speedtest.net

Imal još tko sličnih problema, znači šta god da krenem skidati preko torrenta ne ide
Moderator: Benq

Pa sta je onda ovoJazzy.ba wrote:Nula bodova povecanje brzine. Jos nista ni na modemu ni na speedtestu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mogući problem je verzija torrenta.. Ažuriraj na najnoviju (ako već nije).SONY_91 wrote:torrenti ne ide više od 60 kb/s
speedtest.net
Imal još tko sličnih problema, znači šta god da krenem skidati preko torrenta ne ide
koristim najnoviji utorrent, i kod komšije isto BHT ADSL i ne ide više od 10kb/s, mijenjao portove,nema šta nismo radili ali neće pa neće, dok sa steama skida i preko 800 kb/spathyeshme wrote:Mogući problem je verzija torrenta.. Ažuriraj na najnoviju (ako već nije).SONY_91 wrote:torrenti ne ide više od 60 kb/s
speedtest.net
Sent from my XT701 using Tapatalk 2

To je bila rezervna masina za potrebe maila i foruma.van helsing wrote:Pa sta je onda ovoJazzy.ba wrote:Nula bodova povecanje brzine. Jos nista ni na modemu ni na speedtestu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 9#p8327719
@referent,apsolutno se slazem sa tobom vezano za ovaj post :
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 1#p8329481
Tapatalk 2
ma problem je što na drugim operaterima ide dosta brži isti file, a kod nas dva korisnika ADSL ne ide nikakoavaks wrote:@SONY_91
Torrent ti je p2p druže. Šta konkretno skidate ti i komšija, kakav je odnos seedera i leechera jer to igra veliku ulogu a i same postavke u torrent klijentu. Steam, origin, battlenet i slično je sasvim druga priča i na njima i uvijek ide max download.
Evo ti program po kojem štimaš postavke torrenta pa vidi da li to pomaže:
http://www.infinite-source.de/az/az-calc.html
p0zz
SONY_91 wrote:koristim najnoviji utorrent, i kod komšije isto BHT ADSL i ne ide više od 10kb/s, mijenjao portove,nema šta nismo radili ali neće pa neće, dok sa steama skida i preko 800 kb/spathyeshme wrote:Mogući problem je verzija torrenta.. Ažuriraj na najnoviju (ako već nije).SONY_91 wrote:torrenti ne ide više od 60 kb/s
speedtest.net
Skidam filmove sa torrentz.eujastuk1 wrote:SONY_91 wrote:koristim najnoviji utorrent, i kod komšije isto BHT ADSL i ne ide više od 10kb/s, mijenjao portove,nema šta nismo radili ali neće pa neće, dok sa steama skida i preko 800 kb/spathyeshme wrote: Mogući problem je verzija torrenta.. Ažuriraj na najnoviju (ako već nije).
Da li si član nekog torrent foruma za koje trebaju pozivnice i šta ja znam da bi se moglo skidati punom brzinom? Ja sam na HS-u, nisam član torrent foruma i ista je stvar. Neki dan sam samo probao jer materijal nije bio postavljan na direct download lockere. Bez obzira koliko neki torrent imao seedera (a ovaj koji sam ja probavao je imao preko 50 seedera) i peersa brzina je svega 10 ili manje kb.
Zato ni ne koristim torrente. Ovi koji koriste torrente i članovi su torrent foruma bi mogli pojasniti kako to funkcioniše i šta se treba namjestiti u torrent programu.
sacekaj da ledeni dodje on se razumije u te stvarigolff wrote:
Moze li mi neko reci koju ili koje modulacije odabrati da bi sa ADSL-om sve bilo u redu,jer su mi povecavali brzinu ali nikako nisam mogao imati vecu brzinu od 9 Mbps a trebam imati 15 Mbps,iz telecoma kazu da je parica odlicna pa nesto kontam da nije sta do ove modulacije.U pitanju je modem Wireless Telindus 1133.Pomagajte
postoji li neka stranica za upotrebu torrent-a za ljude koji ga nikada nisu koristili tj. prave laikeavaks wrote:@SONY_91
Torrent ti je p2p druže. Šta konkretno skidate ti i komšija, kakav je odnos seedera i leechera jer to igra veliku ulogu a i same postavke u torrent klijentu. Steam, origin, battlenet i slično je sasvim druga priča i na njima i uvijek ide max download.
Evo ti program po kojem štimaš postavke torrenta pa vidi da li to pomaže:
http://www.infinite-source.de/az/az-calc.html
p0zz
Adsl_2plusgolff wrote:
Moze li mi neko reci koju ili koje modulacije odabrati da bi sa ADSL-om sve bilo u redu,jer su mi povecavali brzinu ali nikako nisam mogao imati vecu brzinu od 9 Mbps a trebam imati 15 Mbps,iz telecoma kazu da je parica odlicna pa nesto kontam da nije sta do ove modulacije.U pitanju je modem Wireless Telindus 1133.Pomagajte
znaci ostaviti ovako kako jeste?zilog wrote:Adsl_2plusgolff wrote:
Dagolff wrote: znaci ostaviti ovako kako jeste?

