Republika Turska

Post Reply
sunceKOtepsija

#11751 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
https://en.wikipedia.org/wiki/Peoples%2 ... y_Movement

-pripadnici HBDH u Tunceliju objavili da su ubili jednog turskog vojnika, i objavili da kontrolisu jedan put od 15.07. ali nisam to nigjde drugo mogao nac, tako da mozda i jest mozda i nije, ko ce ga znat, oni su neki dan ja mislim izvrsili i onaj napad u Trabzonu kad su ubijena 3 policajca
-u Dijarbakiru napad pucano na pripadnike policije, nije bilo povrijedenih, napadaci pobjegli
sunceKOtepsija

#11752 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

http://www.hbdh-online.org/2016/07/21/t ... olduruldu/
zvanicno saopstenje HBDH-a o napadu u Trabzonu, doduse kazu da su ubili 11, zvanicni podaci kazu 3 policajca
u Dijarbakiru uspostavljen komitet HBDH-a, a danas cujemo vijest o prvoj pucnjavi bez ranjenih i mrtvih
http://www.hbdh-online.org/2016/07/22/h ... i-kuruldu/
Satelit_

#11753 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

Tacno. Nisu sve religije iste. Postoje razlike u doktrini a islam je cijeli sistem pravila, ukljucujuci drustvo i politiku. Zato je tamo sekularizam na vecem udaru.
Satelit_

#11754 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

sunceKOtepsija wrote:Image
https://en.wikipedia.org/wiki/Peoples%2 ... y_Movement

-pripadnici HBDH u Tunceliju objavili da su ubili jednog turskog vojnika, i objavili da kontrolisu jedan put od 15.07. ali nisam to nigjde drugo mogao nac, tako da mozda i jest mozda i nije, ko ce ga znat, oni su neki dan ja mislim izvrsili i onaj napad u Trabzonu kad su ubijena 3 policajca
-u Dijarbakiru napad pucano na pripadnike policije, nije bilo povrijedenih, napadaci pobjegli
Fenomenalmo napredna organizacija. Kod nas ekstremna ljevica nema nikakvu podrsku jer je omladina reakcionarna. Utrkuju se ko ce biti konzervativniji.
Kaligula I

#11755 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:
Ci-Nick wrote:Sinoć na tv-u gledao diskusiju ljudi porjeklom iz Turske, novinara, političara, istoričara.
Gulen 2002. pomogao Erdoganu da dođe na vlast i borili se skupa protiv Kemalista sve do 2012. ili 2013. i onda kada je Gulen počeo prozivati za korupciju između ostalog i sina Erdogana,.. politika Erdogana prema Gulenu se zaokrenula. Dalje kažu u puču su učestvovali vojnici iz samo dvije vojne jedinice, nijedan vojnik iz Druge armije a optužiše i prebiše komadanta druge armije kojeg su prije samo dva mjeseca svi hvalili za rasturanje Kurda. Boje se da bi ova tri mjeseca vanrednog stanja mogla trajati godinama.
Adem Huduti, veliki lider u borbi protiv Kurda. Od heroja do izdajnika, preko noci.

Evidentno je da se Erdo rjesava politickih protivnika. Nema tu prava i pravde. Kazu da si pucista ili saradnik PKK, zalijepe ti kaznu i gotova stvar. Od toga se ne mozes odbraniti.

Al' evo, sjajno je da ce ratni zlocinac Huduti odgovarati, iako mozda nema nikakve veze sa pobunom protiv AKP.
...ali se ne može osporit principijelnost i istrajnost prema Kurdima ni jednom od njih...pa nije ni čudo što kidišu na njih pored ovakve ljepote... :D

Image
...obližite se malo...
sjedi 1

#11756 Re: Republika Turska

Post by sjedi 1 »

Erdogane,uzmi pnovo kredit od MMF(iako ti ne treba),malkice se distanciraj od Moskve i Turska će biti mirna
Stvar jasna ;-)
SkyLimit

#11757 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Za 50 godina ove što im sad pljuju po grobovima slavit će kao prve mučenike koji su podigli otpor protiv tiranina, čudan je točak historije.

