https://www.google.ba/search?q=cut%26co ... 20&bih=987veliki_ah wrote:Šta je cut&cover?
I koliko to lotova ima oko zenice?
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Naslovnica
#11776 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
veliki_ah
#11777 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
FalaNaslovnica wrote:https://www.google.ba/search?q=cut%26co ... 20&bih=987veliki_ah wrote:Šta je cut&cover?
- Inteligencija
#11778 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Imaju 3, 2 se grade ali na ovom zadnjem je petlja zenica sjever za koji je i tender zavrsen ali iz nekog razloga radovi jos ne pocinjuveliki_ah wrote:Šta je cut&cover?
- Matzan
#11779 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koji je rok za izgradnju 3. dionice zeničke zaobilaznice?
- Inteligencija
#11780 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Terzic najavio pocetkom godine da ce radovi krenuti u naredna dva mjesecaMatzan wrote:Koji je rok za izgradnju 3. dionice zeničke zaobilaznice?
Tesko da ce se izgraditi ispod nekih 30 mjeseci.
- p206
#11781 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo oko Zenice više u zraku i pod zemljom, nego na zemlji.
-
tec
#11782 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I to velika promjena jer cijela treća dionica se je promijenila i pogotovo priključak na M17.Naslovnica wrote:
Promijenjen je samo dio trase.
Slika je bila prva koju sam našao, a odnosila se prevashodno na završetak Klopče-Donja Gračanica i priključak na M-17.
-
Naslovnica
#11783 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
To stoji.tec wrote:I to velika promjena jer cijela treća dionica se je promijenila i pogotovo priključak na M17.Naslovnica wrote:
Promijenjen je samo dio trase.
Slika je bila prva koju sam našao, a odnosila se prevashodno na završetak Klopče-Donja Gračanica i priključak na M-17.
Ja sam više imao na umu privremeni priključak na M-17 (Donja Gračanica), čisto zbog orijentacije ovih koji ne znaju gdje je ta lokacija.
- So What!
#11784 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A dio koji ide po zemlji je sav oklopljen onim roštiljima, pa ispadne isto kao objekat neki.p206 wrote:Ovo oko Zenice više u zraku i pod zemljom, nego na zemlji.
- So What!
#11785 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izgradnja mosta Svilaj - 16. 04. 2018.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11786 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”tec wrote:Još jedan šupak iz seriji 'pare legle'lajkujMe wrote:Sve neke pare legle, koliko sam ja vidio pravo ozbiljne pare ali gdje su masine? Sta se ceka, gdje su gradilista i tenderi.![]()
» tec
2 sedmice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11787 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
baš sam prolazio kroz zenicu u srijedu ka brodu
baš lijepo izgleda autoput pored zenice
fino će to biti
i zamišljam kako je to lijepo do mora voziti... i do broda gore ljepota...
fino će to biti
-
kakaljin
#11788 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Cekam dan da se zavrsi kompletan autoput pa da se do mora ode poslije posla, okupa se u moru, vecera i nazad kuci.Black swan wrote:baš sam prolazio kroz zenicu u srijedu ka brodu
fino će to biti
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#11789 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
U petak popodne ce biti guzva na granici samo takva...kakaljin wrote:Cekam dan da se zavrsi kompletan autoput pa da se do mora ode poslije posla, okupa se u moru, vecera i nazad kuci.Black swan wrote:baš sam prolazio kroz zenicu u srijedu ka brodu
fino će to biti
Bolje da sacekaju sa zavrsetkom jos malo dok bih ne udje u eu i sengen.
-
kakavdanakneiskustvu
#11790 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a i to je malo ono previse,cuj u 4 izaci iz sarajeva u sred guzve,pa do mora bar dva i po sata,koji je cejf umoriti se toliko radi pola sata kupanja u moru
-
kakaljin
#11791 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo je van teme, ali sta ako si poslom poziciniran tako da si blizu prikljucka na autoput i ne ovisis toliko o guzvi, i u Gradac Mozes doci ako je autoput za 2 sata, i to ti je ako krenes u pola 5 u pola 7 si dole na plazi, kupas se do 9 pa vecera i oko pola 11 krenes u pola 1 ili 1 si u kuci i ujutro na posao.kakavdanakneiskustvu wrote:a i to je malo ono previse,cuj u 4 izaci iz sarajeva u sred guzve,pa do mora bar dva i po sata,koji je cejf umoriti se toliko radi pola sata kupanja u moru
Ako se ima zelja sve se moze, a ko neme zelje ne moze ni do ilidze otici.
