Haj' nam sada objasni zasto je ovo nemoguce?!japin_mutapi wrote:evo i francuzi ko rusi
dvajes avijona - trijes bombi - pedes meta uništli
Irak
- salik79
#11801 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Em2r
#11802 Re: ISIS zauzeo Mosul
salik79 wrote:Haj' nam sada objasni zasto je ovo nemoguce?!japin_mutapi wrote:evo i francuzi ko rusi
da li je plishani medo poslo avijone unistili bi trista meta
<3 Jape
-
sumirprimus
#11803 Re: ISIS zauzeo Mosul
fosna2014 wrote:Potpisano primirje izmedju Peshmergi i Hashda u Tuz Kornatu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11804 Re: ISIS zauzeo Mosul
jel to krivo zbog rusa ili francuzasalik79 wrote:Haj' nam sada objasni zasto je ovo nemoguce?!japin_mutapi wrote:evo i francuzi ko rusi
- salik79
#11805 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto bi mi bilo krivo?! Smatram da navedeno nije i nemoguce.japin_mutapi wrote:jel to krivo zbog rusa ili francuzasalik79 wrote:Haj' nam sada objasni zasto je ovo nemoguce?!japin_mutapi wrote:evo i francuzi ko rusi
- salik79
#11806 Re: ISIS zauzeo Mosul
SAHARTV - Odjel za odnose sa javnošću Iranske revolucionarne garde provincije Kermanšah je izvjestio o hapšenju i likvidiranju jedne terorističke grupe tokom proteklih nekoliko dana.
Odjel za odnose sa javnošću Iranske revolucionarne garde provincije Kermanšah je izvjestio o hapšenju i likvidiranju jedne terorističke grupe tokom proteklih nekoliko dana, javlja Sahar.
Iranska provincija Kermanšah se nalazi na zapadu zemlje i graniči sa Irakom.
U saopćenju se ističe da je saradnjom IRG i sigurnosnih snaga Irana u pograničnom regionu identificirana teroristička grupa čiji su pojedini članovi likvidirani a ostali uhapšeni.
Kod terorista je pronađeno oružje i vojna oprema.
Odjel za odnose sa javnošću Iranske revolucionarne garde provincije Kermanšah je izvjestio o hapšenju i likvidiranju jedne terorističke grupe tokom proteklih nekoliko dana, javlja Sahar.
U saopćenju se ističe da je saradnjom IRG i sigurnosnih snaga Irana u pograničnom regionu identificirana teroristička grupa čiji su pojedini članovi likvidirani a ostali uhapšeni.
-
zrakomlat
#11807 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pošto objavljuješ na ovoj temi, radi se o pro-isil teroristima? Jesu li krenuli u kakav belaj u Iranu, ili su ih smakli preventivno?salik79 wrote:SAHARTV - Odjel za odnose sa javnošću Iranske revolucionarne garde provincije Kermanšah je izvjestio o hapšenju i likvidiranju jedne terorističke grupe tokom proteklih nekoliko dana.
- salik79
#11808 Re: ISIS zauzeo Mosul
Krenuli k'o u Pariszrakomlat wrote:Pošto objavljuješ na ovoj temi, radi se o pro-isil teroristima? Jesu li krenuli u kakav belaj u Iranu, ili su ih smakli preventivno?salik79 wrote:SAHARTV - Odjel za odnose sa javnošću Iranske revolucionarne garde provincije Kermanšah je izvjestio o hapšenju i likvidiranju jedne terorističke grupe tokom proteklih nekoliko dana.
- salik79
#11809 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo, malo opsirnije:
Terror cell linked to Daesh busted in western Iran
The Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) has busted a terror cell linked to the Takfiri Daesh terrorists in western Iran.
The spokesman for the IRGC in Kermanshah Province said on Tuesday that members linked to the terror group were arrested in a joint operation with forces of Iran’s Intelligence Ministry.
Colonel Mohammad Kalantari, who was speaking to the semi-official Mizan news agency, would not elaborate on further details, including in which city or town the cell was active. The westernmost Iranian province of Kermanshah neighbors Iraq, where Daesh controls some parts far from the Iranian border in the west and north of the Arab country.
Kalantari said the arrested individuals “were militarily prepared and possessed guns and bandoleers.”
It was not clear whether the cell was plotting an attack inside Iran or it was just organizing militants for terror activities in Iraq.
IRGC’s chief commander in Kermanshah said on Tuesday that numerous terror cells working for Daesh have been busted in the province over the past two years. Brigadier General Bahman Reyhani said during a briefing with reporters that all the busted cells had been recruiting and organizing militants for Daesh “outside Iran.”
Iran has previously warned that it will intervene militarily inside Iraq if Daesh manages to reach the 40-kilometer buffer zone outside of the Iranian western borders.
Daesh has been suffering back-to-back defeats in areas under its control in Iraq with pro-government forces managing to liberate over the past few months two key towns of Tikrit and Baiji in the north and major positions in the desert province of Anbar in the west. The anti-Daesh drive in Syria has also gained a fresh momentum since the country began to enjoy Russia’s air support on September 30.
Terror cell linked to Daesh busted in western Iran
The Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) has busted a terror cell linked to the Takfiri Daesh terrorists in western Iran.
The spokesman for the IRGC in Kermanshah Province said on Tuesday that members linked to the terror group were arrested in a joint operation with forces of Iran’s Intelligence Ministry.
Colonel Mohammad Kalantari, who was speaking to the semi-official Mizan news agency, would not elaborate on further details, including in which city or town the cell was active. The westernmost Iranian province of Kermanshah neighbors Iraq, where Daesh controls some parts far from the Iranian border in the west and north of the Arab country.
Kalantari said the arrested individuals “were militarily prepared and possessed guns and bandoleers.”
It was not clear whether the cell was plotting an attack inside Iran or it was just organizing militants for terror activities in Iraq.
IRGC’s chief commander in Kermanshah said on Tuesday that numerous terror cells working for Daesh have been busted in the province over the past two years. Brigadier General Bahman Reyhani said during a briefing with reporters that all the busted cells had been recruiting and organizing militants for Daesh “outside Iran.”
Iran has previously warned that it will intervene militarily inside Iraq if Daesh manages to reach the 40-kilometer buffer zone outside of the Iranian western borders.
Daesh has been suffering back-to-back defeats in areas under its control in Iraq with pro-government forces managing to liberate over the past few months two key towns of Tikrit and Baiji in the north and major positions in the desert province of Anbar in the west. The anti-Daesh drive in Syria has also gained a fresh momentum since the country began to enjoy Russia’s air support on September 30.
- japin_mutapi
#11810 Re: ISIS zauzeo Mosul
evo salika počeo sa tv sahar prenositi "vijesti"
isto ko oni stručnjaci sa teme sirija RT i SANA ... i srna
- salik79
#11811 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zato imamo tebe, kao korektivni faktor, sa TRT i FOX njuzevima...japin_mutapi wrote:evo salika počeo sa tv sahar prenositi "vijesti"
- japin_mutapi
#11812 Re: ISIS zauzeo Mosul
moraš se uozbiljiti i prestati prenositi sa saharasalik79 wrote:Zato imamo tebe, kao korektivni faktor, sa TRT i FOX njuzevima...japin_mutapi wrote:evo salika počeo sa tv sahar prenositi "vijesti"
ja svakako samo trolam pa me niko i ne uzima za ozbiljno i nije mi frka
- salik79
#11813 Re: ISIS zauzeo Mosul
japin_mutapi wrote:moraš se uozbiljiti i prestati prenositi sa saharasalik79 wrote:Zato imamo tebe, kao korektivni faktor, sa TRT i FOX njuzevima...japin_mutapi wrote:evo salika počeo sa tv sahar prenositi "vijesti"
ja svakako samo trolam pa me niko i ne uzima za ozbiljno i nije mi frka
Ocekujem da ces mi otkriti tajne izvore neovisnih, superprofesionalnih i objektivnih medija
- Challenger__
#11814 Re: ISIS zauzeo Mosul
japin_mutapi wrote:ja svakako samo trolam pa me niko i ne uzima za ozbiljno i nije mi frka
Ko god pobjedio, Japin je pobjedio. Ima raju s obje strane, win-win man.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11815 Re: ISIS zauzeo Mosul

