La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#11751 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Nije ga niko nazvao ublehasem, jos dok je bio igrac smatrao sam da bi mogao biti dobar trener.
Ludzak

#11752 Re: La Liga Santander

Post by Ludzak »

LSD wrote: 20/03/2023 01:16
B6Redhell wrote: 20/03/2023 01:04

Ma ovaj carlo ko bezglavi zec. Ubleha Ćavi ga mlati redovno sa ovom katalonskom dječurlijom
Zizu vam je pencilin bio. Sa istim i gorim igracima.

Nego ovi gifovi vam pravo odgovaraju .
“Tu be kontinued” :-D
Carlo hoce da mijenja, okrene se prema klupi, a tamo spremni Rodrygo, Mendy, Tchouameni, Asensio, Ceballos i slicno. Jedno 300 miliona vrijednosti sjedi na klupi Reala.
Xavi takođe hoce da mijenja, okrene se prema klupi, kad tamo čuče veterani Alosno i Alba, pored raspalog Fatija i balavca Torrea :-)
I još će uzeti titulu sa takvom ekipom :lol:

Pa ti sad vidi ko je tu ubleha :gunjastajl:
Od tih klupaša jedino Rodrigo što zna bljecnuti. Asensio ponekad. Ovi ostali su za Raya Vallecana.
LSD

#11753 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Samo cu reci da je prosle sezone, bas u ovo doba, nakon 26 kola - Barca je imala tacno 48 bodova. Ona neznalica Koeman je bio srozao na 10 mjesto, pa je Xavi (koji je uletio u novembru, u sred sezone) morao vaditi ekipu iz gowana.
Ove sezone, sa istim brojem odigranih kola, Barca ima 68 bodova, znaci 20 bodova vise :shock:
Dobro, pojacali su ekipu sa Lewandowskim, Rafinjom, Koundeom, ima i do toga naravno. Ali opet 20 bodova vise je potpis i zasluga trenera. Xavi je podigao Barcu na veci nivo. Ko to ne vidi, taj je slijep pored ociju.

Protiv Intera nije bilo odbrane, Arauja i Chirstensena, onaj kloc Garsija igrao a Lautaro ga pravio budalom, zato su i ispali iz Evrope, plus sudija ih pokrao u prvoj utakmici.

Ova mlada ekipa Barce je u stvaranju, trebala je napasti ligu tek za koju godinu dok jos malo sazriju, al evo Xavi je uspio prekratiti to vrijeme. Mada je i Real zakazao ove godine u Primeri.
B6Redhell

#11754 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

zippoo87 wrote: 20/03/2023 20:15 Ne vole madridisti nikoga ko je ponikao i ostavio pecat u Barsi...jednostavno to je tako sa koljena na koljeno.
Nije valjao Xiavi kao igrac,ne valja ni sada kao trener :D
Ti se hvalis na sva usta koliko si objektivan i realan.
A sad realno odgovori.. Da li vi barsici volite ove sto su ponikli u realu bili realove zvijezde i mrcvarili katalonce… i tako s koljena na koljeno.. ..???!!!!!
Sid the sloth

#11755 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

B6Redhell wrote: 20/03/2023 22:18
zippoo87 wrote: 20/03/2023 20:15 Ne vole madridisti nikoga ko je ponikao i ostavio pecat u Barsi...jednostavno to je tako sa koljena na koljeno.
A sad realno odgovori.. Da li vi barsici volite ove sto su ponikli u realu bili realove zvijezde i mrcvarili katalonce… i tako s koljena na koljeno.. ..???!!!!!
Pa ne volimo bas obojicu :lol:
zippoo87

#11756 Re: La Liga Santander

Post by zippoo87 »

Prvo hajde da razgranicimo nesto...ja nisam tip opsjednute budale nekim klubom,kakav si ti.
Prema tome u samom startu smo na potpuno suprotnim stranama.
Ja fudbal gledam da uzivam u igri i u dobrim igracima,iz bilo kojeg kluba i uopste nemam odnos prema fudbalu,klubu,igri ovakav kakav ti imas...fanatican i opsjednut.
Mene boli K ko ce osvojiti sta,ko ce pobijediti,ko ce svirati offside ili penal...ono sto gledam je FUDBAL a ne sudije,farse,afere,skandale i ostalo sto tebe ocito vise interesuje nego fudbal.
Podjednako gledam utakmice i Barse i Reala,jer pratim spansku ligu godinama a Barsu simpatisem jer je prvi klub koji sam poceo pratiti i gledati utakmice jos dok sam bio dijete,dok je na TVTK poslije rata pocela spanska liga da se prikazuje.
A sa takvim kao ti mogu samo trolati temu,jer ti nemas sta pametno reci o fudbalu.
:run:
B6Redhell