probaj tixati torrent klijentSONY_91 wrote: koristim najnoviji utorrent, i kod komšije isto BHT ADSL i ne ide više od 10kb/s, mijenjao portove,nema šta nismo radili ali neće pa neće, dok sa steama skida i preko 800 kb/s
Prezivio sam ja nekoliko tih ljubljenja i ponuda koje ne mozete odbiti tokom ovih godina, sto od telekoma sto od kablovskih i internet provajdera. Iskreno volio bih da bilo ko ponudi nesto ozbiljno korisnicima u BiH. Ne znam zaista da li ti ljudi koji se nesto pitaju, dodju li kuci pa nekad onako cisto usput upale tv, tugo moja od 397 kanala na 5 mozda bude nesto zanimljivo ostalo ne gledaju ni oni sto rade na tim televizijama, mislim onako realno. Sacekat cemo i to ubrzo pa da vidimo sta ce nas to toliko sokirati. Mozda ce trebati protrljati STB a ono iz njega izadju dvije plavke. Dajte recite sta je od ovoliko neizvjesnosti neko bi se mogao ne daj Boze fiknuti s prozora. Vazduh trepti...Asiklar wrote:Ubrzo dolaze promjene. Iskreno ja kad sam cuo sta je u pitanju ostao sam bez teksta. Ima da ljubite svoje modeme. Ubrzo ....nastavnikhe wrote:Nakon ovogo povećanaj brzina dobro bi bilo da se usmjerimo na Moja TV priču. Kolega iceman očekuje (a i mi svi) da će pomenuta usluga biti znatno bolja. Šta to znači!? Šta se u stvari očekuje!? Hm,možda bi se trebal i pitati šta to Telekom u ovom trenutku može uopće i ponuditi!?
Izadjes vani ? Sa zenom/curom/jaranom/cukom ?rizibizi wrote: Prezivio sam ja nekoliko tih ljubljenja i ponuda koje ne mozete odbiti tokom ovih godina, sto od telekoma sto od kablovskih i internet provajdera. Iskreno volio bih da bilo ko ponudi nesto ozbiljno korisnicima u BiH. Ne znam zaista da li ti ljudi koji se nesto pitaju, dodju li kuci pa nekad onako cisto usput upale tv, tugo moja od 397 kanala na 5 mozda bude nesto zanimljivo ostalo ne gledaju ni oni sto rade na tim televizijama, mislim onako realno. Sacekat cemo i to ubrzo pa da vidimo sta ce nas to toliko sokirati. Mozda ce trebati protrljati STB a ono iz njega izadju dvije plavke. Dajte recite sta je od ovoliko neizvjesnosti neko bi se mogao ne daj Boze fiknuti s prozora. Vazduh trepti...
Nemoj tako, imali smo i SA3lelooo wrote:Izadjes vani ? Sa zenom/curom/jaranom/cukom ?rizibizi wrote: Prezivio sam ja nekoliko tih ljubljenja i ponuda koje ne mozete odbiti tokom ovih godina, sto od telekoma sto od kablovskih i internet provajdera. Iskreno volio bih da bilo ko ponudi nesto ozbiljno korisnicima u BiH. Ne znam zaista da li ti ljudi koji se nesto pitaju, dodju li kuci pa nekad onako cisto usput upale tv, tugo moja od 397 kanala na 5 mozda bude nesto zanimljivo ostalo ne gledaju ni oni sto rade na tim televizijama, mislim onako realno. Sacekat cemo i to ubrzo pa da vidimo sta ce nas to toliko sokirati. Mozda ce trebati protrljati STB a ono iz njega izadju dvije plavke. Dajte recite sta je od ovoliko neizvjesnosti neko bi se mogao ne daj Boze fiknuti s prozora. Vazduh trepti...
Jok, treba skidat terabajte smeca s interneta i buljiti u ekran
Prije rata bila 2 programa i raji dosta bilo