdje nema nasilja i mrtvih i koja je potpuno sigurna od toga i u buducnosti,to opravdava u potpunosti intervenciju. Kao sto je bila opravdana i US intervencija na Kosovu,Afghanistanu i Iraku.
Ti opravdavas "intervenciju" u Iraku i Afganistanu?
Nadam se da je ovo bilo ironicno, jbt pa cak i ameri to zovu invazijom.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11839 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusija je agresor
Objektivni navijac

#11840 Re: Odg: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:
Renta wrote:

Nemam ja sta opravdavati,ja imam svoje misljenje i svoj stav,koji sam izgradio tokom rada i boravka u te dvije zemlje u zadnjih 15 godina. Zajednickoga rada i zivota sa ljudima iz tih zemalja. Afghanistan je danas raj na zemlji u usporedbi sa 2002-ugom. Irak se je rijesio ludoga diktatora koji je doslovno ubijao na hiljade svojih gradjana i na desetine hiljada zatvarao,bio u ratu sa svim susjednim zemljama i skroz izopcen iz medjunarodne zajednice,sto su oni poslije imali periode sektaskoga nasilja,to nije krivica US. US dolazak u te zemlje je ogroman civilizacijski pomak za njih. Dolazak Rusije na Krim znaci sigurnost i bioloski opstanak naroda na Krimu.
Intervencija Velike civilizacijski i organizacijski naprednije zemlje u nekoj zemlji kojom upravljaju i unistavaju je lokalni divljaci je uvijek blagodet. Pogledati pod dolazak AU u BiH. Ili kada bi sutra Njemacka/Rusija/US odlucila da intervenise u BiH i uvede svoju vojnu upravu,imala bi moju punu podrsku.
sluga_okupatora

#11841 Re: Odg: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:

Nemam ja sta opravdavati,ja imam svoje misljenje i svoj stav,koji sam izgradio tokom rada i boravka u te dvije zemlje u zadnjih 15 godina. Zajednickoga rada i zivota sa ljudima iz tih zemalja. Afghanistan je danas raj na zemlji u usporedbi sa 2002-ugom. Irak se je rijesio ludoga diktatora koji je doslovno ubijao na hiljade svojih gradjana i na desetine hiljada zatvarao,bio u ratu sa svim susjednim zemljama i skroz izopcen iz medjunarodne zajednice,sto su oni poslije imali periode sektaskoga nasilja,to nije krivica US. US dolazak u te zemlje je ogroman civilizacijski pomak za njih. Dolazak Rusije na Krim znaci sigurnost i bioloski opstanak naroda na Krimu.
Intervencija Velike civilizacijski i organizacijski naprednije zemlje u nekoj zemlji kojom upravljaju i unistavaju je lokalni divljaci je uvijek blagodet. Pogledati pod dolazak AU u BiH. Ili kada bi sutra Njemacka/Rusija/US odlucila da intervenise u BiH i uvede svoju vojnu upravu,imala bi moju punu podrsku.
Svako ima pravo na misljenje ali ipak....
Ja sam tokom svog boravka u ovim zemljama stekao drugaciji utisak;

Irak je ocit primjer kako sin dolazi da odradi ono sto tatko nije, mogli su oni Sadama i 1990-e odraditi samo je tada ugovoren deal izmedju Busha starijeg kojeg Sadam nije ispostovao.
Ona ubleha o WMD - to necu ni pokusati komentirati ili opravdanja poput onog da je on upotrijebio hemijsko oruzje protiv kurda, jbt to je bilo 1988, sto ga tad nisu skinuli sa vlasti.
Afganistan - izvrsiti invaziju na drzavu zbog jednog covjeka koji je isplanirao 9/11? Pa sto ne napadose Saudijsku Arabiju posto je vecina ucesnika tog napada bila iz te zemlje?
Ameri su k'o i rusi, uvijek nadju nekakvo "istinsko opravdanje" bilo ono zastita manjina, sprecavanje genocida koji se desio prije 15-20 godina ili zastita nacionalne sigurnosti.
Sto se tice civilizacijskog pomaka, to stoji ali se treba zapitati - da li stanovnistvo te zemlje stvarno zeli te pomake?
Imas plemena u Polineziji koja i danas zive kako su zivjeli prije par hiljada godina, ko smo mi da odredjujemo da li su oni spremni i voljni da napreduju civilizacijski, tehnoloski ili bilo kako drugo?
Objektivni navijac

