Sumnjam da si ikada bio u Turskoj...jer nemože "nakaradna" politika u Turskoj, kako si obrazložio u proteklom postu dovesti do ovakvog rasta BDP-a.jon_jovi wrote:Nisam ja spao da me SDA begovi a ni Erdogan uče politici. Erdogan će meni reči gdje sam, ko sam i kako sam.
Turska ima više radno sposobnih nego Njemačka i Francuska zajedno, jednostavno zbog povoljnije starosne strukture. Ja znam šta je u Bosni ali isto tako znam da nikada u životu nebih živio u Turskoj
SDA-All about
- Paranoid
#11751 Re: SDA-All about
- MuaDib
#11752 Re: SDA-All about
Rast BDP-a prema novim ekonomskim mjerilima, nije faktor na osnovu kog se određuje standard građana neke države.Paranoid wrote:Sumnjam da si ikada bio u Turskoj...jer nemože "nakaradna" politika u Turskoj, kako si obrazložio u proteklom postu dovesti do ovakvog rasta BDP-a.jon_jovi wrote:Nisam ja spao da me SDA begovi a ni Erdogan uče politici. Erdogan će meni reči gdje sam, ko sam i kako sam.
Turska ima više radno sposobnih nego Njemačka i Francuska zajedno, jednostavno zbog povoljnije starosne strukture. Ja znam šta je u Bosni ali isto tako znam da nikada u životu nebih živio u Turskoj
Međutim činjenica je da je Turska među prvih deset ekonomija svijeta, ali je također činjenica da je otplatila dug MMF-a, tako što ga je reprogramirala dugom kod WB-a, preko leđa turske radničke klase, koja se sve više i više buni u Turskoj.
- jon_jovi
#11753 Re: SDA-All about
Jel to obavezno ić u Tursku? Ko na Ćabu
- Paranoid
#11754 Re: SDA-All about
Obzirom da je Erdogan na čelo Turske došao kada je vanjski dug iznosi 23,5 mld dolara i u trenutku recesije svi su morali biti uključeni u reformu i reprogram je sastavni dio reforme, samo što si Muadibe zaboravio da taj dug otplaćen i danas Turska može da kreditira MMF...MuaDib wrote:Rast BDP-a prema novim ekonomskim mjerilima, nije faktor na osnovu kog se određuje standard građana neke države.Paranoid wrote:Sumnjam da si ikada bio u Turskoj...jer nemože "nakaradna" politika u Turskoj, kako si obrazložio u proteklom postu dovesti do ovakvog rasta BDP-a.jon_jovi wrote:Nisam ja spao da me SDA begovi a ni Erdogan uče politici. Erdogan će meni reči gdje sam, ko sam i kako sam.
Međutim činjenica je da je Turska među prvih deset ekonomija svijeta, ali je također činjenica da je otplatila dug MMF-a, tako što ga je reprogramirala dugom kod WB-a, preko leđa turske radničke klase, koja se sve više i više buni u Turskoj.
- MuaDib
#11755 Re: SDA-All about
Dug nije otplaćen, ako ga reprogramiraš drugim dugom, ja samo na to ukazujem.Paranoid wrote:
Obzirom da je Erdogan na čelo Turske došao kada je vanjski dug iznosi 23,5 mld dolara i u trenutku recesije svi su morali biti uključeni u reformu i reprogram je sastavni dio reforme, samo što si Muadibe zaboravio da taj dug otplaćen i danas Turska može da kreditira MMF...
- Shahab
#11756 Re: SDA-All about
Komentarisati Erdogana je bespredmetno. To je lider koji je promjenio svoju zemlju nabolje. Veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. To što podržava SDA i Bakira Izetbegovića, to je njegov lični stav, ali sigurno nije isključiv ni prema drugim političarima koji prepoznaju značaj Turske. Erdogan je fascinantno poboljšao kvalitetu života običnih Turaka. Odatle crpi i veliku popularnost. Danas Turci žive bolje nego većina zemalja u EU, osim možda Austrije i Holandije. Za biznis je bolje nego u EU. Velika dinamika i likvidnost. Pucaju od para.
