Sirija vol. 2

Locked
DaysleepeR

#117651 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

SAA dobila velike kolicine TOW-a predajom pobunjenika u Deri i po prvi put ih koriste.
Nadzornik

#117652 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

DaysleepeR wrote:SAA dobila velike kolicine TOW-a predajom pobunjenika u Deri i po prvi put ih koriste.
Exclusive: Tiger Forces begin using US-made TOW ATGM in Daraa, the systems they are using now were captured in previous battles.

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#117653 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» handžar88

mjesec
Nadzornik

#117654 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Isilova objava,poginuo sin Abu Bakr al-Baghdadi-a vodje ISIL-a Huzeifa al-Badri.

ISIS says its leader Abu Bakr al-Baghdadi’s son, Huzeifa al-Badri, was killed fighting Syria & Russia troops in rural Homs.

Image
Kikibombona

#117655 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote:Ne mogu naci nalog lika sto je preveo, jedino se sjecam da se radilo o portalu al-Watan.

Nesto o tome je pisao i ovaj novinar

https://mobile.twitter.com/Dalatrm/stat ... 2015270913

Dr. Bashar Asad se ne pita nista. O tome pregovaraju Amerika i Rusija.

EDIT

Rezimske mediji navode sta su oni trazili, ali ne navode ono sto bi Kurdi dobili zauzvrat. :D

https://mobile.almasdarnews.com/article ... ern-raqqa/
Ovo sto si linkao je za Raku samo i privremeni sporazum jer SDF ocito ne moze vise kontrolisati raku

pa kontaju bolje ista nego nista za sad. I nije opet poklopilo tvoje navedene fantazije, al nebitno to.

Nego daj taj arapski sajt bez prevoda - tako sam ti i trazio - ne trebas tog lika s prevodom trazit

Kontam ja dovoljno Arapski da mogu procitati clanak. Samo postavi to sto si naveo.
Naveo sam ti portal, citas li? Lik je preveo kompletan tekst sa portala al-Watan. Zapamtio sam naziv portala ali se ne mogu sjetiti koji je tviteras preveo tekst.

Evo link na portal pa trazi clanak

http://alwatan.sy
Al Watan was launched in 2006.[1][2] The paper is published by the Syrian Arab Publishing and Distributing Company. It is the country's first private daily newspaper since the 1960s (not counting the state party organ Al-Baath), but its editorial line and reporting is practically identical to that of the public-owned papers.[3] In fact, the owner of the daily is the cousin of the Syrian President Bashar al-Assad, Rami Makhlouf.[1] Its sister daily is Al Iqtissadiya.[4]

The online edition of the paper was the 33rd most visited website for 2010 in the MENA region.[5]
Radi se o propagandnom mediju Bas rezima u vlasnistvu Asadovg rodjaka

AKP stranacki bilten je preveo tekst, postavio Citalac

PKK terror group seeks to join Assad

https://www.yenisafak.com/en/world/pkk- ... ad-3425390

U tekstu se navodi sve ono sto sam napisao... Ako Asadovci priznaju da su ovo ponudili, mozes misliti sta su od ponudjenog izostavili prinijeti, da ne bi razbuktali strasti kod arapskih fasista :?: :idea: Vec pojedini arapski nacionalisti kmece zato sto ce kurdski jezik biti sluzbeni, a kako ce tek ostalo progutati? :cry: :lol:

Kurdski izvori jedino navode da su se sastanci desili, ali tvrde da jos nista nije dogovoreno. Ne daju nikakve informacije.

Jedino je Aldar Helil, visoki zvanicnik PYD, potvrdio da uklanjaju pro-PKK simbole sa sirijsko-turske granice. Smatra se da je to dio dogovora Kurdi - Bas rezim.
Nadzornik

#117656 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ako je neko bio u Damasku,najveci restoran na svijetu- Restoran Damascus Gate je ponovo otvoren.
Moze da primi preko 6.000 gostiju na 54000 m² ... :thumbup:

Image
Image
Image
muhafuca

#117657 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:Naveo sam ti portal, citas li? Lik je preveo kompletan tekst sa portala al-Watan. Zapamtio sam naziv portala ali se ne mogu sjetiti koji je tviteras preveo tekst.