otišle cisterne možda zafali para?
-
sumirprimus
#11816 Re: ISIS zauzeo Mosul
sta bi doklen dodjose kurdi na onoj planini.kiki dje zape?niko nista?
- Kikibombona
#11817 Re: ISIS zauzeo Mosul
Obama je neki dan izjavio da Kurdi ne zele oslobadjati sunitske gradove, gradove na koje ne racunaju za buduci Kurdistan. Ne zele ginuti za Arape. To je i Barzani izjavio. Neka se Arapi organizuju i sami za sebe izbore. I Lahur Talibani je u Vasingtonu rekao zanimljivu stvar prije par dana. ISIL imao veoma slabu odbranu u dominantno sunitskim krajevima jer znaju da mi nemamo namjeru oslobadjati te krajeve bez arapskih snaga. Dakle, Pesmerge su spremne podrzati arapske jedinice, ali ne i sami oslobadjati arapske gradove.sumirprimus wrote:sta bi doklen dodjose kurdi na onoj planini.kiki dje zape?niko nista?
Shingal je pitanje politike. Ta regija nije u sastavu Kurdistana. Trenutno se vode politicke bitke za buducnost Shingala. Iracani ne zele izgubiti Shingal, mada mislim da njih vise niko nista ne pita. Veci okrasj se vodi izmedju KDP i PKK. Iz KDP su porucili da PKK moze ici i da Shingal ulazi u sastav KRG (Iracki Kurdistan), dok iz PKK porucuju da ce jezidi Kurdi odluciti i da ce njihova volja biti ispostovana. Jezidi su tu izmedju dvije vatre, naklonjeni jednima i drugima na neki nacin, mada vise PKK, cini mi se.
Za sada formiraju defanzivne linije i ciste podrucje od mina. Od kako je oslobodjen grad ofanziva je stala. Kada ce se nastaviti druga faza niko ne zna.

