Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11776 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

gospe mi sinjske tile je sve kriv... jeBo i agrokor :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11777 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

U Hrvatskoj su jučer održani lokalni izbori. Bila je to tijesna utrka HDZ-a i SDP-a, a rezultati su mijenjali iz minute u minutu. Prema još nepotpunim podacima HDZ ima većinu u 12 gradova, SDP u pet, a Stranka rada i solidarnosti imaju većinu u po jednom gradskom vijeću kao i dvije nezavisne liste.
HDZ tako ima većinu u gradskim vijeća Krapine, Virovitice, Vukovara, Požege, Bjelovara, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika i Velike Gorice. SDP je najviše glasova osvojio u gradskim vijećima Rijeke, Osijeka, Čakovca, Koprivnice i Siska. IDS ima većinu u Gradskom vijeću Pule, a Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, piše 24sata.hr.

PPPUUUUUUUU jeBaga drug stari samo ovoliko gradskijeH jezgara uzeto...
spreca

#11778 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

sve dok HDZ bude glavni u HR ,Hrvatska ce biti shupak evrope ....isto je i kod nas slucaj sa SDA,HDZ,SBB,SNSD i SDS.......sve te stranke treba zabraniti a visem rukovodstvu svih nivoa tih stranaka dozivotno zabranit politicki rad
General War

#11779 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

spreca wrote:sve dok HDZ bude glavni u HR ,Hrvatska ce biti shupak evrope ....isto je i kod nas slucaj sa SDA,HDZ,SBB,SNSD i SDS.......sve te stranke treba zabraniti a visem rukovodstvu svih nivoa tih stranaka dozivotno zabranit politicki rad
Ne samo stranke vec delegate iz tih stranaka...jebes nazive stranaka kad se vise izmjenjaju uhljupi po strankama nego klupa "FC Milana" .

lijepa "lustracija".
spreca

#11780 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

General War wrote:
spreca wrote:sve dok HDZ bude glavni u HR ,Hrvatska ce biti shupak evrope ....isto je i kod nas slucaj sa SDA,HDZ,SBB,SNSD i SDS.......sve te stranke treba zabraniti a visem rukovodstvu svih nivoa tih stranaka dozivotno zabranit politicki rad
Ne samo stranke vec delegate iz tih stranaka...jebes nazive stranaka kad se vise izmjenjaju uhljupi po strankama nego klupa "FC Milana" .

lijepa "lustracija".
i ovo bi bilo dovoljno.......od mjesnih zajednica do vrha
General War

#11781 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

spreca wrote:
General War wrote:

lijepa "lustracija".
i ovo bi bilo dovoljno.......od mjesnih zajednica do vrha
Zakonom zabranit balkancu da se bavi politikom i bilo kojim ucescem u vlasti preko kucnog savjeta. :D
Alfons Kauders

#11782 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Mada se ne slazem sa zg1911 kada su u pitanju njegovi stavovi o Slavoncima i Dalmatincima, razumijem ga potpunosti:

Image

Slika docarava urzok frustracija... Nesto kao mi u Tuzli, kad svake cetiri godine gledamo kako Sarajevo i ostale nazadne sredine glasaju za SDA. :lol:
spreca

#11783 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Mislim da bi im trebalo dozvoliti ali samo pod uslovom da rade posteno.....veca im kazna nebi trebala :lol:
General War

#11784 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

BIZNIS
|03.06.2016. |10:15

Magazin Forbes objavio je listu najbogatijih ljudi, a naveo i je tko su ljudi na Balkanu koji raspolažu s najviše novca.

Najbogatiji čovjek na Balkanu i dalje je hrvatski biznismen i vlasnik koncerna "Agrokor" Ivica Todorić.

Hrvati dominiraju listom, pa su se iza Todorića našli osnivač i vlasnik "Atlantic grupe" Emil Tedeschi, predsjednik "Adris grupe" Ante Vlahović i vlasnik kompanije "Orbico" Branko Roglić, prenose Nezavisne.

Prvi predstavnik Srbije na listi je vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić, a slijedi ga slovenski bračni par Login.

Među top deset na listi regionalnog izdanja magazina Forbes našla su se četvorica biznismena iz BiH. Oni su zauzeli posljednja četiri mjesta na listi deset najbogatijih na Balkanu.

Najbogatiji među njima je vlasnik prnjavorske firme "Komerc mali" Drago Malinović, koji je zauzeo sedmo mjesto, a na osmoj poziciji našao se vlasnik sarajevske firme "Euro-asfalt" Hamed Ramić.