Erdogan je tiranijom koju je zaveo poslije pokušaja puča najbolje pokazao zašto je puč bio opravdan. Mada ga i razumijem, da je i mene neko pokušao svrgnuti sa trona, uz to vjerovatno me poslati u tamnicu ili na giljotinu ili na vješala, i ja bi bio malo nervozan :D
Kikibombona

#11758 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kaligula I wrote: ...ali se ne može osporit principijelnost i istrajnost prema Kurdima ni jednom od njih...pa nije ni čudo što kidišu na njih pored ovakve ljepote... :D

Image
...obližite se malo...

:D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11759 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

SkyLimit wrote:Za 50 godina ove što im sad pljuju po grobovima slavit će kao prve mučenike koji su podigli otpor protiv tiranina, čudan je točak historije.

Erdogan je tiranijom koju je zaveo poslije pokušaja puča najbolje pokazao zašto je puč bio opravdan. Mada ga i razumijem, da je i mene neko pokušao svrgnuti sa trona, uz to vjerovatno me poslati u tamnicu ili na giljotinu ili na vješala, i ja bi bio malo nervozan :D
kakva kolosalna izvala hahaha
pa da nije bilo puča, ne bi ni zaveo "tiraniju"

nevjerovatno
arzuhal

#11760 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Sutra kurdska partija demonstrira protiv puča, a prekosutra historijski protest CHP-a koji je pozvao i AKP i oni će im se pridružiti.
sunceKOtepsija

#11761 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

http://www.haberdiyarbakir.net/diyarbak ... du-71325h/
sinoc ubijena tri policajca u borbama s pripadnicima PKK na podrucju Dijarbakira
Kaligula I

#11762 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

Herr Flick wrote:

:D :D :D
...zanima me je li ikad i jedna pjesma u BiH posvećena bosanskm kraljevima i kraljicama ili makar banovima?... :D ...i ako nije, zašto nije?...
sunceKOtepsija

#11763 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

o cafirima? :D
General War

#11764 Re: Republika Turska

Post by General War »

Kaligula I wrote:
Herr Flick wrote:

...zanima me je li ikad i jedna pjesma u BiH posvećena bosanskm kraljevima i kraljicama ili makar banovima?... :D ...i ako nije, zašto nije?...
Ima pokoja...ali ne ide uz harmoniku :D
SkyLimit

#11765 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Kaligula I wrote: ...zanima me je li ikad i jedna pjesma u BiH posvećena bosanskm kraljevima i kraljicama ili makar banovima?... :D ...i ako nije, zašto nije?...
von_admir

#11766 Re: Republika Turska

Post by von_admir »

Tomahawk11 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Satelit_ wrote:
U hoteloma za bogate prikriveno ili s ulice bilo ko moze uci ko u Amsterdamu?
Covjece, ima nesto sto se zove razlicitost kultura, nije isto u Amsterdamu, Istanbulu, Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Melburnu, Kinsasi, Johanesburgu, Hong Kongu....
Pricam o kulturi zemlje. To sta neko radi u 4 zida, to je nesto drugo.
Nisu to samo Arapi. Sta je sa Hindusima, Kinezima, Japancima, onda africki narodi, to su razlicite kulture i sto je za nekog uvreda, drugom je cast i sl.
Moze se to nekom svidjati ili ne, ali treba ipak postovati.
Bogumi u UAE to ne rade iza 4 zida :D .Odes u bilo koji bar gdje toce alkohol i inzenadices se kolko Arapa ima i sta sve ne rade hehe a u tim barovima (javnim kucama) oni ne izlaze,ubijaju se alkoholom.Ne kriju se oni nikako jest da to ne rade na ulici itd iza coska u parku kao u eu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11767 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

von_admir wrote:
Bogumi u UAE to ne rade iza 4 zida :D .Odes u bilo koji bar gdje toce alkohol i inzenadices se kolko Arapa ima i sta sve ne rade hehe a u tim barovima (javnim kucama) oni ne izlaze,ubijaju se alkoholom.Ne kriju se oni nikako jest da to ne rade na ulici itd iza coska u parku kao u eu :D
Pa to sam i mislio, bitno je da je iza 4 zida, ne nuzno stan, kuca :D
Bgm ces i u Sa fasovati kaznu uhvate li te u parku sa dvoguzom :D :D
Dobro, u UAE bi vjerovatno malo gore prosao nego samo sa kaznom.
Ali, to je neka druga prica...u principu, poenta je da se pretjeruje sa nemanjem slobode u arapskim zemljama ilitiga stereotipima.
sunceKOtepsija

