Ko vas ne zna
Desavanja u Hrvatskoj
- dječak sa šibicama
#11751 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a ono jes, kajkavci su puni ljubavi, jedino nesto Rome ne mirisu gore oko Cakovca, nece da im djeca idu u skolu sa Romima.
Ko vas ne zna
Ko vas ne zna
- zg1911
#11752 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U usporedbi s vama/nama su tolerantni skandinavci
- dječak sa šibicama
#11753 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vi mi oni je cisto rasisticko generalizovanje (tolerantni ili netolerantni su pojedinci), ali nastavite, vidim da se razumijete 
- zg1911
#11754 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Je. Rasizam je reći da su npr kanađani tolerantniji od srba. Čisti rasizam...
- dječak sa šibicama
#11755 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prije je glupo, u pravu si.
Ima Srba koji su tolerantniji od mnogih Kanadjana (kad smo vec kod tolerantnih Kanadjana, kanadski indijanci ili njihovi potomci koji su cesto bijele boje koze ali im je neki pra pra djed bio indijanac, sebe nazivaju First Nation sto su uzeli od Inuita sa sjevera gore, i propagiraju ideologiju kako je Kanada njihova a sve doslje bi vratili odakle su dosli, nesto sto prosjecni balkanski demagog sigurno nikada nije ni cuo)
ali kako rekoh, samo nastavite.
Ima Srba koji su tolerantniji od mnogih Kanadjana (kad smo vec kod tolerantnih Kanadjana, kanadski indijanci ili njihovi potomci koji su cesto bijele boje koze ali im je neki pra pra djed bio indijanac, sebe nazivaju First Nation sto su uzeli od Inuita sa sjevera gore, i propagiraju ideologiju kako je Kanada njihova a sve doslje bi vratili odakle su dosli, nesto sto prosjecni balkanski demagog sigurno nikada nije ni cuo)
ali kako rekoh, samo nastavite.
- zg1911
#11756 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima ovih ima onih
Aj ja ću nastavit biti rasist a ti mi opet naseri tolerantnu šiptarčinu u sabor
Aj ja ću nastavit biti rasist a ti mi opet naseri tolerantnu šiptarčinu u sabor
- dječak sa šibicama
#11757 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nista ne brini, nece biti samo jedan, bar petorica.
- zg1911
#11758 Re: Desavanja u Hrvatskoj
3
Još jedna sličnost s pravoslavnom vam braćom
Još jedna sličnost s pravoslavnom vam braćom
- Alfons Kauders
#11759 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, ali koliko je to rezultat ratnih zbivanja i migracija, a koliko mentaliteta i kulture? Posto ne znam da li je ta podjela bila toliko izrazena i prije 30 ili 50 godina (u politickom smislu, ne kulturoloskom)zg1911 wrote:Pravac je otprilike taj - štokavci vs kajkavci/čakavciAlfons Kauders wrote:
Vojo, vrati se - predomislili smo se, nosi ih sebi!![]()
![]()
![]()
A inace, u Hrvatskoj politici zaista postoji ta "domoljubna" podjela, mada ne bas tim pravcem - tj desnica i ultra-desnica u pravilu prolaze bolje na dijelovima RH zahvacenim ratom. Cak sam i citao nekoliko analiza na tu temu... UNPA zone su za HDZ sigurica
S par štokavskih endema tipa žumberak i bjelovar. Sve ostalo tuga za poklonit nekome
Bez tog tereta bili bi ko slovenija; i bdpom i veličinom
- zg1911
#11760 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Split nije dobio (bar ne značajno) po tamburi pa su opet nazadni seljoberiAlfons Kauders wrote:Da, ali koliko je to rezultat ratnih zbivanja i migracija, a koliko mentaliteta i kulture? Posto ne znam da li je ta podjela bila toliko izrazena i prije 30 ili 50 godina (u politickom smislu, ne kulturoloskom)zg1911 wrote:Pravac je otprilike taj - štokavci vs kajkavci/čakavciAlfons Kauders wrote:
Vojo, vrati se - predomislili smo se, nosi ih sebi!![]()
![]()
![]()
A inace, u Hrvatskoj politici zaista postoji ta "domoljubna" podjela, mada ne bas tim pravcem - tj desnica i ultra-desnica u pravilu prolaze bolje na dijelovima RH zahvacenim ratom. Cak sam i citao nekoliko analiza na tu temu... UNPA zone su za HDZ sigurica
S par štokavskih endema tipa žumberak i bjelovar. Sve ostalo tuga za poklonit nekome
Bez tog tereta bili bi ko slovenija; i bdpom i veličinom
-
kakavdanakneiskustvu
- dalmatinka
#11762 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja sam svoje mišljenje dala par postova prije ovog tvog, stoga nema razloga da govoriš u moje ime.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A đe BlackSwan i Dalmatinka da nam pojasne da u tome nema ništa loše?Jbt. kakvo šizofreno društvo.
- orinoco
- Drvosjeca iz Dejcica
#11764 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slava mu i hvala!
- Toffee karamela
#11765 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Negdje u Ličkoj galaksiji, far far away
Nuto Plenkijeva pogleda s visine, ko papa Borgia

- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#11766 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Maloprije gledam prilog na Hrt-u o nekom sakupljanju ljubitelja starog auta "fiće" , u Šibeniku.
Novinarka dođe kod nekog našeg bosanca Senada i pita ga izmeđuostalog koja je cijena njegovog fiće.
