Sta mislite ovo Danyeres se uda za malog sisosisaca Arryna i on je budala gorne kroz ono okno, koja bi to bila mjeraCregan wrote:Ma Daenerys ce se udati za Robina Arryna, ima da citvu iducu sezonu gledamo kako joj sisu doji.Capajebo wrote:Ono sto mi je najcudnije od svega u zadnjoj epizodi je to ce se ko, k'o biva, Deanrys udati za nekoga da sklopi savez. Ja se samo pitam sto? Vec sada moze pregaziti sve koji nisu vec sa njom u savezu![]()
Da Jon dobije i Lannistere uz sve ono sto sam vec nabroj'o, Daeny je opet overpowered as fuck u odnosu na njega![]()
Tako da ce garant biti neki twist kvalitetan sa zmajevima
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Juliuscezar
#11777 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- kokuz_sa
#11778 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mala je otkrovljenje sezone..
Kad svi priznaju Jona za kralja prikazase nju a njoj prvi put osmijeh na licu..bas ono srecna
Kako bi volio scenu ona i ceresi..
Da ceresi nesto pocne pametovati a da mala joj samar zvekne...
Nesto tipa scene sa kraljosjekom..
"Ja sam lanister..dobro nema veze al opet ostajets bez ruke.."
Kad svi priznaju Jona za kralja prikazase nju a njoj prvi put osmijeh na licu..bas ono srecna
Kako bi volio scenu ona i ceresi..
Da ceresi nesto pocne pametovati a da mala joj samar zvekne...
Nesto tipa scene sa kraljosjekom..
"Ja sam lanister..dobro nema veze al opet ostajets bez ruke.."
-
__Phoenix__
#11779 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako može kraljica vladati onda mogu i gay brakovi što da ne...
- annoy
#11780 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jos uvijek ima nade da ce ju sjebat neka jebacka oluja prije nego sto uopce pocne svoj egotrip po Westerosubhnapoleon1 wrote:
Sta mislite ovo Danyeres se uda za malog sisosisaca Arryna i on je budala gorne kroz ono okno, koja bi to bila mjera
- Gandalf
- Capajebo
#11782 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ama bukvalno se nema za koga udati sem za Jon-a, jos ako sazna da je Targaryen... onda ce ga cak i voliti. Sjetite se da je uvijek mislila da ce se udati za Viserysa, sto ce nam reci da nema nista protiv rodbinebhnapoleon1 wrote:Sta mislite ovo Danyeres se uda za malog sisosisaca Arryna i on je budala gorne kroz ono okno, koja bi to bila mjeraCregan wrote:Ma Daenerys ce se udati za Robina Arryna, ima da citvu iducu sezonu gledamo kako joj sisu doji.Capajebo wrote:Ono sto mi je najcudnije od svega u zadnjoj epizodi je to ce se ko, k'o biva, Deanrys udati za nekoga da sklopi savez. Ja se samo pitam sto? Vec sada moze pregaziti sve koji nisu vec sa njom u savezu![]()
Da Jon dobije i Lannistere uz sve ono sto sam vec nabroj'o, Daeny je opet overpowered as fuck u odnosu na njega![]()
Tako da ce garant biti neki twist kvalitetan sa zmajevima
Osim ako je Littlefinger ne okrene svojim ladderom
- Pandakonda
- Pandakonda
#11784 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo čitava mapa ko se gdje nalazi, Dany će vjerovatno prvo u Dragonstone gdje im prije bila prijestolnica. Bit će jebeno gledat Dragonstone bez pravog kralja

-
Juliuscezar
#11785 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima greska, Edmur nije u RIverrun osim ako ga sad Ayra nije oslobodila.
Nego skontao sam sta fali jos se nije desila neka glupa smrt nekog od bitnih likova, govorim o smrti tipa ide i bez razloga padne sa konja i umre od infekcije ili nesto tome slicno.
Nego skontao sam sta fali jos se nije desila neka glupa smrt nekog od bitnih likova, govorim o smrti tipa ide i bez razloga padne sa konja i umre od infekcije ili nesto tome slicno.
