Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#11776 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kaligula I wrote:
General War wrote:
Kaligula I wrote:
...možda uz šargiju?.. :D ..ništa protiv...
Njet...croati to odrzavaju:

...da, to mi je poznato, ali sam postavio pitanje u duhu ove teme na kojoj se mnogi Bošnjaci zaklinju u BiH, prazne riječi, a duša im puna Turske i njenih sultana i sultančića...djela govore, a ne jalove riječi...Croati se, kao što vidimo, ne kunu u BiH, ali za nju možda i ponajviše rade...
O majko mila pa doklen vise burazeru, doklen?

S moje sokoćalo
insomnia78

#11777 Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
...možda uz šargiju?.. :D ..ništa protiv...
Njet...croati to odrzavaju:

Po ko drugi da stane turcima na put osim predzidja katolicke evrope [emoji106][emoji23][emoji23][emoji23]

S moje sokoćalo
SkyLimit

#11778 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Kaligula I wrote: ...možda je priličniji izraz 'iskazivanje' nego 'dokazivanje'...ako kažem prvi kralj onda valjda mislim na kralja Tvrtka, a Kulin je ban, to je valjda i djeci poznata činjenica...jel' se šališ ili ozbiljno tvrdiš da Tvrkovo ime nije nimalo milozvučno?...nije ti valjda to opravdanje za pjevanje pjesama samo stambolskim sultanima?...
To su naša unutarbošnjačka pitanja, a druge nacije sa strane koje svakako ne žele dobro Bošnjacima pa pjevali oni o Sulejmanu ili Tvrtku nemaju šta tu tražiti.

Kad ja kažem Bošnjaku koji klanja nekakve "dženaze u odsustvu žrtvama puča u Turskoj" da je Turčin, Turkofil, podanik i vazal i da ga **** Bakir ja to onako dobronamjerno, unutrašnja porodična stvar.

A za onog sa strane smo svakako Turci i on i ja, pa makar ja pjevao Oj Jelena Gruba, ti si moja truba, zato sikter takvima.
Kaligula I

#11779 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
General War wrote: Njet...croati to odrzavaju:

...da, to mi je poznato, ali sam postavio pitanje u duhu ove teme na kojoj se mnogi Bošnjaci zaklinju u BiH, prazne riječi, a duša im puna Turske i njenih sultana i sultančića...djela govore, a ne jalove riječi...Croati se, kao što vidimo, ne kunu u BiH, ali za nju možda i ponajviše rade...
Dosta (forumskih i politickih) bosnjaka ne znaju jesu li dosli ili posli jos odavno...sto se tice croata, oni srednje bosanski i ovi moji (franjevci prvenstveno) najvise rade da se to kolkiko toliko odrzi.
...čuj tvoji, zar imaš svoje Hrvate?... :D
General War

#11780 Re: Republika Turska

Post by General War »

Kaligula I wrote:
ih...i u kuci :D
vivaldi

#11781 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

sjedi 1 wrote:Erdogane,uzmi pnovo kredit od MMF(iako ti ne treba),malkice se distanciraj od Moskve i Turska će biti mirna
Stvar jasna ;-)
ma nema ovo nikakve veze sa mmf-om, a osim toga prica o mmf-u je populisticka prica za siroke narodne mase koje nemaju pojma o ekonomiji.

mmf je samo jedna od mase finansijskih institucija koje posudjuju pare. turci mozda ne duguju mmf-u, ali duguju svima ostalim.
Kaligula I

#11782 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

SkyLimit wrote:
Kaligula I wrote: ...možda je priličniji izraz 'iskazivanje' nego 'dokazivanje'...ako kažem prvi kralj onda valjda mislim na kralja Tvrtka, a Kulin je ban, to je valjda i djeci poznata činjenica...jel' se šališ ili ozbiljno tvrdiš da Tvrkovo ime nije nimalo milozvučno?...nije ti valjda to opravdanje za pjevanje pjesama samo stambolskim sultanima?...
To su naša unutarbošnjačka pitanja, a druge nacije sa strane koje svakako ne žele dobro Bošnjacima pa pjevali oni o Sulejmanu ili Tvrtku nemaju šta tu tražiti.

Kad ja kažem Bošnjaku koji klanja nekakve "dženaze u odsustvu žrtvama puča u Turskoj" da je Turčin, Turkofil, podanik i vazal i da ga **** Bakir ja to onako dobronamjerno, unutrašnja porodična stvar.

A za onog sa strane smo svakako Turci i on i ja, pa makar ja pjevao Oj Jelena Gruba, ti si moja truba, zato sikter takvima.
...pa jesi li onda za život jednih s drugima ili si za život jednih pored drugih, mislim na bh narode?...
Kaligula I

#11783 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

Image

...ako je štokholmski sindrom emotivna identifikacija s agresorom, šta onda reći za ljubav Bošnjaka prema anadolijskom agresoru?... :D
insomnia78

#11784 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kaligula I wrote:Image

...ako je štokholmski sindrom emotivna identifikacija s agresorom, šta onda reći za ljubav Bošnjaka prema anadolijskom agresoru?... :D
Pa nije bas da su nas neki dam agresirali

S moje sokoćalo
sjedi 1

#11785 Re: Republika Turska

Post by sjedi 1 »

vivaldi wrote:
sjedi 1 wrote:Erdogane,uzmi pnovo kredit od MMF(iako ti ne treba),malkice se distanciraj od Moskve i Turska će biti mirna
Stvar jasna ;-)
ma nema ovo nikakve veze sa mmf-om, a osim toga prica o mmf-u je populisticka prica za siroke narodne mase koje nemaju pojma o ekonomiji.

