SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#11751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:surma zakon :)
e pa ne moze surma ko liner iznad trepusa. moze mozda ona iz tubice sa stapicem ali ne moze biti linija onako prava i clear cut...kako ja volim.
ako si na to mislila?
Zelena Carapa

#11752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:
e pa ne moze surma ko liner iznad trepusa. moze mozda ona iz tubice sa stapicem ali ne moze biti linija onako prava i clear cut...kako ja volim.
ako si na to mislila?
jesam, ja je koristim i iznad trepusa ali ne bih bas rekla da je clear cut- svakako stavim tamniju sjenu kao obrub gornjeg kapka pa se i ne vidi detaljan cut ;)

Ustvari ja sam surmu otkrila prosle godine i od tad sam se navukla jer mi definitivno smiruje oci i smanjuje crvenilo koje se pojavljivalo pred kraj radnog dana provedenog za kompom.

PS i da koristim tubu i stapic
Michun

#11753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:
Michun wrote:
ako si na to mislila?
jesam, ja je koristim i iznad trepusa ali ne bih bas rekla da je clear cut- svakako stavim tamniju sjenu kao obrub gornjeg kapka pa se i ne vidi detaljan cut ;)

Ustvari ja sam surmu otkrila prosle godine i od tad sam se navukla jer mi definitivno smiruje oci i smanjuje crvenilo koje se pojavljivalo pred kraj radnog dana provedenog za kompom.

PS i da koristim tubu i stapic
ma da, super je surma. ja ponekad stavim a trebala bi cesce iz istog razloga ko i ti.
BJB

#11754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Pricajte o Rimmelu sta hocete, ali meni je bezze...Kupila sam Pupin davno od kojeg me peku oci i normalno ne koristim ga...E onda sam sasvim slucajno uzela Essence-ov u kutijici- gel eyeliner i super je, a cetkica (na slici je Alverde) je dobra, savijena je i tanka pa mozes izvuci bas tanku liniju (male mi oci)..Image
Image
otherside

#11755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

ja imam ovakav samo elf-ov. nalazi se u ladici propalih investicija.
Michun

#11756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

otherside wrote:ja imam ovakav samo elf-ov. nalazi se u ladici propalih investicija.
hahaha...:D imam i ja takvih stvari.
nego elf samo treba kupovati tools, jeftin a dobar: uvijac, cetke
Last edited by Michun on 28/03/2012 11:20, edited 1 time in total.
alica.k

#11757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

moja sestra koristi ovaj essence i zadovoljna je. prije toga je koristila neki lorealov zlatni (mislim zlatna je kutijica bila).
plavooka

#11758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Žene jel vi stavljate bezbojni lak na nokte prije tamnijih nijansi ? Ili ima neka druga stvar da se kupi u tu svrhu, ono ko baza za puder :D ? Ima li neka treća stvar da mi lak traje duže ? ja kucam po tastaturi i po desetak sati dnevno i nemam ni vremena ni živaca svaki dan da skidam i stavljam novi lak :roll:

fala unaprijed, ja sam duduk za te stvari :)
Partizzanka

#11759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

hah cuj ti duduk za te stvari ... kako bi mi onda mogli znati :)
ako ti ne znas!
:)

ja sam i odustala od tamnih lijepih lakova (sad sam samo na shatro french nekoj boji laka) bas zbog proklete tastature i onoga da mi se "coskovi" noktiju obijaju i otpadaju ko ludi
alica.k

#11760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

plavooka.
ima onaj eveline kao "ojacivac" za nokte, sa dijamantom nacrtanim. eh, to cudo ja kad stavim, i preko lak, bas mi dugo traje lak.
Michun

#11761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

plavooka wrote:Žene jel vi stavljate bezbojni lak na nokte prije tamnijih nijansi ? Ili ima neka druga stvar da se kupi u tu svrhu, ono ko baza za puder :D ? Ima li neka treća stvar da mi lak traje duže ? ja kucam po tastaturi i po desetak sati dnevno i nemam ni vremena ni živaca svaki dan da skidam i stavljam novi lak :roll:

fala unaprijed, ja sam duduk za te stvari :)
OPI lakovi traju po 3-4 dana i uz kucanje po tastauri.
provjereno :D
podloga mi nista ne pomaze, cak mi i potamne nokti i kroz podlogu. tako da sam odustala od koristenja iste.
kupila sam i preko zastitu ali ostaje boja na cetkici a taj bezbojan :x bila sam ljuta na OPI.
anelie

#11762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

Michun wrote:znate svi da sam u par navrata kupovala ovaj liner...i to na ebay, nema kod nas. iz UK mi je dolazio.
Image
trazila ga ovih dana na ebay, nema da je cijena ok i odem u dm. kupim carbon black jer kod nas nema drugi
Image

razlika: ovaj kod nas kupljeni kad se namaze, osusi se, u kutovma ociju popuca bude isprekidano, pa moram ponoviti jos jednom.
'bem ti istocno evropsko trziste, sve losije pa i ovo :x
e michunko,ja mislim da sam onda od tebe procitala da je dobar ovaj lorealov,odem ja i kupim ga,cetkica/spuzvica ok sasvim dobro baratam njome,ali mi ispuca ona ciza,ja mislila do mene :-D
koji je to rimmelov,je li onaj glam eyes?imala sam ga prije nekad,nije mene nesto odusevio...ovaj mi essenceov muka skidati i mrsko mi stalno prati kist :)
Michun

#11763 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

e moja anelie...sve kod nas fush, standardi 0 bodova!!!
plavooka

#11764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

Partizanka, ja o lakovima ne znam tri čiste, mogu na prste jedne ruke nabrojat koliko sam puta nalakirala nokte jer ih godinama geliram a skoro sam skinula gel i ne mislim ga vraćat jedno vrijeme. Od lakova i volim samo tamnije boje a one mi farbaju nokte i brzo se skrzaju...

