Sirija vol. 2
-
dječak sa šibicama
#117776 Re: Sirija vol. 2
Nobelovac mirotvorac Obama je tu itekako imao prste, da je Hilari pobijedila ovi bi jos po Damasku orgijali.
Zlikovac Tvump smanjio pomoc, mada ona sigurno jos dolazi, CIA i ostale sluzbe ne ovise o predsjedniku.
Zlikovac Tvump smanjio pomoc, mada ona sigurno jos dolazi, CIA i ostale sluzbe ne ovise o predsjedniku.
- Nadzornik
#117777 Re: Sirija vol. 2
Jeste,da iza njega ne stoje Rusi,Iran i Hezbolah,Young Erotica wrote:Tako je, pobedio si.
pobjedio bi on,zas kako...
U politici nema nista komplikovanog a pogotovu kompleksnog.
Zakon jaceg je jedino pravilo...
Ovaj zakon je univerzalan i vazi kako u dzungli,
pustinji,tako u moru,na zemlji i u vazduhu.
- Young Erotica
#117778 Re: Sirija vol. 2
Ja nisam ni rekao da nisu umešali prste, ali pričati da ih je doveo Obama a ne neki imam ili versko uverenje je glupost. Revolucija je otišla u pogrešnom smeru i to je jedini razlog zasto su ih amerikanci pustili niz vodu i uzeli kurde u svoje naručje.dječak sa šibicama wrote:Nobelovac mirotvorac Obama je tu itekako imao prste, da je Hilari pobijedila ovi bi jos po Damasku orgijali.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#117779 Re: Sirija vol. 2
Pa što ih ne odvedu u američke prčije kao što su Saudijska Arabija, Emirati, Bahrein ili Katar? Nego Libija, Irak, Sirija...Young Erotica wrote:Ja nisam ni rekao da nisu umešali prste, ali pričati da ih je doveo Obama a ne neki imam ili versko uverenje je glupost.
Veze blage ti nemaš.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#117780 Re: Sirija vol. 2
Uostalom, i onako gledam fudbal. Zaboli me *****.
_______
_______
- ioannes
#117781 Re: Sirija vol. 2
kakva revolucija?Young Erotica wrote:Ja nisam ni rekao da nisu umešali prste, ali pričati da ih je doveo Obama a ne neki imam ili versko uverenje je glupost. Revolucija je otišla u pogrešnom smeru i to je jedini razlog zasto su ih amerikanci pustili niz vodu i uzeli kurde u svoje naručje.dječak sa šibicama wrote:Nobelovac mirotvorac Obama je tu itekako imao prste, da je Hilari pobijedila ovi bi jos po Damasku orgijali.
to ti je već na početku greška u koracima...
-
dječak sa šibicama
#117782 Re: Sirija vol. 2
Ako vjerujes u spontanost takozvane revolucije, onda ovo mozes tvrditi, ali ja tu pricu ne pusim.Young Erotica wrote:Ja nisam ni rekao da nisu umešali prste, ali pričati da ih je doveo Obama a ne neki imam ili versko uverenje je glupost. Revolucija je otišla u pogrešnom smeru i to je jedini razlog zasto su ih amerikanci pustili niz vodu i uzeli kurde u svoje naručje.dječak sa šibicama wrote:Nobelovac mirotvorac Obama je tu itekako imao prste, da je Hilari pobijedila ovi bi jos po Damasku orgijali.
Da su "arapsko proljece" revolucije spontane, valjda bi neka buknula i u zaljevskim zemljama. Zapravo jeste, u Bahreinu ako se dobro sjecam, pa je vojska Saudi Arabije pobila prosvjednike a da nije bilo jednog jedinog glasa osude demokratskog i nemijesajuceg zapada (sa druge strane, zestoko su osudili sto je libijska vojska u svojoj Libiji intervenirala)
Meni je samo to dovoljno da vidim da tu nema niti spontanosti niti revolucije, vec klasicno izazivanje nereda od strane prokusanih i iskusnih igraca/placenika poput Srdje Popovica koji se i hvali time da ima prste u brojnim revolucijama u drzavama u kojima se ruse vladajuci koji nisu po mjeri USA i EU.
Dzihadisti su u cijeloj prici samo topovsko meso, korisne budale, lutke na koncu kojima upravljaju isti oni ljudi protiv kojih se oni kao jelte bore, "mrski zapad". To je smijesno koliko je ocito, isprani mozgovi, polupismeni ljudi, ko normalan sjedne u automobil pun dinamita i raznese se na nekom punktu. To moze uraditi samo duboko indoktrinirana osoba i do temelja ispran i lobotomiziran mozak.
Naravno da je u Siriji bilo protivnika rezima, u svakoj drzavi mozes naci takve ljude, pa u USA ima gomila tih polumilicija na srednjem zapadu koje bi sutra digle oruzanu pobunu protiv Washingtona da ih ima ko pokrenuti, pomoci, pogurati ih novcano, oruzjem.
Svaka vlada, svaki rezim ima svoje oponente, a sirijske oponente Damasku su kao i ove priglupe dzihadiste, iskoristili Obama i njegova raja iz Saudi Arabije i ostalih "demokratskih drzava" za neke svoje ciljeve.
Kurdima su se okrenuli nakon propasti takozvane revolucije, a ona je manje vise propala sto zbog otpora Sirije sto zbog pomoci Rusije i Irana. Sirija je ipak nesto drugo u odnosu na plemensku zajednicu Libije, koja nema taj domoljubni element kao Sirija, sirijci su ipak stara civilizacija i u Siriji postoji jak drzavotvorni i domoljubni zamah. Mnogi su vjerovatno i protiv Assada ali su zazmirili i radi opstanka drzave i svog naroda, pristali na za njih manje zlo.
Plus naravno interesi Rusije na Sredozemlju, oni su kljucni faktor u okretanju toka rata, Amerika koliko god jaka bila ne moze sebi dopustiti nekakav otvoreni sukob sa Rusijom. A Rusima je opstanak Sirije bio strateski bitan.
vjerovatno je unistenje Sirije vaznije demokratama iz Arabije ili Katara nego Americi, a oni ipak nisu tako jaki igraci kao Moskva. I tako Sirija opstade.
Sta ce dalje biti, praticemo.
-
Novosti
#117783 Re: Sirija vol. 2
Cijeli svijet (izuzev Rusije) se urotio protiv Sirije, eh 
-
dječak sa šibicama
#117784 Re: Sirija vol. 2
Sirija je samo djelic kompletne slagalice, ali ne ocekujem da to bas svako moze shvatiti i vidjeti cijelu sliku.
Najlakse je reci "teorija zavjere" i nabaciti
smajli. Holivudjani mogu biti ponosni na sebe, snimili su toliko sprd filmova na temu zavjere da su i same sebe uvjerili da je sve sto nije receno na CNN-u, smijesna teorija zavjere i plod bujne maste neodgovornih i polunormalnih pojedinaca.
Najlakse je reci "teorija zavjere" i nabaciti
- славянин
#117785 Re: Sirija vol. 2
Vatikan ih izdadeNovosti wrote:Cijeli svijet (izuzev Rusije) se urotio protiv Sirije, eh
- Nadzornik
#117786 Re: Sirija vol. 2
Sa moje tacke gledista...