#11757 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

zippoo87 wrote: 20/03/2023 23:01

Prvo hajde da razgranicimo nesto...ja nisam tip opsjednute budale nekim klubom,kakav si ti.
Ja fudbal gledam da uzivam u igri i u dobrim igracima,iz bilo kojeg kluba i uopste nemam odnos prema fudbalu,klubu,igri ovakav kakav ti imas...fanatican i opsjednut.
Mene boli K ko ce osvojiti sta,ko ce pobijediti,ko ce svirati offside ili penal...ono sto gledam je FUDBAL a ne sudije,farse,afere,skandale i ostalo sto tebe ocito vise interesuje nego fudbal.
Podjednako gledam utakmice i Barse i Reala,jer pratim spansku ligu godinama a Barsu simpatisem jer je prvi klub koji sam poceo pratiti i gledati utakmice jos dok sam bio dijete,dok je na TVTK poslije rata pocela spanska liga da se prikazuje.
A sa takvim kao ti mogu samo trolati temu,jer ti nemas sta pametno reci o fudbalu.
Dobro se ti nagovori meni o “fanatičnosti” i napisa knjigu kako ti nisi a ja jesam. A našo si se kad sam ti normalno pitanje postavio. Koje nisi ni pokusao odgovoriti,
Nista ti bolan nisi manje “fanatičan” od mene. Samo prosipas neke ublehaske fore o nekom objektivnom simpatisanju tog tvog kluba a zasliniš na svako spominjanje istog.. ..
zippoo87

#11758 Re: La Liga Santander

Post by zippoo87 »

B6Redhell wrote: 20/03/2023 23:32
zippoo87 wrote: 20/03/2023 23:01

Dobro se ti nagovori meni o “fanatičnosti” i napisa knjigu kako ti nisi a ja jesam. A našo si se kad sam ti normalno pitanje postavio. Koje nisi ni pokusao odgovoriti,
Nista ti bolan nisi manje “fanatičan” od mene. Samo prosipas neke ublehaske fore o nekom objektivnom simpatisanju tog tvog kluba a zasliniš na svako spominjanje istog.. ..
Nisam se nista "nasao",nego vidim da tebe ne zanima sport,nego nesto trece ...
Evo nadji dvije recenice mog fanatisanja na ovoj temi i reci cu da si u pravu.
Ma nadji jedan moj post koji je euforican i neobjektivan...pa slobodno ga zalijepi ovdje...evo bar jedan.
Nadam se da ne trazim puno ?

Bezveze se raspravljam sa likom koji ne prati fudbal zbog fudbala,nego ono kreveljenje po forumu,vjerovatno i po FB i komentari isti ovi kao i ovdje.
Distortion

#11759 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

LSD wrote: 20/03/2023 21:06 Samo cu reci da je prosle sezone, bas u ovo doba, nakon 26 kola - Barca je imala tacno 48 bodova. Ona neznalica Koeman je bio srozao na 10 mjesto, pa je Xavi (koji je uletio u novembru, u sred sezone) morao vaditi ekipu iz gowana.
Ove sezone, sa istim brojem odigranih kola, Barca ima 68 bodova, znaci 20 bodova vise :shock:
Dobro, pojacali su ekipu sa Lewandowskim, Rafinjom, Koundeom, ima i do toga naravno. Ali opet 20 bodova vise je potpis i zasluga trenera. Xavi je podigao Barcu na veci nivo. Ko to ne vidi, taj je slijep pored ociju.

Protiv Intera nije bilo odbrane, Arauja i Chirstensena, onaj kloc Garsija igrao a Lautaro ga pravio budalom, zato su i ispali iz Evrope, plus sudija ih pokrao u prvoj utakmici.