Alica, hvala ti, samo ja ne nalazim više Eveline, zatvorili su nam Didaco u Tuzli... imaš li prijedlog za nešto s neta, da nije puno skupo ili možda iz DMa ?

Michun, ko da sam negdje zapamtila da su Opići oko 30 KM a to je meni puno za jedan lak, da je šta od šminke pa hajd :D :D Nije mi frka svaka dva-tri dana ponavljat lakiranje a u međuvremenu mi treba nešto od pomoćnih sredstava da ga održi
Michun

#11765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

plavooka wrote:Partizanka, ja o lakovima ne znam tri čiste, mogu na prste jedne ruke nabrojat koliko sam puta nalakirala nokte jer ih godinama geliram a skoro sam skinula gel i ne mislim ga vraćat jedno vrijeme. Od lakova i volim samo tamnije boje a one mi farbaju nokte i brzo se skrzaju...

Alica, hvala ti, samo ja ne nalazim više Eveline, zatvorili su nam Didaco u Tuzli... imaš li prijedlog za nešto s neta, da nije puno skupo ili možda iz DMa ?

Michun, ko da sam negdje zapamtila da su Opići oko 30 KM a to je meni puno za jedan lak, da je šta od šminke pa hajd :D :D Nije mi frka svaka dva-tri dana ponavljat lakiranje a u međuvremenu mi treba nešto od pomoćnih sredstava da ga održi
u Sa 23 KM, na ebay oko 14 KM izadju.
kvalitetni veoma. al ako je puno, razumijem.
da se meni docepat OCC lakova, za njih kazu da su beNton. al' u US samo ih ima :sad:
alica.k

#11766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

iskreno, ja sam ti teski debil za lakove i te stvari...
ovo je nesto sto sam slucajno primjetila :D da duze traje lak iznad ovoga.

a kupila sam u kozmu ovo eveline, pa ako imate kozmo provjeri tamo :D

btw, i china glaze i essie lakovi dugo traju sami do sebe :D

taman da opet provjerim, imal kod nas essie lakova?
Pacificgirl

#11767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

alica.k wrote:iskreno, ja sam ti teski debil za lakove i te stvari...
ovo je nesto sto sam slucajno primjetila :D da duze traje lak iznad ovoga.

a kupila sam u kozmu ovo eveline, pa ako imate kozmo provjeri tamo :D

btw, i china glaze i essie lakovi dugo traju sami do sebe :D

taman da opet provjerim, imal kod nas essie lakova?
Nema Essie kod nas, ali zato ima China glaze. :mrgreen:
alica.k

#11768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

je, zam za china glaze, al reko da isto nema negdje sakriveno essie :D ko sto smo slucajno i za CG otkrili
6.april

#11769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by 6.april »

A gdje ima CG za kupit i pošto je?
Nisrin

#11770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Ja koristim FLORMAR. turske lakove, duze mi traju od pijacnih (Golden rose, rapsodi) i DM lakova :D

Na tramvajskoj stanici Marijin dvor ima radnja koja drzi njihove proizvode i tu kostaju 2.5 KM, a ti isti lakovi na jednom standu na Otoci kostaju cijelu 1 KM :D
Deep red

#11771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Cure, za trajnost laka probajte ovo čudo
Image
Ja uzela treću bočicu, meni je fenomenalan! Možete ´ladno preći preko laka i za pola sata otići u krevet bez straha da će vam ostati šare od posteljine na noktima :)
Ima ga u svakom CM-u i DM-u, cijena oko 6-6,50 km.
Deep red

#11772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

alica.k wrote:je, zam za china glaze, al reko da isto nema negdje sakriveno essie :D ko sto smo slucajno i za CG otkrili
Ja nisam skontala koja je to parfimerija, ili sam ćorava ili se zatvorila :lol: Moze li još malo preciznije, please?
Michun

#11773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

cure, slucajno naletih na ovu str. pise da dostavljaju po svijetu. cijene :shock:
http://www.e-kosmetika.lv/index.php?manufacturers_id=91

neki raznih marki - manje poznate i poznate
Partizzanka

#11774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

alica ako hoces kupim ti ja essiea i posaljem :)
ili ponesem kad krenem dole ali ne znam kad ce to biti
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#11775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anoush »

semlaca wrote:
Deep red wrote:
alica.k wrote:je, zam za china glaze, al reko da isto nema negdje sakriveno essie :D ko sto smo slucajno i za CG otkrili
Ja nisam skontala koja je to parfimerija, ili sam ćorava ili se zatvorila :lol: Moze li još malo preciznije, please?
Mislim da nije u pitanju parfimerija nego više trafika u kojoj se prodaju raznrazne džidže (jeftin nakit, ukrasi za kosu)
Tramvajska stanica marijin dvor, vrata sasvim normalna (stara ona tipična na tim zgradama) i kroz prozore se vide neke naušnice izložene. Ne možeš fuliti nikako. Unutra ima stalak sa tom nekom kozmetikom (ja vidjela kad sam dopunu kupovala).
ma to je i salon vjenčanica :D
Post Reply