Sirijski Watan sam odmah pregledao iza tvog prvog posta i nista od ovog sto si naveo nisam nasao.

Najblize je bilo ono o dogovoru za Raku.

Kako Watan na Arapskom znaci Domovina (Motherland/Fatherland ili kako se u kojoj zemlji vec preferira) svaka arapska zemlja ima

po jedne barem novine koje se zovu Watan - mislio sam da nije mozda neki drugi Saudijski, Katarski, Kuvajtski, Egipatski itd

(kucaj u search "al watan" pa ces vidjeti koliko ih ima)

Al vidim sad da nije

I vidim da ti je izvor vjesti bio Turski Yenisafak samo te sramota bilo priznat :-) zalosno

Iako su i oni razvukli ovaj sporazum iz Rake na cijelo podrucje pod SDF-om (tj slagali)

ni oni nisu napakovali benefita za Kurde koliko si ti iz svoje pozadine izvadio i nadodao.

Eh moj Kiki na sta se spalo - grebe se po Yenisafaku da se koja "pozitivna vijest" nabaci
Kikibombona

#117658 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:
Kikibombona wrote:Naveo sam ti portal, citas li? Lik je preveo kompletan tekst sa portala al-Watan. Zapamtio sam naziv portala ali se ne mogu sjetiti koji je tviteras preveo tekst.

Sirijski Watan sam odmah pregledao iza tvog prvog posta i nista od ovog sto si naveo nisam nasao.

Kako Watan na Arapskom znaci Domovina (Motherland/Fatherland ili kako se u kojoj zemlji vec preferira) svaka arapska zemlja ima

po jedne barem novine koje se zovu Watan - mislio sam da nije mozda neki drugi Saudijski, Katarski, Kuvajtski, Egipatski itd

Al vidim sad da nije

I vidim da ti je izvor vjesti bio Turski Yenisafak samo te sramota bilo priznat :-) zalosno

Iako su i oni razvukli ovaj sporazum iz Rake na cijelo podrucje pod SDF-om (tj slagali)

ni oni nisu napakovali benefita za Kurde koliko si ti iz svoje pozadine izvadio i nadodao.

Eh moj Kiki na sta se spalo - grebe se po Yenisafaku da se koja "pozitivna vijest" nabaci
Ti kao da si mazohista pa uzivas da te cipelarim argumentima!??

Pokusavas napraviti od mene sitnog spletkarosa?

Jedina moguca varijanta u ovom slucaju je da Yeni Safak kopira mene, posto sam vijest objavio dan prije njih. :D Ovaj clanak Yeni Safaka vidim prvi put ovdje na temi.

Ovaj komentar sam napisao...

Post02/07/2018 11:22
Izgleda da su Kurdi i sirijski rezim ostvarili veliki pomak u pregovorima...

Kurdi su poceli uklanjati simbole koji imaju vezu sa Radnickom partijom poput portreta Odzalana. Moguce da je to zahtjev Amerikanaca kako bi se Turcima zamazale oci.

Navodno je sa sirijskim rezimom dogovoreno da ce kurdski jezik biti drugi sluzbeni u zemlji. Granicni prijelazi ce biti pod kontrolom rezimske vojske. SDF ce formalno biti dio sirijskih oruzanih snaga, ali ce u praksi biti nezavisan od rezimske armije, nesto kao Peshmerge u Iraku. Dogovoreno je da ministar za naftni sektor bude Kurd.

Sve ovo je veoma povrsno za sada. Treba vidjeti kako ce na sve reagovati velike sile koje se pitaju vise nogo Kurdi i Bas rezim.

Stvarno ne znam kako ce Sirija funkcionisati nakon svega. Sta ce biti sa idblibskim emiratom? Hoce li Sirija ostati diktatura? Kako obnoviti zemlju? Unistenje, mrznja, podjele, zla krv. Nadam se najboljem ali sumnjam da ce izaci na dobro.
Clanak Yeni Safaka je dan stariji

https://m.yenisafak.com/en/world/pkk-te ... ad-3425390

Kao sto mozes vidjeti, moja analiza procitanog teksta sa al-Watan je manje-vise identicna ovoj sa Yeni Safak. Jedina razlika je sto sam brzi od njih pa sam vijest objavio dan ranije. :D

Hoces se izviniti za ove jeftine optuzbe o spletkarenju pa da mozemo prokomentarisati Asadove prijedloge upucene Kurdima?

edit

Sumnjam da hoces, nisi do sada pokazao velicinu u tom pogledu, samo ces nastaviti guslati nesto novo... al' eto, treba vjerovati u ljude...
muhafuca

#117659 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:

Al vidim sad da nije

Ti kao da si mazohista pa uzivas da te cipelarim argumentima!??

