Ukrajina

Post Reply
Renta

#11751 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Mister Yes wrote:
Renta wrote:
Ako ćemo tako, imaš li ovo smjelosti napisati i za BiH...ili ćemo dvostrukim mjerilima?
No, regije ne mogu imati pravo na samoopredjeljenje već narodi koji nemaju svoju nacionalnu državu tipa Kurdi, Čečeni...ima ih puno u Ruskoj federaciji.

Ja sam da se međunarodno priznate granice ne mijenjaju (osim u gornjem slučaju naroda bez države) a o svemu drugom se da razgovarati.
I onda se Hrvati u BiH na sljedećem popisu izjasne kao "žljpatonci" a Srbi kao "abvgdonci" (ili bilo koje drugo izmišljeno ime) i pošto Žljpatonci i Abvgdonci nemaju svoju nacionalnu državu dobiju pravo na odcjepljenje :-)

Bajke su druga tema...
sluga_okupatora

#11752 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote:
Prava seljačka priča koju si izasr'o barem 10000000 puta. Podržavam Rusiju, nisam Srbin. Boli me racQ i za oluju i za milosrdne anđele i za Vatikan i EU i Kosovo. Tvoj mozak to nažalost ne može shvatiti, pa se konstantno vraćaš na istu spiku.

Znaci standard, svi koji ne furaju Rusiju u srcu su seljaci, glupani, debili i sl.
Zanimljivo kako se svi pravdaju da nisu srbi :lol:
Evo ja cu reci da ja jesam - s majcine strane su svi iz Srbije, oni pravi srbi. :D
U tvom slučaju, da.

Jbt konstantno prosipaš neke fazone koji impliciraju na to da su podržavaoci Rusije Srbi, pa zamisli da neko tebi stalno priča da si glupan, seljak i debil...
Ja prosipam fazone, ti si taj koji ima bisere kao "isto je 78, 780 i 7800 milijardi dolara" :lol:
Rusofili su ti koji konstantno ovdje prosipaju fazone i opravdavaju sranje u Ukrajini nekakvim ublehama.
Poceli ste sa "istorijskim cinjenicama","poklonjenom zemljom" pa presli na "zastitu manjina", onda na ublehu kako su "svi tamo ionako rusi".
Kad je to sve postalo ofirno onda se preslo na opravdavanje tipa "kad mogu ameri mogu i rusi".
Svi oni koji osudjuju aneksiju Krima osudjuju i invazije na Irak i Afganistan ali vi se opet hvatate tih primjera, jbt vama u ovom besmislenom opravdavanju nije tesko ici do genocida nad sjevernoamerickim indijancima i sl.
Glavni vam je izvor youtube, advance i ruskaja pravdaja - preko 90% svjetskih drzavnika, predsjednika, sefova vlada i vlada samih je osudilo cin aneksije Krima i nelegalne referendume a vi opet guslate po svom, jebes svjetske vlade - vazno je da na advance hr kazu da je sve to zavjera.
De se malo skontajte, svaki vam je post omalovazavanje - glavni adut vam je kacanje pridjeva ukrajinskoj vladi poput "teroristi, nacisti, fasisti, genocidasi, kreteni, debili".
Na kraju kad vam neko i kaze da je ova tema ustvari o Ukrajini i krizi koja se odvija tamo, vi ko pokvarena ploca prdite o nekakvim skrivenim razlozima, zavjerama, imperijalistickim planovima, jos malo pa cete poceti ubacivati HAARP-ove, chemtrailse i ljude gustere. :lol:
ILVIIR

#11753 Re: Odg: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
Renta wrote:
Ako ćemo tako, imaš li ovo smjelosti napisati i za BiH...ili ćemo dvostrukim mjerilima?
No, regije ne mogu imati pravo na samoopredjeljenje već narodi koji nemaju svoju nacionalnu državu tipa Kurdi, Čečeni...ima ih puno u Ruskoj federaciji.

Ja sam da se međunarodno priznate granice ne mijenjaju (osim u gornjem slučaju naroda bez države) a o svemu drugom se da razgovarati.
I onda se Hrvati u BiH na sljedećem popisu izjasne kao "žljpatonci" a Srbi kao "abvgdonci" (ili bilo koje drugo izmišljeno ime) i pošto Žljpatonci i Abvgdonci nemaju svoju nacionalnu državu dobiju pravo na odcjepljenje :-)
moze. a do tad je bosna nacionalna drzava bosnjaka?
cyprus

#11754 Re: Odg: Ukrajina

Post by cyprus »

Renta wrote:Ja sam da se međunarodno priznate granice ne mijenjaju (osim u gornjem slučaju naroda bez države) a o svemu drugom se da razgovarati.
Jarane... jesi li ti svjestan da postoji četvrocifreni broj naroda? Ti bi im svima ''dao državu''? :-D

Ovo stavljam pod navodnike, jer smatram da niti jedan narod nema državu, te da svaki pojedinac ima državu :)
Challenger__

#11755 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Njemački ministar vanjskih poslova Steinmeier, izgubio živce kada su ga sunarodnici nazvali "ratnim huškačem" na skupu SPD-a u Berlinu:

Kaligula I

#11756 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://www.youtube.com/watch?v=7c0JY3w ... e=youtu.be

...i veliki ANTONOV razvaljuje NLI...slike su mi nešto vrlo poznate :D ...

