Nisam studirao, ali jesam dosta čitao iz te oblasti koja je prilično fluidna. Čovjek se pita o sebi i drugima, a za to pomaže kakva takva psihologija. Po meni više nego filozofija jer je psihologija pragmatičnija. Čovjek je društveno biće.Bloo wrote: Ako studiraš psihologiju, znaš i sam
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- vatrogasac
#11801 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
Hakiz
#11802 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Šta misliš, da islam ne propisuje pokrivanje, da li bi se ona pokrila?vatrogasac wrote:Kada sam pitao jednu Vojvođanku koja je prešla na islam što se toliko pokrila i odgovorila mi je da su njeni bili nudisti i da joj po kući dosadilo gledati kako joj se očeva i bratova ćuna njišu. Svako ima svoja lična iskustva na kojima bazira stavove.
- Bloo
- Globalna šefica
#11803 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I ti zapeo na Freudu i Junguvatrogasac wrote:Nisam studirao, ali jesam dosta čitao iz te oblasti koja je prilično fluidna. Čovjek se pita o sebi i drugima, a za to pomaže kakva takva psihologija. Po meni više nego filozofija jer je psihologija pragmatičnija. Čovjek je društveno biće.Bloo wrote: Ako studiraš psihologiju, znaš i sam
Izadi iz analne faze...dosta se desavalo poslije njih
- triconja
#11804 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kad jos malo naraste, skontace neke stvari (mislim mentalno sazrije)Bloo wrote:I ti zapeo na Freudu i Junguvatrogasac wrote:Nisam studirao, ali jesam dosta čitao iz te oblasti koja je prilično fluidna. Čovjek se pita o sebi i drugima, a za to pomaže kakva takva psihologija. Po meni više nego filozofija jer je psihologija pragmatičnija. Čovjek je društveno biće.Bloo wrote: Ako studiraš psihologiju, znaš i sam![]()
- triconja
#11805 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bolje je pitanje sto je bas izabrala islamHakiz wrote:Šta misliš, da islam ne propisuje pokrivanje, da li bi se ona pokrila?vatrogasac wrote:Kada sam pitao jednu Vojvođanku koja je prešla na islam što se toliko pokrila i odgovorila mi je da su njeni bili nudisti i da joj po kući dosadilo gledati kako joj se očeva i bratova ćuna njišu. Svako ima svoja lična iskustva na kojima bazira stavove.
-
Hakiz
#11806 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nego, moja sestra se pokrije jer joj nudizam dosadi, ja nastavim sa nudizmom, nastavim hodati gol po kući. Neću zbog toga što je ona promijenila svoj živto ja mijenjati svoj. Kako će njeno pokrivanje osloboditi je toga da me gleda golog po kući?triconja wrote:Bolje je pitanje sto je bas izabrala islamHakiz wrote:Šta misliš, da islam ne propisuje pokrivanje, da li bi se ona pokrila?vatrogasac wrote:Kada sam pitao jednu Vojvođanku koja je prešla na islam što se toliko pokrila i odgovorila mi je da su njeni bili nudisti i da joj po kući dosadilo gledati kako joj se očeva i bratova ćuna njišu. Svako ima svoja lična iskustva na kojima bazira stavove.![]()
Ne kontam ali eto...
- vatrogasac
#11807 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moj razum je zaključio na neki svoj način da su ti propisi dobri i zato je moja volja. Na šta bi moj život ličio kada bih to činio samo radi propisa, a od kojeg sam otuđen?Bloo wrote: Svojom slobodnom voljom, a ne propisom? Prije propisom.
Isto kao ja da kazem da sam slobodnom voljom odlucila da ne ubijem nekog, a ne zbog zakona.
I dalje mi nisi odgovorio na direktno pitanje, šta spriječava ateistu da konstantno se odaje seksualnim nagonima (ne onim zakonski kažnjivim)?
Vjerovatno lično ili iskustvo drugih je uticalo na tvoj stav da nije nešto biti stalno 'u prometu'.
Ja ću tebi reći da sam isprobao mnoge harame, ono što mi je Bog zabranio, ali samo isprobao da me ne bi golicalo do kraja života šta ja to gubim. Na osnovu tih iskustava sada sam ubijeđen da prihvatanje principa koje sam izabrao je razumno i ničim nisam hendikepiran što sam ovakav koliko god to nekom ateisti izgledalo sa strane.
