Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Point.

#11801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

ultima_palabra wrote:A nastavnik četo bio... kontam da nisi negdje bio u srednjoj Bosni kao izbjeglica.
Cetnik sa dna kace. A meni dvojica amidza sa familijom u Jajcu, ne znas ni jesu li zivi ili ne. I onda dodje ovaj i prica kako ce osloboditi Jajce. Kad god smo trebali imati fiziku, molio sam Boga da se njegova njuska ne pojavi i da kazu da je ostavio kosti, jebo staru svoju.
GandalfSivi

#11802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ja bih uveo da je nosenje oruzja obavezno, pa jebem mu mater, idemo do kraja...
mO k3

#11803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Lobi je jak , da li ce ikada doci do neke zabrane prodaje na vjerujem ..
madner

#11804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

I to je ok. Ja bi uveo da je nosenje obavezno vidljivo.

Ne kao kod nas, moras paziti da ne prepadnes druge. :D
mO k3

#11805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Point. wrote:
ultima_palabra wrote:
Point. wrote:Ne mogu da vjerujem da je americko drustvo dotle spalo da se predlazu naoruzani nastavnici. Podsjeca me na mog nastavnika fizike koji je dolazio na casove naoruzan kalasem i u vojnoj opremi. Doduse, te 1993 je bio rat a on u slobodno vrijeme na liniji negdje oko Jajca.
Gdje si to išao u školu?
BL.
koji ti je bio nastavnik??
Point.

#11806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

mO k3 wrote: koji ti je bio nastavnik??
Aco. Zaboravio sam kako se prezivao.
mO k3

#11807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Point. wrote:
mO k3 wrote: koji ti je bio nastavnik??
Aco. Zaboravio sam kako se prezivao.
koja skola?
sheilak

#11808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

Ali nevjetovatno koja apsurdna rjesenja tool predlaze hahahaha jbte sve kontam da to nije sve neki veliki reality show sa trumpom u glavnoj ulozi ili neka epizoda south parka :D

tako apsurdna zemlja, toliko bizarna i sve sad dolazi na vidjelo. treba ih fakat ograditi zidom od ostatka svijeta, da se ne mogu vise mijesati ni u sta i da srede stvari izmedju sebe.
jeza u ledja

#11809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Tako je!

Kamo srece da se nisu mijesali u balkanske ratove, pogotovo WWI i WWII. :oops: Kamo srece da se nisu mijesali ni u tehnologiju i industriju, pa ne bi danas imali ove zle naprave na kojim piskaramo. :oops:
Jack Be Nimble

#11810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

[youtube][/youtube]
madner wrote:I to je ok. Ja bi uveo da je nosenje obavezno vidljivo.

Ne kao kod nas, moras paziti da ne prepadnes druge. :D
Pa vec je vidljivo. NIje nista cudno da odes u prodavnicu i lik ispred tebe ima pistolj na pojasu.
sheilak

#11811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

jeza u ledja :D, gle ja shvatam doprinos usa na globalnoj razini, ali mislim da ne mozes negirati i nered koji su stvarali radi svojih interesa, i to bescutno, beskrupulozno i hardcore imperijalisticki, da spomenemo samo rusenje rezima po bliskom istoku ili u juznoj americi.

I svakako, ovakve SAD, sa ovakvom vladom i mentalnim sklopom ljudi koji su ih doveli na vlast, nisu pozeljne nigdje. USA se moraju rekonstruirati i srediti prvo sebe, pa onda pokusati pomoci ostalima.
jeza u ledja

#11812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

sheilak wrote:jeza u ledja :D, gle ja shvatam doprinos usa na globalnoj razini, ali mislim da ne mozes negirati i nered koji su stvarali radi svojih interesa, i to bescutno, beskrupulozno i hardcore imperijalisticki, da spomenemo samo rusenje rezima po bliskom istoku ili u juznoj americi.

I svakako, ovakve SAD, sa ovakvom vladom i mentalnim sklopom ljudi koji su ih doveli na vlast, nisu pozeljne nigdje. USA se moraju rekonstruirati i srediti prvo sebe, pa onda pokusati pomoci ostalima.
Ima smisla to sto govoris, samo zaljucak nije bas tako jednostavan.
Fudo387

#11813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Genijalna ideja, de se sredite pa kad to uradite onda i nama pomozite.
A sto bi nekom pomagali?
Sta ih obavezuje?
Ono, kad se pojavi Adolf, aaaajjjj spasavaj nas, kad je sve sruseno, gladno i ojadjeno, dajteeee nam para, kredita da se popravimo, kad Rus zavrne gas, aaajjjj dira nas Putin, nedajte nas...al’ samo nam pomozite ako cete biti fini, pazljivi, obzirni, i ja, moreL na obraz, dodjemo vam? :D
mO k3

#11814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

@fudo imas li ti kakvo oruzje?
Fudo387

#11815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

mO k3 wrote:@fudo imas li ti kakvo oruzje?
Naoruzaniji sam od mupa kantona sarajvo. :D
jeza u ledja