-
aut
#11757 Re: SDA-All about
Ne vidim svrhu ovih laži. O ostalom bi se dalo diskutovati. Mada kada se napišu ovakve laži gubi se kredibilitet.jon_jovi wrote:Azijska despotija.antimobbing wrote:Njegova djela govore suprotno, a to je vidljivi ekonomski preporod države i duševni preporod naroda. Siromaštvo vodi u kufr/nevjerovanje i duševno mrtvilo u kojem se nalazi naš narod. Vidim na ulici da studenti i narod iz Turske koji dolazi u BiH i koje vodi normalan čovjek Erdogan su svi lijepo obučeni, sretni i nasmijani za razliku od nas kolektivno depresivnih Bošnjaka koje su nas psihički i ekonomski devastirale psihopate na vlasti, za ovo 20 godina života u ovom njihovom privatnom Feudu.
Socijalne razlike u Turskoj su uvijek bile zaoštrene u zadnjih 50. godina. Dolaskom Erdogana one su postale još zaoštrenije. Litar benzina je 5. eura a kilogram govedine 35. KM minimalno. Erdogan drži političke zatvorenike. Političkih zatvorenika u Turskoj je danas više nego ikada. Kontrola medija je strožija nego ikad.
Politički popušta se kurdskim separatistima, prethodno se upotrebljavaju hemijski bojni otrovi protiv Kurda ali samo zato da se na Tursku navuče crna košulja ugnjetačke države i da se uništi svaki ugled turske države. Upleo je Tursku u sirijski građanski rat bez ikakvog povoda da bi Tursku doveo u nikada goru geopolitičku situaciju gdje su Turci ispali pizde jer su prvo zakuhali u Siriji pa se izmakli a sva ta situacija je dovela do konflita USA i Rusije u kojoj Turska može samo da najebe. Ma šta da pričam, Alijica prvovijenčani n. 2
Upoređivati partiju koja ima viziju, cilj, koja zna šta hoće i koja jednu zemlju vodi napretku, sa našim lezihljebovićima kojima je jedini cilj napuniti vlastite džepove je u najmanju ruku neumjesno.
- Paranoid
#11758 Re: SDA-All about
Daj mi podatak koliko Turska duguje WB-u...koliko sam upoznat Turka je od 1961. do 2008. godine sa MMF-om imala 19 kreditnih sporazuma na ukupan iznos od 45,5 milijardi dolara.MuaDib wrote:Dug nije otplaćen, ako ga reprogramiraš drugim dugom, ja samo na to ukazujem.Paranoid wrote:
Obzirom da je Erdogan na čelo Turske došao kada je vanjski dug iznosi 23,5 mld dolara i u trenutku recesije svi su morali biti uključeni u reformu i reprogram je sastavni dio reforme, samo što si Muadibe zaboravio da taj dug otplaćen i danas Turska može da kreditira MMF...
Zaključno sa majem 2013 s kamatama je otplatila 52,7 milijardi.
PS.. Sorry na off-topiku, jer ova rasprava koju je poveo jon-jovi, nema nikakve veze sa SDA....
- Shahab
#11759 Re: SDA-All about
http://www.todayszaman.com/news-328403- ... ggest.htmlTurkish Airlines (THY) CEO Temel Kotil said on Monday that the third airport in İstanbul will be the world’s biggest, which is no surprise due to Turkey’s place globally.
“It is normal to expect such an airport to be in Turkey as the world’s axis is shifting towards the East and the country is located at the juncture of different cultures,” Kotil said.
Noting that Turkey connects the East and the West, he said, “If we bring travelers to Turkey and have them fly from here to their next location, people would reach their final destinations three hours earlier than other airport hubs in Frankfurt, Paris and Dubai.”
He further said: “We have to think about our future and envision our plans with the third airport, which will have a capacity of 150 million passenger capacities. We set up a vision for the 100th anniversary of the Turkish Republic. We have $24 billion in revenues and more than 450 planes. We also opened up a school for pilot training and continually hire foreign pilots. We have to do it in order to remain competitive in the market and be globally appealing.”
Furthermore, he indicated that the world aviation sector grows by 4.7 percent annually, but the sector grew by 20 percent in Turkey in the past year. He added, “Foreign competitors got used to our exceeding expansion in the past 10 years and hope they will be okay with it in the next 10 years as well.”
During his speech at a conference in Karabük, he also expressed that THY would be flying to Karabük. It will make sure that the town of Safranbolu, which is protected under the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), would be advertised to attract more tourists.