Stepenicu niže je vlasnik "Violete" iz Gruda Petar Ćorluka, a na desetom mjestu je vlasnik banjalučke kompanije "Super-petrol" Veljko Đukić.

18.05.2017. |14:44 >14:5

'I one hlače koje Todorić nosi nisu njegove'

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić iz Mosta postao je nakon smjene jedan od najžešćih kritičara Vlade u kojoj je donedavno sjedio. Zašto smatra da je Vlada povezana s Agrokorom i štiti kriminal Orepić je govorio za 24sata.

Na Plenkovićeve tvrdnje da Mostovi ministri nisu bili lojalni, Orepić odgovara:

"Zdravko Marić koji je radio u Agrokoru na visokoj dužnosti tvrdi da nije znao za stanje u Agrokoru. I on i gospođa Dalić su znali i u tom kontekstu on je politički neobranjiv. To smo rekli Plenkoviću osam dana prije sjednice na kojoj su smijenjeni naši ministri."

Tvrdi da su Agrokorova zgrada i sam Agrokor je spomenik gospodarskim i političkim odnosima koji su proizašli iz lopovske privatizacije, ali da je tome je došao kraj."Most je tome presudio, pokrenuli smo urušavanje tog sustava vrijednosti. Mi stvaramo uvjete za normalno društveno, gospodarsko i političko ozračje, za normalnu socijalnu i prijateljsku državu. Državni autoriteti ne reagiraju na uzurpaciju vlasti, a drugo je pitanju gdje su ti silni novci koje je Agrokor usisao? U Agrokoru, privatnim džepovima, na čudnim računima? To je nešto što mi narodu moramo reći. I one hlače što nosi Todorić nisu njegove kad se pogleda koliki je dug. Toj bahatosti moramo stati na kraj", oštar je Orepić.

Dodao je da HDZ nema potencijala za funkcioniranje u partnerskim odnosima i da partnera samo iskoristi za sastavljanje vlasti, a onda "uguši". Kaže da su novi izbori jedina opcija za izlazak iz trenutačne krize vlasti.

Komentirao je ukidanje rješenja za proširenje istrage protiv Tomislava Sauche u "aferi dnevnice".

"Vjerujem da je to plaćanje duga i rad na budućoj većini u parlamentu", rekao je Orepić u razgovoru za 24 sata.

doslovno za manje od godinu dana "zlo i naopako"
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#11785 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nurudin »

Nije Tito kriv za sve , nego ste vi glupi sa tim zazivanjem mrtvog Tite , koji je imao nekih zasluga
ali daleko od toga da je to "bilo dobro vrijeme" . Odmaknite se više od prošlosti i veličanja dobrih
diktatora. Stravično zaostajemo u svim sferama u odnosu na zapadnu Eu ali mi smo UVIJEK zaostajali
pa i u to "zlatno titovo doba" . Sve varijacije na temu komunizma su ekonomski propale , osim Kine koja se
pretvorila u križanca kapitalističkog komunizma i Sjeverne Koreje .
Taj sistem je grohno, a grohno je jer nije bio dobar, da je bio ne bi grohno. Inferiornost tih sistema u odnosu
na zapadne je očigledna, ne samo u ekonomiji, nego i u društvenim slobodama i pravima pojedinaca .
Tito ne bi preživio internet i javnost, osim ako bi ga zabranio , a upravo vi na tom mediju zazivate Titu.
Apsurdistan mišljenja- high level !
Alfons Kauders

#11786 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Nurudin wrote:Nije Tito kriv za sve , nego ste vi glupi sa tim zazivanjem mrtvog Tite , koji je imao nekih zasluga
ali daleko od toga da je to "bilo dobro vrijeme" . Odmaknite se više od prošlosti i veličanja dobrih
diktatora.
Pa ko ga velica? Alternativa je bio Staljin. Hoces sad reci da bi bolje prosli s njim? Kao Albanija recimo?