...počela je pljačkaška privatizacija... Bidenov mali zasjeo na čelo plinskog biznisa...nastavlja se rasprodaja poljoprivrednog zemljišta...MMF im vlada kao i kod nas...blago njima, kao i nama...
flexibila

#11757 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Kaligula I wrote:https://www.youtube.com/watch?v=7c0JY3w ... e=youtu.be

...počela je pljačkaška privatizacija... Bidenov mali zasjeo na čelo plinskog biznisa...nastavlja se rasprodaja poljoprivrednog zemljišta...MMF im vlada kao i kod nas...blago njima, kao i nama...
Nemoj tako, povrijedit ces osjecaje ovima sto su im puna usta Ukrajinske demokratije :izet:
Havatar

#11758 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Zar vec nije raspravljeno da Bidenov mali nije na celu plinskog biznisa nego pravni savjetnik i to si bas ti to tvrdio pa ti ljudi dokazali suprotno. Vidim da vam istina nije jaca strana i da ako vam cinjenice ne idu u prilog tim gore po cinjenice :mrgreen:
dječak sa šibicama

#11759 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Vrhovna Rada je donijela odluku da se vojska odmah povuce sa jugoistoka, prekid svih vojnih aktivnosti, i reustroj drzave, promjena ustava, decentralizaciju i priznavanje volje gradjana sa istoka Ukrajine.

Sto bi se reklo, Vladimir Putin du pua.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#11760 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

dječak sa šibicama wrote:Vrhovna Rada je donijela odluku da se vojska odmah povuce sa jugoistoka, prekid svih vojnih aktivnosti, i reustroj drzave, promjena ustava, decentralizaciju i priznavanje volje gradjana sa istoka Ukrajine.

Sto bi se reklo, Vladimir Putin du pua.
Jeko Rada ?
Challenger__

#11761 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ukrajinski parlament.
Blek Stena

#11762 Re: Ukrajina

Post by Blek Stena »

Havatar wrote:

Zar vec nije raspravljeno da Bidenov mali nije na celu plinskog biznisa nego pravni savjetnik i to si bas ti to tvrdio pa ti ljudi dokazali suprotno. Vidim da vam istina nije jaca strana i da ako vam cinjenice ne idu u prilog tim gore po cinjenice :mrgreen:
jel tebi bolan normalno da mali ima ikakvu funkciju tamo? nije ti to sumnjivo nimalo?
AleksoMKD

#11763 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

WTF? http://bigstory.ap.org/article/russian- ... ay-ukraine
11 poginulih i preko 30 ranjenih Ukrajinskih vojnika u okrsaju kod sela Blahodatni kod Volnovakha.
Navodno su pro-Ruske milicije napale vojni punkt i unistile nekoliko vozila Ukrajinske vojske.
Ako je ovo tocno onda je ovo najofanzivnije dejstvo pro-Ruskih milicija do sada, taj punkt je (koliko ja kontam) prilicno duboko u pro-Ukrajinskom delu regiona.

Pro-ruske milicije demantiraju da su oni napali i okrivljuju medjusobni okrsaj izmedju snaga desnog sektora i Ukrajinskih oruzanih snaga. http://lifenews.ru/news/133647
Po njima su izginuli propadnici 51ve brigade Ukrajinske vojske a napadnuti su od snaga lojalnih oligarhu Kolomoitsku. Navodno su napadnuti helikopterom i oklopnim kamionima sa logoom Privat Banke koja je u vlasnistvu Kolomoitska.

Banka je demantirala izjavljujuci da su im ukradena neka oklopna vozila proslih dana.

Evo snimka (kakvog takvog) ali ko koga ovde napade ne znam.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ukrajinski vojnici na mestu napada razgledaju unistena vozila.

Ja sumnjam da su ih napali pripadnici pro-Ruskih milicija a evo i zasto:
Image
Image
Navodno ovo je zaplenjeno u Horlivki ali nekako se poklapa vreme napada i ovaj plen.