#11842 Re: Odg: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:
sluga_okupatora wrote:

Svako ima pravo na misljenje ali ipak....
Ja sam tokom svog boravka u ovim zemljama stekao drugaciji utisak;

Irak je ocit primjer kako sin dolazi da odradi ono sto tatko nije, mogli su oni Sadama i 1990-e odraditi samo je tada ugovoren deal izmedju Busha starijeg kojeg Sadam nije ispostovao.
Ona ubleha o WMD - to necu ni pokusati komentirati ili opravdanja poput onog da je on upotrijebio hemijsko oruzje protiv kurda, jbt to je bilo 1988, sto ga tad nisu skinuli sa vlasti.
Afganistan - izvrsiti invaziju na drzavu zbog jednog covjeka koji je isplanirao 9/11? Pa sto ne napadose Saudijsku Arabiju posto je vecina ucesnika tog napada bila iz te zemlje?
Ameri su k'o i rusi, uvijek nadju nekakvo "istinsko opravdanje" bilo ono zastita manjina, sprecavanje genocida koji se desio prije 15-20 godina ili zastita nacionalne sigurnosti.
Sto se tice civilizacijskog pomaka, to stoji ali se treba zapitati - da li stanovnistvo te zemlje stvarno zeli te pomake?
Imas plemena u Polineziji koja i danas zive kako su zivjeli prije par hiljada godina, ko smo mi da odredjujemo da li su oni spremni i voljni da napreduju civilizacijski, tehnoloski ili bilo kako drugo?
Ja ne govorim o geopolitici ni o interesima pojedinih politicko/vjersko/etnickih cinilaca u nekoj maloj zapustenoj zemlji,ja govorim o napredku za tu zemlju. Skidanje Sadama i njegove partije je bio OGROMAN plus za Irak,ponovo reukljucenje u svjetku ekonomiju i tokove,preporod. Uostalom u Iraku je dan ulaska US snaga,drzavni praznik -Dan oslobodjenja. Da je do intervencije doslo ranije,bilo bi bolje za njih. Afghanstan,da krenemo ispocetka,ruska intervencija u Afghanistanu je civilizacijski i kulturoloski pomak. Poslije odlaska Rusa,na njihovu zalost nije dosao drugi 'okupator' nego je uslijedilo 14 najtezih afghanskih godina,unistenje cijele zemlje ,tek US intervencijom,stvari se micu naprijed i danas je Afghanistan napredovao cijeli jedan vijek u odnosu na stanje prije US intervencije. Jok,Afghanistanci vole da ih vjerske budale tuku zbog brade i muzike,da nemaju para,da su bijeda,da nemaju perspektivu i da su stalno u ratu i izbjeglistvu. :-) Naravno ,Afghanistanci ne vole nove Toyote Corole,ne vole fabrike,kredite,ekonomiju,ceste,mir i sigurnost,jasta da ne vole. :-) U Polineziji su najsretnije oni otoci koji su direktne francuske kolonije,leze na suncu i primaju francusku socijalu :D Sto se tice Kosova i Krima,tu je malo drugacije,tu je narod bio bioloski ugrozen,strane intervencije su osigurale : bezbjednost i mir. Iznio sam slucaj BiH,tu smo imali ljude koji su se opirali sa bosnjacke i srpske strane AU intervenciji ,sreca nasa velika pa niti su imali snage ni ljudi,pa su AU 'okupatori pobijedili :D
Uvijek je intervencija velike sile opravdana i dobrodosla,uvijek ce smanjiti ljudsku patnju i stradanje. Male zemlje gledaju svijet iz zablje perspektive a velike sile iz pticje perspektive,zato je njihova vizija uvijek bolja,jasnija i ispravnija.
Mada mozemo mi pricati koliko hocemo,kada bi se mi nasli u slicnoj situaciji,znamo sta bi bilo,

da se ne pravimo dzaba fini i pametni :D
Ovako su isto docekani Ameri u Bagdadu i Kabulu,Rusi na Krimu i sutra bi Njemci/Rusi/US bili u Sarajevu. Stipu demagogiju :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#11843 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

