Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
anodi

#11801 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by anodi »

ima li sta novo sa Bl-Doboj....rekli su na proljece ce biti gotova i zadnja ova dionica Drugovici-Bl
So What!

#11802 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Izgradnja Zeničke obilaznice - 23. 04. 2018. @ Lamela (SSC)

Image

Image

Image
So What!

#11803 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Izgradnja mosta Babina Rijeka - 24. 04. 2018. @ Muamer Kajić

Image
So What!

#11804 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Izgradnja mosta Svilaj - 25. 04. 2018. @ theAlien (SSC)

Iz pravca obale Bosne i Hercegovine:

Image

Iz pravca obale Republike Hrvatske:

Image
decembar2017

#11805 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by decembar2017 »

drugi profil wrote:
Haris.ba wrote:Sa autoputem se isplati vikendom na more.

A ako zavrse cestu prema Neumu, dole ce biti Hong Kong.
Ovo se slazem. Krenuce izgradnja dole nevjerovatnim tempom.
Hoce , naravno, ima nekih 100-e km plaze da se razvijaju , ko one u Australiji, nema im kraja :D
Haris.ba

#11806 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

decembar2017 wrote:
drugi profil wrote:

Hoce , naravno, ima nekih 100-e km plaze da se razvijaju , ko one u Australiji, nema im kraja :D
:D

neum-kao-hong-kong-t30812.html
drug_profi

#11807 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

decembar2017 wrote:
drugi profil wrote:

Neizgradjene obale ima nekih 15-tak kilometara. Odnosno 3 puta vise nego izgradjene. Cijeli poluotok Klek i zaleđe mogu biti gradilista.
Sada vec nema slobodnih kapaciteta ni u junu. Sa boljom cestom sezona bi se jos produzila. April, maj, svaki vikend bi bila navala.
burekodsira

#11808 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by burekodsira »

a đe bi to sve stalo u vodu? i sad je već ko bara :run:
Hajvan

#11809 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

ne mora ni stajat, ni lezat u vodi

Luka, grad s ugodnom klimom za penzionere, narkomane, beskucnike :D
nije sve u plazi, jebo ga plaza vise
pogotovo neumska.
burekodsira

#11810 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by burekodsira »

dobro, ali radi klime onda bolje u Trebinje, Trebinje... ili uMostar :D
Naslovnica

#11811 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Kome se ide u Neum, cesta nikada nije bila problem.
Može preko Cro (s pasošem), a može i preko Svitave.
Ne znam fakat u čemu je problem?
Eto, neću otići u Neum zato što je preko Svitave relativno loš put, nego ću otići negdje drugo?
Sve mi je to oko Neuma i turizma vezanog za ovu novu cestu pomalo smiješno.
drug_profi

#11812 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

burekodsira wrote:a đe bi to sve stalo u vodu? i sad je već ko bara :run:
A jebo plazu. Kao sto ti kolega rece. Ko da je bosnji problem u Makarskoj uci u vodu koje je jedna velika fekalija.
Ja odem da izgustam u setnji, veceri, picu, promjeni klime. Iz Neuma na obdan otfuram do Dubrovnika, Korcule... da malo prozujim.
Okupam se jednom ili nijednom u Neumu. Uostalom sad se svi hoteli, vile, pansioni prave sa bazenima.
Naslovnica wrote:Kome se ide u Neum, cesta nikada nije bila problem.
Može preko Cro (s pasošem), a može i preko Svitave.
Ne znam fakat u čemu je problem?
Eto, neću otići u Neum zato što je preko Svitave relativno loš put, nego ću otići negdje drugo?
Sve mi je to oko Neuma i turizma vezanog za ovu novu cestu pomalo smiješno.

