Republika Turska

Post Reply
sunceKOtepsija

#11801 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

kad je ta serija
Tomahawk11
Globalni moderator

#11802 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

sjedi 1 wrote:
poenta mmf je da pomaze drzavama koje su u govnima. samim tim njihovi svi klijetni su manje ili vise "problematicni" pa je logicno da je tu uvijek vise crne hronike nego dobrih vijesti.
:lol:
Jeste. Poenta je da ih jos vise uvaljuje u govna.
Moenx

#11803 Re: Republika Turska

Post by Moenx »

sunceKOtepsija wrote:kad je ta serija

IMa na youtube vise kontakt emisija kako bi se reklo

https://www.youtube.com/watch?v=1aVPVfN5ERU

Dosta emisija o Iranu Irkau Rusiji cemu god dakle teme iz istorije ima na radijskim emisijama HRT-a , i to ima na youtubeu i zaista je puno informacija a sve to plasira novinar
sunceKOtepsija

#11804 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Moenx wrote:
sunceKOtepsija wrote:kad je ta serija

IMa na youtube vise kontakt emisija kako bi se reklo

https://www.youtube.com/watch?v=1aVPVfN5ERU

Dosta emisija o Iranu Irkau Rusiji cemu god dakle teme iz istorije ima na radijskim emisijama HRT-a , i to ima na youtubeu i zaista je puno informacija a sve to plasira novinar
aha, gledo sam ovo, ovaj s repom dobro prica, mislim da sam negdje gledao il slusao njegao i o siriji prije koju godinu
Moenx

#11805 Re: Republika Turska

Post by Moenx »

S repom je najveci seljak po meni, ali novinari su sjajno sve pripremili i gosti su dodali
S repom je nesto poceo na pocetku emisije tek su mu na kraju poslije dali rijec, nije imao sta za rec
sunceKOtepsija

#11806 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

covjek je realan
asurbanipal

#11807 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

A od onih koji pripadaju "staroj" sekularnoj Turskoj, da citiram Sonera Čagaptaja (Soner Cagaptay), vanrednog turskog eksperta i naučnika, koji kaže kako 'u religioznom zaokretu zemlje mnogo pripada demokratski izabranom predsjedniku u istoriji Turske'. I mnogi islamisti, čak i neki džihadisti ga slijede, što može biti opasno za sigurnost zemlje, dodaje, zaključujući: 'Iako Erdogan može da izgleda danas jači poslije neuspjelog, njegova politika će malo učiniti na jačanju njegovog ostanka na vlasti ako njegova zemlja bude manje sigurna.'

Moj turski prijatelj Nuri poslao mi je jedan komentar koji je opet njegov prijatelj našao u komentarima na neki napis New York Timesa o puču u Turskoj. Ovako počinje: 'Probudite se, zapadni lideri, probudi se, predsjedniče Obama ! Erdogan vas nadmudruje. ISIS kreće u Tursku, Erdogan vodi ISIS u Evropu i ostatak svijeta'.

Hajrudin Somun, Oslobođenje, 23.07.2016, str. 27.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11808 Re: Republika Turska

Post by pici »

vole sultani svoje podanike, sulejman je cak imao trojcu oko sebe izbOsne... :bih:

Image

Image

eeeeee koji je to vaKat biJo... :bih:
asurbanipal

#11809 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Kaligula I wrote: ...žalosno...polomiše se Bošnjaci u dokazivanju ljubavi prema svojoj domovini, a ne otpjevaše ni jednu ozbiljnu pjesmu u čast njenog prvog kralja...groteska par excellance...a sa druge strane su otpjevane silne pjesme u čast niza promašenih povijesnih likova...zašto?...

Zato što je dobar dio Bošnjaka vlaškog porijekla, u stalnom su pokretu, poput nomada. Zbog toga nema ni kolektivne svijesti o bosanskim banovima i kraljevima. U zadnjih 20-ak godina, pogotovo nakon rata se to pokušava nadoknaditi, stvaranjem nacionalnih mitova. Sigurno je da je dobar dio ovdje naseljen iz drugih krajeva za vrijeme Osmanlija, dio je obitavao i ranije. Slična priča važi i za Srbe, dok su svijest o bosanskom srednjovjekovlju najviše kod sebe sačuvali katolici iz srednje Bosne. Migracije su čudo, isuviše kompleksno pitanje.
arzuhal

#11810 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:
Moj turski prijatelj Nuri poslao mi je jedan komentar koji je opet njegov prijatelj našao u komentarima na neki napis New York Timesa o puču u Turskoj. Ovako počinje: 'Probudite se, zapadni lideri, probudi se, predsjedniče Obama ! Erdogan vas nadmudruje. ISIS kreće u Tursku, Erdogan vodi ISIS u Evropu i ostatak svijeta'.

