I nije baš tiho. Svaki mehaničar će vrlo lako utvrditi da je do ležaja.
I zimske gume znaju bučiti, ali mislim da znaš kako se one čuju. Dosta su prigušenije.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovo je ono bas zvuk ko vrlo vrlo tiho cvili ( zvizdi ) nesto , tako nekako jebiga a oticu da vidim sta je kako je to jeste kad stojim nista se ne cuje dok sam u voznji i idem 55,60 lagano se cujecondy wrote:Ležaj bruji na nižim brzinama, i čuje se naravno samo u vožnji. Ako ništa ne čuješ dok stojiš, onda je velika vjerovatnoća da je ležaj![]()
I nije baš tiho. Svaki mehaničar će vrlo lako utvrditi da je do ležaja.
I zimske gume znaju bučiti, ali mislim da znaš kako se one čuju. Dosta su prigušenije.
Pa eto jebiga ne znam ni kako da objasnim al npr primjetio sam da je bilo nekog zvuka ili necega cudnijeg kad sam skreno iza scc-a u onu ulicu njihovu za dostavu preso preko sina i tamo i onda kreno prema Ilidzi i culo se dok npr kad sam isao od Nedzarica prema Dobrinji do kruznog toka nije se culo e sad dal se sta moglo sjebat prelaskom preko sina nprbitanga_sa_otesa wrote:mozda je onaj tanki limic sto drzi disk plocicu da ne klepece na rupama..

je l poljupcimabitanga_sa_otesa wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
dr crnac iz konga ,lijeci i hemoriode
bitanga_sa_otesa wrote:jok ima alatka specijalna,samo legnes na stomak i treba kanta maze
Kakve su ti disk plocice???adodbr wrote:hahahahahah jebo vas patak ja juce od scca do Ilidze sve culio uho i sluso ko debil a oticu vidjet sta cu hebem mu mater vise vazda nesto
mozda problem pravi sajla rucne kocnice, pa se klijesta ne vrate kako trebaadodbr wrote:Jel zna neko sta moze bit tiho zvizdanje u automobilu , kad vozim i zvuk dolazi sa strane suvozaca dal naprijed dal nazad ko neki tihi zvuk piskanje neko , koliko sam procitao kao moze bit lezaj tocka??
Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljancondy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine![]()
Ima i u Sarajevu, Zenici, Vitezu servisi koji znaju izvršiti remont turbine, a nekad i čišćenje kad je potrebno. Dobiješ račun imaš pravo na reklamaciju. U pitanju se firme.
de navedi gdje je bila ako nije tajna...RLewis wrote:Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljancondy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine![]()
Ima i u Sarajevu, Zenici, Vitezu servisi koji znaju izvršiti remont turbine, a nekad i čišćenje kad je potrebno. Dobiješ račun imaš pravo na reklamaciju. U pitanju se firme.
Ja sam to imao ljetos, isto tako zvuk pistanja, u nekim uvjetima malo glasnije, nekad tise. Kasnije primjetim da ako motam desno pisti jace, lijevo prestaje, na sredini neki tisi.. nakon duze voznje bi pocelo i jace. Uglavnom kociona klijesta zapela.adodbr wrote:Pa eto jebiga ne znam ni kako da objasnim al npr primjetio sam da je bilo nekog zvuka ili necega cudnijeg kad sam skreno iza scc-a u onu ulicu njihovu za dostavu preso preko sina i tamo i onda kreno prema Ilidzi i culo se dok npr kad sam isao od Nedzarica prema Dobrinji do kruznog toka nije se culo e sad dal se sta moglo sjebat prelaskom preko sina nprbitanga_sa_otesa wrote:mozda je onaj tanki limic sto drzi disk plocicu da ne klepece na rupama..
Deder nam bar ugrubo definisi i meh.zajbenciju uzrok svega... Da sklapamo kompletniju sliku...RLewis wrote:Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljancondy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine![]()
Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.drndalo wrote:Deder nam bar ugrubo definisi i meh.zajbenciju uzrok svega... Da sklapamo kompletniju sliku...RLewis wrote:Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljancondy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine![]()
Bosanski dunđeri 101RLewis wrote: Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.
Pravo da ti kazem, vise me interesovala fizika dogadjaja nego imena... Pa mi je ovo OK objasnjenje, hvala.RLewis wrote:Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.drndalo wrote:Deder nam bar ugrubo definisi i meh.zajbenciju uzrok svega... Da sklapamo kompletniju sliku...RLewis wrote: Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljan
RLewis wrote: jedan od datih je rekao da je uzrok kvara turbine dizna.
A i za to su šanse baš nako, prije bi ubo Arsenal na kladionici nego tobitanga_sa_otesa wrote:turbina nema veze s diznom ama bas nikakve...jedino da je otpao komad dizne pa prosao pored ventila i udario u propeler izduvnog dijela.