SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radiša

#11776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Jadan covjek.
sizifinho

#11777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sizifinho »

ovo je drustvo gdje će taj "struja", narkodiler, imati bolju zaštitu od države od jadne žene i gospodina :evil:
radiša

#11778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

a jadna i zena jel,ona je tu najvise najebala a tih struja pun grad,niko ih ne hapsi.
Tercius

#11779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zigson wrote:
Tercius wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170304054

Kada neka akcija ili ponasanje odredjene skupine ljudi koje ispada iz drustveno i opce prihvacenih normi postane brutalna u svom obliku u kojem se pojavljuje , jedini logican odgovor na to mora biti i ista takva reakcija, znaci brutalna sto podrazumjeva da organi vlasti totalno i iz korjena promjene svoj nacin djelovanja spram ovakvih pojava i onih koji sudjeluju u tome.Znaci ko u J.Americi, fatat, streljat na Igmanu, zatrpavat u rupe posipat krecem, likvidirat, rusit zidove kuca bovovima, davit rukama blizu i dalju familiju, kucne ljubimce takodje i tako to.

https://www.facebook.com/dnevniavaz/vid ... 247027485/
Muz od te zene govori ko je pocinioc, avaz pise.
Pa et super, tog "struju" i te njegove ce pofatati vcrs eventualno do sutra u ova doba, izjava, odsjek za zadrzavanje, ujutru opet izjava tuzioc, pa pritvor sudske 2-3 dana a potom 30 u Miljacki, nakon cega izlaze i uredno dolaze na jedno od 5 rocista koji su im u toku i gdje ce im se suditi za pocinjeno djelo, dok traje taj proces on ce hebavat Amidzi i Amidzinici mater, terorisat komsiluk i svi ce se praviti budale i gledat svoja posla da im se pogledu kojim slucajem nebi sreli, to je vec ustaljena praxa nista novo.Medjutim ja govorim o ovome ispod.

uglavnomja

#11780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

zigson wrote:
Tercius wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170304054

Kada neka akcija ili ponasanje odredjene skupine ljudi koje ispada iz drustveno i opce prihvacenih normi postane brutalna u svom obliku u kojem se pojavljuje , jedini logican odgovor na to mora biti i ista takva reakcija, znaci brutalna sto podrazumjeva da organi vlasti totalno i iz korjena promjene svoj nacin djelovanja spram ovakvih pojava i onih koji sudjeluju u tome.Znaci ko u J.Americi, fatat, streljat na Igmanu, zatrpavat u rupe posipat krecem, likvidirat, rusit zidove kuca bovovima, davit rukama blizu i dalju familiju, kucne ljubimce takodje i tako to.

https://www.facebook.com/dnevniavaz/vid ... 247027485/
Muz od te zene govori ko je pocinioc, avaz pise.

:shock:

jel' ovo lik na pocetku rekao: nemoj snimati :?:
vješalica

#11781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zena koja je ranjena je u familijarnoj vezi sa doticnim veljanom sanjinom
obracuni po kucnim adresama nista vise
zvrcak

#11782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zvrcak »

Što je bila zatvorena glavna ulica, od pofalica do malte?
insaneinthebrain

#11783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

dosao dodik i gospoja mogherini :zzzz:
meteorit135531

#11784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Je li bilo u medijima očitovanje u vezi smjene Burzicke , zbog slučaja Dzenan Memic?
U vezi zahtjeva koji je podnio njegov otac. jer nisam bas bio aktivan po portalima , pa možda sam i propustio..

Ili mediji su to zaboravili..
Inače , u takvom slučaju , kao odlučuje o smjeni ?
Zapravo , malo mi je čudno da fizičko privatno lice može tražiti smjenu glavnog kantonalnog tuzioca?
Kakvi su mehanizmi i koja je procedura? Zna li neko ?
Sodom1

#11785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Jesu li onog decka nasli sto se utopio sa jos dvojicom u Lasvi , nisam nesto upratio
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Sodom1 wrote:Jesu li onog decka nasli sto se utopio sa jos dvojicom u Lasvi , nisam nesto upratio
Nisu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

U 3 sata ujutro....nije se sigurno vracao iz trece :roll:
zateznistub

#11789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

insaneinthebrain wrote:sta je ovaj radio, divljo jutros :-)

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170307001
Idiot!
Filter

#11790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

insaneinthebrain wrote:sta je ovaj radio, divljo jutros :-)

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170307001
opet okuka kod vjecne :-)
wolfie

#11791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#11792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Bio dobar momak....i treba sad tu staviti kakvo obiljezje, pa godisnje kakvu kolonu oformiti.
JThomas

