PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#11776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

R2D2_SA wrote: A neki bi da Sarajevo sutra bude kao Kijev! Jeste li normalni!?
mislim da smo na to pitanje odgovorili prije 473 stranice

al eto, nije politicki korektno reci da takve budale treba izdegeneciti i zatvoriti u sobicak s mehkim zidovima
Reglan

#11777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Zavatoni wrote:
arshavin wrote:A ko je reko da ce biti nova Ukrajina,ime i prezime tog debila ako moze.
Hvala :bih:
Image
Zna li se ime ovog lipicanera.
Mora da se fura na Klicka.
Cuj nova Ukrajina,nije dovoljno sto se nismo oporavili jos od rata a on priziva novo krvoprolice. :run:
Brusulje

#11778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Brusulje »

L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Društveno odgovorni i hrabri ljudi. :faraon1:
budući nobelovci
100% ...
2014
Sinoć na Federalnoj televiziji u emisiji “Odgovorite ljudima” gostovali su Šeherzada Delić (Bosansko proljeće – Bihać), Muhidin Šiljak- Plenum, Dževad Hodžić, Muhamed Šadić, Senaid Begić.
2013
protestu koji su organizovali Feđa Štukan, Darko Brkan i Muhidin Šiljak zbog usvajanja trajnog Zakona o JMBG.
2010
Centar za promociju civilnog društva je u okviru realizacije inicijative vezano za institucionalno uređenje odnosa između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo kroz proces izrade, usvajanja i primjene Sporazuma o saradnji između vlasti i NVO sektora u Kantonu Sarajevo, pokrenuo i nekoliko konkretnih akcija kako bi se i u praksi pokazale prednosti saradnje predstavnika vlasti i NVO sektora u rješavanju konkretnih pitanja od interesa za sve građane Kantona.
U.G. Akcija građana
Muhidin Šiljak
2008
Grupa nevladinih organizacija jučer je u Sarajevu, na trgu ispred Narodnog pozorišta, organizirala miting podrške nadležnim institucijama i medijskim kućama u njihovoj borbi protiv organiziranog kriminala.
Povod za skup, kojem je prisustvovalo skoro 200 ljudi, bile su sve češće prijetnje medijima i ljudima u policiji i tužilaštvu koji su se suprotstavili organiziranom kriminalu. Podršku skupu dali su i potpredsjednik FBiH Misad Kebo i predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, ali i urednik TV emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović.

- Sigurni smo da među političarima ima čestitih ljudi i vjerujemo da će i oni uprti prste prema onima koji su korumpirani i u vezi s mafijom - rekao je Muhidin Šiljak, predsjednik UG "Akcija građana".

L u c i f e r

#11779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Feđa Štukan, Darko Brkan i Muhidin Šiljak
skonto :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#11780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Forsaken

#11781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

Eo ohrabrenje za likove koji blokiraju saobracaj:
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako se vlast i policija u Sarajevu nalaze u ćorsokaku, te da oni ne mogu riješiti problem grupice od stotinjak demonstranata koji već nekoliko dana blokiraju saobraćaj u glavnom gradu BiH.

- Ovdje se policija nalazi u jednom nezahvalnom položaju. Mi te demonstrante možemo maknuti iz Titove ulice danas, ali će se oni vratiti u Alipašinu ulicu već sutra – rekao je Pećanac, dodajući da problem nezadovoljnih demonstranata trebaju riješiti veći nivoi vlasti, a ne policija.

- Tačno je da grupa građana ne bi trebala zaustavljati saobraćaj u gradu dok rješavaju određene probleme, ali u ovoj zemlji je sve moguće – izjavio je Pećanac.

O tome da li je sigurnosna situacija u Sarajevu narušena, ministar nije želio govoriti, kako kaže prije zvaničnog saopštenja MUP-a, kojeg građani mogu očekivati tokom dana.
koja smijurija
emmir1

#11782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Mislim da je ovo što policija najavljuje samo patka kojom sebi daju malo prostora.

Energija se izgubila , ovi protesti više ne mogu da skupe 1000 ljudi pod uslovom da je lijep i sunčan dan.

Policija ovim najavama nereda će da prorijedi još više protestante ta vrlo moguće da sutra razjebu 50-100 ljudi koji će da se skupe.