-
Azrail
#11786 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Robertova smrt nije glupa? Ubolo ga krme i umro od infekcije.bhnapoleon1 wrote:Ima greska, Edmur nije u RIverrun osim ako ga sad Ayra nije oslobodila.
Drogova smrt isto, umro od infekcije...
-
Juliuscezar
#11787 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Upravu si, nisam ih sjetio to su glupe smrti, pogotovo Drogova hajd Robert je trebao umrijeti za pricu ali Drogova je bas glupa.Azrail wrote:Robertova smrt nije glupa? Ubolo ga krme i umro od infekcije.bhnapoleon1 wrote:Ima greska, Edmur nije u RIverrun osim ako ga sad Ayra nije oslobodila.
Drogova smrt isto, umro od infekcije...
-
asker
#11788 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Potpuno se slazem.omar little wrote:meni finale taman kakva je i cijela sezona bila. safunicarski uzas. krecu se ljudi od a do b kao da konkordom lete, nidjevezna rjesenja za narative, skakanje kroz prozor bas kao sto neko rece uzmem papir, uzmem kesu, ono saptanje na samrti, pa nestanak zvuka da mi ne cujemo ime...zovu iz rosa salvaje, odusevljeni su njihovim radom.
Razloga je mnogo, da se sad ne vracamo u proslost, ovdje na temi je pomenuto puno propusta. Sad jos da neko pravda ovo skakutanje scena kao pa eto nemaju jos mnogo epizoda, nema vremena, mora se pozurit je idiotski na kvadrat. Ovo nije Lud Zbunjen Normalan vec Game of fucking Thrones.
Zasto ne prave duze epizode? Ili veci broj? Ako su imali neki ogranicen ugovor sa HBO u pocetku, neznajuci na kakav ce odjek u publici naic, valjda se sad to moze promjenit. Zar to nije obostrani interes?
Serija je pomela svjetsku scenu, nista bolje nije izaslo u zadnjih nekoliko godina. Ili preciznije nista popularnije na globalnom nivou. Kazu da su Walking Dead kao gledaniji u USA, mozda. Al GoT se gleda u Japanu, Juznoj Africi, Kanadi, Islandu, Bosni. Apsolutno cijeli showbiz bruji o ovome. Najpoznatiji svjetski tv voditelji promovisu seriju, dovode clanove glumacke ekipe, svjetski glumci u svojim intervjuima govore o GoT, svjetske filharmonije sviraju soundtrackove, kraljicina garda u Londonu itd.
I ono kao skup CGI. Sta bi trebao reci Titanik, Avatar i drugi? Jel to GoT ne pravi pare? De nek objave kakav racun da im uplacujemo po marku, dusa jadna sirotinjska.
Uopste se ne osvrcem na recimo zamjenu glumaca (Dario Naharis, Gregor, Tomen 2 put mrtav itd) mada se ni to ozbiljnim produkcijama ne smije desit.
- annoy
#11789 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Drogo si je dijelom i sam kriv jer nije htio slusat vjesticu kad ga je pokusavala lijecit, micao sa rane trave sto mu je stavljala, trpao blato... Doduse, sasvim je moguce da ga nije ni htjela lijecit kako treba
No, svakako je glupo da takav ratnik umre na taj nacin, al u tom svijetu infekcije su zajebana stvar
Osim ako si Arya, dakako
No, svakako je glupo da takav ratnik umre na taj nacin, al u tom svijetu infekcije su zajebana stvar
Osim ako si Arya, dakako
-
omar little
#11790 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
robert je ubijen, cersei ga je napila prije lova bas s tim ciljem. od infekcija se umire, logicna smrt, za razliku od aryinih rana koje su stetne koliko i ujed pcelr.