Ova mlada ekipa Barce je u stvaranju, trebala je napasti ligu tek za koju godinu dok jos malo sazriju, al evo Xavi je uspio prekratiti to vrijeme. Mada je i Real zakazao ove godine u Primeri.
Bravo LSD :thumbup: 100% se slazem s tobom

Barca je ekipa u tranziciji i u situaciji gdje se nakon blamaza moralo nesto uraditi. Neki igraci su otisli, otisao je i Messi i moralo se nastaviti bez njega a o njemu je zavisila citava igra.
Xavi neiskusan je preuzeo Barcu u najtezim momentima za klub i nije bilo lako. Nakon sto jr Bartomeu skoro unistio klub finansijski i trosio nerealno puno Laporta je morao stati na loptu i pravit neje free transfere da spasi klub i ostane koliko toliko kompetitivan. Bilo je i fulanja u transferima ali nije se sve moglo pogoditi.
Niko nije ocekivao Barcu na prvom mjestu sa 12 bodova razlike u odnosu na Real koji je uigran i jak tim sa iskustvom i nekim odlicnim individualcima koji donose prevagu.

Kad pogledamo Barcu, tu ima nekoliko mladih igraca koji se vec takmice na visokom nivou anemaju ni 20 godina neki od njih. Balde, Gavi, Pedri, Fati su jos klinci i to je veliki dobitak za Barcelonu. Uz Arauja, Koundea, Dembelea, De Jonga koji su nesto stariji od njih cine tu smjenu generacije u Barci koja se morala desiti. Ako ove sezone uzmu titulu sa ovim timom i ovako kratkom klupom to ce biti top!
Real se ne moze otpisat, jaki su i imaju iskusne igrace i najjacu klupu. Protiv Liverpoola su pokazali snagu a nekad imaju i vise srece.

Xavi zasad radi odlican posao i ako uzme titulu kapa dole.
LSD

#11760 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Koliko se ekipa Barce promjenila najbolje govori slijedeci podatak.
Od onog najtezeg poraza (2-8 protiv Bayerna) u ekipi Barce su ostali jos samo Busquets i De Jong, od prvotimaca. Lažem, i Ter Stegen na golu.
Dakle, nema više Messija, Suareza, Griezmanna, Rakitića, Vidala, Lengleta, Piquea, Semeda, cak je i Alba odavno preselio na klupu. Nema vise tih likova. A to je bilo prije 2,3 godine, ne prije 10.
Znaci, smijena generacije uveliko traje...sad su tu Gavi, Pedri, Fati, Balde, Araujo, Kounde, Dembele, sve igraci ispod 25 godina, neki cak nemaju ni 20. Valja napraviti novi tim koji ce napadati trofeje, a to je Xavi uspio u vrlo kratkom periodu.

Ako se uzme titula Primere ove sezone, porasti ce apetiti i raja ce ocekivati LP :-) ali to je besmislica. Za tako nesto treba napraviti konkurentan tim, sa kvalitetnom sirinom kadra. To nece moci ni za par godina, posebno sad kad Barca nema para.

Ovo sta je Xavi uradio ove sezone je nevjerovatno. Sa ovim sastavom u sred tranzicije je ostavio aktuelnog prvaka Španije (i Evrope) 12 bodova iza sebe :thumbup:
Crvena Tifoza

#11761 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote: 21/03/2023 22:00 Koliko se ekipa Barce promjenila najbolje govori slijedeci podatak.
Od onog najtezeg poraza (2-8 protiv Bayerna) u ekipi Barce su ostali jos samo Busquets i De Jong, od prvotimaca. Lažem, i Ter Stegen na golu.
Dakle, nema više Messija, Suareza, Griezmanna, Rakitića, Vidala, Lengleta, Piquea, Semeda, cak je i Alba odavno preselio na klupu. Nema vise tih likova. A to je bilo prije 2,3 godine, ne prije 10.
Znaci, smijena generacije uveliko traje...sad su tu Gavi, Pedri, Fati, Balde, Araujo, Kounde, Dembele, sve igraci ispod 25 godina, neki cak nemaju ni 20. Valja napraviti novi tim koji ce napadati trofeje, a to je Xavi uspio u vrlo kratkom periodu.

Ako se uzme titula Primere ove sezone, porasti ce apetiti i raja ce ocekivati LP :-) ali to je besmislica. Za tako nesto treba napraviti konkurentan tim, sa kvalitetnom sirinom kadra. To nece moci ni za par godina, posebno sad kad Barca nema para.

