HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
nedims

#11801 Re: HS kablovska

Post by nedims »

Benq wrote:
nedims wrote:Ako to nesto znaci...
Danas sam dobio pismo od Telemaca u kojem mi nude neke varijante i pakete duo, trio i jos kojesta...
S obzirom da ja nemam nikakve veze s tom kompanijom, a moj provajder je HS...moze se zakljuciti da su preuzeli mog provajdera i da su aktivnostu i toku...
Jel ti problem da uslikas to pismo i da postavis ovdje da svi vidimo o cemu se tacno radi ?
Poderao ga i bacio...
Izvukao sam ga iz kese za smetlje...i ustanovio da nisam bio bas precizan u postu. Naime, vidim da nije adresirano na moje ime...nego je ubaceno u postansko sanduce kao reklamni materijal.
Na koverti sa logom Telemaca je reklamna poruka "Posebna akcija samo za Vas"
Letak je sa puno teksta kojim objasnjavaju i odgovaraju na pitanje "Zasto se isplati uzeti sve usluge u jednom paketu" Poentiraju na "Akcija Dzabe pretplata za fiksnu" i nude paket Trio grande za 39,9 KM i paket Duo Grande za 17,5 KM...
Za vise informacija zvati na telefon 033/756-578 ili se javiti predstavniku prodaje 065/585-113 (telefon rukom upisan)
Zao mi je sto sam ga poderao ...
supercali

#11802 Re: HS kablovska

Post by supercali »

evo napokon i ja na laptop da dodjem
quoter

#11803 Re: HS kablovska

Post by quoter »

Nađoh kuvar, suerkids i još nekih pinkovih kanala na 474
The Realist

#11804 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kako? Ja ništa nisam našao.
AdrianMole

#11805 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Pogledajte na 818 Mhz. :D Pink Kuvar,Pink Superkids,Pink Show,Pink Serije,FN,Face tv i Eurosport HD.
The Realist

#11806 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Našao, ali kvalitet slike mi je jako loš (10% i to se primjeti na kanalima, koji stalno lede). Nadam se da će promijeniti i baš me zanima gdje je Sci-Fi?
kloniran

#11807 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

dosao racun za internet bez ikakvog loga na sebi :-)
biggrin

#11808 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

potrosila im se tinta u boji :D
azdralovic

#11809 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

kloniran wrote:dosao racun za internet bez ikakvog loga na sebi :-)
e sto ste raspravljali o logu raspravljali ste na forumu :razz:
Emx

#11810 Re: HS kablovska

Post by Emx »

Imam neku Elit TV i odredjeni kanali na digitalnoj mi "stopaju". Comedy Central, RTL2 HR, HRT2, Nat Geo HD...je li imao neko slican problem?
Digitalnu gledam uz karticu.
azdralovic

#11811 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

nepoznato1 wrote:Imam neku Elit TV i odredjeni kanali na digitalnoj mi "stopaju". Comedy Central, RTL2 HR, HRT2, Nat Geo HD...je li imao neko slican problem?
kod mene isto... cijela ta jedna frekvencija ... dolazila mi jedna ekipa (ovi sto rade poslijepodnevnu smjenu) pogledala i rekli da mi je signal i vise nego dovoljne jacine, kartica je ok, i da bi trebala doci druga ekipa da pogleda nesto sta ja znam... nazalost ta druga ima isto radno vrijeme kao i ja tako da do sada nisam nista rijesio ... :)
Emx

#11812 Re: HS kablovska

Post by Emx »

azdralovic wrote:
nepoznato1 wrote:Imam neku Elit TV i odredjeni kanali na digitalnoj mi "stopaju". Comedy Central, RTL2 HR, HRT2, Nat Geo HD...je li imao neko slican problem?
kod mene isto... cijela ta jedna frekvencija ... dolazila mi jedna ekipa (ovi sto rade poslijepodnevnu smjenu) pogledala i rekli da mi je signal i vise nego dovoljne jacine, kartica je ok, i da bi trebala doci druga ekipa da pogleda nesto sta ja znam... nazalost ta druga ima isto radno vrijeme kao i ja tako da do sada nisam nista rijesio ... :)
Kod mene je signal odlican, nisam daleko od HS-a a i nove su instalacije, na TVU pise 95% medjutim samo tih par kanala steka...kontam da nije to televizije :-)
azdralovic

#11813 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

nepoznato1 wrote:
azdralovic wrote:
Kod mene je signal odlican, nisam daleko od HS-a a i nove su instalacije, na TVU pise 95% medjutim samo tih par kanala steka...kontam da nije to televizije :-)
I ja sam na to sumnjao, kod mene je ELIT :!: ali bukvalno svi ti kanali su na jednoj frekvenciji pa cekam da uhvatim vremena ta strucnija ekipa da mi dodje...
AdrianMole