- vatrogasac
#11808 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Dooobro, dok ne porastem ti ćeš mi pojasniti kako je dobro i ispravno.triconja wrote:Kad jos malo naraste, skontace neke stvari (mislim mentalno sazrije)Bloo wrote:I ti zapeo na Freudu i Junguvatrogasac wrote:
Nisam studirao, ali jesam dosta čitao iz te oblasti koja je prilično fluidna. Čovjek se pita o sebi i drugima, a za to pomaže kakva takva psihologija. Po meni više nego filozofija jer je psihologija pragmatičnija. Čovjek je društveno biće.![]()
- triconja
#11809 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne trebam ti ja nista objasnjavati, u spiritualno putovanje covjek bi se trebao upustati samvatrogasac wrote:Dooobro, dok ne porastem ti ćeš mi pojasniti kako je dobro i ispravno.triconja wrote: Kad jos malo naraste, skontace neke stvari (mislim mentalno sazrije)
- vatrogasac
#11810 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nema veze sa time što je iz nudističke porodice nego sa njenim studijem muzike. Ne znam da li bi se pokrila, ali uživala je u hidžabu.triconja wrote:Bolje je pitanje sto je bas izabrala islamHakiz wrote:Šta misliš, da islam ne propisuje pokrivanje, da li bi se ona pokrila?vatrogasac wrote:Kada sam pitao jednu Vojvođanku koja je prešla na islam što se toliko pokrila i odgovorila mi je da su njeni bili nudisti i da joj po kući dosadilo gledati kako joj se očeva i bratova ćuna njišu. Svako ima svoja lična iskustva na kojima bazira stavove.![]()
- triconja
#11811 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I sta si dobio probavajuci razne harame? Jesi li barem skonto sto su te stvari zabranjene nakon njihove konzumacije? Jesi li zbog toga postao bolji covjek?vatrogasac wrote:Moj razum je zaključio na neki svoj način da su ti propisi dobri i zato je moja volja. Na šta bi moj život ličio kada bih to činio samo radi propisa, a od kojeg sam otuđen?Bloo wrote: Svojom slobodnom voljom, a ne propisom? Prije propisom.
Isto kao ja da kazem da sam slobodnom voljom odlucila da ne ubijem nekog, a ne zbog zakona.
I dalje mi nisi odgovorio na direktno pitanje, šta spriječava ateistu da konstantno se odaje seksualnim nagonima (ne onim zakonski kažnjivim)?
Vjerovatno lično ili iskustvo drugih je uticalo na tvoj stav da nije nešto biti stalno 'u prometu'.
Ja ću tebi reći da sam isprobao mnoge harame, ono što mi je Bog zabranio, ali samo isprobao da me ne bi golicalo do kraja života šta ja to gubim. Na osnovu tih iskustava sada sam ubijeđen da prihvatanje principa koje sam izabrao je razumno i ničim nisam hendikepiran što sam ovakav koliko god to nekom ateisti izgledalo sa strane.
-
kerima1
#11812 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sta ce oni dosljedni iskreni vjernici koji se nisu priblizavali bludu pa poznajem muskarce vjernike sa preko 30 godina nevini.sta ce oni kad ne znaju kako je biti i na drugoj strani ne mogu uporediti kako je kad nesto hoces, a ne samo moras (propise izvrsavati)Ja ću tebi reći da sam isprobao mnoge harame, ono što mi je Bog zabranio, ali samo isprobao da me ne bi golicalo do kraja života šta ja to gubim. Na osnovu tih iskustava sada sam ubijeđen da prihvatanje principa koje sam izabrao je razumno i ničim nisam hendikepiran što sam ovakav koliko god to nekom ateisti izgledalo sa strane.
-
Hakiz
#11813 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
E priznajem da te tek sada ne kontam. Pokrila se jer nije mogla više da gleeda gole ukućane po kući, ali nije zbog toga nego zbog muzike?vatrogasac wrote:
Nema veze sa time što je iz nudističke porodice nego sa njenim studijem muzike. Ne znam da li bi se pokrila, ali uživala je u hidžabu.
I'm lost...
- Bloo
- Globalna šefica
#11814 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Primjecujem da samo vjernici vole da.potenciraju da ih ateisti smatraju hendikepiranim ili zakinutim.
Ja ti nigdje nisam napisala joj ne znas sta propustas.
Tvoj izbor je samo tvoj.
Tvoj izbor je samo tvoj.
-
kerima1
#11815 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Tacnije koja je razlika u halal i haram sa zenamatriconja wrote:I sta si dobio probavajuci razne harame? Jesi li barem skonto sto su te stvari zabranjene nakon njihove konzumacije? Jesi li zbog toga postao bolji covjek?vatrogasac wrote:Moj razum je zaključio na neki svoj način da su ti propisi dobri i zato je moja volja. Na šta bi moj život ličio kada bih to činio samo radi propisa, a od kojeg sam otuđen?Bloo wrote: Svojom slobodnom voljom, a ne propisom? Prije propisom.
- triconja
#11816 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To ti je kompleks nize vrijednosti, misle da smo toliko bolji od njih da nam se moraju dodvoravati i dokazivati.Bloo wrote:Primjecujem da samo vjernici vole da.potenciraju da ih ateisti smatraju hendikepiranim ili zakinutim.
