nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muhafuca

#11801 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muhafuca »

drugtito2011 wrote:Kad bi kod nas bilo ovako. Prije dvije godine sam vidio na Vojničkom polju sličnu situaciju i nisam mogao vjerovati da neko ima m..a da to napravi. Naravno ne govorim o običnoj policiji.

Tatin sin na casu lijepog ponasanja...

https://www.facebook.com/PovuciAMaloGaI ... 954259940/
I sta bi na kraju? Nazvao mu tata advokata - ovi drotovi mu se vjerovatno izvinuli i jos ce mu platiti kaznu za maltrtiranje najvjerovatnije.

I za stetu na autu koju su pricinili. Tj narod ce platiti sve to jer je drzavni sluzbenik pogrijesio na duznosti.

Da je uhapsen - pauk bi dosao po auto - a vidis nakon edit-a na kraju da on sam odvozi se autom.
condy

#11802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

commendatore wrote:
samo nenormalnom covjeku ovakve stvari su normalne i ne izazivaju mu gorcinu - cuj bjezo autom... i to je nama normalno....
bilo gdje u normalnom svijetu bi isao za tim degenerikom interventni vod da ga izreseta zauvijek u rupu.....
al jok de ba skini se s foruma - previse si frustriran....
trebamo da kuliramo sto degenerika koji ubijaju autima nevine na skoro svakodnevnoj bazi ima na pasja preskakala.....
Mozda grijesim, ali jesi li ti pisao podavno, da si imao saobracajnu nesrecu, i da te je neki divljak skrsio ?
Zbog toga mislim da na ovakve stvari gledas drugacije u odnosu na one koji na srecu nemaju takva iskustva. Treba robija za ovakve trkace, al mislim da je najveci problem mentalitet, seljoberski krkanski, pogotovo kod omladine. Tu ni robijanje ne pomaze vec odgoj i vaspitanje iz kuce.
tempuser

#11803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ing-ecc wrote:Pitanje je u sta je Golf sve poudarao :lol: od Pofalica do c.vile
Cujem na radiju da je uhapsen.
commendatore

#11804 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

condy wrote:
commendatore wrote:
samo nenormalnom covjeku ovakve stvari su normalne i ne izazivaju mu gorcinu - cuj bjezo autom... i to je nama normalno....
bilo gdje u normalnom svijetu bi isao za tim degenerikom interventni vod da ga izreseta zauvijek u rupu.....
trebamo da kuliramo sto degenerika koji ubijaju autima nevine na skoro svakodnevnoj bazi ima na pasja preskakala.....
Mozda grijesim, ali jesi li ti pisao podavno, da si imao saobracajnu nesrecu, i da te je neki divljak skrsio ?
Zbog toga mislim da na ovakve stvari gledas drugacije u odnosu na one koji na srecu nemaju takva iskustva. Treba robija za ovakve trkace, al mislim da je najveci problem mentalitet, seljoberski krkanski, pogotovo kod omladine. Tu ni robijanje ne pomaze vec odgoj i vaspitanje iz kuce.
nije pomijeso si me s nekim al jesam imao nezgodu - nije u pitanju bio trkac nego vozacko neiskustvo.... za mentalitet se slazem mada ja mislim da je globalni problem a ne samo kod mladjarije....
bersK

#11805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... prostorija

Pricekacemo dok nekom ugovori kopanje na Barama.
djes_ba

#11806 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by djes_ba »

trebamo da kuliramo sto degenerika koji ubijaju autima nevine na skoro svakodnevnoj bazi ima na pasja preskakala.....[/quote][/quote][/quote]
I mene prije mjesec udario na istom mjestu I pobjegao samo kod mene policija rekla NN osoba I nikom nista...... , nije imao stete ko ovaj.Nebi no ovog uhvatili da je manje udario
mayab

#11807 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

Throttle

#11808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Jesu se ovi u golfu spucali necim dobrim :lol: :lol:
triconja

#11809 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Throttle wrote:Jesu se ovi u golfu spucali necim dobrim :lol: :lol:
Zamisli da pocnu izlazit bilo bi ih ko na crtanom kad izlaze klaunovi iz auta :lol: .