#11814 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

azdralovic wrote:
nepoznato1 wrote: Kod mene je signal odlican, nisam daleko od HS-a a i nove su instalacije, na TVU pise 95% medjutim samo tih par kanala steka...kontam da nije to televizije :-)
I ja sam na to sumnjao, kod mene je ELIT :!: ali bukvalno svi ti kanali su na jednoj frekvenciji pa cekam da uhvatim vremena ta strucnija ekipa da mi dodje...
Provjeri sve kablove.Skoro sigurno je do toga(negdje se kablovi dotiču,loš je spoj ili sl.).Vidio sam 10-ak takvih slučajeva gdje štopa samo jedna frekvencija i uvijek je bilo negdje do kablova, a obično još u tvome stanu/kući.
The Realist

#11815 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Meni se malo ova zadnja frekfencija popravila, ali i dalje nevalja. Znači da ih zovem ipak.... E hebiga, ali hajde, taman da malo signa poprave radi HD kanala.
Emx

#11816 Re: HS kablovska

Post by Emx »

AdrianMole wrote:
azdralovic wrote:
nepoznato1 wrote: Kod mene je signal odlican, nisam daleko od HS-a a i nove su instalacije, na TVU pise 95% medjutim samo tih par kanala steka...kontam da nije to televizije :-)
Provjeri sve kablove.Skoro sigurno je do toga(negdje se kablovi dotiču,loš je spoj ili sl.).Vidio sam 10-ak takvih slučajeva gdje štopa samo jedna frekvencija i uvijek je bilo negdje do kablova, a obično još u tvome stanu/kući.
Provjerio sve druze, sve novi kablovi, na Sony mi kod rodjaka radi super, na ovoj Elit tih par kanala steka...
oskarboy

#11817 Re: HS kablovska

Post by oskarboy »

to sto stopa jedna frekvencija kanala je zbog kabla koji nije dobro legao ,odnosno po koja zica unutar kabla nije dobro usla u tv .imao sam masu takvih problema a sve zbog tog sto ne mogu da nikako nadjem kvalitetnije tv prikljucke muski i zenski
The Realist

#11818 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

E hebiga, ja svoj 10KM platio, ako je opet problem, e hebiga. Ništa, zvat ću ih da to srede.
oskarboy

#11819 Re: HS kablovska

Post by oskarboy »

btw tvviet opet besplatno daje https://www.tvviet.tv/channel/detail/31.html user vikend a sifra tvviet
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11820 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

AdrianMole wrote:Provjeri sve kablove.Skoro sigurno je do toga(negdje se kablovi dotiču,loš je spoj ili sl.).Vidio sam 10-ak takvih slučajeva gdje štopa samo jedna frekvencija i uvijek je bilo negdje do kablova, a obično još u tvome stanu/kući.
nepoznato1 wrote:Provjerio sve druze, sve novi kablovi, na Sony mi kod rodjaka radi super, na ovoj Elit tih par kanala steka...
ma stekaju i Arene...u subotu prije derbija ja onako pretrazivao kad nestadose sve Arene, pola Pink kanala ledi....nije sigurno ni do TV-a ni do kablova jer ja nisam nista dohvatio u zadnje vrijeme a ne moze bas samo od sebe. Do njih je nesto 100%
MOSALJOZE

#11821 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Vidim otključane Arene 2 i 3,jeli ovo privremeno ili trajno?
mrva/mrve

#11822 Re: HS kablovska

Post by mrva/mrve »

MOSALJOZE wrote:Vidim otključane Arene 2 i 3,jeli ovo privremeno ili trajno?
Bolje da nisi pisao, odmah su ih zakljicali :mrgreen:
azdralovic

#11823 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

oskarboy wrote:to sto stopa jedna frekvencija kanala je zbog kabla koji nije dobro legao ,odnosno po koja zica unutar kabla nije dobro usla u tv .imao sam masu takvih problema a sve zbog tog sto ne mogu da nikako nadjem kvalitetnije tv prikljucke muski i zenski
ali zadnji put mi promijenili ovi kabal i razvodnik onaj... prekontrolisat cu danas jos jednom kablove i nadam se da je do toga da se ne peglam dalje... imam kilometar kablova iza TV-a -.-
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11824 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

azdralovic wrote:
oskarboy wrote:to sto stopa jedna frekvencija kanala je zbog kabla koji nije dobro legao ,odnosno po koja zica unutar kabla nije dobro usla u tv .imao sam masu takvih problema a sve zbog tog sto ne mogu da nikako nadjem kvalitetnije tv prikljucke muski i zenski
ali zadnji put mi promijenili ovi kabal i razvodnik onaj... prekontrolisat cu danas jos jednom kablove i nadam se da je do toga da se ne peglam dalje... imam kilometar kablova iza TV-a -.-
evo meni je stopalo preko vikenda i niko mi nije dolazio a sad je sve OK??? znaci da je ipak nesto do njih i distribuciji signala
azdralovic

#11825 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

hrasno38 wrote:
azdralovic wrote:
evo meni je stopalo preko vikenda i niko mi nije dolazio a sad je sve OK??? znaci da je ipak nesto do njih i distribuciji signala
meni je ovako otkad imam digitalnu :sad:
Locked