Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#11801 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:ma jebo to :-)

hajte malo o platama--kolko zaradjujete, koliko vam ostane i šta cete sa uštedjevinom :lol:
7350

2500

dušek
muha_sa

#11802 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:

hajte malo o platama--kolko zaradjujete, koliko vam ostane i šta cete sa uštedjevinom :lol:
7350

2500

dušek
:lol: :kiss:

ovdje iznose cifre koliko ko zaradi, koliko mu ostane--jebo sve mahaluše ovog svijeta koliko muškarci mogu bit mahaluše :-) :lol:
elcaliente

#11803 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Sto se tice te hrane nase cijelokupne ishrane i sela, mi moramo valjda te neke faze proci.
Od toga jebo selo odoh ja u grad pa makar nemao sta jesti, pa ne svidja mi se sir sa sela koji sam napravim bolji mi je poljski uvozni iz prodavnice do onda furanja da je njemacka hrana najbolja na svijetu jer su oni poznati kao proizvodzaci kvalitetne hrane :-) , da nam je holandski pradajz vrh a tek kako su im jagode dobre i eh sada cekamo fazu da nam Lidl donese svoju kvalitetu jer nema nista bolje i kvalitetnije na svijetu od Lidla.
I onda cemo nekada valjda sazrijeti u glavi i poceti traziti domace i kvalitetno pa cak i za skuplju cijenu, tako to ide, jednostavno sazrijevanje kao covjek kada odrasta, treba vremena i iskustva.
Last edited by elcaliente on 26/04/2019 10:06, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#11804 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

muha_sa wrote: kako ce ustav i zakon provodit neko ko je podoban a podobni su na vlasti dok su sposobni u mišjoj rupi :-)
Pa da, to je poenta . Za rezultat svega kmamo ne provodjenje zakona.

Eh eto kao da je Njemac dobar pa te postuje...jasta je. Tjera ga zakon. Da ne tjera, bilo bi ti kao u BiH
muha_sa

#11805 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

elcaliente wrote:Sto se tice te hrane nase cijelokupne ishrane i sela, mi moramo valjda te neke faze proci.
Od toga jebo selo odoh ja u grad pa makar nemao sta jesti, pa nesvidja mi se sir sa sela koji sam napravim bolji mi je poljski uvozni iz prodavnice do onda furanja da je njemacka hrana najbolja na svijetu jer su oni poznati kao proizvodzaci kvalitetne hrane :-) , da nam je holandski pradajz vrh a tek kako su im jagode dobre i eh sada cekamo fazu da nam Lidl donese svoju kvalitetu jer nema nista bolje i kvalitetnije na svijetu od Lidla.
I onda cemo nekada valjda sazrijeti u glavi i poceti traziti domace i kvalitetno pa cak i za skuplju cijenu, tako to ide, jednostavno sazrijevanje kao covjek kada odrasta, treba vremena i iskustva.
Bolje švercovat devizama i prodavat grasove kupone neg obradjivat zemlju :D
Što se vratilo na selo vratilo--ENDE :-)
Nazif_Gljiva

#11806 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Moj muha, samo nek je redovna, ili ti misliš da ljubav i raja vraćaju kredit? Da li ti je penzija onolika, koliko ti misliš da treba da bude?
muha_sa

#11807 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Nazif_Gljiva wrote:

Moj muha, samo nek je redovna, ili ti misliš da ljubav i raja vraćaju kredit? Da li ti je penzija onolika, koliko ti misliš da treba da bude?
Sve je to ok, poštujem :-D

al iznosit cifre i na šta se sve troši to mi je teška mahalaština :-) neke stvari se ostavljaju medj 4 zida, al :-) svakom svacije--100 ljudi 100 cudi :-)
Nazif_Gljiva

#11808 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

muha_sa wrote:]

al iznosit cifre i na šta se sve troši to mi je teška mahalaština :-) neke stvari se ostavljaju medj 4 zida, al :-) svakom svacije--100 ljudi 100 cudi :-)
Ovdje je to sve transparentno, znam ja da u Bosni ne smiješ imati, svega sam svjestan.
muha_sa

#11809 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Nazif_Gljiva wrote:
muha_sa wrote:]

