pa terete ih za smrt preko milion armenaca,nisu imali kaje kad ni logore da naprave...Stjui wrote:biću protiv istoga trena kada turska počne da otvara koncentracione logore tipa gaze,kada puste u promet autobuse za neturke,kada crnim ženama(ili bilo kojim drugim neadekvatnim) u turskoj počnu namjerno izazivati sterilnost itd.BenDover wrote: zanimljivo onda da isto tako nisam sreo bošnjaka koji je protiv genocidne turske. što li je to, da mi je znat?
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#11801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Stjui
#11802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ko ih tereti?oni koji danas mirno posmatraju iživljavanje nad milionima palestinaca.zar nije bitnije i logičnije da se žive ljude spašava i pomaže,pa da onda odajemo počast mrtvima?sumirprimus wrote: pa terete ih za smrt preko milion armenaca,nisu imali kaje kad ni logore da naprave...
-
sumirprimus
#11803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ups malo ko da ti to peglas,...Stjui wrote:ko ih tereti?oni koji danas mirno posmatraju iživljavanje nad milionima palestinaca.zar nije bitnije i logičnije da se žive ljude spašava i pomaže,pa da onda odajemo počast mrtvima?sumirprimus wrote: pa terete ih za smrt preko milion armenaca,nisu imali kaje kad ni logore da naprave...
nisam rekao nista protis getoiziranja palestinaca..ali nije isto usmrtiti unistiti i getoizirati..populacija palestinaca je narasla u gazi i raste u zadnjih 50 god?ne?
-
BenDover
#11804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a rokanje 1 500 000 jermena i negiranje genocida nista, ko njih jebe. i sta je milion ipo, mala maca.Stjui wrote:biću protiv istoga trena kada turska počne da otvara koncentracione logore tipa gaze,kada puste u promet autobuse za neturke,kada crnim ženama(ili bilo kojim drugim neadekvatnim) u turskoj počnu namjerno izazivati sterilnost itd.BenDover wrote: zanimljivo onda da isto tako nisam sreo bošnjaka koji je protiv genocidne turske. što li je to, da mi je znat?
samo su bosnjaci i palestinci zrtve. jadni.
- Stjui
#11805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne smiju postojati koncentracioni logori u 2015!tim zapadnim licemjerima koji vode tu kampanju protiv turske je bolje da izlobiraju da u gazu dođe humanitarna pomoć.sumirprimus wrote: ups malo ko da ti to peglas,...
nisam rekao nista protis getoiziranja palestinaca..ali nije isto usmrtiti unistiti i getoizirati..populacija palestinaca je narasla u gazi i raste u zadnjih 50 god?ne?
-
sumirprimus
#11806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
udri enter enter enter,,,upravo sam ti sugerisao da si izjedancio nasilnu smrt milion i kusur dusa sa getoizacijom gaze...i tvoj odgovor je humanitara pomoc molim?Stjui wrote:ne smiju postojati koncentracioni logori u 2015!tim zapadnim licemjerima koji vode tu kampanju protiv turske je bolje da izlobiraju da u gazu dođe humanitarna pomoć.sumirprimus wrote: ups malo ko da ti to peglas,...
- Stjui
#11807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vi ste sugerisali da je potpuno normalno da u 2015-oj god. ljudi žive u getima(blago rečeno).sumirprimus wrote: udri enter enter enter,,,upravo sam ti sugerisao da si izjedancio nasilnu smrt milion i kusur dusa sa getoizacijom gaze...i tvoj odgovor je humanitara pomoc molim?
-
sumirprimus
#11808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mi ko mi?Stjui wrote:vi ste sugerisali da je potpuno normalno da u 2015-oj god. ljudi žive u getima(blago rečeno).sumirprimus wrote: udri enter enter enter,,,upravo sam ti sugerisao da si izjedancio nasilnu smrt milion i kusur dusa sa getoizacijom gaze...i tvoj odgovor je humanitara pomoc molim?
ja ne.lijepo se vrati i procitaj ponov,pa onda kreni u napad.
u svakom slucaju,predajem se.jaci si...tita mi i jahveta...
-
BenDover
#11809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sta je tu cudno? mora da nikad nisi bio u americi.Stjui wrote:vi ste sugerisali da je potpuno normalno da u 2015-oj god. ljudi žive u getima(blago rečeno).sumirprimus wrote: udri enter enter enter,,,upravo sam ti sugerisao da si izjedancio nasilnu smrt milion i kusur dusa sa getoizacijom gaze...i tvoj odgovor je humanitara pomoc molim?
- Stjui
#11810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nisam,al' ima jedno naselje nadomak grada gdje žive romi i koje sliči tim američkim getima(za siromahe).mene gaza više asocira na varšavski geto.BenDover wrote: sta je tu cudno? mora da nikad nisi bio u americi.
i trebate se povući,g.sumirprimus.krajnje je nekorektno i od vas,a i ostalih forumaša da na temi o izraelskim zločinima,svako malo uplićete tursku i jermene.sumirprimus wrote: mi ko mi?
ja ne.lijepo se vrati i procitaj ponov,pa onda kreni u napad.
u svakom slucaju,predajem se.jaci si...tita mi i jahveta...
-
sumirprimus
#11811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja sam zatecen gosn stjui..evo necu vise.primate moje izvinjenje?
- Stjui
#11812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nema potrebe za izvinjenjima.niste me uvrijedili,a ni ja vas,nadam se.živilisumirprimus wrote:ja sam zatecen gosn stjui..evo necu vise.primate moje izvinjenje?