- Saian
#11791 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dobarkamberovica polje wrote:Ženska je umirala nakon poroda, kakva divljina u očima dobro da je išta mogla progovorit jbt.annoy wrote:Meni Lyanna bas bezveze
Lijepa je glumica al zamisljala sam ju drugacije skroz
Npr. kao Gemmu Arterton
Fali mi nesto divlje u njenim ocima
-
Juliuscezar
#11792 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci da sad očekujemo da npr tyrion padne sa konja i umre ili baelish ne sumnjam da Martin ne misli na to. Koliko su puta veliki planovi i osvajaci tako zbog gluposti umrli.omar little wrote:robert je ubijen, cersei ga je napila prije lova bas s tim ciljem. od infekcija se umire, logicna smrt, za razliku od aryinih rana koje su stetne koliko i ujed pcelr.
I jos jedna stvar i ja sam odmah otpisao Cersei ali pod odredjenim uvjetima i ona moze dici finu vojsku. Npr u vrijeme robertove pobune Rhaegar je iz Crownlandsa digao vojsku gotovo jednaku vojsci Sjevera, Vale, stormlandsa i dijela Riveruna.
Znaci ako Crownlands i bivsi Bareathoni vazali ostanu vjeran Cersei uz lanistere fina je to vojska.
Vjerovatno pola Kingslandinga zeli Cersei mrtvu, a druga je polovina hoce da ubije sama. Samo govorim da ako budu htjeli imaju materijala da stvore vojsku koja bi se suprostavila Koaliciji.
- Capajebo
#11793 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali si zaboravio da je dosta te vojske pobijeno dok su biti pod Stannisom, ili su ostali na Sjeveru nakon sto ih je Ramzi porazio.
Cercei ima ubjedljivo najmanju, cak sta vise mizernu vojsku, da se nosi sa Jonom a jos manje sa Daenerys.
Nek u KL ima 3 000, i ako Westernlands stane uz nju (u sto sumnjam, vec vjerujem da ce biti uz Jamie-a) jos recimo 8-10 000, ostaje manje-vise osudjena na propast, a ta propast znaci ostvarenje sna Ludog Kralja
Cercei ima ubjedljivo najmanju, cak sta vise mizernu vojsku, da se nosi sa Jonom a jos manje sa Daenerys.
Nek u KL ima 3 000, i ako Westernlands stane uz nju (u sto sumnjam, vec vjerujem da ce biti uz Jamie-a) jos recimo 8-10 000, ostaje manje-vise osudjena na propast, a ta propast znaci ostvarenje sna Ludog Kralja
- Pandakonda
#11794 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bolje im je da završe seriju kad treba i da odu kao vjerovatno najbolja serija u historiji. Možda to zvuči prenapuhano najbolja u historiji ali prema svim podacima jeste. Rekordna gledanost, najveći ratingsi i gledanost u svim djelovima svjeta + serija koja je najviše skidana preko torrenta. Čak i oni koji ne gledaju seriju su čuli barem za njeno ime. A vrlo je moguće da je Martin rekao da privedu seriju kraju jer on želi sa knjigama da ima finalnu riječ. Ipak su mu još ostale dvije knjige da izda, a čisto sumnjam da će zadnjih 15 epizoda rastegnut u dvije knjige.asker wrote:Potpuno se slazem.omar little wrote:meni finale taman kakva je i cijela sezona bila. safunicarski uzas. krecu se ljudi od a do b kao da konkordom lete, nidjevezna rjesenja za narative, skakanje kroz prozor bas kao sto neko rece uzmem papir, uzmem kesu, ono saptanje na samrti, pa nestanak zvuka da mi ne cujemo ime...zovu iz rosa salvaje, odusevljeni su njihovim radom.
Razloga je mnogo, da se sad ne vracamo u proslost, ovdje na temi je pomenuto puno propusta. Sad jos da neko pravda ovo skakutanje scena kao pa eto nemaju jos mnogo epizoda, nema vremena, mora se pozurit je idiotski na kvadrat. Ovo nije Lud Zbunjen Normalan vec Game of fucking Thrones.