Kad se salta brzina u g2 izgleda cadi ko mark iv tenk :lol: .
Dope_Man

#11810 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

A pri tom vozac autobusa/kombija snima :-)
NediM17

#11811 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Vracam se danas oko 13h iz Mostara, i u Vrapcicima vozim 60km/h (ogranicenje 50km/h), iza mene autobus, vidim u retrovizoru linija Mostar-Dreznica. Frajer me hladno pretekao (i onda se zapitas je li ogranicenje debilno ili raja nije normalna), mislim da je puna linija (preglednost je odlicna), i opet stao na sljedecoj stanici. Dobio je 5-10 sekundi vremena prednosti. :-)
MOSALJOZE

#11812 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

NediM17 wrote:Vracam se danas oko 13h iz Mostara, i u Vrapcicima vozim 60km/h (ogranicenje 50km/h), iza mene autobus, vidim u retrovizoru linija Mostar-Dreznica. Frajer me hladno pretekao (i onda se zapitas je li ogranicenje debilno ili raja nije normalna), mislim da je puna linija (preglednost je odlicna), i opet stao na sljedecoj stanici. Dobio je 5-10 sekundi vremena prednosti. :-)
Ne opravdavam ni u kojem slučaju,ali ljudi koji hljeb zaradjuju prevozeći nekog ili nešto MORAJU STIĆI OD TAČKE A DO TAČKE B ZA X vremena.Znači MORA,a ako ne može naći će gazda nekog ko može.Nisu svi isti,daleko od toga.
amar1994

#11813 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

hahah mora :-) , nije nego su firme i poslodavci vecinom kurac najobicniji :run:
NediM17

#11814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Ma razumijem u neku ruku.

I ovi vozaci sto rade po Euroexpressima, DHL-ovima, i sl., ne znam kako im ostane za kilfe pored ovolike murije i radara, i kazni ko da smo Svedska.
Obzirom na putnu infrastrukturu, i prosjecnu platu, stari zakon je bio O.K., novi je drakonski.

Izjednacili naseljena mjesta i autoput, ode vozacka i za 21km/h preko u zoni skole, i za 21km/h preko na autoputu. Ne moze to biti isto nikako!
supercali

#11815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

I sadasnje kazne su male posebno za parkiranje
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11816 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

NediM17 wrote:Vracam se danas oko 13h iz Mostara, i u Vrapcicima vozim 60km/h (ogranicenje 50km/h), iza mene autobus, vidim u retrovizoru linija Mostar-Dreznica. Frajer me hladno pretekao (i onda se zapitas je li ogranicenje debilno ili raja nije normalna), mislim da je puna linija (preglednost je odlicna), i opet stao na sljedecoj stanici. Dobio je 5-10 sekundi vremena prednosti. :-)
Mene je danas oko 3 pretekao SQ5 svijetlo plavi M37xxxx table
Pretekao je 30tak auta sigurno (prilicno duga kolona sa sleperima, kamioncicma), pred crnajom iza crnaje, sve puna, dupla puna negdje...

Mene je bilo oko 200KM sluzbenim autom ove godine, nije u zadnje vrijeme puno :lol:
Sve neke gluposti,61,71...
Last edited by mk ultra on 03/10/2017 19:30, edited 1 time in total.
BadBoy

#11817 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

MOSALJOZE wrote:
Ne opravdavam ni u kojem slučaju,ali ljudi koji hljeb zaradjuju prevozeći nekog ili nešto MORAJU STIĆI OD TAČKE A DO TAČKE B ZA X vremena.Znači MORA,a ako ne može naći će gazda nekog ko može.Nisu svi isti,daleko od toga.
Nije tačno. Još jedan od rasprostranjenih bosanskohercegovačkih mitova. Zastupao sam par špedicija i nikada ni u jednom slučaju otkaza ugovora o radu faktor nije bilo "nestizanje od tačke A do tačke B za X vremena". Ali zato jeste dolazak na posao u alkoholiziranom stanju, krađa inventara, nepojavljivanje na poslu nikako itd.
MOSALJOZE

#11818 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

BadBoy wrote:
Nije tačno. Još jedan od rasprostranjenih bosanskohercegovačkih mitova. Zastupao sam par špedicija i nikada ni u jednom slučaju otkaza ugovora o radu faktor nije bilo "nestizanje od tačke A do tačke B za X vremena". Ali zato jeste dolazak na posao u alkoholiziranom stanju, krađa inventara, nepojavljivanje na poslu nikako itd.
Ključni dio posta si zaboravio,a to je da nisu svi isti.
Ne mora on njemu reći moraš,nego hajde ti odradi Sarajevo-Bihać-Banja Luka-Sarajevo pa kad se vratiš kući...
tempuser