Ovo sta je Xavi uradio ove sezone je nevjerovatno. Sa ovim sastavom u sred tranzicije je ostavio aktuelnog prvaka Španije (i Evrope) 12 bodova iza sebe :thumbup:
I u svemu tome, ove sezone mlatnuo RM tri puta zaredom. :thumbup:
Distortion

#11762 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Da, tri puta uzastopno dobit Real u jednoj sezoni sa ovako mladim i neiskusnim timom (kratkom klupom) a jos u zadnjoj utakmici nisu igrali Dembele i Pedri kao i u predzadnjoj i Lewandowski.
U kupu 0:1 bez suta u okvir gola, a u ovoj zadnjoj je Barca dala autogol.

Pri tom treba naglasiti da Barca ima puno vise problema sa povredama kljucnih igraca dok Real nema problema sa povredama. Da recimo odsustvuje Viniciju i Benzema...
B6Redhell

#11763 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Da zamutim temu malo.
Nije ni uefino vazda mirisalo…

Ali muljatori katalonski :lol: :lol: :lol:

Image
B6Redhell

#11764 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Steta. Mogla su jos dva tri pasti. :run:
I vrijeme je bilo. Da se ne horoze vise…. :wink:

Vini mi nije drag. Ali kad ove katalončiće naniže nista ljepse…

Image
Sid the sloth

#11765 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

Vini smece tesko, a nije mi se cinio takav u prethodnim deulima, valjda zato sto je gubio?
Neko ce ga dobro polomiti ko i Neymara ako ga Ancelotti ne urazumi.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#11766 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

Provokacije, provokacije pa neobično kad ga momčić s guza a Vini je definitivno upao u neku psihološku mrežu
gdje previše reaguje i ulazi u bespotrebne rasprave i konflikte.
ultima_palabra

#11767 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

A Gavi kakav je?
B6Redhell

#11768 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Steta sto taj govnari nije igrao za vrijeme ramosa. Da mu ocita koji vaspitnu. Brinu se za vinija. A imaju 5 vinija u svojim redovima..
Sid the sloth

#11769 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

ultima_palabra wrote: 06/04/2023 13:53 A Gavi kakav je?
Srcan, ide glavom na nogu. Ovaj je samo hinja, i to kad pobjedjuje, nije ovakav bio u prethodne 3 pa valjda jadnik docekao svojih 5 minuta.
LSD

#11770 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Gavi je fin, odgojen, urbani decko.
Vinicius je neobrazovani ruralni amazonski papak, zapusten u odgoju, zbilja je odvratan sa onim bacanjem okolo, zar ne...treba mu spucati par vaspitnih samara, da se malo nauci manirima i ponasanju.
JMGuti

#11771 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

LSD wrote: 21/03/2023 22:00
Ako se uzme titula Primere ove sezone, porasti ce apetiti i raja ce ocekivati LP :-)
:lol:
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#11772 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

LSD wrote: 06/04/2023 14:22 Gavi je fin, odgojen, urbani decko.
Vinicius je neobrazovani ruralni amazonski papak, zapusten u odgoju, zbilja je odvratan sa onim bacanjem okolo, zar ne...treba mu spucati par vaspitnih samara, da se malo nauci manirima i ponasanju.
To ovaj decko?
Image
kory_galaktikos

#11773 Re: La Liga Santander

Post by kory_galaktikos »

Gavi veca hinja od albe i biskvita a tek poceo. Tacno rang za 1/8 europske lige.
Neka se nalupaju samarima u Madridu ko im uze titulu. Neka su ih pregazili, steta sto i Asensio fula onu cistu situaciju.
Sid the sloth

#11774 Re: La Liga Santander

Post by Sid the sloth »

Ispuzali misevi iz rupa nakon tri poraza :lol: :lol: Kup je "vas" boli vas briga.
Crvena Tifoza

#11775 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Sid the sloth wrote: 07/04/2023 00:20 Ispuzali misevi iz rupa nakon tri poraza :lol: :lol: Kup je "vas" boli vas briga.
Dočekali svoje 5 minuta. :D
Hajde nek slave kup još koje kolo pa se onda mogu poklopiti ušima do početka iduće sezone.

Btw izgleda da im je reprezentativna pauza dobro došla pa su prošli dalje u kupu. Inače im je SP sje8ao ligu. :lol:
Post Reply