- Nadzornik
#117787 Re: Sirija vol. 2
Revolucijonar daje interviju u kojem kaze:
Revolucija nikad jaca...
p.s. obratiti paznju na kartu iza njegovih ledja...
Pliva patka,pliva guska,cijeli Bliski istok bice Turska...

Revolucija nikad jaca...
p.s. obratiti paznju na kartu iza njegovih ledja...
Pliva patka,pliva guska,cijeli Bliski istok bice Turska...

- Nadzornik
#117788 Re: Sirija vol. 2
Dara,vade se Asadove slike i zastave SAA sa tavana...

- Nadzornik
#117789 Re: Sirija vol. 2
Sirijci se polako vracaju svojim kucama...

-
sekerbay
#117791 Re: Sirija vol. 2
Pa i ja da sam na mjestu ovih jadnih sirijaca, imao bih šleper zastava 
Ono, ko god zavlada, ti fino zastavu
Ono, ko god zavlada, ti fino zastavu
-
Novosti
#117792 Re: Sirija vol. 2
I Izraelславянин wrote:Vatikan ih izdadeNovosti wrote:Cijeli svijet (izuzev Rusije) se urotio protiv Sirije, eh
- Kikibombona
#117793 Re: Sirija vol. 2
Rusofilska ekipa isparila sa teme, pred njima je gorka noc

The Russian players are under enormous psychological pressure. I do not want to imagine what they are thinking right now ...

- muhafuca
#117794 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Rusofilska ekipa isparila sa teme, pred njima je gorka noc![]()
![]()
The Russian players are under enormous psychological pressure. I do not want to imagine what they are thinking right now ...
mogu samo medalje od Putina za pokazano dobit.
ekipa kojoj niko nije predvidjao izlazak iz grupe prije prvenstva
(nahajpanom Egiptu davane vece sanse za prolaz)
izgubila na penale u 1/4 finala i ostvarila uspjeh na SP Rusija vjerovatno
nikad prije nije postigla (ne racunajuci SSSR)
A utakmica predobra bila.
Ni jednog igraca nemaju van Ruske lige - tako da se od ove generacije
nije puno ni ocekivalo - tj ako si pratio uopste.
btw kako stoji fantasy Kurdistan u fantasy football league?
-
klosar pravi
#117795 Re: Sirija vol. 2
Al' bukvalno medalje.
- jogurt_
-
sarajevoxxxx
#117797 Re: Sirija vol. 2
Baš kao i Erdogan, i turski premijer Yildtim se sasvim “slučajno” našao na mostu iznad Bosfora u trenutku kada se čovjek namjeravao ubiti
https://www.facebook.com/10002495500263 ... 557239343/
-
karakters
#117799 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Baš kao i Erdogan, i turski premijer Yildtim se sasvim “slučajno” našao na mostu iznad Bosfora u trenutku kada se čovjek namjeravao ubiti![]()

- salik79
#117800 Re: Sirija vol. 2
Ka'e "proljeca", "desavanja naroda", klinci-palci...my ass....
James Woolsey, bivsi direktor CIA-e i savjetnik Kuma "arapskog proljeca" i "revolucionara", Johna McCaina - u intervjuu 2006 poziva na bombardovanje Sirije, cime bi se skrsila Osovina otpora cionistickom rezimu:
(na 2:26 pocinje taj intervju, iako preporucujem cijeli prilog za pogledati)
James Woolsey, bivsi direktor CIA-e i savjetnik Kuma "arapskog proljeca" i "revolucionara", Johna McCaina - u intervjuu 2006 poziva na bombardovanje Sirije, cime bi se skrsila Osovina otpora cionistickom rezimu:
(na 2:26 pocinje taj intervju, iako preporucujem cijeli prilog za pogledati)