Ispade da sad treba reci da su Staljih i Hoxha bili bolji od Tite, jer je sve drugo "velicanje Tite"? Mozda su Pavelic, Djurisic i Hitler takodjer bili manje zlo?
Stravično zaostajemo u svim sferama u odnosu na zapadnu Eu ali mi smo UVIJEK zaostajali
pa i u to "zlatno titovo doba" . Sve varijacije na temu komunizma su ekonomski propale , osim Kine koja se
S tim sto sad zaostajemo vise nego u njegovo vrijeme. A zaostajali smo jos vise prije njega. Jel ti fakat mislis da bi Jugoslavija bila Svicarska samo da nije bilo komunizma? Eto ti Grcka, kod njih komunjare dobile po nosu, kolijevka demokracije - eno ih samo sto nisu poceli uvoziti radnu snagu iz Svedske.
Taj sistem je grohno, a grohno je jer nije bio dobar, da je bio ne bi grohno. Inferiornost tih sistema u odnosu
na zapadne je očigledna, ne samo u ekonomiji, nego i u društvenim slobodama i pravima pojedinaca .
Tito ne bi preživio internet i javnost, osim ako bi ga zabranio , a upravo vi na tom mediju zazivate Titu.
Mislis da ne bi prezivio internet i slobodu govora? Hrvatska juce opet glasala za HDZ, kod nas Izetbegovice ne mozes ukloniti iz politike ni nuklearkom, u Srbiji Vucic jos malo pa Mini Putin. I ti fakat mislis da Tito ne bi mogao manipulisati stokom kao oni? :lol:
General War

#11787 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

:thumbup:
Da je liku ne odgovaram na nebuloze...Pa kina cak i Amerika upravo rade sto su spocitavali Jugi da nevalja. Ako je kapitalizam toliko dobar kako da drzava vadi iz govana velike korporacije, banke osiguravajuca drustva sa milijardama dolara?
Gdje ono ode "zdrava konkurentnost" :-)
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#11788 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nurudin »

Ne znam zašto bi uspoređivali uopšte "velike vođe" ? Pa nisu nam uopšte ni potrebni "harizmatični lideri"
i slična preseravanja kroz čiji lik masa onda dolazi valjda u neku ekstazu , od koje ne vidi dobro realnost.
Tito uopšte nije postojao onako kako ga ti doživljavaš . Istina je da sve što je radio je bilo prvo i isključivo
urađeno da sebe održi na mjestu koje je imao, pa tako i čuveni razlaz sa Staljinom je samo bio posljedica
Brozovog poznavanja Staljinove fobije od bilo koje jače figure u sovjetskom bloku.
Broz je to znao , a i sam je vjerovatno bio cinkaroš i opasan lik koji je gazio preko leševa.
Jugoslovenski oblik liberalnijeg socijalizma je također posljedica toga i svjesnosti Broza da bi svaka
pretjerana stega dovela do građanskog rata. Jer Jugoslavija nije bila Rumunija ali je Broz po svom stilu života
bio jednak svome drugu Čaušeskom, samo što je vještije od njega stvarao svoj utjecaj kod naroda , pa su
ga se zbog toga bojali u Partiji, a Čaušeskog je partija štitila od naroda.
Broz ne bi preživio internet. Primjeri koje si naveo , Vučić i ostali jesu primjer britalnog populizma ali ni oni
ne smiju da se ponašaju kako hoće i moraju da se stalno objašnjavaju javnosti
Nurudin

#11789 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nurudin »

General War wrote::thumbup:
Da je liku ne odgovaram na nebuloze...Pa kina cak i Amerika upravo rade sto su spocitavali Jugi da nevalja. Ako je kapitalizam toliko dobar kako da drzava vadi iz govana velike korporacije, banke osiguravajuca drustva sa milijardama dolara?
Gdje ono ode "zdrava konkurentnost" :-)
Ovakve usporedbe i percepcije su samo odraz naše opće zaostalosti
mirsek

#11790 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mirsek »

Vrhunska gospoda :roll:

Image
breuer

#11791 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

koliko je ovaj nacistički poster estetski bolje izveden :D

nakon 80 godina ga provincijski naci gušteri ne znaju kako treba ni iskopirati :(
zg1911

#11792 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:Mada se ne slazem sa zg1911 kada su u pitanju njegovi stavovi o Slavoncima i Dalmatincima, razumijem ga potpunosti:

Image

Slika docarava urzok frustracija... Nesto kao mi u Tuzli, kad svake cetiri godine gledamo kako Sarajevo i ostale nazadne sredine glasaju za SDA. :lol:
A ča san ti ja reka :D

Ostavit ovo što ni plavo, razbit ličko-senjsku županiju i od nje uzet drevni hrvatski grad senj s okolicom na moru, te uski koridor uz slovensku granicu kojim bi se povezao današnji sjever sa zapadom i meni dosta. ostatak bacit balkanu

ne bi bilo markićke, hdz-a, crkve i ostalih klerofašističkih isprdaka, a bdp po bulji na razini zlovenije