U medjuvremenu, jezidi borac u gradu Shingal...

- Kikibombona
#11818 Re: ISIS zauzeo Mosul
Masrour Barzani, sin predsjednika Kurdistana Mesuda, je rekao cistu istinu, koja ovako zvuci bizarno... ali je vjerovatno istinita...
Da svijet zeli unistiti ISIL, bio bi unisten za sedam dana. Samo ne postoji zelja, iz nekog razloga o kojem mi mozemo samo nagadjati...
Kurdish intelligence chief: IS 'could be defeated in weeks'
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34853647
I on je rekao da Kurdi ne zele zalaziti u arapska podrucja i ginuti bezveze radi ublehe koju svijet ne zeli unistiti.
Da svijet zeli unistiti ISIL, bio bi unisten za sedam dana. Samo ne postoji zelja, iz nekog razloga o kojem mi mozemo samo nagadjati...
Kurdish intelligence chief: IS 'could be defeated in weeks'
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34853647
I on je rekao da Kurdi ne zele zalaziti u arapska podrucja i ginuti bezveze radi ublehe koju svijet ne zeli unistiti.
- Jack Be Nimble
#11819 Re: ISIS zauzeo Mosul

Ipak kada se gleda citava EU mi prvi.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#11820 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nema Turske
, dobra ilustracija....pravo
.
- Challenger__
#11821 Re: ISIS zauzeo Mosul
- danas su pripadnici tzv. "IS" izveli teroristički napad na (šiitsku) džamiju u Bagdadu:
Iraq: Ten killed, 28 injured in bomb blasts targeting Baghdad mosque
- Kikibombona
#11822 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jezidi djevojka koja lobira po svijetu da se ISILov pohod na jezide okarakterise kao genocid

My grandfather's house in Sinjar city !!
They destroyed our memories , they destroyed us !!

My grandfather's house in Sinjar city !!
They destroyed our memories , they destroyed us !!
- Challenger__
#11823 Re: ISIS zauzeo Mosul
I kada se izlobira, na čiji ga (genocid) teret misle staviti?Kikibombona wrote:Jezidi djevojka koja lobira po svijetu da se ISILov pohod na jezide okarakterise kao genocid
- Kikibombona
#11824 Re: ISIS zauzeo Mosul
Na teret ISILa!Challenger__ wrote:I kada se izlobira, na čiji ga (genocid) teret misle staviti?Kikibombona wrote:Jezidi djevojka koja lobira po svijetu da se ISILov pohod na jezide okarakterise kao genocid
Samo, Shingal nakon svega vise nece moci biti pod kontrolom Arapa.
- Challenger__
#11825 Re: ISIS zauzeo Mosul
ISIL je konstrukt. Treba potkačiti tvorce konstrukta ili ništa neće positći.