Jednostavno građanima su dopizdile blokade grada i sve su glasnije zamjerke na policiju kako dozvoli više ovaj cirkus.

Očekujem da večeras plenumaši bježe od odgovornosti te da se lagano okrenu u defanzivu .

Takođe policija više nema kalkuliranja , oni su svjesni da većina građana je zamjerila to što nisu upotrijebili veću silu kada se palilo i pljačkalo , osjetili su da su građani na njihovoj strani.

Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .

E onda očekujem brutalnu i silovitu reakciju policije
L u c i f e r

#11783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

emmir1 wrote: Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .

inšallah :hmpf:
nedim73m

#11784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:Jeste, samo bh radnik ima jednu od najnizih poreskih stopa u Evropi.
Pa onda bude bh radnik ispod prosjeka porezi + doprinosi.

Znam iz koje publikacije je ovaj grafikon izvadjen, 3 stranice dalje je zbir. :roll:
Prosječna plaća u FBIH je cca. 850KM. Na 850KM je 670KM poreza i doprinosa. Ovo je teret poslodavcu i nikakav stimulans zapošljavanju. Gdje ide? Jel imamo neku kvalitetnu administraciju? Ne, samo glomaznu. Jel imamo dobro zdravstvo? Ne. Itd.
Katarina pametnije bi ti bilo da se malo obrazuješ da nebi lupala gluposti. O kakvoj administraciji pričaš. Prvo nauči šta se iz čega financira.

Doprinosi za PIO su ti da nekad imaš penziju (dio za PIO ide solidarno npr netko radi godinu dana i ode u invalidsku koju prima 50 godina)
Doprinosi za zdravstvo za doktora ne samo tebe nego i tvoje djece i nezaposlenih i kad odeš u penziju
Osiguranje od nezaposlenosti nadam se da ti ne trebam crtati.

Porez na plaće od 10% je jedini dio plaće koji se ne koristi za neku konkretnu uslugu s tim da to nije 10% radi porezne olakšice koja iznosi najmanje 30 KM mjesečno
Doprin
O'zone
Globalni moderator

#11785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

emmir1 wrote:Mislim da je ovo što policija najavljuje samo patka kojom sebi daju malo prostora.

Energija se izgubila , ovi protesti više ne mogu da skupe 1000 ljudi pod uslovom da je lijep i sunčan dan.

Policija ovim najavama nereda će da prorijedi još više protestante ta vrlo moguće da sutra razjebu 50-100 ljudi koji će da se skupe.

Jednostavno građanima su dopizdile blokade grada i sve su glasnije zamjerke na policiju kako dozvoli više ovaj cirkus.

Očekujem da večeras plenumaši bježe od odgovornosti te da se lagano okrenu u defanzivu .

Takođe policija više nema kalkuliranja , oni su svjesni da većina građana je zamjerila to što nisu upotrijebili veću silu kada se palilo i pljačkalo , osjetili su da su građani na njihovoj strani.

Ako se kojim slučajem krene u nerede to će da bude 100-tinjak ljudi , možda koja ubačena grupa .

Kao neko ko pozdravlja sve vrste protesta i demonstracija gdje sugrađani traže svoja prava, kažem ti da od toga nema ništa.

Pećanac me opet čudi (mada ne znam zašto) kad kaže da policija nije u stanju da odblokira ulice na kojima stoji 100 ljudi. Pa kakva je to policija? Od koga on dobija naredbe?

Sve je ovo smijurija koja pokazuje da nam je sve ali apsolutno SVE u raspadu i da su na svim pozicijama ljudi koji nisu u stanju da čuvaju dvije nacrtane ovce.
Alfons Kauders

#11786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
emmir1 wrote:Mislim da je ovo što policija najavljuje samo patka kojom sebi daju malo prostora.

Kao neko ko pozdravlja sve vrste protesta i demonstracija gdje sugrađani traže svoja prava, kažem ti da od toga nema ništa.

Pećanac me opet čudi (mada ne znam zašto) kad kaže da policija nije u stanju da odblokira ulice na kojima stoji 100 ljudi. Pa kakva je to policija? Od koga on dobija naredbe?