#11768 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

SkyLimit wrote:
Kaligula I wrote: ...zanima me je li ikad i jedna pjesma u BiH posvećena bosanskm kraljevima i kraljicama ili makar banovima?... :D ...i ako nije, zašto nije?...
ovo garant besim napiso
Kaligula I

#11769 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
Herr Flick wrote:

Ima pokoja...ali ne ide uz harmoniku :D
...možda uz šargiju?.. :D ..ništa protiv...
General War

#11770 Re: Republika Turska

Post by General War »

Kaligula I wrote:
Njet...croati to odrzavaju:

Kaligula I

#11771 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

SkyLimit wrote:
...žalosno...polomiše se Bošnjaci u dokazivanju ljubavi prema svojoj domovini, a ne otpjevaše ni jednu ozbiljnu pjesmu u čast njenog prvog kralja...groteska par excellance...a sa druge strane su otpjevane silne pjesme u čast niza promašenih povijesnih likova...zašto?...
SkyLimit

#11772 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Kaligula I wrote: ...žalosno...polomiše se Bošnjaci u dokazivanju ljubavi prema svojoj domovini, a ne otpjevaše ni jednu ozbiljnu pjesmu u čast njenog prvog kralja...groteska par excellance...a sa druge strane su otpjevane silne pjesme u čast niza promašenih povijesnih likova...zašto?...
Ima pjesma i o Kulin Banu od renomiranog umjetnika Vajte
https://www.youtube.com/watch?v=2lKo5Kb53a4

Uostalom nemaju se kome Bošnjaci šta dokazivat. I Kulin je bio ban a ne kralj ako si na njeg mislio. A što se tiče prvog kralja Tvrtka, nezgodno mu ime za opjevati ga, nije nimalo milozvučno.

Erdogane, Erdogane
Tebe Bošnjaci lažu
Oni vole, Oni vole
Vojvodu Vuković Vlatku
Kaligula I

#11773 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
Njet...croati to odrzavaju:

...da, to mi je poznato, ali sam postavio pitanje u duhu ove teme na kojoj se mnogi Bošnjaci zaklinju u BiH, prazne riječi, a duša im puna Turske i njenih sultana i sultančića...djela govore, a ne jalove riječi...Croati se, kao što vidimo, ne kunu u BiH, ali za nju možda i ponajviše rade...
General War

#11774 Re: Republika Turska

Post by General War »

Kaligula I wrote:
General War wrote: Njet...croati to odrzavaju:

...da, to mi je poznato, ali sam postavio pitanje u duhu ove teme na kojoj se mnogi Bošnjaci zaklinju u BiH, prazne riječi, a duša im puna Turske i njenih sultana i sultančića...djela govore, a ne jalove riječi...Croati se, kao što vidimo, ne kunu u BiH, ali za nju možda i ponajviše rade...
Dosta (forumskih i politickih) bosnjaka ne znaju jesu li dosli ili posli jos odavno...sto se tice croata, oni srednje bosanski i ovi moji (franjevci prvenstveno) najvise rade da se to kolkiko toliko odrzi.
Kaligula I

#11775 Re: Republika Turska

Post by Kaligula I »

SkyLimit wrote:
Kaligula I wrote: ...žalosno...polomiše se Bošnjaci u dokazivanju ljubavi prema svojoj domovini, a ne otpjevaše ni jednu ozbiljnu pjesmu u čast njenog prvog kralja...groteska par excellance...a sa druge strane su otpjevane silne pjesme u čast niza promašenih povijesnih likova...zašto?...
Ima pjesma i o Kulin Banu od renomiranog umjetnika Vajte
https://www.youtube.com/watch?v=2lKo5Kb53a4

Uostalom nemaju se kome Bošnjaci šta dokazivat. I Kulin je bio ban a ne kralj ako si na njeg mislio. A što se tiče prvog kralja Tvrtka, nezgodno mu ime za opjevati ga, nije nimalo milozvučno.

Erdogane, Erdogane
Tebe Bošnjaci lažu
Oni vole, Oni vole
Vojvodu Vuković Vlatku
...možda je priličniji izraz 'iskazivanje' nego 'dokazivanje'...ako kažem prvi kralj onda valjda mislim na kralja Tvrtka, a Kulin je ban, to je valjda i djeci poznata činjenica...jel' se šališ ili ozbiljno tvrdiš da Tvrkovo ime nije nimalo milozvučno?...nije ti valjda to opravdanje za pjevanje pjesama samo stambolskim sultanima?...
Post Reply