Pokusavas napraviti od mene sitnog spletkarosa?

Jedina moguca varijanta u ovom slucaju je da Yeni Safak kopira mene, posto sam vijest objavio dan prije njih. :D Ovaj clanak Yeni Safaka vidim prvi put ovdje na temi.

Ovaj komentar sam napisao...

Post02/07/2018 11:22
Izgleda da su Kurdi i sirijski rezim ostvarili veliki pomak u pregovorima...

Kurdi su poceli uklanjati simbole koji imaju vezu sa Radnickom partijom poput portreta Odzalana. Moguce da je to zahtjev Amerikanaca kako bi se Turcima zamazale oci.

Navodno je sa sirijskim rezimom dogovoreno da ce kurdski jezik biti drugi sluzbeni u zemlji. Granicni prijelazi ce biti pod kontrolom rezimske vojske. SDF ce formalno biti dio sirijskih oruzanih snaga, ali ce u praksi biti nezavisan od rezimske armije, nesto kao Peshmerge u Iraku. Dogovoreno je da ministar za naftni sektor bude Kurd.

Sve ovo je veoma povrsno za sada. Treba vidjeti kako ce na sve reagovati velike sile koje se pitaju vise nogo Kurdi i Bas rezim.

Stvarno ne znam kako ce Sirija funkcionisati nakon svega. Sta ce biti sa idblibskim emiratom? Hoce li Sirija ostati diktatura? Kako obnoviti zemlju? Unistenje, mrznja, podjele, zla krv. Nadam se najboljem ali sumnjam da ce izaci na dobro.
Clanak Yeni Safaka je dan stariji

https://m.yenisafak.com/en/world/pkk-te ... ad-3425390

Kao sto mozes vidjeti, moja analiza procitanog teksta sa al-Watan je manje-vise identicna ovoj sa Yeni Safak. Jedina razlika je sto sam brzi od njih pa sam vijest objavio dan ranije. :D

Hoces se izviniti za ove jeftine optuzbe o spletkarenju pa da mozemo prokomentarisati Asadove prijedloge upucene Kurdima?

edit

Sumnjam da hoces, nisi do sada pokazao velicinu u tom pogledu, samo ces nastaviti guslati nesto novo... al' eto, treba vjerovati u ljude...

Ti jedno te isto laprdas konstantno pa mozes izvuci i post iz 2011

Ali post u kojem si linkao tj spomenuo navodne arapske izvore i spominjao kako sad tvoje laprdanje evo ima i kredibiliteta

jer je toboze Sirijski Wattan potvrdio tvoje spekulacije.

i post koji sam ja zakacio i na njega odgovorio

je od 03/07/2018 16:12

sirija-vol-2-t139648s117625.html#p14769927

tako da si to definitivno izvukao iz Yenisafaka i pao na njihovo manipulisanje. Zalosno.

Ne treba od tebe niko pokusavati praviti sitnog spletkarosa i lazova.

Ide to tebi samom dobro.
Kikibombona

#117660 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:Ti jedno te isto laprdas konstantno pa mozes izvuci i post iz 2011

Ali post u kojem si linkao tj spomenuo navodne izvore i spominjao kako sad tvoje laprdanje evo ima i kredibiliteta

tako da si to definitivno izvukao iz Yenisafaka i pao na njihovo manipulisanje. Zalosno.

Ide to tebi samom dobro.
Sve sto pise u clanku Yeni Safaka napisao sam dan ranije. Cudne li koincidencije? Prosto nevjerovatno, imam natprirodne moci, dan ranije predvidim sta ce Yeni Safak objaviti. Pisemo potpuno isto u samo dan razlike, s tim da sam ja napisao prije njih. Ovdje je jedina mogucnost da je Yeni Safak kopirao mene. Sve se savrseno poklapa. Nemoguce je, logicki gledano, da kopiram Yeni Safak kada sam sve sto su oni objavili postavio na temu dan ranije.