To je taj placenicko-podanicki mentalitet ;-)
sluga_okupatora

#11844 Re: Ukrajina

@Objektivni navijac

Znaci ti bi volio da dodju u Bosnu, da budes sluga okupatora - stidi se :D
sluga_okupatora

#11845 Re: Ukrajina

UnscarD wrote:To je taj placenicko-podanicki mentalitet ;-)
Garant se javljas direktno sa branika slobode - prsa u prsa protiv imerijalisticke gamadi.
Jesi makar nastim'o da se kreces sa W,A,S,D a da pucas lijevim klikom :lol:
Objektivni navijac

#11846 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:@Objektivni navijac

Svi smo mi 'sluge okupatora' jos od 1990-e,kada smo izgubili nasu zemlju. :( Jedina je razlika ,sto neki ljudi bolje ili gore mogu da shvate,prihvate,pomire se sa tom cinjenicom.
Ukrajinci da su pametni,prihvatili bi ruski prijedlog o Evroazijskoj uniji i skupa sa Rusima isli u buducnost. Ovako je zemlja pred najgorom opcijom,stoji rastrzana izmedzu velikih sila. Sto ce Ukrajini donjeti samo unistenje,smrt i nesrecu.
Ukrajina ,kakvu smo znali od 1917 do 2014 nece jos zadugo,zadugo postojati. Dok ruska vojska ne bude u stanju da izadze na zapadne granice Ukrajine a sa obzirom na trenutni raspored snaga,to ce trajati decenijama a mozda i stoljecima.
AleksoMKD

#11847 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Polako se razjasnjava sta se desilo, izgleda da je posle napada na Ukrajinske vojnike ipak doslo do friendly fire-a kada su Ukrajinski helikopteri gadjali ta ista vozila.

flexibila

#11848 Re: Odg: Ukrajina

Post by flexibila »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:
Renta wrote: Dakle, pokšavamo biti nepristrani i objektivni...

Isto se pitanje da postaviti za Kosovo, dali je bilo krsenja medjunarodnog prava (btw koje ne postoji) a isto se pitanje da postaviti u vezi RS-a (repulike srbske) koju su ameri napravili i koja ce se odvojiti i pripojiti Srbiji kad se amerima digne kurac...
Medjunarodno pravo (na koje se pozivas) je za one kojima su video igrice plafon.
sanjin_1

#11849 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

sluga_okupatora wrote:@Objektivni navijac

Svi smo mi 'sluge okupatora' jos od 1990-e,kada smo izgubili nasu zemlju. :.

Pa tako reci ...ex-yugoslovenčić ...halavnici i dalje misle "eto Staljina da im napravi novu "njihovu zemlju""..

Vi i dalje u Rusima vidite borce protiv Hitlera :-) :-)
U istim tim Rusima koji su sa istim tim Hitlerom pravili talove o podjeli Poljske, koji u Ukraini rade istu stvar što je Hitler radio u Sudetu, koji provode istu fašističku politiku kakvu je provodio Milošević po S(r)AO Krajinama, Vukovaru, po BiH...i vi se još čudite što vam se ljudi smiju...

Vego, šta sada? Fašista Putin se opet pokazo kao dosljedni sljedbenik nacističke ideologije i podvio rep čim mu se malo stalo na put.... Povlačenje vojske sa granica druge suverene države je samo početak kraja Hitlerove reinkarnacije.Mahnit je bio bilo ko što je očekivao nešto drugačije..ti Putinovci su isti ko i četnici, čim ih malo mlatneš po nosu nastaje "beganija breee".. :izet:
sanjin_1

#11850 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Kamo dalje rođače? 'jope' imperijalisti odnesoše pobjedu...malo zavrnuše pipu a 'eroj Vladimir junački osedla vranca i pravac "bježte noge usra vas guzica"..pa šta bi tek radio da mu je NATO poslao nekolike 18-ke ili 22-dvojke.. :lol: :lol:

Mešćini, opet Kosovo osta "okupirano" ne dodže car Vladimir da ga "oslobodi" :lol: :lol:
Nek ide brate tamo u družinu sa Sjevernom Korejom, Kubom, Venecuelom i ostalim "slobodoljubivim a rodoslovnim" narodima. Svaka su im civilizacijska dostignuća na istom nivou..
Post Reply