Sve je ovo smijurija koja pokazuje da nam je sve ali apsolutno SVE u raspadu i da su na svim pozicijama ljudi koji nisu u stanju da čuvaju dvije nacrtane ovce.
ma pecanac se pravi budala, jasno je sta se radi

policija namjerno ne reaguje jer bi bilo kontraproduktivno... opet bi krenula hajka iz avaza, opet bi se mobilisala stoka u fantomkama i opet bi se huskalo na muriju

ovako pustili demonstrante da jebu narod u zdrav mozak i da tako gube podrsku iz dana u dan... zasto im smetati kad sami sebi cine stetu?
emmir1

#11787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

S obzirom da predstavnici Plenuma građana nisu došli danas na zakazani sastanak predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić je medijima prezentirala zaključke Kolegija sa jučerašnje sjednice i naglasila da je Kolegij prihvatio sva četiri zaključka Plenuma građana i građanki Sarajeva.

- Skupština Kantona Sarajevo prihvata zahtjev Plenuma građana i građanki KS za formiranje ekspertske Vlade u skladu sa Ustavom, zakonom, pozitivnim zakonskim propisima i podzakonskim aktima, stoga Skupština poziva Klubove zastupnika u SKS da predsjedavajućoj Skupštine u roku od sedam dana dostave svoje prijedloge kandidata za premijera – kazala je Malić.

Kolegij je konstatirao da u Kantonu Sarajevo trenutno jedan izabrani zvaničnik koristi pravo na naknadu plaće nakon prestanka javne funkcije tzv. „bijeli hljeb", te je upućen poziv svim ministrima i zastupnicima u KS da se odreknu korištenja ove beneficije.

Komisiji za izbor i imenovanja i administrativna pitanja naloženo je da obustavi donošenje Rješenja o naknadi plaće nakon prestanka javne funkcije, kao i da zastupnici u SKS po osnovu učešća u komisijama, odborima i drugim tijelima, koja su sastavni dio Skupštine Kantona Sarajevo ne primaju nikakvu naknadu, niti imaju dodatne beneficije.

Također, Kolegij je u skladu sa Zakonom o sukobu interesa u upravljačkim strukturama Javnih komunalnih preduzeća, (JKP) zaključio da nema izabranih zvaničnika, a po navedenom Zakonu moguće je imenovanje izabranih zvaničnika u upravljačke strukture Javnih ustanova.

- Stoga, Skupština KS poziva sve zastupnike i izabrane zvaničnike koji se nalaze u upravljačkim strukturama Javnih ustanova, da odmah podnesu ostavke. Obavezuje se Vlada KS da na prvoj narednoj sjednici razriješi sve izabrane zvaničnike imenovane u upravljačkim strukturama JU, te ne vrši daljnja imenovanja po ovom zakonu – naglasila je Malić.

Također je i Vladi KS odnosno Ministarstvu finansija KS naloženo da u roku 10 dana izvrši analizu primjene ovog zaključka u smislu da plaće vršioca javnih funkcija svedu na nivo dvije prosječne plate u KS, a nakon toga će se SKS na prvoj narednoj sjednici izjasniti o modalitetu primjene ovog zaključka.

Nalaže se Vladi KS i upravljačkim strukturama svih javnih institucija da u roku od 10 dana dostave prijedlog racionalizacije korištenja motornih vozila i službenih putovanja za 2014. godinu.

Skupština KS na hitnoj sjednici održanoj 12.februara ove godine, donijela je zaključak kojim se Agenciji za privatizaciju KS nalaže da u roku od sedam dana dostavi Skupštini sve ugovore o privatizaciji.

Agencija za privatizaciju je već 18.februara ove godine dostavila ugovore po zaključku Skupštine i Skupština će ih proslijediti na daljnje postupanje, također će dostavljeni spisak biti proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu i MUP-u KS od kojih će se tražiti da dostave spisak firmi protiv kojih se vodi postupak.

- Javno pozivamo sve građane da MUP-u, Kantonalnom tužilaštvu ili Kolegiju dostave sve informacije ili dokumentaciju koja ukazuje na inkriminaciju u procesu privatizacije u preduzećima sa liste – naglašava se u zaključcima Kolegija SKS.