Nije li to zato sto smo ja i norvinar Yeni Safaka procitali isti tekst sa al-Watana?
Ili je u pitanju cudo?

---

Sa ovim zavrsavam jer nije ni bitno, kao da mene zanima sta ti mislis.

---

Ja bih radije da prokomentarisemo pisanje rezimskog Bas biltena al-Watan. Sada kada je Yeni Safak potvrdio, valjda vise nema spora o tome. Niko ne mrzi Kurde vise od njih i niko ne bi bio nesretniji da Kurdi dobiju ono sto se u clanku navodi. Pogledaj clanak, 10 puta u njemu koriste termin 'teroristi'. :D Teroristi ce kontrolisati naftni sektor, teroristi ce ovo - teroristi ce ono. :D

Sve ovo se desava i trenutku kada Amerika i Rusija vode pregovore oko Sirije. Misljenja sam da je Asad natjeran na ponizavajuci dogovor sa Kurdima. On je bez Rusa niko i nista, nema druge saveznike. Sve sto mu Rusi gurnu pod nos on mora potpisati. Basisti ce se najesti krastavih zaba za vrijeme pregovora sa Kurdima, tj. za vrijeme americko-ruskog dogovora oko buducnosti Sirije.
sumirprimus

#117661 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

IZDAJA!!!!!!!
Sjebase revoluciju
muhafuca

#117662 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:Ti jedno te isto laprdas konstantno pa mozes izvuci i post iz 2011

Ali post u kojem si linkao tj spomenuo navodne izvore i spominjao kako sad tvoje laprdanje evo ima i kredibiliteta

Ide to tebi samom dobro.
Sve sto pise u clanku Yeni Safaka napisao sam dan ranije. Cudne li koincidencije? Prosto nevjerovatno, imam natprirodne moci, dan ranije predvidim sta ce Yeni Safak objaviti. Pisemo potpuno isto u samo dan razlike, s tim da sam ja napisao prije njih. Ovdje je jedina mogucnost da je Yeni Safak kopirao mene. Sve se savrseno poklapa. Nemoguce je, logicki gledano, da kopiram Yeni Safak kada sam sve sto su oni objavili postavio na temu dan ranije.

Nije li to zato sto smo ja i norvinar Yeni Safaka procitali isti tekst sa al-Watana?
Ili je u pitanju cudo?

---

Sa ovim zavrsavam jer nije ni bitno, kao da mene zanima sta ti mislis.

---

Ja bih radije da prokomentarisemo pisanje rezimskog Bas biltena al-Watan. Sada kada je Yeni Safak potvrdio, valjda vise nema spora o tome. Niko ne mrzi Kurde vise od njih i niko ne bi bio nesretniji da Kurdi dobiju ono sto se u clanku navodi. Pogledaj clanak, 10 puta u njemu koriste termin 'teroristi'. :D Teroristi ce kontrolisati naftni sektor, teroristi ce ovo - teroristi ce ono. :D

Sve ovo se desava i trenutku kada Amerika i Rusija vode pregovore oko Sirije. Misljenja sam da je Asad natjeran na ponizavajuci dogovor sa Kurdima. On je bez Rusa niko i nista, nema druge saveznike. Sve sto mu Rusi gurnu pod nos on mora potpisati. Basisti ce se najesti krastavih zaba za vrijeme pregovora sa Kurdima, tj. za vrijeme americko-ruskog dogovora oko buducnosti Sirije.
Ma tvoji snovi i fantazije su iste zadnjih godinu dana - od kako si skontao da su prijasnje fantazije o nezavisnosti ipak previse glupe bile

tako da to nikoga ne iznenadjuje - upitno je bilo samo tvrdnja da si to procitao iz Arapskih izvora (Watan) pa sad kao

imas potvrdu svojih fantazija. Ispostavilo se da ti je izvor laprdanje Yeni Safaka.

A sto se tice dogovora - ne moze se komentarisati sa sigurnoscu nista dok se ne objavi sta se dogovorilo

Do sad se izbacuju samo neki navodi i glasine oko toga o cemu se prica - a i to je puno skromnije od

onoga sto ti ovdje izmisljas.