mmf je samo jedna od mase finansijskih institucija koje posudjuju pare. turci mozda ne duguju mmf-u, ali duguju svima ostalim.
Sve države odnosno njihovi lideri koji su vratili dug MMF-u su najebali
Tako bar kažu činjenice
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11786 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

a tek ljubav bosnjaka prema prekodrinskom agreso ... a bilo, takoreci, jucer
Kaligula I

#11787 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

insomnia78 wrote:

S moje sokoćalo
---ko veliš, bilo davno pa 'izvjetrilo'...zaboravilo se :D ...
insomnia78

#11788 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kaligula I wrote:
insomnia78 wrote:

S moje sokoćalo
Pa da. Nismo ni prvi ni posljednji

S moje sokoćalo
Kaligula I

#11789 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
ih...i u kuci :D
...general nem're bez bratstva i jedinstva... :D ... :thumbup:...nek živi ljubav, jebeš sve drugo :kiss:
Quaresma

#11790 Re: Republika Turska

Post by Quaresma »

:bih:
Kaligula I

#11791 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

insomnia78 wrote:
Kaligula I wrote:

Pa da. Nismo ni prvi ni posljednji

S moje sokoćalo
...to ti kao, onako između redova, nagovaraš Srbe i Hrvate da i oni zaborave... :mrgreen:
Kaligula I

#11792 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

Quaresma wrote:
:bih:
...protiv koga je Zmaj od Bosne dizao sinove Bosne?...valjda protiv turske carevine...a ovi danas 'zmajići od bosne' hoće da je vrate tamo odakle je Husein vadio...skloni taj spot, bolan nebio...
SkyLimit

#11793 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Kaligula I wrote: ...protiv koga je Zmaj od Bosne dizao sinove Bosne?...valjda protiv turske carevine...a ovi danas 'zmajići od bosne' hoće da je vrate tamo odakle je Husein vadio...skloni taj spot, bolan nebio...
Da ti nisi onaj "Animals" sa avatarom crne pantere, i on je tako volio puna da pita i da piše na...način...
vivaldi

#11794 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

sjedi 1 wrote:
vivaldi wrote:
Stvar jasna ;-)

Sve države odnosno njihovi lideri koji su vratili dug MMF-u su najebali
Tako bar kažu činjenice
poenta mmf je da pomaze drzavama koje su u govnima. samim tim njihovi svi klijetni su manje ili vise "problematicni" pa je logicno da je tu uvijek vise crne hronike nego dobrih vijesti.
sjedi 1

#11795 Re: Republika Turska

Post by sjedi 1 »

poenta mmf je da pomaze drzavama koje su u govnima. samim tim njihovi svi klijetni su manje ili vise "problematicni" pa je logicno da je tu uvijek vise crne hronike nego dobrih vijesti.
:lol:
Kaligula I

#11796 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

SkyLimit wrote:
Kaligula I wrote: ...protiv koga je Zmaj od Bosne dizao sinove Bosne?...valjda protiv turske carevine...a ovi danas 'zmajići od bosne' hoće da je vrate tamo odakle je Husein vadio...skloni taj spot, bolan nebio...
Da ti nisi onaj "Animals" sa avatarom crne pantere, i on je tako volio puna da pita i da piše na...način...
...je li ne voliš pitanja zato što ne znaš na njih da odgovoriš ili zato što te iritiraju?...a inače sam ti postavio pitanje u gornjem postu na koji nisi odgovorio, namjerno ili nenamjerno, to ne znam...
vivaldi

#11797 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

sjedi 1 wrote:
a mozes se ti smijati, ali to je tako. mmf je sisa za napustenu sirocad koju niko drugi nece.
handžar88

#11798 Re: Republika Turska

Post by handžar88 »

sjedi 1 wrote:
:mrgreen:
zna covjek nema sta
Drvenija87

#11799 Re: Republika Turska

Post by Drvenija87 »

Erdoganovi preci bili u Srbiji i ostavili genetski kod.

Image

GRČKA VOJSKA RAZOTKRILA ERDOGANOVU LAŽ:
Evo šta je prava istina

Podsjetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tvrdio je nakon neuspjelog pokušaja puča kako je "izbjegao smrt za samo nekoliko minuta", jer su ga navodno presreli vojni avioni F-16 turskog vazduhoplovstva pod kontrolom pučista.

U turskim su medijima objavljene i priče kako je pilot Erdoganovog aviona uvjerio presretače kako se radi o putničkom avionu punom ljudi, zbog čega su ih navodno vojni piloti poštedjeli.Ali, grčki su radari sve vrijeme pratili let Erdoganovog predsjedničkog aviona do sletanja u Istanbul. Prema informacijama koje je dobila grčka SKAI media grupa, Erdoganov avion ni u jednom trenutku nije bio u pratnji presretača niti bilo kojih drugih aviona.
http://portalanalitika.me/
Moenx

#11800 Re: Republika Turska

Post by Moenx »

Odgledah seriju na HRT u vezi desavanja u Turskoj i mogu reci da sto se tice pobivijesnog (istorijskog ) backgrounda pomenuta emisija je bila sjajna, u stilu inihsa HRTa sa temama istorije i geoppolitike
Erdogan na vlast dolzi na pocetku 21 vijeka i po nekim politickim manipulacijama podsjeca na susjednog nam Vucica......
pogledati pa vidi se o cemu se radi
Post Reply