Ovima s juga doći tu i tamo ljeti u goste, s putovnicom, dakako. Ovima s istoka ni to

I oprezno s imigrantskom politikom
Alfons Kauders

#11793 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:Mada se ne slazem sa zg1911 kada su u pitanju njegovi stavovi o Slavoncima i Dalmatincima, razumijem ga potpunosti:

Image

Ostavit ovo što ni plavo, razbit ličko-senjsku županiju i od nje uzet drevni hrvatski grad senj s okolicom na moru, te uski koridor uz slovensku granicu kojim bi se povezao današnji sjever sa zapadom i meni dosta. ostatak bacit balkanu

ne bi bilo markićke, hdz-a, crkve i ostalih klerofašističkih isprdaka, a bdp po bulji na razini zlovenije

Ovima s juga doći tu i tamo ljeti u goste, s putovnicom, dakako. Ovima s istoka ni to

A nama? Nama kurac, jel? :D

E pa ne moze. Ima da se barem negdje granicite s nama... Da ne trpimo njihova sranja na granicama, jer 25 godina je bilo sasvim dovoljno. Vec kulturno i dobrosusjedski -- vama precica do juzne Dalmacije, i eventualno na skijanje -- nama precica do supacke, pardon, slovenacke granice (da barem preskocimo jednu)
zg1911

#11794 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:

Image

A nama? Nama kurac, jel? :D

E pa ne moze. Ima da se barem negdje granicite s nama... Da ne trpimo njihova sranja na granicama, jer 25 godina je bilo sasvim dovoljno. Vec kulturno i dobrosusjedski -- vama precica do juzne Dalmacije, i eventualno na skijanje -- nama precica do supacke, pardon, slovenacke granice (da barem preskocimo jednu)
Dogovorite se s njima prvo hoće li vam dat koridor do naše granice, a onda ćemo pregovarati :D

Šteta jedino što bi izduvali plitvice al šta ćeš, ne možeš svugdje bit u plusu

Nego, nije se ni zg baš proslavio na ovim izborima. Opet će mile socijalist i vjernik dobit izbore. Nije bruka kao kerumgrad, ali nije ni daleko

Koliko puta sam zadnjih dana čuo "a barem nešto radi" (da ne kažem dela), pa to je za nevjerovat. Očito je ljudima bolje no što sam mislio. Ma 90% ljudi su kreteni, nema tu pomoći
Alfons Kauders

#11795 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Dogovorite se s njima prvo hoće li vam dat koridor do naše granice, a onda ćemo pregovarati :D

Šteta jedino što bi izduvali plitvice al šta ćeš, ne možeš svugdje bit u plusu

Nego, nije se ni zg baš proslavio na ovim izborima. Opet će mile socijalist i vjernik dobit izbore. Nije bruka kao kerumgrad, ali nije ni daleko

Koliko puta sam zadnjih dana čuo "a barem nešto radi" (da ne kažem dela), pa to je za nevjerovat. Očito je ljudima bolje no što sam mislio. Ma 90% ljudi su kreteni, nema tu pomoći
ZG je jos i dobro prosao.

A istu pricu bi mogao pricati neko u Sarajevu, Budimpesti, Bratislavi ili Londonu... Procent varira, ali svuda je preko 50%... Na nasim prostorima 80-95% :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11796 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

Nurudin wrote:Nije Tito kriv za sve , nego ste vi glupi sa tim zazivanjem mrtvog Tite , koji je imao nekih zasluga
diktatora. Stravično zaostajemo u svim sferama u odnosu na zapadnu Eu ali mi smo UVIJEK zaostajali
Od-do :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#11797 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11798 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Uvijek smo zaostajali nije to poenta. Poenta je da smo za Titovog doba najvise smanjili zaostajanje.

Na temu: karta je vise nego simbolicna! Ovo je brutalno :shock:
annoy

#11799 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Kakav jad i bijeda na zagrebačkim izborima
Pa nemaš jednog normalnog kandidata :lol:
Glasa se protiv Bandića, naravno, ali ne znam dal bi ikog iz te ekipe uopće htjela vidjet na poziciji gradonačelnika Zagreba. Pogotovo ne Mrak, al hajde šta ćemo sad :roll: Bandić će ionako opet dobit, po koji put, više uopće ne znam. Nema njemu smrti bez malja. Prije će Esih doktorirat, nego što on izgubi izbore.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11800 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Pa gdje su ti fini mittel Europa Zagrepcani da skinu Banditica?

Cudi me da onakav grad nema kvalitetnijeg protukandidata.
Post Reply