Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#11751 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Ležaj bruji na nižim brzinama, i čuje se naravno samo u vožnji. Ako ništa ne čuješ dok stojiš, onda je velika vjerovatnoća da je ležaj :)

I nije baš tiho. Svaki mehaničar će vrlo lako utvrditi da je do ležaja.

I zimske gume znaju bučiti, ali mislim da znaš kako se one čuju. Dosta su prigušenije.
adodbr

#11752 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

condy wrote:Ležaj bruji na nižim brzinama, i čuje se naravno samo u vožnji. Ako ništa ne čuješ dok stojiš, onda je velika vjerovatnoća da je ležaj :)

I nije baš tiho. Svaki mehaničar će vrlo lako utvrditi da je do ležaja.

I zimske gume znaju bučiti, ali mislim da znaš kako se one čuju. Dosta su prigušenije.
Ovo je ono bas zvuk ko vrlo vrlo tiho cvili ( zvizdi ) nesto , tako nekako jebiga a oticu da vidim sta je kako je to jeste kad stojim nista se ne cuje dok sam u voznji i idem 55,60 lagano se cuje
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11753 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda je onaj tanki limic sto drzi disk plocicu da ne klepece na rupama..
adodbr

#11754 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

bitanga_sa_otesa wrote:mozda je onaj tanki limic sto drzi disk plocicu da ne klepece na rupama..
Pa eto jebiga ne znam ni kako da objasnim al npr primjetio sam da je bilo nekog zvuka ili necega cudnijeg kad sam skreno iza scc-a u onu ulicu njihovu za dostavu preso preko sina i tamo i onda kreno prema Ilidzi i culo se dok npr kad sam isao od Nedzarica prema Dobrinji do kruznog toka nije se culo e sad dal se sta moglo sjebat prelaskom preko sina npr
mad_max_ba

#11755 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

Znači nešto ti se čuje
commendatore

#11756 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

ovaj otklanja sihre

Image
bitanga_sa_otesa

#11757 Re: Pitamo Mehanicare ?

:lol: :lol: :lol: :lol:
dr crnac iz konga ,lijeci i hemoroide :evil:
commendatore

#11758 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
dr crnac iz konga ,lijeci i hemoriode :evil:
je l poljupcima :lol:
bitanga_sa_otesa

#11759 Re: Pitamo Mehanicare ?

jok ima alatka specijalna,samo legnes na stomak i treba kanta maze :lol:
commendatore

#11760 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:jok ima alatka specijalna,samo legnes na stomak i treba kanta maze :lol:
:lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11761 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

adodbr wrote:hahahahahah jebo vas patak ja juce od scca do Ilidze sve culio uho i sluso ko debil a oticu vidjet sta cu hebem mu mater vise vazda nesto
Kakve su ti disk plocice???
tarikBA

#11762 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tarikBA »

adodbr wrote:Jel zna neko sta moze bit tiho zvizdanje u automobilu , kad vozim i zvuk dolazi sa strane suvozaca dal naprijed dal nazad ko neki tihi zvuk piskanje neko , koliko sam procitao kao moze bit lezaj tocka??
mozda problem pravi sajla rucne kocnice, pa se klijesta ne vrate kako treba
RLewis

#11763 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RLewis »

condy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine :-)

Ima i u Sarajevu, Zenici, Vitezu servisi koji znaju izvršiti remont turbine, a nekad i čišćenje kad je potrebno. Dobiješ račun imaš pravo na reklamaciju. U pitanju se firme.
Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljan
kafanski_covjek

#11764 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kafanski_covjek »

RLewis wrote:
condy wrote:I te Užice, vala ko da su izmislili nuklearnu fuziju niko osim njih ne zna radit remont rubine :-)

Ima i u Sarajevu, Zenici, Vitezu servisi koji znaju izvršiti remont turbine, a nekad i čišćenje kad je potrebno. Dobiješ račun imaš pravo na reklamaciju. U pitanju se firme.
Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljan
de navedi gdje je bila ako nije tajna...
Dope_Man