Kaže on : "pa pošto je riječ o kataloškom primjerku, košta negdje oko deset hiljada eura"
Novinarka se okrenu prema kameri i govori : "evo čuli ste dragi gledaoci , jedan fićo vrijedi i deset hiljada ...(pa onda
postiđeno se ispravi) ..deset TISUĆA eura! .
a Bandić će izgleda opet biti gradonačelnik , a ja kontam Zagreb neki kulturan grad, kad ono taj najsiroviji
oblik populizma u regiji im opet gradonačelnik.
Novinarka dođe kod nekog našeg bosanca Senada i pita ga izmeđuostalog koja je cijena njegovog fiće.
Kaže on : "pa pošto je riječ o kataloškom primjerku, košta negdje oko deset hiljada eura"
Novinarka se okrenu prema kameri i govori : "evo čuli ste dragi gledaoci , jedan fićo vrijedi i deset hiljada ...(pa onda
postiđeno se ispravi) ..deset TISUĆA eura! .
a Bandić će izgleda opet biti gradonačelnik , a ja kontam Zagreb neki kulturan grad, kad ono taj najsiroviji
- Toffee karamela
#11767 Re: Desavanja u Hrvatskoj
100% ga podržavam"Nurudin"
- Drvosjeca iz Dejcica
#11768 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jel' ono Kerum u Splitu?Nurudin wrote:Maloprije gledam prilog na Hrt-u o nekom sakupljanju ljubitelja starog auta "fiće" , u Šibeniku.
postiđeno se ispravi) ..deset TISUĆA eura! .![]()
-
megaman4
#11769 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cijeli Balkan je u istim govnima. Izgleda da smo jedino o svojoj sudbini odlucivali dok je Tito bio ziv. Danas drugi s nama upravljaju.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jel' ono Kerum u Splitu?Nurudin wrote:Maloprije gledam prilog na Hrt-u o nekom sakupljanju ljubitelja starog auta "fiće" , u Šibeniku.
postiđeno se ispravi) ..deset TISUĆA eura! .![]()
oblik populizma u regiji im opet gradonačelnik.Onda se i ne čudim da kod nas jedan Memić vedri o oblači na Ilidži.
Ovi prostori polako umiru u tisini bez ikakve nade i buducnosti. Apatija je zavladala. Mrtvilo na sve strane. Niti se djeca radjaju, niti ima posla za omladinu.
Svima nama fali vizionar za ove prostore. Trenutno ga nema a hoce li ga biti to samo dragi Bog zna.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#11770 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemoj mi Tite mrtvog i njegovog "vizionarstva" bogati.
Zbog njegovih vizija smo i zaostali . Da nije glumio veliku facu (bez pokrića) po svijetu i udruživao nas sa
nekakvim zemljama trećeg svijeta , umjesto da se priključio komšiluku u zapadnoj evropi , izbjegli bi sva sranja
i bili dio EU , pa bi išli ne samo po ex Yu slobodno, nego po cijeloj Evropi.
Ali jbg njega su zanimale samo donacije sa zapada , a nikako i njihov sistem, jer kako bi on tu bio doživotni autokrata
Zbog njegovih vizija smo i zaostali . Da nije glumio veliku facu (bez pokrića) po svijetu i udruživao nas sa
nekakvim zemljama trećeg svijeta , umjesto da se priključio komšiluku u zapadnoj evropi , izbjegli bi sva sranja
Ali jbg njega su zanimale samo donacije sa zapada , a nikako i njihov sistem, jer kako bi on tu bio doživotni autokrata
- General War
#11771 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nurudin wrote:Nemoj mi Tite mrtvog i njegovog "vizionarstva" bogati.
-
Banja Luka
#11772 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da nas je prikljucio zapadnoj Evropi, izbio bi treci svjetski rat. On je to vidio jos u ono vrijeme, a pojedinci nisu ni danas u stanju da to shvate. I to govori kolika je velicina bio.
- Alfons Kauders
#11773 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tito nema veze s tim, vec konferencija na Jalti, gdje su podijeljene sfere utjecaja, i frka sa Staljinom 1948.Nurudin wrote:Nemoj mi Tite mrtvog i njegovog "vizionarstva" bogati.
Dakle, Jugoslavija nije mogla "na zapad" jer nije bio takav deal... Odnosno, da se pokusalo, Sovjeti bi nas poklopili.
Nije ni Tito bio budala da trguje s Indijom i Egiptom kraj trzista Z. Evrope i komunistickog bloka iz nekih principa i ideala. Nije imao izbora.
-
Novak20
#11774 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne mogu shvatiti da 37 godina nakon smrti neko krivi Tita za nešto. Taman da je šta uprsk'o, šta su mu nasljednici radili sve te godine da to isprave.
Trebao je zajedno sa svim partizanima 1941 ostat sjediti kod kuće i čekati prve demokratske izbore koje bi Hitler organizovao. Bolje bi nam bilo.
Trebao je zajedno sa svim partizanima 1941 ostat sjediti kod kuće i čekati prve demokratske izbore koje bi Hitler organizovao. Bolje bi nam bilo.
- Alfons Kauders
#11775 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Fakat jebo te zivot - Tito kakav god da je bio, umro je prije 37 godina... A bio na vlasti 35 godina.Novak20 wrote:Ne mogu shvatiti da 37 godina nakon smrti neko krivi Tita za nešto. Taman da je šta uprsk'o, šta su mu nasljednici radili sve te godine da to isprave.
I opet kriv za sve... A ovih zadnjih 37 godina, ili 26 "demokratskih" godina, jebo to, to se ne racuna
Gdje je bila Jugoslavija 1967, 22 godine nakon rata, i koliko je razvoja zabiljezeno u te 22 godine... A koliko u ove nase 22 post-ratne godine?