Bumo vidjeli

Interesantno je doduse da su se i tebi apetiti dosta smanjili pa ce tako za godinu dana vjerovatno biti

"Jupi dobili smo pravo da se Kurdski jezik uci u skolama i to je to" Velika pobjeda za #Kurdistan

Osta od Kurdistana jos samo hashtag izgleda.
sumirprimus

#117663 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Predugo.ko ce to sve procitat :roll:
Krokodajl

#117664 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jel ono u Kurdistanu bio neki referendum ?
Kikibombona

#117665 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:Ma tvoji snovi i fantazije su iste zadnjih godinu dana - od kako si skontao da su prijasnje fantazije o nezavisnosti ipak previse glupe bile
Nikada, ali nikada, nisam rekao da moguca nezavisnost. Niko od Kurda nije naveo takvu mogucnost. Nemilice lupas gluposti.

Rojava je previse mala, slaba i izolovana da bi se izborila za nezavisnost. Od toga nema nista. Potpunu slobodu od Sirije, Zapadnom Kurdistanu ce donijeti braca iz Sjevernog Kurdistana, danasnje Turske. Kada se ta ogromna energija oslobodi, sve ce biti gotovo.

Vec sada u Sjevernom Kurdistanu zivi 15-20 miliona Kurda. Kada budu poveli oslobodilacku pobunu, mozda ih bude 50 miliona. I to ce brzo doci na red.

Zapadni Kurdistan je napravio veliki podvig. Najmanji je od cetiri dijela Kurdistana, po teritoriju i stanovnistvu, a postigao je nevjerovatno puno za kratak period. Od robova do jakih igraca. Zapadni Kurdistan je prava inspiracija za Sjeverni (Turska) i Istocni (Iran). Zanimljivo je, dva najmanja kurdistanska dijela, sirijski i iracki, su izborila slobodu prije turskog i iranskog. To je ipak pokazatelj da su Arapi najslabija karika.

KDPI Peshmerge prave haos u Iranu u proteklih par mjeseci. Iranski rezim je odlucio rastjerati kurdske seljake u sirini od 2km, duz cijele granice sa irackim Kurdistanom. I Turci i Iranci prave tampon zone, Turci dizu zidove a Iranci ciste zemlju od ljudi...

KDPI Peshmerge u posjeti kurdskim gradovima u tzv. Iranu, odusevljeno docekani od strane kurdskog naroda...

https://mobile.twitter.com/PDKIenglish/ ... 90/video/1

Na oficijelnom nalogu ima jos dosta video zapisa na kojima se vidi kako stanovnistvo place od srece kada su vidjeli Peshmerga vojnike u svojim selima...
3. srp
Peshmerga in Eastern occupied Kurdistan show their presence on the countryside of the Kurdish cities of Saghez, Baneh, Paveh, Naghedeh, Diwandere, Sine and Meriwan.

Keep an eye open for them because the next chapter of Kurdish revolution will take place here. East Kurdistan.
Kikibombona

#117666 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Jel ono u Kurdistanu bio neki referendum ?
Kurdistanski referendum se pokazao kao velika greska Mesuda Barzanija. Njegova ambicioznost je kostala Kurde napretka koji su ostvarili od kada je ISIL pokrenuo rat u Iraku. Sve sto su postigli, izgubljeno je. Vratili su se u 2014. godinu.

Barzani je rekao da je rodjen u nezavisnoj Republici Kurdistan (Iran) i da ce umrijeti u nezavisnoj Republici Kurdistan (Irak). Zajebao se. Njegova ambicija nije podrzana od Amerike i zapadnih sila koje imaju obaviti jos neke poslove sa siitskim Irakom.

Skupo placena greska i lekcija za buducnost.

Siitska armija je pokusala iskoristiti priliku i izbiti na granicu sa Turskom. Od toga ih je djelilo samo 10 kilometara ravnice bez igdje icega. Da su to uspjeli, nastupila bi prava katastrofa za Kurde. Siitski Irak bi imao vezu sa Turskom i Kurdistan bi ostao potpuno izolovan, bez ikakve strateske vaznosti. Druga stvar je da bi iracki i sirijski Kurdistan bili odvojeni sto je jos veca katastrofa.