-
kakavdanakneiskustvu
#11792 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ma sve ok,samo kazem da je to malo na silu,da ne idemo sad u detaljekakaljin wrote:Ovo je van teme, ali sta ako si poslom poziciniran tako da si blizu prikljucka na autoput i ne ovisis toliko o guzvi, i u Gradac Mozes doci ako je autoput za 2 sata, i to ti je ako krenes u pola 5 u pola 7 si dole na plazi, kupas se do 9 pa vecera i oko pola 11 krenes u pola 1 ili 1 si u kuci i ujutro na posao.kakavdanakneiskustvu wrote:a i to je malo ono previse,cuj u 4 izaci iz sarajeva u sred guzve,pa do mora bar dva i po sata,koji je cejf umoriti se toliko radi pola sata kupanja u moru
-
kakaljin
#11793 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakavdanakneiskustvu wrote:ma sve ok,samo kazem da je to malo na silu,da ne idemo sad u detaljekakaljin wrote:Ovo je van teme, ali sta ako si poslom poziciniran tako da si blizu prikljucka na autoput i ne ovisis toliko o guzvi, i u Gradac Mozes doci ako je autoput za 2 sata, i to ti je ako krenes u pola 5 u pola 7 si dole na plazi, kupas se do 9 pa vecera i oko pola 11 krenes u pola 1 ili 1 si u kuci i ujutro na posao.kakavdanakneiskustvu wrote:a i to je malo ono previse,cuj u 4 izaci iz sarajeva u sred guzve,pa do mora bar dva i po sata,koji je cejf umoriti se toliko radi pola sata kupanja u moru
Slazem se u potpunosti, ali sve se moze ako se hoce, normalno nece se ovo raditi svaki dan. Ali taj osjecaj da mozes za 2 sata biti na moru je neprocjenjiv.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11794 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
iskreno mene to ne privlaci
a i ne volim voziti dulje relacije
sve dalje od sarajeva je za mene dulja relacija
a i ne volim voziti dulje relacije
sve dalje od sarajeva je za mene dulja relacija
-
kakavdanakneiskustvu
#11795 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ne znam bas hoce li moci bukvalno za dva sata biti iz sarajeva,niam toliko upoznat sa time gdje ce ici autoput,kako preko granice i to
- Haris.ba
#11796 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa autoputem se isplati vikendom na more.
A ako zavrse cestu prema Neumu, dole ce biti Hong Kong.
-
mistek
#11797 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uvijek je to duže nego se čini. Ali, generalno, sada na Bijaču možete bahnuti za manje od 3 sata, bez pauze. Ako bi samo spojili onaj južni dio do Mostara, mislim da bi se već napravila ušteda sa Mostar-Bijača 50min na Mostar-Bijača 20min. Mislim da bi ovdje ušteda vremena bila ogromna. Plus, sada od izlaza sa autoputa u Tarčinu, pa do Konjica, obično treba pola sata. To je čak prosjek, jer znaju zavaliti šleperi da se prosto umoriš od vožnje tu. I ovo bi autoput i tunel skratio na 15-ak minuta. Helem, samo s ove dvije dionice, mislim da bi se napravila ušteda 40-50 minuta
I već tad je Makarska na debelo ispod 3 sata
Ja opet mislim da je značajnije izgurati to ka sjeveru. Jer, smori činjenica da ti ovako do autputa u Hrvatskoj treba 3 i po sata. S kompletnim autoputem, to može ići i na sat i po komotno iz Sarajeva. Praktično, Budimpešta bi bila na 5 sati u vrh glave, do Zagreba bi se moglo tako lahko, a ni Austrija ne bi bila daleko. Ma, da hoće do Doboja spojiti, pa ćemo se kačiti i na onaj Miletov za BL
Ja opet mislim da je značajnije izgurati to ka sjeveru. Jer, smori činjenica da ti ovako do autputa u Hrvatskoj treba 3 i po sata. S kompletnim autoputem, to može ići i na sat i po komotno iz Sarajeva. Praktično, Budimpešta bi bila na 5 sati u vrh glave, do Zagreba bi se moglo tako lahko, a ni Austrija ne bi bila daleko. Ma, da hoće do Doboja spojiti, pa ćemo se kačiti i na onaj Miletov za BL
-
kakavdanakneiskustvu
#11798 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
mistek wrote:Uvijek je to duže nego se čini. Ali, generalno, sada na Bijaču možete bahnuti za manje od 3 sata, bez pauze. Ako bi samo spojili onaj južni dio do Mostara, mislim da bi se već napravila ušteda sa Mostar-Bijača 50min na Mostar-Bijača 20min. Mislim da bi ovdje ušteda vremena bila ogromna. Plus, sada od izlaza sa autoputa u Tarčinu, pa do Konjica, obično treba pola sata. To je čak prosjek, jer znaju zavaliti šleperi da se prosto umoriš od vožnje tu. I ovo bi autoput i tunel skratio na 15-ak minuta. Helem, samo s ove dvije dionice, mislim da bi se napravila ušteda 40-50 minutaI već tad je Makarska na debelo ispod 3 sata
![]()
da,osobito u velikom gradu kao sto je sarajevo
- drug_profi
#11799 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja najvise volim plazu u kasno popodne i kafanu na moru navece. Jebes zvizdan i guzvu. I sad furam ovako na obdan vise puta u periodu maj - septembar. Nije nam se mrsko voziti, meni i umenemi zeni.kakavdanakneiskustvu wrote:a i to je malo ono previse,cuj u 4 izaci iz sarajeva u sred guzve,pa do mora bar dva i po sata,koji je cejf umoriti se toliko radi pola sata kupanja u moru
Meni bi bilo idealan petak isfurati malo ranije sa posla, oko 15h. biti oko 17h u Neumu, Gracu, Zaostrogu... malo plaze i kupanja, onda fina vecera i vino sa dobrim drustvom. Nađe se i jeftin konak lako van sezone, a ima i raje sa vikendicama, ako nema trijeznog vozaca.
- drug_profi
#11800 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo se slazem. Krenuce izgradnja dole nevjerovatnim tempom.Haris.ba wrote:Sa autoputem se isplati vikendom na more.