#11819 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

MOSALJOZE wrote: Ne opravdavam ni u kojem slučaju,ali ljudi koji hljeb zaradjuju prevozeći nekog ili nešto MORAJU STIĆI OD TAČKE A DO TAČKE B ZA X vremena.Znači MORA,a ako ne može naći će gazda nekog ko može.Nisu svi isti,daleko od toga.
Rezon ti je paradoks. Na stranu sto se apsolutno ne mora, narocito tamo gdje postoje tahografi, i sto postoje mehanizni zastite radnike u tim slucajevima, ali upravo onima koji zive od volana je najvise u interesu da nema anarhije u haosa na cestama.
dgL_

#11820 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dgL_ »

MOSALJOZE wrote:
BadBoy wrote:
Ključni dio posta si zaboravio,a to je da nisu svi isti.
Ne mora on njemu reći moraš,nego hajde ti odradi Sarajevo-Bihać-Banja Luka-Sarajevo pa kad se vratiš kući...
Kolega cesto vozi gore craftera vw ovog poslom... Ja mu se divim... Nedavno su mu na 61 km/h htjeli uzet vozacku jer je ogranicenje negdje prema Bihacu bilo 40 km/h.. Mislim da je odnio nekog momka kojem i ne treba i platio mu kaznu i pocastio ga... (Dal je tronozac ili sta ne znam)

Ne mozes otici recimo banja luka, prijedor, bihac da ne popusis nesto nema sanse...
triconja

#11821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

E raja danas nesto zurim a ponio u autu hrane za didu (stara nesta spremila) da ga obadjem i tako to i slusaj ti sad brete situacije. Znaci idem ja mijenjam traku i vidim neke dvije cure stoje pored ceste (od pjesackog 20 metara) i sve nesto hoce nece da predju a ja vozim 60. I ona jedna ufati poziciju onu ko da hoce potrcat i ko malo krenu a ja na kocnicu koliko mogu jace i cuj ti sta bi. Osjetim ja cuje se kupusna kalja i kasnije kad sam parkirao vidim prosula se kalja iz posude na zadnji podmetac. :lol: :lol: :lol:

Znaci nesto sam razmisljao sta bi bilo da je slucajno bio neki udes i da se ta kalja prosula po meni i cekaj policiju vas od kalje :lol: , ili voze te u bolnicu na operaciju a mastan sav. :lol: .

Dodjem kuci i uzmem kasiku i vadi kalju i bacaj macki, macka jede ne dise :lol: . Probam malo kasikom da skinem iz one tkanine (ono sto je ispod podmetaca, ima gore neka kao tkanina a ispod guma), nakuso sam jedno 10 kasika onog safta :lol: .

Znaci ne trcite pred auta jer more neko prosut varivo kakvo :lol: .
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

triconja wrote:E raja danas nesto zurim a ponio u autu hrane za didu (stara nesta spremila) da ga obadjem i tako to i slusaj ti sad brete situacije. Znaci idem ja mijenjam traku i vidim neke dvije cure stoje pored ceste (od pjesackog 20 metara) i sve nesto hoce nece da predju a ja vozim 60. I ona jedna ufati poziciju onu ko da hoce potrcat i ko malo krenu a ja na kocnicu koliko mogu jace i cuj ti sta bi. Osjetim ja cuje se kupusna kalja i kasnije kad sam parkirao vidim prosula se kalja iz posude na zadnji podmetac. :lol: :lol: :lol:

Znaci nesto sam razmisljao sta bi bilo da je slucajno bio neki udes i da se ta kalja prosula po meni i cekaj policiju vas od kalje :lol: , ili voze te u bolnicu na operaciju a mastan sav. :lol: .

Dodjem kuci i uzmem kasiku i vadi kalju i bacaj macki, macka jede ne dise :lol: . Probam malo kasikom da skinem iz one tkanine (ono sto je ispod podmetaca, ima gore neka kao tkanina a ispod guma), nakuso sam jedno 10 kasika onog safta :lol: .

Meni je kanta sira, po sjedištu, da vidiš mirisa u autu sutradan.
drug_profi

#11824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

triconja wrote:E raja danas nesto zurim a ponio u autu hrane za didu (stara nesta spremila) da ga obadjem i tako to i slusaj ti sad brete situacije. Znaci idem ja mijenjam traku i vidim neke dvije cure stoje pored ceste (od pjesackog 20 metara) i sve nesto hoce nece da predju a ja vozim 60. I ona jedna ufati poziciju onu ko da hoce potrcat i ko malo krenu a ja na kocnicu koliko mogu jace i cuj ti sta bi. Osjetim ja cuje se kupusna kalja i kasnije kad sam parkirao vidim prosula se kalja iz posude na zadnji podmetac. :lol: :lol: :lol:

Nešto ovako:

:mrgreen:

Daryl Dixon

#11825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

ja konto triconja ga umocio kad ono.. :lol: :run:
Post Reply