Sije su polomile zube u nastojanju da zauzmu Semalku, povezu se sa Turskom i odvoje dva Kurdistana. Onda su uletili Amerikanci i rekli da je dosta. Barzani je kaznjen za neposlusnost i stvari se vracaju na staro.

Bice u Iraku jos ratova, vratit ce se Kirkuk tamo gdje pripada. Borci za slobodu uvijek imaju veci motiv od okupatora. Svaka okupacija na kraju buce okoncana. Radi se o historijskom pravilu bez izuzetka.
muhafuca

#117667 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:Ma tvoji snovi i fantazije su iste zadnjih godinu dana - od kako si skontao da su prijasnje fantazije o nezavisnosti ipak previse glupe bile
Nikada, ali nikada, nisam rekao da moguca nezavisnost. Niko od Kurda nije naveo takvu mogucnost. Nemilice lupas gluposti.
Kako ono bi nekada heval

Evo Amera dosli - gotovo je - povezivanje sa Tanfom pa kroz Jordan pa na Izrael izlaz na more

Biji Biji Kurdistan :D

Nekad bilo sad se spominjalo

To referendumi neki, to se Izraelskim zastavama mahalo ne bi li se Amerima umilili :-)

e jah Boze svega pameti najvise
Kikibombona

#117668 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:
Kako ono bi nekada heval

Evo Amera dosli - gotovo je - povezivanje sa Tanfom pa kroz Jordan pa na Izrael izlaz na more

Biji Biji Kurdistan :D

Nekad bilo sad se spominjalo

To referendumi neki, to se Izraelskim zastavama mahalo ne bi li se Amerima umilili :-)

e jah Boze svega pameti najvise
Nezavisnost nikada nisam spomenuo kao opciju. To si izmislio i sada vrtis neku drugu pricu. Standardno.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#117669 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- I američki mediji zapažaju znake optimizma i normalizacije života na terenima pod vladinom kontrolom.

Legao je Izrael, izgleda da su legle i USA, kako sada stvari stoje globalistička struja je za sada poražena i Sirija je sačuvana.
Nadzornik

#117670 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sirijski opozicijonari su prisiilili vlasnika restorana "Damaskus gejt" u Istambulu da ukloni zastavu Siriske arapske republike i
okaci zastavu "revolucije"nakon kampanje bojkota protiv njega na drustvenim mrezama.

Image
Image
Image
Image
Krokodajl

#117671 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ova zastava se više ni u Alepu ne vijori a da se vijoru u Stambolu že već :lol: :lol: :lol:
Čitalac

#117672 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Challenger_ wrote:- I američki mediji zapažaju znake optimizma i normalizacije života na terenima pod vladinom kontrolom.

Legao je Izrael, izgleda da su legle i USA, kako sada stvari stoje globalistička struja je za sada poražena i Sirija je sačuvana.
U prilog tome, ova jučerašnja analiza Haaretza:
Syria’s Assad Has Become Israel’s Ally

Israel wants Assad to remain in power. Both Israel and the Syrian president now depend on Russia, and when Israel threatens Syria over Iran, it should know it's threatening Putin, too
https://www.haaretz.com/middle-east-new ... -1.6240499
Challenger_

#117673 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:- I američki mediji zapažaju znake optimizma i normalizacije života na terenima pod vladinom kontrolom.

Image

Da dodam, Natanjahu 11. jula ponovo ide u Moskvu.
Nadzornik

#117674 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Krokodajl wrote:Ova zastava se više ni u Alepu ne vijori a da se vijoru u Stambolu že već :lol: :lol: :lol:
Nemoj tako,neko ce i povjerovati... :D

Image
Challenger_

#117675 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:

U prilog tome, ova jučerašnja analiza Haaretza:
Syria’s Assad Has Become Israel’s Ally

Israel wants Assad to remain in power. Both Israel and the Syrian president now depend on Russia, and when Israel threatens Syria over Iran, it should know it's threatening Putin, too
https://www.haaretz.com/middle-east-new ... -1.6240499
Da, zapazio sam. Inače, Bibi ide u Moskvu, ne želi iranske i snage Hezbollaha na jugu zemlje (provincije Dera, Kuneitra). Cinici kažu da se to da srediti ako Izrael povuče svoje američke vazale iz Sirije.
Locked