Turska gradi najveći aerodrom na svijetu. To je mnogo veća demonstracija moći i kredibiliteta nego recimo organizacija olimpijskih igara. Bez Erdogana to ne bi bilo moguće, takva ekspanzija biznisa i bogatstva. Turski prosperitet baziran je na poduzetničkom duhu i radno intenzivnom društvu. Svi rade, trguju i investiraju. Izvozno su orijentirani i mobilni. Drže do tradicije i vjere, što znači da su štedljivi i ekonomski racionalni. Lako je Erdoganu sa takvim narodom.
-
guruman
#11760 Re: SDA-All about
1.Prvo avio karte su naizgled jeftine,ali su aerodromske takse basnoslovne (jer su domaći proizvod) pa ti ga dođe na isto
2.Turska ide naprijed zahvaljujući liberalnoj ekonomskoj politici.Ne diraj državu,vojsku, sistem i radi šta hočeš na legalan naćin.Nemaju ovaj balast za vratom kao mi ovdje :bezbroj ljudi koji ništa ne stvaraju samo bla,bla,bla.Ali su uredno prigrabili sve što miriše na fotelju,funkciju,položaj i td. 80% izmišljenih i bespotrebnih "radnih " mjesta.Pogledajte samo koliko njih se bavi istorijom,geografijom,sociologijom,pravom,pol."naukama",nekakvim menađmentima koji se nemogu nigdje iskazati niti oprihodovati, jednostavno rečeno "budalaštinom" ,koja je vrhunski podmazana buđetskim sredstvima.Taj i takav "rad" se samo naplačuje nama i isključivo nama ovdje koji smo domicilni,kroz poreze i namete,izmišljene i nariktane cijene komunalnih usluga i sl.Evo i Amerika upravo pada zbog toga ,pa takve Obama šalje na čekanje (skoro njih milion),jer ni njima nisu baš neophodni.Prijeti recesija i velika svjetska kriza kao ona kad su u NJujorku takvi biznismeni i ljudi zakačeni na sistem i lopovluk iskakali kroz prozore.Glodari bježe kad osjete opasnost.Zato me trenutno ne zanima šta je rekao kojekakav stranački isprdak,bez obzira na koje se mjesto ugnjezdio.To je precizirao jedan forumaš opaskom da su to
psihopate i bezdušnici što je gola istina a činjenica je da ih narod slijedi u tome i poprima njihove osobine ,što je vrlo zabrinjavajuće.
2.Turska ide naprijed zahvaljujući liberalnoj ekonomskoj politici.Ne diraj državu,vojsku, sistem i radi šta hočeš na legalan naćin.Nemaju ovaj balast za vratom kao mi ovdje :bezbroj ljudi koji ništa ne stvaraju samo bla,bla,bla.Ali su uredno prigrabili sve što miriše na fotelju,funkciju,položaj i td. 80% izmišljenih i bespotrebnih "radnih " mjesta.Pogledajte samo koliko njih se bavi istorijom,geografijom,sociologijom,pravom,pol."naukama",nekakvim menađmentima koji se nemogu nigdje iskazati niti oprihodovati, jednostavno rečeno "budalaštinom" ,koja je vrhunski podmazana buđetskim sredstvima.Taj i takav "rad" se samo naplačuje nama i isključivo nama ovdje koji smo domicilni,kroz poreze i namete,izmišljene i nariktane cijene komunalnih usluga i sl.Evo i Amerika upravo pada zbog toga ,pa takve Obama šalje na čekanje (skoro njih milion),jer ni njima nisu baš neophodni.Prijeti recesija i velika svjetska kriza kao ona kad su u NJujorku takvi biznismeni i ljudi zakačeni na sistem i lopovluk iskakali kroz prozore.Glodari bježe kad osjete opasnost.Zato me trenutno ne zanima šta je rekao kojekakav stranački isprdak,bez obzira na koje se mjesto ugnjezdio.To je precizirao jedan forumaš opaskom da su to
psihopate i bezdušnici što je gola istina a činjenica je da ih narod slijedi u tome i poprima njihove osobine ,što je vrlo zabrinjavajuće.