Tvoj izbor je samo tvoj.
- vatrogasac
#11817 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Da, studij muzike je upoznao sa islamom, a tamo je našla propise o oblačenju, a pošto joj se nudizam gadio razlog više da napravi taj odlučni korak mada nije samo to. Osjećam da ti misliš da za promijeniti stav prema svijetu je dovoljna jedna takva trivijalnost. Ta odluka je složeniji proces.Hakiz wrote:E priznajem da te tek sada ne kontam. Pokrila se jer nije mogla više da gleeda gole ukućane po kući, ali nije zbog toga nego zbog muzike?vatrogasac wrote:
Nema veze sa time što je iz nudističke porodice nego sa njenim studijem muzike. Ne znam da li bi se pokrila, ali uživala je u hidžabu.
I'm lost...
- Bloo
- Globalna šefica
#11818 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Haj ne zajebaji.triconja wrote:To ti je kompleks nize vrijednosti, misle da smo toliko bolji od njih da nam se moraju dodvoravati i dokazivati.Bloo wrote:Primjecujem da samo vjernici vole da.potenciraju da ih ateisti smatraju hendikepiranim ili zakinutim.
Tvoj izbor je samo tvoj.
Nama je najbolje, slavimo Cthulua i Narlathotepa
- vatrogasac
#11819 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nemam kompleks ni više ni niže vrijednosti jer ni jedan nije normalan nego to kažem čitajući ovdje neke upise,triconja wrote:To ti je kompleks nize vrijednosti, misle da smo toliko bolji od njih da nam se moraju dodvoravati i dokazivati.Bloo wrote:Primjecujem da samo vjernici vole da.potenciraju da ih ateisti smatraju hendikepiranim ili zakinutim.
Tvoj izbor je samo tvoj.
- Bloo
- Globalna šefica
#11820 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kakve veze.ima nudizam sa oblacenjem?vatrogasac wrote:
Da, studij muzike je upoznao sa islamom, a tamo je našla propise o oblačenju, a pošto joj se nudizam gadio razlog više da napravi taj odlučni korak mada nije samo to. Osjećam da ti misliš da za promijeniti stav prema svijetu je dovoljna jedna takva trivijalnost. Ta odluka je složeniji proces.
Nudizam nije religija da ti zabrani da se obuces.
Ako joj je smetala.sto je gola, lijepo se obuces.
I ona se pokrila, oni i dalje goli...
Ne.kontam.
Last edited by Bloo on 04/02/2018 23:31, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#11821 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Tebe više ne sputavaju propisi. Eksperimentiši malo.kerima1 wrote: Tacnije koja je razlika u halal i haram sa zenama
- triconja
#11822 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Gdje ces slaviti nesto sto ce te ubit, bolje bi bilo reci bojimo se njihBloo wrote:Haj ne zajebaji.triconja wrote:To ti je kompleks nize vrijednosti, misle da smo toliko bolji od njih da nam se moraju dodvoravati i dokazivati.Bloo wrote:Primjecujem da samo vjernici vole da.potenciraju da ih ateisti smatraju hendikepiranim ili zakinutim.
Tvoj izbor je samo tvoj.
Nama je najbolje, slavimo Cthulua i Narlathotepa
- vatrogasac
#11823 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma bolje da nisam ovo spomenuo.Bloo wrote:Kakve veze.ima nudizam sa oblacenjem?vatrogasac wrote:
Da, studij muzike je upoznao sa islamom, a tamo je našla propise o oblačenju, a pošto joj se nudizam gadio razlog više da napravi taj odlučni korak mada nije samo to. Osjećam da ti misliš da za promijeniti stav prema svijetu je dovoljna jedna takva trivijalnost. Ta odluka je složeniji proces.
Nudizam nije religija da ti zabrani da se obuces.
Ako joj je smetala.sto je gola, lijepo se obuces.
I ona se pokrila, oni i dalje goli...
Ne.kontam.
Kada je ona donijela odluku nije više živjela sa njima. Poenta je bila nešto drugo, a to je da mi gradimo stavove na osnovu zbira iskustava.
-
kerima1
#11824 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kad si ti u islamu isprobao (ja sam se drzala propisa) sto da se ja sada ustezem.vatrogasac wrote:Tebe više ne sputavaju propisi. Eksperimentiši malo.kerima1 wrote: Tacnije koja je razlika u halal i haram sa zenama
- Bloo
- Globalna šefica
#11825 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Chtuluovi kultisti ga slave i iscekuju njegov dolazak i raduju se sto ce biti devoured.triconja wrote: Gdje ces slaviti nesto sto ce te ubit, bolje bi bilo reci bojimo se njih
Ne mozes biti i pi.ka i kultista