Doduse, da budemo iskreni i nepristrasni, vojnici sa napadnutog punkta jesu mrmljali prodiv Desnog sektora i privatnih armija (opet, ako razumjem dobro).
http://www.odnoklassniki.ru/video/5121115398?fromTime=1
Kolomoiskova "vojska" se vozika vozlilama Privat banke a i jednom su vec imali okrsaj sa Ukrajinskom policijom.
Helikopteri su dejstvovali za vreme okrsaja, e sad po kome ne mogu da vidim.
Avetinho

#11764 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ukrajinska balvanijada se nastavlja. Putinko po svaku cijenu zeli gradjanski rat u Ukrajini. Ovaj posljednji, nicim isprovociran napad, mlada ce putincad protumaciti kao borbu za slobodu uz pomoc teskog naoruzanja iz majcice Rusije, pod komandom oficira ruske vojske. Putinko neometano sprovodi svoj plan o kradji tudje teritorije, dok mladi ruski dobrovoljci aplaudiraju u iscekivanju ruske mornarice na rijeci Bosni.
Associated Press wrote: Residents said attackers used an armored bank truck, which the unsuspecting Ukrainian soldiers waved through, and then mowed them down at point-blank range.

...
"We destroyed a checkpoint of the fascist Ukrainian army deployed on the land the Donetsk Republic," said the commander, who wore a balaclava and identified himself by his nom de guerre, "Bes," Russian for "demon." He said one of his men also was killed.
http://bigstory.ap.org/article/russian- ... ay-ukraine
nosara

#11765 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Moze li iko ovim Rusima stat u kraj...? Gdje su dronovi, klonovi, bonovi...? Gdje je predsjednik jedine svjetske sile da prekine ovu agoniju...? :D
Avetinho

#11766 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kupuj cvijece, eno izranja putinkova podmornica iz Miljacke.
Lincoln-Burrows

#11767 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Ovo u Ukrajini je qurac od rata, ne da se ne događa ništa nekontrolirano nego
se ovome pridaje velika medijska pažnja samo da se skrene pažnja sa Siriji u
kojoj očito pobjeđuje Assad.
U Ukrajini nema odsijecanja glava i udova, nema razapinjanja na križeve,
nema svakodnevnog granatiranja teškom artiljerijom i avijacijom pa
opet ima visoku medijsku pozornost.
Challenger__

#11768 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

nosara wrote:Moze li iko ovim Rusima stat u kraj...? Gdje su dronovi, klonovi, bonovi...? Gdje je predsjednik jedine svjetske sile da prekine ovu agoniju...? :D
:pisnuo:
General War

#11769 Re: Ukrajina

Post by General War »

nosara wrote:Moze li iko ovim Rusima stat u kraj...? Gdje su dronovi, klonovi, bonovi...? Gdje je predsjednik jedine svjetske sile da prekine ovu agoniju...? :D
Stali su Rusi sami sebi u kraj..."odrijesili kesu" i placaju asimetricni rat, a sebi navukli jaram agresora i nestabilnog ekonomskog partnera. 'ko u vicu: "Prvo malo dziha dziha"... 8)
Avetinho

#11770 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Razumijem ruske frustracije, ali one se ne mogu liječiti preko leđa drugih žrtava, prijatelja i komšija, Ukrajinaca i Tatara. Samo strpljivo, dogovorom, konsenzusom. Samim tim, autonomija Krima u okviru Ukrajine - da, ruska aneksija - ne.
AleksoMKD

#11771 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

U jebemti, sve je izvesnije da su one jadnike greskom pobili njihovi (Ukrajinski) helikopteri.
Avetinho

#11772 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Javljaja Ruskaja Pravdaja? Ma ja, svi su krivi, samo ne putinkove marionete.

I Princ Charles zna s kim svijet ima posla:
BBC wrote:The Prince of Wales reportedly made the remark during a conversation with Marienne Ferguson at an immigration museum in Halifax, Nova Scotia, where she works.

They had been discussing Hitler's takeover of countries. Ms Ferguson said the prince said "something to the effect of 'it's not unlike... what Putin is doing'".
http://www.bbc.com/news/uk-27515086
area51

#11773 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Predsjednik jedine svjetske sile bi nešto i učinio ali i Rusi imaju "sulunare" ,moRe zazviždati i oko ušiju a to zna biti zajebaTo :D
Kaligula I

#11774 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...Njemačka je do sada bila ekspozitura američkih želja...a od sada bi mogla biti ekspozitura želja svojih građana...pogledajte ovaj niz demonstracija u Berlinu i govor aktivista i novinara Kena Jebsena:

http://www.youtube.com/watch?v=i9YLYh6jrQQ

...a i ova slika govori više od svakog teksta:

Image

...i na kraju sve je više osvještenih visokih dužnosnika, koji se zalažu protiv sankcija Rusiji, s porukom da nema jake Europe bez Rusije:

http://rt.com/news/159716-germany-sanct ... criticism/
Co0l

#11775 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Zaboli neka stvar Nijemce za Rusima,njih samo zanima da im posao ne trpi.Kapitalizam na djelu.
Post Reply