- Havatar
#11761 Re: SDA-All about
Nema ljude koji su politicki zatvorenici nego ima ljude koji su pripremali drzavni udar i nasilno svrgavanje sa vlasti i ponistavanje volje naroda. Sto se tice socijalnih razlika u Turskoj se u penziju ide sa 50 i nesto godina i penzija je tolika da mozes komotno da zivis. Posto su ljudi vecinom mladi penzionisani oni pored te penzije koja ima je dovoljna za pristojan zivot rade jos neki posao pa se slobodno moze reci da vecina ima vise nego konforan zivot. Zdravstvo i skolstvo su besplatni. Kurdima je dao prava kakava nisu imali nikad u historiji a sto se tice rata u Siriji normalno je da ce da stane u odbranu muslimana koje masakrira ratni zlocinac i psihopata Assad a to sto nije usao u rat sa Sirijom pokazuje da je veliki drzavnik posto bi mnogi turski neprijatelji voljeli da je Turska usla u rat koji bi bio samo bespotrebno trosenje svojih rewursa i koji bi vodio u slabljenje privrede i politicke pozicije Turske i takav neko bi dobrodosao Bosnjacima .jon_jovi wrote:Azijska despotija.antimobbing wrote:Njegova djela govore suprotno, a to je vidljivi ekonomski preporod države i duševni preporod naroda. Siromaštvo vodi u kufr/nevjerovanje i duševno mrtvilo u kojem se nalazi naš narod. Vidim na ulici da studenti i narod iz Turske koji dolazi u BiH i koje vodi normalan čovjek Erdogan su svi lijepo obučeni, sretni i nasmijani za razliku od nas kolektivno depresivnih Bošnjaka koje su nas psihički i ekonomski devastirale psihopate na vlasti, za ovo 20 godina života u ovom njihovom privatnom Feudu.
Socijalne razlike u Turskoj su uvijek bile zaoštrene u zadnjih 50. godina. Dolaskom Erdogana one su postale još zaoštrenije. Litar benzina je 5. eura a kilogram govedine 35. KM minimalno. Erdogan drži političke zatvorenike. Političkih zatvorenika u Turskoj je danas više nego ikada. Kontrola medija je strožija nego ikad.
Politički popušta se kurdskim separatistima, prethodno se upotrebljavaju hemijski bojni otrovi protiv Kurda ali samo zato da se na Tursku navuče crna košulja ugnjetačke države i da se uništi svaki ugled turske države. Upleo je Tursku u sirijski građanski rat bez ikakvog povoda da bi Tursku doveo u nikada goru geopolitičku situaciju gdje su Turci ispali pizde jer su prvo zakuhali u Siriji pa se izmakli a sva ta situacija je dovela do konflita USA i Rusije u kojoj Turska može samo da najebe. Ma šta da pričam, Alijica prvovijenčani n. 2
- Havatar
#11762 Re: SDA-All about
Shahab wrote:Komentarisati Erdogana je bespredmetno. To je lider koji je promjenio svoju zemlju nabolje. Veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. To što podržava SDA i Bakira Izetbegovića, to je njegov lični stav, ali sigurno nije isključiv ni prema drugim političarima koji prepoznaju značaj Turske. Erdogan je fascinantno poboljšao kvalitetu života običnih Turaka. Odatle crpi i veliku popularnost. Danas Turci žive bolje nego većina zemalja u EU, osim možda Austrije i Holandije. Za biznis je bolje nego u EU. Velika dinamika i likvidnost. Pucaju od para.
Kad vidis da ga napadaju i za despotiju optuzuju oni kojima su uzori Assad i Enver Hoxha onda ti je jasno da je on neko ko treba biti uzor i da je covjek koji je jedna od najpozitivnijih licnosti u zadnjih 200 godina u svijetu.
- Shahab
#11763 Re: SDA-All about
Ekonomija je disfunkcionalna. Ne služi svojoj svrsi. Radno mjesto postalo je privilegija a poduzetnički poduhvat avantura sa nikakvim šansama za uspjeh. Uzrok svih problema jeste javni sektor koji je paralisan nekompetentnim kadrovima. Korupcija i nepotizam posljedice su birokratizirane svjesti. Oligarhija u javnom sektoru, svojim rođacima, otvara fantomska radna mjesta, kojima je jedina svrha kružni tok dokumentacije prema principu "papir meni-papir tebi". "Comunism live". Niko ne želi investirati u birokratizirani ambijent. Birokratija znači gubljenje vremena i novca. Poduzetnici traže brz novac, njih ne zanima "insallah" filozofija, i administrativna politika "tražimo im stalno neki novi papir". Politička oligarhija se izolirala od sredine u kojoj egzistira, čak smo u Poljinama dobili i fizički simbol elitizma i autizma tranzicijske bagre iz SDA i SDP. Tri godine mandata potrošili su na unutarnje sukobe ko će gdje postaviti "svoga" nesposobnog aparatčika na direktorsko mjesto u javnom sektoru. Ovako više ne može. Sve stoji, a to nije prirodno. Trebamo lidera koji pravi zaokrete.