Kao četvrti zaključak, koji se odnosi na pritužbe građana, obrazloženo je da s obzirom da već postoje nadležne institucije kao što je Ured za pritužbe građana, čije članove je izabrala Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS iz reda građana i policije, Kolegij SKS poziva predstavnike Plenuma i druge građane koji se smatraju oštećenim da se obrate tom uredu.

Skupština KS će po dobijanju analize o dešavanjima od 07.februara ove godine razmatrati tu analizu na prvoj narednoj sjednici, kao i informaciju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara i s tim u vezi donijeti određene zaključke, preporuke i mjere ukoliko budu utvrđena kršenja ljudskih prava i drugo.

Na kraju je Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo izrazio spremnost da sve informacije koje ima na raspolaganju kroz institucije za koje su nadležni, stavi na uvid predstavnicima Plenuma.
emmir1

#11788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Ne razumijem .

Zahtjevi prihvaćeni a njima opet nešto ne odgovara.

Jel oni znaju šta hoće???
Alfons Kauders

#11789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

emmir1 wrote:Ne razumijem .

Zahtjevi prihvaćeni a njima opet nešto ne odgovara.

Jel oni znaju šta hoće???
da

a blokada grada ja najavljena za subotu je najavljena i prije no sto se skupstina oglasila
Istina boli

#11790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???

Od prozvodnih firmi radi samo "Klas", mozda sarajevska pivara i cime se onda puni budjet i do kada ce se puniti.

Moje misljenje odkuda ta "lazna slika" mog nazalost rodnog grada. Vjerovatno na desetine hiljada zaposlenih u; drzavnim, federalnim, kantonalnim ustanovama i javnim firmama tipa BH Telekom, BH Gas, Elektroprivreda, sve bjelosvjetske i lokalne banke, leasing kuce, auto kuce, Mercatori, Konzumi, Interex-i iii td. Svi oni primaju platu, svi mi kupujemo u navedenim trgovackim lancima, svi manje vise imamo kredite. A NIGDJE PRIVREDE. Uh zaboravih reci silni priliv novca iz DIJASPORE, koju svi uredno pljujemo sa razlogom ili bez. E Ovo "NIDJE NEMA". Dragi moji koji pljujete po svemu sto neko pokusava uciniti da bi bilo bolje pitajte se kada ce neko zvanicno reci ono sto svi slutimo, "Bankrot"
Na zalost je Zeljkovic bio u pravu kada je rekao da je u Sarajevu dobro. Vise nego dobro rekla bih i sama.
Alfons Kauders

#11791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???

Od prozvodnih firmi radi samo "Klas", mozda sarajevska pivara i cime se onda puni budjet i do kada ce se puniti.

Moje misljenje odkuda ta "lazna slika" mog nazalost rodnog grada. Vjerovatno na desetine hiljada zaposlenih u; drzavnim, federalnim, kantonalnim ustanovama i javnim firmama tipa BH Telekom, BH Gas, Elektroprivreda, sve bjelosvjetske i lokalne banke, leasing kuce, auto kuce, Mercatori, Konzumi, Interex-i iii td. Svi oni primaju platu, svi mi kupujemo u navedenim trgovackim lancima, svi manje vise imamo kredite. A NIGDJE PRIVREDE. Uh zaboravih reci silni priliv novca iz DIJASPORE, koju svi uredno pljujemo sa razlogom ili bez. E Ovo "NIDJE NEMA". Dragi moji koji pljujete po svemu sto neko pokusava uciniti da bi bilo bolje pitajte se kada ce neko zvanicno reci ono sto svi slutimo, "Bankrot"
Na zalost je Zeljkovic bio u pravu kada je rekao da je u Sarajevu dobro. Vise nego dobro rekla bih i sama.
kojim promjenama?

skupstina udovolji zahtjevima, a isti dan se najavi blokada grada i prijeti ukrajinom
O'zone
Globalni moderator

#11792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???

kojim promjenama?

skupstina udovolji zahtjevima, a isti dan se najavi blokada grada i prijeti ukrajinom
Jarane i ti se nadovezao izjave koju je "dao" neki balavac na ulici koji ne zna ni dokle je šupalj. To sve pod uslovom da je je i dao jer su kod nas novinari poznati po svojim "ekskluzivnim" informacijama od "povjerljivih izvora"
say_cheese

