i kod tebe nista ne dolazi???O'zone wrote:Nema niTa... NiTa ne dolazi
s mobt'ela
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#11751 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
AmerDurmo
#11752 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
iz Novembra nista ni meni ne dolazi, Decembar ide ko zmaj :/
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11753 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stigle dvije od 09.11. i 22.11. tako da ima šansi za ove iz 11. mjeseca.
- hrasno38
#11754 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hahaha ma meni nista bez obzira na mjesec:) Doduse ove iz Novembra sam refundiro ali ima ih iz 01-02 Decembra sedam i nista ne dolazi.AmerDurmo wrote:iz Novembra nista ni meni ne dolazi, Decembar ide ko zmaj :/
- O'zone
- Globalni moderator
#11755 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
hrasno38 wrote:i kod tebe nista ne dolazi???O'zone wrote:Nema niTa... NiTa ne dolazi
s mobt'ela
Evo sad gledam od 21 Oktobra do 9 Decembra osam pošiljki i niti jedna nije došla izuzev jedne sa Banggoooda koja je imala TN.MOSALJOZE wrote:Kad si naručio?O'zone wrote:Nema niTa... NiTa ne dolazi
s mobt'ela
-
AmerDurmo
#11756 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas meni doso paket koji je poslan 12tog decembra
-
zippoo87
#11757 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dolazi posta,procepilo je
imajte na umu jos nesto...sitni paketi,male stvarcice,dodju od 7-15 dana vecinom ,dok veci paketi,kutije i ostalo dodju u principu kasnije
ja sam ovo primjetio jos davno
valjda ove male posiljke stave uz nesto i to odmah ide,dok ove vece treba neki period ili ne idu istom trasom ili ne znam ni sam do cega je ali znam sigurno da mi uvijek nesto sitno dodje vrlo brzo
zadnje sto mi je doslo za nekih 9-10 dana je usb stick
jucer mi dosla posiljka,malo veca kutija (mis) i to za mjesec i 9 dana
sve ovo sto govorim vazi za artikle iz kine i sa besplatnom postarinom
imajte na umu jos nesto...sitni paketi,male stvarcice,dodju od 7-15 dana vecinom ,dok veci paketi,kutije i ostalo dodju u principu kasnije
valjda ove male posiljke stave uz nesto i to odmah ide,dok ove vece treba neki period ili ne idu istom trasom ili ne znam ni sam do cega je ali znam sigurno da mi uvijek nesto sitno dodje vrlo brzo
- O'zone
- Globalni moderator
#11758 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma kod mene sve sića. Inače ne naručujem ništa skuplje od desetak dolara čisto zbog ovakvih situacija kad ni prodavac nije krivi a ni ja nego "nestane negdje između"
- hrasno38
#11759 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i kod mene je tako isto ali slabo dolazi skroz u zadnjih mjesec. Uopste nema pravila jer bilo je stvari koje su dosle za 14 dana a evo ima ih koje nisu dosle nikada recimo iz 01 Novembra gdje sam i pare vratio. Kazem nisam bas siguran da tu nema i prstiju nase poste i hapanja ali da ne grijesim dusu i u trazitu se moze hapiti.O'zone wrote:Ma kod mene sve sića. Inače ne naručujem ništa skuplje od desetak dolara čisto zbog ovakvih situacija kad ni prodavac nije krivi a ni ja nego "nestane negdje između"
-
ke_ma
#11760 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sitnu stvarčicu naručio iz kine 17.12zippoo87 wrote:dolazi posta,procepilo je
evo i dvadeseti dan nije još stigla u bosnu
ko zna,možda je do toga što sam poštarinu platio
-
quarterback
#11761 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
katastrofa i nevjerovatno ...ke_ma wrote: sitnu stvarčicu naručio iz kine 17.12
evo i dvadeseti dan nije još stigla u bosnu
ko zna,možda je do toga što sam poštarinu platio
- Filter
#11762 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas dosao jos jedan paketic... poslan 16. decembra
ovo sve nesta naopako. da nije kakav brod prno u ta doba? ove posiljke od novembra kao da su uletile u zonu sumraka
ovo sve nesta naopako. da nije kakav brod prno u ta doba? ove posiljke od novembra kao da su uletile u zonu sumraka
- starii
#11763 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dvije stvari narucio u decembru i dosle, treca narucena u novembru nije dosla i dobio sam refund...
- MOSALJOZE
#11764 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam većinu stvari naručio 25-28.11
Naručio sam jedan artikal 17.12,vidjećemo kada će doći.
Naručio sam jedan artikal 17.12,vidjećemo kada će doći.
-
jahac96
#11765 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kupuje li ko mobitele preko Ebaya? Ja kontam uzeti Xiaomi jer mi se cini da je nekih 100km jeftiniji nego kod nas (ako ga uopste mogu i naci kod nas).