- Havatar
#11764 Re: SDA-All about
Havatar wrote:Džaferović: Posljedice neuspjeha mogle bi biti veoma teške za BiH
Sve političke stranke trebalo bi da odgovorno pristupe predstojećim razgovorima u Briselu, jer bi posljedice neuspjeha mogle biti veoma teške za BiH, upozorio je danas u izjavi za Fenu potpredsjednik Stranke demokratske akcije BiH Šefik Džaferović.
Džaferović je član delegacija SDA koja na čelu sa zamjenikom predsjednika Bakirom Izetbegovićem putuje danas u Brisel na razgovore bh. političkih lidera s predstavnicima Evropske unije o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava "Sejdić-Finci".
Naveo je kako će delegacija SDA zastupati stavove koji su javnosti već dovoljno poznati.
Radi se, kazao je Džaferović, o modelu koji je proteklih dana prezentiran bh. javnosti, a koji Federaciju BiH posmatra kao jednu izbornu jedinu sa dva multietnička područja, koja su geografske cjeline. U SDA su, također, spremni da podrže početni model Evropske komsije koji govori o elektorima na bazi izbornih jedinica za entitetske parlamente, kao i indirektan izbor u parlamentu.
"To su stavovi koje će SDA zastupati, a vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Ono što SDA sigurno neće prihvatiti su neka asimetrična rješenja i uspostava nekih novih izbornih jedinica. To je nešto što nećemo prihvatiti", poručio je.
Džaferović očekujem da sve političke stranke odgovorno i ozbiljno pristupe ovim razgvoirma, "jer su posljedice neuspjeha vrlo teške za BiH".
"Mislim da bi svi politički subjekti u BiH trebali da imaju u vidu tu činjenicu i da daju sve od sebe kako bi BiH konačno implementirala presudu i otkočila svoj evropski put", zaključio je Džaferović.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzaferov ... /131009056
- jon_jovi
#11765 Re: SDA-All about
Koristiš okoštalu terminologiju iz prošlok SKJ žargona
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11766 Re: SDA-All about
Šuti, trpi i čekaj neminovnu propast koja uskoro dolazi već 2015 godine, toliko ...Shahab wrote:Ekonomija je disfunkcionalna. Ne služi svojoj svrsi. Radno mjesto postalo je privilegija a poduzetnički poduhvat avantura sa nikakvim šansama za uspjeh. Uzrok svih problema jeste javni sektor koji je paralisan nekompetentnim kadrovima. Korupcija i nepotizam posljedice su birokratizirane svjesti. Oligarhija u javnom sektoru, svojim rođacima, otvara fantomska radna mjesta, kojima je jedina svrha kružni tok dokumentacije prema principu "papir meni-papir tebi". "Comunism live". Niko ne želi investirati u birokratizirani ambijent. Birokratija znači gubljenje vremena i novca. Poduzetnici traže brz novac, njih ne zanima "insallah" filozofija, i administrativna politika "tražimo im stalno neki novi papir". Politička oligarhija se izolirala od sredine u kojoj egzistira, čak smo u Poljinama dobili i fizički simbol elitizma i autizma tranzicijske bagre iz SDA i SDP. Tri godine mandata potrošili su na unutarnje sukobe ko će gdje postaviti "svoga" nesposobnog aparatčika na direktorsko mjesto u javnom sektoru. Ovako više ne može. Sve stoji, a to nije prirodno. Trebamo lidera koji pravi zaokrete.
Ovdje se zaista više nema bilo što napisati ...Patokracija se često uništava iznutra, zbog karakterističnog nedostatka „kretivnog sagledavanja“ od strane vladajućih. „Virusi nisu svjesni da će biti živi zakopani zajedno sa tijelom onoga čiju su smrt uzrokovali“ – (Politička Ponerologija); stranica: 199.
Napuštam forum neko vrijeme, poražen kao ljudsko biće i tužan zbog svog psihopatiziranog i duševno zamrlog naroda kojem se samo Uzvišeni Bog može smilovati i spasiti ga, niko više, amin ...
Last edited by antimobbing on 09/10/2013 13:27, edited 1 time in total.