#11816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Cuj jel ga ima? Drzo ga u ruci ba. :D
Fudo387

#11817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Cuj jel ga ima? Drzo ga u ruci ba. :D
Ti nijeNe, sve ste nam vi omajgoshovi ovo zakuhali.
:D
mO k3

#11818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
mO k3 wrote:@fudo imas li ti kakvo oruzje?
Naoruzaniji sam od mupa kantona sarajvo. :D
:lol: :thumbup:
sheilak

#11819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

Fudo387 wrote:Genijalna ideja, de se sredite pa kad to uradite onda i nama pomozite.
A sto bi nekom pomagali?
Sta ih obavezuje?
Ono, kad se pojavi Adolf, aaaajjjj spasavaj nas, kad je sve sruseno, gladno i ojadjeno, dajteeee nam para, kredita da se popravimo, kad Rus zavrne gas, aaajjjj dira nas Putin, nedajte nas...al’ samo nam pomozite ako cete biti fini, pazljivi, obzirni, i ja, moreL na obraz, dodjemo vam? :D
Pa nista ih ne obavezuje vec sami ulijecu, vecinom. I ako su dosada i glumili „svjetskog policajca“, pravednog i bla bla, ne mogu to vise, niko ih vise ne smatra time. narodi su sad u fazonu „nemojte nam vi samo pomagati, molimo vas“ :D osim evtl albanaca :D

i iskreno, mislim da primjerice ljudi u palestini USA smatraju recimo vecim zlotvorom od hitlera. ili oni u vijetnamu. ili barem jednakim.
Fudo387

#11820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

sheilak wrote:
Fudo387 wrote:Genijalna ideja, de se sredite pa kad to uradite onda i nama pomozite.
A sto bi nekom pomagali?
Sta ih obavezuje?
Pa nista ih ne obavezuje vec sami ulijecu, vecinom. I ako su dosada i glumili „svjetskog policajca“, pravednog i bla bla, ne mogu to vise, niko ih vise ne smatra time. narodi su sad u fazonu „nemojte nam vi samo pomagati, molimo vas“ :D osim evtl albanaca :D

i iskreno, mislim da primjerice ljudi u palestini USA smatraju recimo vecim zlotvorom od hitlera. ili oni u vijetnamu. ili barem jednakim.
Sami ulijecu?
Pa kreveljili smo se tri godine, help nam, i sad da ih nema sutra bi ti Borivoje parkiro tenk iznad balkona.
Fudo387

#11821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ljudi u Vijetnamu ih smatraju zlotvorima, a ne ispadaju im iz ruku sivace masine...udrili se nogom u guzicu sto siju nike i jedu tri puta dnevno prvi put kako znaju za sebe.
sheilak

#11822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

Fudo387 wrote:
sheilak wrote:
A sto bi nekom pomagali?
Sta ih obavezuje?

Sami ulijecu?
Pa kreveljili smo se tri godine, help nam, i sad da ih nema sutra bi ti Borivoje parkiro tenk iznad balkona.
Kreveljili smo se?
Mislim da dosta pojednostavljujes mehanizme involviranja USA u bilo sto. Tj. Oboje to radimo, no svakako USA ne motivira altruizam da eto merhametli pomognu a nation in need.
Fudo387

#11823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Pa sto su nama pomogli?
Imamo naftu, zlato, pare?
sheilak

#11824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sheilak »

Jeste, jer smo im dragi i nako merakli, a i sevap je.
jeza u ledja

#11825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

sheilak wrote:
A sto bi nekom pomagali?
Sta ih obavezuje?

U Vijetnamu su ljudi poprilicno srdacni prema Amerikancima. Cudno s obzirom na to sta su radili dole, ali tako je.

Sad mi pade na pamet, na primjer poredis to i Iran, sta su Ameri radili Vijetnamu ne moze se poredit s Iranom, a u Iranu - vecina ljudi bi Ameriku preko nisana gledalo.
U Hanoju pak, americki predsjednik snima travel shows u ascinici:
Image

U mnogim drugim zemljama ljudi razmisljaju isto, otprilike imaju love-hate relationship sa Amerikom. Iako je s jedne strane oprez razumljiv i lose stvari ne treba presucivati, s druge strane ljudi znaju da alternative nisu bas najbolje. S trece pak strane :D , postoji jedna licemjernost, u stvari "razmazenost", pogotovo u razvijenim zemljama, i to pogotovo kod mladjih generacija koje su odrasle u slobodnom, bogatom i liberalnom svijetu, tj. zemljama, bez ratova i diktatura. Misle da to dolazi djaba. Dobar primjer su mnoge zemlje NATO-a, koje procentualno izdvajaju manje svoje love za svoje armije, ali uzivaju kisobran koji im pruza saveznistvo sa Amerikom. Istovremeno, svoju lovu ulazu u druge stvari, tipa sistem zdravstvene i socijalne zastite, imaju vise odmora, boli ih kurac - i onda upiru prstom kako u Americi fali X i Y. :wink:
Post Reply