Međutim ne mogu da nađem ni jednog prodavaca na ebayu da ima bas puno prodaja i da je pouzdan prodavac malo me i strah da riskiram. Da li su mobiteli novi i originalni po onim specifikacijama koje prezentuju?
Međutim ne mogu da nađem ni jednog prodavaca na ebayu da ima bas puno prodaja i da je pouzdan prodavac malo me i strah da riskiram. Da li su mobiteli novi i originalni po onim specifikacijama koje prezentuju?
-
quarterback
#11766 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
radije pitaj na temi "kineski mobiteli"jahac96 wrote:Kupuje li ko mobitele preko Ebaya? Ja kontam uzeti Xiaomi jer mi se cini da je nekih 100km jeftiniji nego kod nas (ako ga uopste mogu i naci kod nas).
- purgatorio
#11767 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
aliexpress je za xiaomi najbolji, ili geekbuying ali često lažu da imaju ma stanju.jahac96 wrote:Kupuje li ko mobitele preko Ebaya? Ja kontam uzeti Xiaomi jer mi se cini da je nekih 100km jeftiniji nego kod nas (ako ga uopste mogu i naci kod nas).
- AhmetShabo
#11768 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trebam pomoc.narucio sam nesto sa ebay/a, ali nakon sto sto sam klikno da platim poslao sam poruku prodavacu da ga nesto pitam. Dosao mi je odgovor od ebay-a da je taj akaunt 3rd party i da ne kupujem nista od njega itd itd. Ali ja sam vec kupio. Kakva je sad procedura da vratim pare preko paypala? I da li je to moguce. Ne radi se o nekom velikom iznosu ali eto...
Moeze pomoc?
Moeze pomoc?
-
AmerDurmo
#11769 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prvi put u zivotu cujem za ovako nesto o.O Pa ako prodavac nije uredu zasto ga onda ne obrisu ?AhmetShabo wrote:Trebam pomoc.narucio sam nesto sa ebay/a, ali nakon sto sto sam klikno da platim poslao sam poruku prodavacu da ga nesto pitam. Dosao mi je odgovor od ebay-a da je taj akaunt 3rd party i da ne kupujem nista od njega itd itd. Ali ja sam vec kupio. Kakva je sad procedura da vratim pare preko paypala? I da li je to moguce. Ne radi se o nekom velikom iznosu ali eto...
Moeze pomoc?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11770 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako ti artikal ne dođe nakon nekog vremena onda uzmeš pare, za sad nemaš razloga za paniku, tvoje pare su zaštićene.
- nadžak
#11771 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kontam da nije greška poštara ( namjerna ili nenamjerna ) pa umjesto 3 on vidio 9 ili je tako napisano stvarno na papirima koji su ti došli.heal wrote:evo me sad stari od kuce zove, kaze dosao mi paketic i naplatili mu 9.5 KM. eh prvi put da to cujem, meni ako su naplacivali onda je bilo 3.5 KM. jel neko upucen sta bi ovo moglo biti??
Da nisu kakva nova pravila od nove godine nastupila?
- Filter
#11772 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sad dosla tri komaTa. dva od 12.11. i jedan od 15.12.
-
EliasVeskot
#11773 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Paket uvijek kosta 9,5 KM, tj otvaranje istog, paketic 3,5. Moguce da je nesto vecenadžak wrote:Kontam da nije greška poštara ( namjerna ili nenamjerna ) pa umjesto 3 on vidio 9 ili je tako napisano stvarno na papirima koji su ti došli.heal wrote:evo me sad stari od kuce zove, kaze dosao mi paketic i naplatili mu 9.5 KM. eh prvi put da to cujem, meni ako su naplacivali onda je bilo 3.5 KM. jel neko upucen sta bi ovo moglo biti??
- hrasno38
#11774 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To je nesto najgluplje na svijetu sto sam cu da se naplacuje. Nicim izazvani oni svojom voljom otvore paketic ili paket i onda meni to naplate???? Sto znaci samo ako im zafali para zaredaju i eto cifre za jedan dan....nisam uopste siguran da li za tako nesto postoji uporiste u zakonu.EliasVeskot wrote:Paket uvijek kosta 9,5 KM, tj otvaranje istog, paketic 3,5. Moguce da je nesto vecenadžak wrote:Kontam da nije greška poštara ( namjerna ili nenamjerna ) pa umjesto 3 on vidio 9 ili je tako napisano stvarno na papirima koji su ti došli.heal wrote:evo me sad stari od kuce zove, kaze dosao mi paketic i naplatili mu 9.5 KM. eh prvi put da to cujem, meni ako su naplacivali onda je bilo 3.5 KM. jel neko upucen sta bi ovo moglo biti??
- nadžak
#11775 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Znao sam ih dobit gdje je bilo očigledno da nisu ni otvarane već samo nalijepljeno ono široko paket ljepilo sa natpisom carina i dođe naplata 3.5 km.