- Paranoid
#11767 Re: SDA-All about
haj ne sikiraj se...ostaće shabo, a to ti je istoantimobbing wrote: Napuštam forum neko vrijeme, poražen kao ljudsko biće i tužan zbog svog psihopatiziranog i duševno zamrlog naroda kojem se samo Uzvišeni Bog može smilovati i spasiti ga, niko više ...
- Shahab
#11768 Re: SDA-All about
I ja napuštam forum. Dosta je bilo...neka zavlada jednoumlje mediokriteta koji zarad mrvica sa hastala koruptokracije, guraju ovaj narod u propast i nestanak. Ejvallah!antimobbing wrote:Šuti, trpi i čekaj neminovnu propast koja uskoro dolazi već 2015 godine, toliko ...Shahab wrote:Ekonomija je disfunkcionalna. Ne služi svojoj svrsi. Radno mjesto postalo je privilegija a poduzetnički poduhvat avantura sa nikakvim šansama za uspjeh. Uzrok svih problema jeste javni sektor koji je paralisan nekompetentnim kadrovima. Korupcija i nepotizam posljedice su birokratizirane svjesti. Oligarhija u javnom sektoru, svojim rođacima, otvara fantomska radna mjesta, kojima je jedina svrha kružni tok dokumentacije prema principu "papir meni-papir tebi". "Comunism live". Niko ne želi investirati u birokratizirani ambijent. Birokratija znači gubljenje vremena i novca. Poduzetnici traže brz novac, njih ne zanima "insallah" filozofija, i administrativna politika "tražimo im stalno neki novi papir". Politička oligarhija se izolirala od sredine u kojoj egzistira, čak smo u Poljinama dobili i fizički simbol elitizma i autizma tranzicijske bagre iz SDA i SDP. Tri godine mandata potrošili su na unutarnje sukobe ko će gdje postaviti "svoga" nesposobnog aparatčika na direktorsko mjesto u javnom sektoru. Ovako više ne može. Sve stoji, a to nije prirodno. Trebamo lidera koji pravi zaokrete.
Ovdje se zaista više nema bilo što napisati ...Patokracija se često uništava iznutra, zbog karakterističnog nedostatka „kretivnog sagledavanja“ od strane vladajućih. „Virusi nisu svjesni da će biti živi zakopani zajedno sa tijelom onoga čiju su smrt uzrokovali“ – (Politička Ponerologija); stranica: 199.
Napuštam forum neko vrijeme, poražen kao ljudsko biće i tužan zbog svog psihopatiziranog i duševno zamrlog naroda kojem se samo Uzvišeni Bog može smilovati i spasiti ga, niko više ...
- Paranoid
-
udrch
#11770 Re: SDA-All about
daj nemojte ići molim vas
, pa tek sam došo, još nismo ni promuhabetili, a kamoli posvađali..
-
theTruePath
#11771 Re: SDA-All about
Sta he s Tihijem,i ko vodi stranku?
-
weredsf
#11772 Re: SDA-All about
Neka preuzme njegova pisanjaParanoid wrote:haj ne sikiraj se...ostaće shabo, a to ti je istoantimobbing wrote: Napuštam forum neko vrijeme, poražen kao ljudsko biće i tužan zbog svog psihopatiziranog i duševno zamrlog naroda kojem se samo Uzvišeni Bog može smilovati i spasiti ga, niko više ...
-
Innovation
#11773 Re: SDA-All about
Oporavlja se, a stranku vodi zamjenik predsjednika.theTruePath wrote:Sta he s Tihijem,i ko vodi stranku?
-
_majevica_
#11774 Re: SDA-All about
theTruePath wrote:Sta he s Tihijem,i ko vodi stranku?
Da nije Semso hapsen od SIPA ...imao je dosta sanse da preuzme SDA...
-
VjecitiStudent
#11775 Re: SDA-All about
Kako stvari idu, možda i Esed uleti na Suljino mjesto
Ovo sa pravomoćno osuđenim prevarantom na čelu fonda zdravstvenog osiguranja također pokazuje da će se u sljedećem mandatu krasti bez ikakvih ograničenja.Poslije provedene konkursne procedure, Vlada je donijela rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, nakon što je prethodno razriješila predsjednika i članove spomenutog upravnog odbora koji su bili u mandatu vršioca dužnosti.
Za predsjednika Upravnog odbora ZZO-a imenovan je Esed Radalješ, a članovi su Samir Turković, Aida Haverić, Suvada Švrakić, Muamer Efendić, Lejla Turulja, Alen Pilav i Davorka Matković. Mandat će im trajati četiri godine.