Zasto ne prave duze epizode? Ili veci broj? Ako su imali neki ogranicen ugovor sa HBO u pocetku, neznajuci na kakav ce odjek u publici naic, valjda se sad to moze promjenit. Zar to nije obostrani interes?
Serija je pomela svjetsku scenu, nista bolje nije izaslo u zadnjih nekoliko godina. Ili preciznije nista popularnije na globalnom nivou. Kazu da su Walking Dead kao gledaniji u USA, mozda. Al GoT se gleda u Japanu, Juznoj Africi, Kanadi, Islandu, Bosni. Apsolutno cijeli showbiz bruji o ovome. Najpoznatiji svjetski tv voditelji promovisu seriju, dovode clanove glumacke ekipe, svjetski glumci u svojim intervjuima govore o GoT, svjetske filharmonije sviraju soundtrackove, kraljicina garda u Londonu itd.
I ono kao skup CGI. Sta bi trebao reci Titanik, Avatar i drugi? Jel to GoT ne pravi pare? De nek objave kakav racun da im uplacujemo po marku, dusa jadna sirotinjska.
Uopste se ne osvrcem na recimo zamjenu glumaca (Dario Naharis, Gregor, Tomen 2 put mrtav itd) mada se ni to ozbiljnim produkcijama ne smije desit.
Za ove što kukaju kako likovi imaju teleportaciju

- aCme
#11795 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Svaka čast za sliku.Pandakonda wrote:Evo čitava mapa ko se gdje nalazi, Dany će vjerovatno prvo u Dragonstone gdje im prije bila prijestolnica. Bit će jebeno gledat Dragonstone bez pravog kralja![]()
A gdje Jorah Mormont ?
- Pandakonda
#11796 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U friendzonuaCme wrote:Svaka čast za sliku.Pandakonda wrote:Evo čitava mapa ko se gdje nalazi, Dany će vjerovatno prvo u Dragonstone gdje im prije bila prijestolnica. Bit će jebeno gledat Dragonstone bez pravog kralja![]()
A gdje Jorah Mormont ?
-
Juliuscezar
#11797 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Uslovno Crownlands (sto nije samo KL nego i teritorij oko njega) moze dici 10-15 hiljada ali oni mrze Lanistere jer su Lanisteri to podrucje opljackali tokom Robertove pobune.Capajebo wrote:Ali si zaboravio da je dosta te vojske pobijeno dok su biti pod Stannisom, ili su ostali na Sjeveru nakon sto ih je Ramzi porazio.
Tako da mogu se generalno sloziti sa tobom, samo sam trazio nacin na koji bi mogli uciniti zanimljivijim tu borbu.
- Capajebo
#11798 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tiiii samooo buuudiiiii, dooovooljnooo dalleeeekooooo, za meeneee pooostooojiii druuugiii neeekoooooaCme wrote: A gdje Jorah Mormont ?
Cijjee ceee reeeciiii, maanjeee daaa booleeee, ciiijeee ce ruuukeee leeepseee da voooooolee
Neeekooom ces bitiiii doooobra zeeeenaaa, odaaanaa vreeernaaaaaaa iiii postenaaaaa
sveee neeekk tiii buuuddee druuugiii neeekooo, tiii samooo buuuudiiiiii... dooovoooljno daaaleeeeko
- Pandakonda
#11799 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sa ovim je HBO (Making Game of Thrones) bukvalno potvrdio ko je otac tako da nema više potrebe da razbijate glavu. Razlog zašto nije odma otkriveno jeste jer dosta ljudi prati samo seriju i ne znaju koliko je Rhaegar ustvari važan lik. Vjerovatno će prikazat prvo par flashbacka iduće sezone da ljudi upoznaju Rhaegara i onda otkrit.

Btw koga bi voljeli da glumi Rhaegara ? Ja nekako zamišljam Toma Hiddlestona sa plavom kosom

Btw koga bi voljeli da glumi Rhaegara ? Ja nekako zamišljam Toma Hiddlestona sa plavom kosom
- aCme
#11800 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jorah Mormont najjači lik. Zeznuli su ga oni kameni ljudovi