Moze ali u sezoni ces izgubiti 5-6 sati na granicama. A cesta kroz BiH jeste losa, ali gore od toga je sto je spora. 50 minuta mi je rekord od Visica do Neuma.
Sa dobrom cestom je sasvim druga prica. Evo ja sad u subotu isao na Kravice i Bunu, obdan sa zenom malo da prolandaramo. Otisao bih i do Neuma bez problema da je cesta normalna.
Naslovnica

#11813 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Vozio sam i preko Svitave, i na Doljane. Kada nije gužva na granici razlika u putovanju nije duža, ne bih da ispadne da lažem, 15-20 min u korist Doljana.
Svitava jeste jebada, ali ni približno koliko se predstavlja. Meni drago proći tom cestom, taman mi dođe kao mini avantura. A na povratku skrenem na Svitavi za Stolac. Ljepota.
But thats just me.
:)
Naslovnica

#11814 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

A slažem se da bi bilo fino da je bolja cesta. A da će bolja cesta napraviti Monaco od Neuma i sl...nema govora.
Značiće puno, ali ne toliko koliko se predstavlja.
So What!

#11815 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Naslovnica wrote:Vozio sam i preko Svitave, i na Doljane. Kada nije gužva na granici razlika u putovanju nije duža, ne bih da ispadne da lažem, 15-20 min u korist Doljana.
Svitava jeste jebada, ali ni približno koliko se predstavlja. Meni drago proći tom cestom, taman mi dođe kao mini avantura. A na povratku skrenem na Svitavi za Stolac. Ljepota.
But thats just me.
Kaže čiko ovdje, da su izgubili investitore kada su čuli da Mostar i Neum imaju očajnu cestovnu povezanost.

Matzan

#11816 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

So What! wrote:
Naslovnica wrote:Vozio sam i preko Svitave, i na Doljane. Kada nije gužva na granici razlika u putovanju nije duža, ne bih da ispadne da lažem, 15-20 min u korist Doljana.
But thats just me.
Kaže čiko ovdje, da su izgubili investitore kada su čuli da Mostar i Neum imaju očajnu cestovnu povezanost.

Da su plaćali PDV do sad se mogao izgraditi autoput od Mo do Neuma.
decembar2017

#11817 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by decembar2017 »

drugi profil wrote:
decembar2017 wrote:
drugi profil wrote:
Neizgradjene obale ima nekih 15-tak kilometara. Odnosno 3 puta vise nego izgradjene. Cijeli poluotok Klek i zaleđe mogu biti gradilista.
Sada vec nema slobodnih kapaciteta ni u junu. Sa boljom cestom sezona bi se jos produzila. April, maj, svaki vikend bi bila navala.
Poluotok Klek je po zadnjem prostornom planu oznacen kao zelena zona i u njemu je zabranjeno graditi, toliko o zelji i namjeri da se Neum izgradi u turisticki magnet. hdz vlada tim podrucjem vec 27 godina i da im je bilo u cilju da razviju Neum prvo bi napravili autobusku stanicu pa tek onda sve ostalo, imali su i vremena a i mogucnosti da urade kako im se cefne, ali bas suprotno su radili i rade, gdje bi okolnim mjestima u hr uzimali turiste, matica je matica :wink:

Ili moze i ovako: u Neumu nema ni jedan politicar, biznismen, sportista viseg ranga vikendicu ili sl, pitaj se zbog cega, da li su svi oni tako glupi pa ne mogu da procjene koliko ce Neum da se razvije pa da kupe na vrijeme ili je u pitanju da ipak oni znaju malo vise od nas :?:
BAK-eV

#11818 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

decembar2017 wrote:
Poluotok Klek je po zadnjem prostornom planu oznacen kao zelena zona i u njemu je zabranjeno graditi, toliko o zelji i namjeri da se Neum izgradi u turisticki magnet. hdz vlada tim podrucjem vec 27 godina i da im je bilo u cilju da razviju Neum prvo bi napravili autobusku stanicu pa tek onda sve ostalo, imali su i vremena a i mogucnosti da urade kako im se cefne, ali bas suprotno su radili i rade, gdje bi okolnim mjestima u hr uzimali turiste, matica je matica :wink:

Ili moze i ovako: u Neumu nema ni jedan politicar, biznismen, sportista viseg ranga vikendicu ili sl, pitaj se zbog cega, da li su svi oni tako glupi pa ne mogu da procjene koliko ce Neum da se razvije pa da kupe na vrijeme ili je u pitanju da ipak oni znaju malo vise od nas :?:
A ko proglasava tu zelenu zonu?
Zasto?
Moze li vlada FBiH proglasiti tu zonu za stratesko podrucje?
Moze li parlamnet BiH proglasiti distrikt?
itd ....
Naslovnica

#11819 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Negdje sam čuo priču da je Klek većinom u privatnom vlasništvu.
Možda je dezinfomacija...
decembar2017

#11820 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by decembar2017 »

BAK-eV wrote:
decembar2017 wrote:

A ko proglasava tu zelenu zonu?
Zasto?
Moze li vlada FBiH proglasiti tu zonu za stratesko podrucje?
Moze li parlamnet BiH proglasiti distrikt?
itd ....

Opstinsko vijece , u kojem vlast ima ...pogodi ko.

U vladi FBiH sjedi..pogodi ko.

U parlamentu BIH sjedi ..pogodi ko i da moze da se poziva na " zastitu nacionalnog interesa " za svaku sitnicu.

I pogodi ko ima vlast na tom podrucju i da je zelio mogao je da napravi od Neuma sta god je zelio i napravio je upravo tako ono sto je zelio, da "turisticki " grad nema autobusku stanicu :-)
Last edited by decembar2017 on 27/04/2018 10:21, edited 1 time in total.
decembar2017

#11821 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by decembar2017 »

Naslovnica wrote:Negdje sam čuo priču da je Klek većinom u privatnom vlasništvu.

U pravu si , ogromna vecina je u privatnom vlasnistvu ali opstina odlucuje sta se na tom podrucju moze ili ne moze da gradi a ne vlasnik zemljista. i opstina je donijela prostorni plan prema kojem je to podrucje zelena zona.
BAK-eV

#11822 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by BAK-eV »

decembar2017 wrote:
U parlamentu BIH sjedi ..pogodi ko i da moze da se poziva na " zastitu nacionalnog interesa " za svaku sitnicu.

I pogodi ko ima vlast na tom podrucju i da je zelio mogao je da napravi od Neuma sta god je zelio i napravio je upravo tako ono sto je zelio, da "turisticki " grad nema autobusku stanicu :-)
Ima US koji moze deblokirati te stvari!

Imaju i drugi poluge ucjene. Zasto je ne koriste?
decembar2017

#11823 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by decembar2017 »

BAK-eV wrote:
decembar2017 wrote:

Ima US koji moze deblokirati te stvari!

Imaju i drugi poluge ucjene. Zasto je ne koriste?
Ne moze se donijeti zakon da se porezuju kladionice, promjeni ime one zlocinacke stvorevine u javnim preduzecima i ti pitas sto se ne moze provesti neka druga odluka koja ide protiv interesa dodikovih rvata :-)
drug_profi

#11824 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

decembar2017 wrote:

Sta ba ti sad trunis visoku politiku i teorije zavjere?
Ja ti kazem kakav je potencijal, a da se on ostvari potrebna je saobraćajnica kakobogzapovjeda. To o vikendicama si dezinformisan. Pogledaj malo u katastru vlasnike vila u Primorskoj ulici, ali to je manje više nebitno za ovu poentu, mada i tome ide u prilog cesta. Ljudi neće da kupuju kuće do koje moraju dvije granice preći. Svitavom se ljudi voze, ali mnogi ne žele ni pod razno tu avanturu.
Dalje, ja da imam pare za kucu na moru, ne bih je ni ja kupio u Neumu sigurno, ali mi ne govorimo ni o tome.
Riječ je o samo potencijalu da Neum ima vikend turizam tokom cjele godine i o tome da će se ponuda i potražnja takmičiti čim postane saobraćajno dostupniji i to je tako prosta logika da ne vidim zašto nekom to treba objašnajvati.
drug_profi

#11825 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Naslovnica wrote:Negdje sam čuo priču da je Klek većinom u privatnom vlasništvu.
jeste većinom, osim ceste i obale
Post Reply