Ovdje je to sve transparentno, znam ja da u Bosni ne smiješ imati, svega sam svjestan.
šta u Bosni ne smiješ imat :?
Nazif_Gljiva

#11810 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Mislim općenito, "imati". Uzmeš bolje auto, rizikuješ da ti ga neko ključem obiđe, staviš bolje prozore na stan, ako si nisko, eto ih... Bicikl, ako je imalo bolji, gledat će da ga ukrade. Da ne nabrajam više, a ako kojim slučajem imaš, onda tišu mišu...
Melbourne_Australia

#11811 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Pozz za dijasporce maksuz :lol: Bio sam u frci maloj, dobio novi posao bas onakav kakav sam htio, ne radi se puno a plata velika :lol: i preselio se isto tako, 3 dijete na putu pa i veci stan sam morao kupiti..Uglavnom evo dolaze praznici pa ce se spojiti cijela iduca nedelja, odoh sa porodicom na remo sutra....Ma nigdje nije kao u BIH, ovo je rahatluk...A Aus dolar se malo popravio pa mi je i on uljepsao ovaj mjesec...Uglavnom ljeto dolazi i eto nama drage dijaspore, da se slikaju kako jedu po restoranima i kako rostiljaju po livadama a onda pravac Neum da se kurce :lol: :lol: :lol: Samo su se sad okurazili, poceli su avionima do Tuzle da dolaze a onda kombijem do Sarajeva se voze... :lol: :lol:
amidzazeher

#11812 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Nazif_Gljiva wrote:Mislim općenito, "imati". Uzmeš bolje auto, rizikuješ da ti ga neko ključem obiđe, staviš bolje prozore na stan, ako si nisko, eto ih... Bicikl, ako je imalo bolji, gledat će da ga ukrade. Da ne nabrajam više, a ako kojim slučajem imaš, onda tišu mišu...
Moze li se tamo na zapadu na klupi spavati? :D
dječak sa šibicama

#11813 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Evo melburna, sad ce raja da reze vene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11814 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

amidzazeher wrote:
Nazif_Gljiva wrote:Mislim općenito, "imati". Uzmeš bolje auto, rizikuješ da ti ga neko ključem obiđe, staviš bolje prozore na stan, ako si nisko, eto ih... Bicikl, ako je imalo bolji, gledat će da ga ukrade. Da ne nabrajam više, a ako kojim slučajem imaš, onda tišu mišu...
Pih, kad smo mi tu fazu prošli....i otključanih vrata stana, auta....
insomnia78

#11815 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Doduse u Njemackoj niko ne krade :lol:
amidzazeher

#11816 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Tomahawk11 wrote:
amidzazeher wrote:
Pih, kad smo mi tu fazu prošli....i otključanih vrata stana, auta....
Stari poceo zakljucavati auto tek kad mu je dosadilo buditi i tjerati nekog frajera iz auta svaku subotu ujutro :)
amidzazeher

#11817 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

insomnia78 wrote:Doduse u Njemackoj niko ne krade :lol:
Tamo se krade od sirotinje, tamo mozes imati :)
Nazif_Gljiva

#11819 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

insomnia78 wrote:Doduse u Njemackoj niko ne krade :lol:
Krade se, ali i policija ureduje :izet:
Nazif_Gljiva

#11821 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

amidzazeher wrote:
Stari poceo zakljucavati auto tek kad mu je dosadilo buditi i tjerati nekog frajera iz auta svaku subotu ujutro :)
Jel dijana ili Renault Quatro?
amidzazeher

#11822 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Nazif_Gljiva wrote:
amidzazeher wrote:
Ovaj drugi i to ja mislim onaj sa 3 brzine i rikverc
Nazif_Gljiva

#11823 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

amidzazeher wrote:
Nazif_Gljiva wrote:
amidzazeher wrote:
Ovaj drugi i to ja mislim onaj sa 3 brzine i rikverc
Jaran iz Logavine isto tjerao lika iz renola :D
kox

#11824 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kox »

Gdje si to ti kralju živio u BiH, u KPZ Zenica ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#11825 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

kox wrote:
Gdje si to ti kralju živio u BiH, u KPZ Zenica ?
U Blatuši :mrgreen:
Post Reply