@asurbanipal je našao i okačio komentar, kojeg je dobio Hajrudin Somun od jednog prijatelja čiji je, opet, neki prijatelj našao taj komentar među anonimnim komentarima nekih čitalaca nekog napisa NYT-a...

Nema dalje :mrgreen:

Jasno mi je i što voliš Hassan Haidera Diaba.
insomnia78

#11811 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

:D

S moje sokoćalo
asurbanipal

#11812 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

arzuhal wrote: @asurbanipal je našao i okačio komentar, kojeg je dobio Hajrudin Somun od jednog prijatelja čiji je, opet, neki prijatelj našao taj komentar među anonimnim komentarima nekih čitalaca nekog napisa NYT-a...

Naučio od prenosioca hadisa. Ovaj lanac je sahih... :mrgreen:
arzuhal

#11813 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

asurbanipal wrote:
arzuhal wrote: @asurbanipal je našao i okačio komentar, kojeg je dobio Hajrudin Somun od jednog prijatelja čiji je, opet, neki prijatelj našao taj komentar među anonimnim komentarima nekih čitalaca nekog napisa NYT-a...

Ništa ti nisi naučio i ne znaš ali jes' te briga, tebi dobro, boli te đžon šta pričaju zajedljivci i ignoranti, u svom svijetu ti si car :mrgreen:
sunceKOtepsija

#11814 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

asurbanipal wrote:

:lol: :thumbup:
Bosanac sa dna kace

#11815 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

asurbanipal wrote:
A od onih koji pripadaju "staroj" sekularnoj Turskoj, da citiram Sonera Čagaptaja (Soner Cagaptay), vanrednog turskog eksperta i naučnika, koji kaže kako 'u religioznom zaokretu zemlje mnogo pripada demokratski izabranom predsjedniku u istoriji Turske'. I mnogi islamisti, čak i neki džihadisti ga slijede, što može biti opasno za sigurnost zemlje, dodaje, zaključujući: 'Iako Erdogan može da izgleda danas jači poslije neuspjelog, njegova politika će malo učiniti na jačanju njegovog ostanka na vlasti ako njegova zemlja bude manje sigurna.'

Ubljuhvah se....ubljuhvah....bljaaaak
'Naci take besmislice pise taj Hajrudin Somun.... :run:
Moenx

#11816 Re: Republika Turska

Post by Moenx »

Da li ima gdje slika u fazonu turska vojska lovi pokemone
Mislim taj vic je cesto pominjan prije nekoliko dana pa da li postoji gdje prikladna slika
asurbanipal

#11817 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Moenx wrote:Da li ima gdje slika u fazonu turska vojska lovi pokemone
Mislim taj vic je cesto pominjan prije nekoliko dana pa da li postoji gdje prikladna slika

Image

Image
omega369

#11818 Re: Republika Turska

Post by omega369 »

Oligarh wrote:
omega369 wrote:
Oligarh wrote:
Uz dužno poštovanje, pošampi im se po Sultanu.
Mozes majstore samo po forumima. tu ste najjaci :wink:
Ko smo to mi? Jel misliš možda na nas koji pate od kurcobolje za Turskom i brkatom ublehom sa Bosfora? Evo izaći ću na Čaršiju ako nije problem, pa ću to svakom u facu reći. Ili će me možda MIT uhapsiti? :D Ili ćeš možda ti i takvi poput tebe da bacite kletvu na mene, možda na šake, kako bi ti?!
E sto ti i takvi kao ti ikad igdje izadjete javno :-) :lol:
Obicno, nakon par minuta skontate koliko ste beznacajni. A napeo se na forumu nesto da dokaze :lol: :lol: :lol:
Satelit_

#11819 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

vivaldi wrote:
sjedi 1 wrote:
poenta mmf je da pomaze drzavama koje su u govnima. samim tim njihovi svi klijetni su manje ili vise "problematicni" pa je logicno da je tu uvijek vise crne hronike nego dobrih vijesti.
:lol:
a mozes se ti smijati, ali to je tako. mmf je sisa za napustenu sirocad koju niko drugi nece.
Tacno. Ali kako dodje do toga da je to napustena sirocad koju niko nece je druga prica i dio te price je izmedju ostalog i mmf.
pici

#11820 Re: Republika Turska

Post by pici »

Image

nemersH ga ufacit da si pita, sve mi oko sebilja skace i bjezi
Edin H.

#11822 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

Sta reci, koju poruku poslati?
sunceKOtepsija

#11823 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

upaljen mi haberturk, cujem iz kuhinje, onaj Celik, ministar za evropske integracije drzi konferenciju:"Cilj je bio sprijeciti tursku u borbi protiv ISIL-a, PYD-a, uspostavi stabilnostin u Iraku i Siriji, Fethullah Gulen je opasniji od Bin Ladena"
eno ga jos prica, odnos s evropom itd
pici

#11824 Re: Republika Turska

Post by pici »

sunceKOtepsija

#11825 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

al kad demirtas baci kalasa :lol:
Post Reply