#11793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Istina boli wrote: Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???
Image

Evo kako :D

by the way, Skupstina je zahtjeve ispunila, pa bilo bi red, ono cisto radi fair-play-a, da i Ustamujic krene u akciju mrsanja :evil:
calculator

#11794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by calculator »

uglavnomja wrote:vala neka ih phapse, prebiju i zatvore ... pa neka sbb deduke placu pred kamerama ...

koji ce qurac paliti irazbijati, samo radi hira ... ili po necijem politickom nalogu.
postujem ukrajince, znaju sta zele i za sta se bore, znaju koga hoce da skinu i zasto, imaju ljude da preuzmu vlast ...

a ovdje se neki profesionalni nvo-ovci i nesto frustriranih kokuza, koji svakako nemaju nista, igraju drzavotvoritelja :lol: :lol: hebotepatak hoce da biraju premijera i sotale :D njih 100-ak. anonimnih, uglavnom, osim par profija i dezurne talijanke, sve su oni: ja b'se k'o jeb'o, al' da m'ne udje :run:
sa kojim ciljem? da vlasti smanje plate :-) ok, mozda i bidne 8) trenutno, do sljedece sjednice i odluke o povecanju naknada za dolazenje na posao :lol: :lol: , disanje kancelarisjkog zraka i uplate specijalnog zivotnog osiguranja ... mastovitiji su oni od sviHa naske da izmisle toplu vodu

a shto je @amrica postala zahebana od kako je otishla u norveshku :lol: :lol: :lol: ono - zdushila, pa je sad boli chuna :-)
VjecitiStudent

#11795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: kojim promjenama?

Kad je skupština udovoljila zahtjevima?
bdzs

#11796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by bdzs »

Joj jeste naivni, u pitanju je neuspio puč, prevrat ili ti promjena vladajuće strukture nasilnim putem koji je trebao rezultirati "restruktruiranja" zemlje, u režiji zna se već koga, za određene centre moći vani. Kakvi crni zahtjevi :lol:
biske

#11797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

bdzs wrote:Joj jeste naivni, u pitanju je neuspio puč, prevrat ili ti promjena vladajuće strukture nasilnim putem koji je trebao rezultirati "restruktruiranja" zemlje, u režiji zna se već koga, za određene centre moći vani. Kakvi crni zahtjevi :lol:
prosvijetli nas koji ne znamo.
Hajlac

#11798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

Zavatoni wrote:
arshavin wrote:A ko je reko da ce biti nova Ukrajina,ime i prezime tog debila ako moze.
Hvala :bih:
Image
Taj samo kopira ovog:
http://www.youtube.com/watch?v=oN0e4shf ... &t=1h17m4s
Alfons Kauders

#11799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Alfons Kauders wrote:

kojim promjenama?

Jarane i ti se nadovezao izjave koju je "dao" neki balavac na ulici koji ne zna ni dokle je šupalj. To sve pod uslovom da je je i dao jer su kod nas novinari poznati po svojim "ekskluzivnim" informacijama od "povjerljivih izvora"
jel taj balavac najavio blokadu grada sutra... i jel samo tog balavca mup ks pominje u upozorenju koje je izaslo prije nekoliko sati?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

nedim73m wrote:Katarina pametnije bi ti bilo da se malo obrazuješ da nebi lupala gluposti. O kakvoj administraciji pričaš. Prvo nauči šta se iz čega financira.

Doprinosi za PIO su ti da nekad imaš penziju (dio za PIO ide solidarno npr netko radi godinu dana i ode u invalidsku koju prima 50 godina)
Doprinosi za zdravstvo za doktora ne samo tebe nego i tvoje djece i nezaposlenih i kad odeš u penziju
Osiguranje od nezaposlenosti nadam se da ti ne trebam crtati.

Porez na plaće od 10% je jedini dio plaće koji se ne koristi za neku konkretnu uslugu s tim da to nije 10% radi porezne olakšice koja iznosi najmanje 30 KM mjesečno
Doprin
IMal šta gore nego kad prekoštelezaposlenašalteruša poziva na obrazovanje i kad režimski simpatizer prosjećuje? :-?
Post Reply