#11765 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dope_Man »

adodbr wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:mozda je onaj tanki limic sto drzi disk plocicu da ne klepece na rupama..
Pa eto jebiga ne znam ni kako da objasnim al npr primjetio sam da je bilo nekog zvuka ili necega cudnijeg kad sam skreno iza scc-a u onu ulicu njihovu za dostavu preso preko sina i tamo i onda kreno prema Ilidzi i culo se dok npr kad sam isao od Nedzarica prema Dobrinji do kruznog toka nije se culo e sad dal se sta moglo sjebat prelaskom preko sina npr
Ja sam to imao ljetos, isto tako zvuk pistanja, u nekim uvjetima malo glasnije, nekad tise. Kasnije primjetim da ako motam desno pisti jace, lijevo prestaje, na sredini neki tisi.. nakon duze voznje bi pocelo i jace. Uglavnom kociona klijesta zapela.
drndalo

#11766 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drndalo »

RLewis wrote:

Deder nam bar ugrubo definisi i meh.zajbenciju uzrok svega... Da sklapamo kompletniju sliku...
RLewis

#11767 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RLewis »

drndalo wrote:
RLewis wrote:

Deder nam bar ugrubo definisi i meh.zajbenciju uzrok svega... Da sklapamo kompletniju sliku...
Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11768 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

RLewis wrote: Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.
Bosanski dunđeri 101
drndalo

#11769 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drndalo »

RLewis wrote:
drndalo wrote:
RLewis wrote: Bila je u sarajevu na 2 mjesta u zenici i kiseljaku i nitko je nije mogao uradit,i a juce je stigla busem. Cijena 220€. Nova geometrija, i samo zamjena ispusnog i kompresionog propelera sa balansiranjem. Kao sto sam i predpostavio bilo je mehanicko ostecenje uzrokovano meni znanom zajebancijom. nakon skoro 2 mjeseca pokusaja kod nasih strucnjaka ja zadovoljan
Turbina je montirana na drugo vozilo a ne na mercedesa, pa je zakacena na najjednostavniji moguci nacin ali samim time i najrizicniji, da sumiram otkinuo se komdic ispusne grane. A ipak ne bih da navodim tacna imena jer neki su od njih bili fer pa nakon 2 dana javili da ne mogu uraditi dok su neki drzali turbinu i 25 dana kod sebe i uvjeravali me da nije to to sto ja kazem da jeste, i da ce se npr turbina sa BB svakako raspasti odmah jer ne podnosi okretaje i pritiske kao obicna sa piksnom haha.
Pravo da ti kazem, vise me interesovala fizika dogadjaja nego imena... Pa mi je ovo OK objasnjenje, hvala.
RLewis

#11770 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RLewis »

Da budemo jasni ja sam trazio i kompretan centralni sklop da kupim, ali nisu imali odnosno nudjen mi je odbicni cez BB i vodenog hladjenja iako nebi ni pasao. Takodjer jedan od datih je rekao da je uzrok kvara turbine dizna.
bitanga_sa_otesa

#11771 Re: Pitamo Mehanicare ?

RLewis wrote: jedan od datih je rekao da je uzrok kvara turbine dizna.
:lol: :lol: :lol: :lol:
kako je lepo biti glup....
i meni je radilica protukla zbog lezaja u alternatoru :-D
NediM17

#11772 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

prije bi izgorio klip ako dizna ostane zakovana, nego sto bi nesto bilo turbini.
bitanga_sa_otesa

#11773 Re: Pitamo Mehanicare ?

turbina nema veze s diznom ama bas nikakve...jedino da je otpao komad dizne pa prosao pored ventila i udario u propeler izduvnog dijela.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11774 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

bitanga_sa_otesa wrote:turbina nema veze s diznom ama bas nikakve...jedino da je otpao komad dizne pa prosao pored ventila i udario u propeler izduvnog dijela.
A i za to su šanse baš nako, prije bi ubo Arsenal na kladionici nego to
bitanga_sa_otesa

#11775 Re: Pitamo Mehanicare ?

pa zato i kazem,najcesci kvar turbina je kad ostane bez podmazivanja ili hladjenja...
Post Reply