-
sumirprimus
- BHCluster
#11814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

A onda ide ovo kada nisi iskoristen u političko-propagandne svrhe:
Naravno to je i sterilizacija (ne)pozeljnih jevreja.
Last edited by BHCluster on 02/05/2015 18:59, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#11815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam čuo da su chemtrailsi koji se puštaju nad izraelskim nebom zapravo Chemtrails 2.0, djeluju samo na određene rase i vjeroispovjesti...
- Fantassin
#11816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iluminati I Vatikan uvijek korak ispred.. kaze se da ce doci I patch tako da ce onaj ko se nadje pod uticajem istih dobiti priliku da postane autohtoni JevrejJohnnyS wrote:Ja sam čuo da su chemtrailsi koji se puštaju nad izraelskim nebom zapravo Chemtrails 2.0, djeluju samo na određene rase i vjeroispovjesti...
-
Hafis
#11817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kada čovjek pogleda što se sve dešava danas na BI, što ljudi rade jedni drugim i još s kojom strašću to rade, onda je stvarno bezze i starinski pričati o izraelskim zločinima.
- BHCluster
#11818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jimmy Carter
Situacija u pojasu Gaze nepodnošljiva
Situacija u pojasu Gaze nepodnošljiva
Bivši američki predsjednik Jimmy Carter izjavio je da je situacija u pojasu Gaze, osam mjeseci poslije krvavog rata, i dalje "nepodnošljiva". On je to rekao u subotu navečer novinarima u Jerusalemu, odlučan da doprinese stvaranju palestinske države na Zapadnoj obali i pojasu Gaze.
Bilo je planirano da Carter i njegova delegacija posjete tu palestinsku teritoriju na obali Sredozemnog mora, ali je posjeta odgođena iz sigurnosnih razloga, mada nije precizirano kakvih.
- Ono što smo vidjeli i čuli samo jača našu odlučnost da radimo za mir. Situacija u Gazi je nepodnošljiva. Osam mjeseci nakon razornog rata, nijedna uništena kuća nije ponovo izgrađena i ljudi ne mogu da žive s poštovanjem i dostojanstvom koje zaslužuju - rekao je Carter.
Oko 2.200 Palestinaca ubijeno je tokom 50 dana rata između izraelske vojske i militanata Hamasa, koji su ispaljivali rakete na Izrael, u julu i augustu prošle godine.
Devedesetogodišnji Carter je prethodno u subotu posjetio palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u Ramallahu na Zapadnoj obali i položio vijenac na grob dugogodišnjeg palestinskog vođe Jasera Arafata.
Carter je došao u pratnji Gro Harlem Brundtland, bivše premijerke Norveške i članova grupe "Starješina" globalnih lidera kojoj pripada.
On se nije sastao s izraelskim čelnicima, koji već dugo smatraju da se neprijateljski odnosi prema jevrejskoj državi, navodi AP, iako je Carter posredovao prvom izraelsko - arapskom mirovnom sporazumu.
Dok je bio predsjednik razljutio je mnogo Izraelce knjigom iz 2006. godine "Palestina: Mir ne aparthejd". Također je komunicirao s čelnicima islamističkog Hamasa, koje Zapad smatra teroristima.
Carter se sastao i s grupom Izraelaca koji žive kraj granice s Gazom i čuo o životu pod prijetnjom raketa i ubacivanja militanata. Rekao je da nije zainteresovan da se sastane s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, koji ga je ranije ignorisao.
- Ovog puta smo odlučili da ne gubimo vrijeme i da ne tražimo (sastanak). Dok god je on na vlasti, neće biti dvodržavnog rješenja i zato ni palestinske države - zaključio je Carter.
- fosna2014
#11819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
* SAUDI CROWN PRINCE IN ISRAEL Report: Plane carrying Saudi Crown Prince lands in Israel’s Ben Gurion Airport
-
Avetinho
#11820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne vidim kakav je sad zlocin u pitanju, ali postavi link, ko zna sta kuju protiv Gaze.fosna2014 wrote:* SAUDI CROWN PRINCE IN ISRAEL Report: Plane carrying Saudi Crown Prince lands in Israel’s Ben Gurion Airport
- fosna2014
#11821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam da ima druga tema o Izraelu, ali kad vidim tu KSA mora da je neko sranje. Svakako cuce se uskoro nesto o tome.Avetinho wrote:Ne vidim kakav je sad zlocin u pitanju, ali postavi link, ko zna sta kuju protiv Gaze.fosna2014 wrote:* SAUDI CROWN PRINCE IN ISRAEL Report: Plane carrying Saudi Crown Prince lands in Israel’s Ben Gurion Airport
-
Avetinho
#11822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nista link? Somo blatantne lazi? A ne znam majkemi na zasto ti treba ovakva laz.fosna2014 wrote:Ne znam da ima druga tema o Izraelu, ali kad vidim tu KSA mora da je neko sranje. Svakako cuce se uskoro nesto o tome.Avetinho wrote:Ne vidim kakav je sad zlocin u pitanju, ali postavi link, ko zna sta kuju protiv Gaze.fosna2014 wrote:* SAUDI CROWN PRINCE IN ISRAEL Report: Plane carrying Saudi Crown Prince lands in Israel’s Ben Gurion Airport
- fosna2014
-
Avetinho
#11824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sad mi je malo jasnije. PressTV.
- fosna2014
#11825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Isto vijestiummeta.Avetinho wrote:A sad mi je malo jasnije. PressTV.