#11793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ja u radnju ona radi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#11794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Poginuo suvozac....vozac teske tjelesne povrede.
Ima li vece kazne....sad kad dodje sebi, skonta da je ubio brata, rodjaka, prijatelja.
Hoce to kad se u glavi nema nista.
zateznistub

#11795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Tomahawk11 wrote:Poginuo suvozac....vozac teske tjelesne povrede.
Ima li vece kazne....sad kad dodje sebi, skonta da je ubio brata, rodjaka, prijatelja.
Da on i slični tako razmišljaju, do ovoga ne bi došlo...
Thorgerson

#11796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Dobro je pa donesose novi zakon. Da nisu, vjerovatno bi i vozac poginuo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote:Poginuo suvozac....vozac teske tjelesne povrede.
Da on i slični tako razmišljaju, do ovoga ne bi došlo...
Jasno :thumbup:
Sto je najgore, cim malo dodje sebi, opet ce po starom.
Znam likova koji su prezivjeli teske nesrece, cak na neki nacin ostali i invalidi, ali dzabe...to i dalje vozi blesavo, pretice na punoj, ugrozava druge....nema tu pomoci.
Alfons Kauders

#11798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Neki dan krenem na planinu, kako je uveden novi zakon, i ovo je moj subjektivni dojam.

- 80% ljudi voze kao Svicarci, neki cak i ispod ogranicenja (nisam bio medju njima)

- 15% voze kao i prije novog zakona (malo brze, u toj sam grupi)

- 5% divlja po obicaju

Samo se da zakljuciti da se na ovih 5% se ocito ne primjenjuju iste zakonske odredbe kao na nas, te da valja pustiti da prirodna selekcija odradi svoje, jer ih policija ne dira. Odnos ovih prvih koji voze ko puzevi i nas koji i dalje krsimo ogranicenje se mijenja, ali ocito je da jedan specificni dio populacije nema problema s novim zakonom, jer se ne odnosi na njih, kao ni stari.

Kada boravim u Sarajevu, skoro svaki dan prodjem od V. Parka do Vjecne. Skoro svaki dan upravo na tom potezu spazim idiote koji se trkaju od semafora do semafora, ne po noci, vec kad ja idem na rucak, kada su ulice krcate. Prekjuce nekakva Honda Civic iz osamdeset i neke, dan prije nje bijeli Megane RS, prosle hefte neki standardni kocka-glava-kratka-brada u BMW kupeu... Juce doduse nisam vidio nijednog. Cudo.

Svaki od njih vidi najfrekventniji komad asfalta u Sarajevu kao svoja 402 metra za kurcenje, da pokazu ubrzanje, da pickice cuju kako wastegate cvili prije sljedeceg semafora, i da Titova osigura akustiku za njihov papanski soundtrack. Svako od njih moze napraviti pizdariju kao ovaj sinoc, samo u po bijela dana, kada bi pokosio jos desetak ljudi prije no sto se zabije u zgradu (a nekog nesretnika bi sigurno zakovao u zgradu). Imajuci u vidu da ja u svojih 10tak minuta na Titovoj skoro svakog dana vidim jednog potencijalnog ubicu, nemoguce je da policija ne zna stoku, ili da ih ne moze identifikovati. Znaju i mogu, ali nece ili ne smiju. Jer jebiga, barem trecinu ih ja mogu identifikovati uz jedan telefonski poziv, samo po tablicama, bez murije.

Imajuci u vidu sve navedeno, ne mogu pronaci empatiju za nastradale u ovakvim situacijama. Zao mi je, jer znam da su i oni necija djeca, da i za njima place majka, ali sta cu? Manje mi je zao da pogine jedan takav, nego majka s djetetom, ili dvije studentice... Svojim stradanjem, oni zapravo stite nase zivote, jer je ocito jedini nacin da nas prestanu gaziti upravo taj - da izginu ili zavrse u invalidskim kolicima prije no sto postanu sljedeci Sefic ili Rastoder.

Policija se tu nece pretjerano mijesati, a na nama je samo da im pozelimo da sto prije okoncaju svoju vozacku karijeru, ne birajuci sredstva. Kako bi pomogli policiji, mozda bi mogli sami slikati i dokumentovati te ubice u pokusaju... Da poslije ne bude "nismo znali" - jer znaju, znaju ali ne rade nista.
agent_zero

#11799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

I kao što sam pretpostavljao, pod tepih lagano gurnuše smrt dvoje staraca na alipašinom od požara... :twisted:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma kakva empatija....samo nek oni lupaju u bandere i od zidove.
Drugacije ih se necemo kutarisati.
Kad se desi da zalijepe, a da nisu nikog nevinog pokosili, to je win-win.
Jbg, kad nemas mozga, sto bih te ja zalio?! :?
Post Reply