HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nermin_BH

#1176 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

-
mirsek

#1177 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mirsek »

Jutros upalim speed test kad ovo

Image

Imam paket KID 14 i dosad je bila normalna brzina oko 14 MB/s. Nadam se da nije neofirno prebacivanje na jaci paket bez mog znanja jer su mi to vec uradili kod uvodjenja HS-a kad sam trazio KID 8 a oni mi upalili KID 14 i tad nisam htio da se zalim ali bude li sada isti slucaj povecanja bez mog znanja ima da im se familije sjetim.
Son1

#1178 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Son1 »

mirsek wrote:Jutros upalim speed test kad ovo

Image

Imam paket KID 14 i dosad je bila normalna brzina oko 14 MB/s. Nadam se da nije neofirno prebacivanje na jaci paket bez mog znanja jer su mi to vec uradili kod uvodjenja HS-a kad sam trazio KID 8 a oni mi upalili KID 14 i tad nisam htio da se zalim ali bude li sada isti slucaj povecanja bez mog znanja ima da im se familije sjetim.
Kod mene je KID sa brzinom 8Mbps, a sad vuce 12 :D
febo_acm

#1179 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Kod mene KID 22 sad ide na preko 3000 na torrentu :D

Image
The Realist

#1180 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Kod mene je vala sve isto :D, ustvari, dođe do 8,3 (ali ne uvijek) i to je to.
AdiZeljkovic

#1181 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by AdiZeljkovic »

Imam isto KID 22 paket i na torentima skidam oko 3 MB/s.

Sent from my Sony Xperia Play!
The Realist

#1182 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Evo i ko mene 15,37 download, upload isti. Šta li oni testiraju?
kakaljin

#1183 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Image
Benq

#1184 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

EDIT: Preduhitrio me kakaljin :D , samo me buni ovo gore "Happy Hours" , da to ne bude par sati u danu "procepi" konekcija pa vise stete bude nego koristi :)
Last edited by Benq on 19/04/2013 15:19, edited 1 time in total.
The Realist

#1185 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Znači ostaju brzine ipak. Hajde, barem bi korisnici analogne, a koji koriste i net, trebali sada biti zadovoljniji, ako njima povećaju (naravno i mi ćemo :D).

Baš me zanima kako će se ponašati sa torrentima od 17. maja, ili tako tog nekog perioda, kada sve srede.
Žao mi je što opet ne dižu upload. Mislim da bi bilo bolje da su podigli upload, a čak i da nisu dirali download, ili da su ga malo povećali.
newphoenix

#1186 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

Ne volim da ih hvalim posebno sto sa zadnje povecanje brzina za internet pakete nije bilo dovoljno, ali nove brzine su vrh ponude na BH trziste, svaka cast.
Son1

#1187 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Son1 »

The Realist wrote:Znači ostaju brzine ipak. Hajde, barem bi korisnici analogne, a koji koriste i net, trebali sada biti zadovoljniji, ako njima povećaju (naravno i mi ćemo :D).

Baš me zanima kako će se ponašati sa torrentima od 17. maja, ili tako tog nekog perioda, kada sve srede.
Žao mi je što opet ne dižu upload. Mislim da bi bilo bolje da su podigli upload, a čak i da nisu dirali download, ili da su ga malo povećali.
Smrt za ove privatne torrente, slomih se sa freeleach, download 10 puta veci od uploada.
Al' dobri su, internet odlicno radi, ne pamtim kad mi je nestalo istog.
Definitivno najbolja usluga na HS-u.
Kemal Malovčić

#1188 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Kemal Malovčić »

Pa dajte ljudi malo upload povećajte. :sad:
jastuk1

#1189 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:Znači ostaju brzine ipak. Hajde, barem bi korisnici analogne, a koji koriste i net, trebali sada biti zadovoljniji, ako njima povećaju (naravno i mi ćemo :D).

A što malo ne bi uveli happy hour za fiksnu telefoniju kad se već prave frajeri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eto, ne tražim puno, ne moraju smanjivati cijene, ali nek daju više minuta ili happy hour u FIKSNOJ TELEFONIJI!!!!!!

To bi malo puno većeg smisla nego šta god da će sad ovo bit... možda dupla brzina kad je happy hour. Ja eto hvala im al je to bezzeze. Ako mogu čekat da se nešto skine za 10 minuta, mogu čekat i 20.
Nermin_BH

#1190 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

Benq wrote:

EDIT: Preduhitrio me kakaljin :D , samo me buni ovo gore "Happy Hours" , da to ne bude par sati u danu "procepi" konekcija pa vise stete bude nego koristi :)
Ako ti se potrefi happy hours imat češ 2-3 sata povećanu brzinu za 30% (samo sam primjer dao). A ti češ imati stalno konekciju koju plačaš samo ako te potrefi happy hours dodaje se na tvoju brzinu. Ovo sad povećanje vjerovatno testiraju kapacitet. Ovo je samo moje mišljenje.
Benq

#1191 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Nermin_BH wrote:
Benq wrote:

Ako ti se potrefi happy hours imat češ 2-3 sata povećanu brzinu za 30% (samo sam primjer dao). A ti češ imati stalno konekciju koju plačaš samo ako te potrefi happy hours dodaje se na tvoju brzinu. Ovo sad povećanje vjerovatno testiraju kapacitet. Ovo je samo moje mišljenje.
Shvatio sam to , ali ako ce to biti tako , to je onda teska glupost , bolje da su poradili sta na analognoj ili na uvodjenju nekog novog servisa nego ubacivat gluposti ko da smo u vrticu pa ono "happy hour" ... bilo bi smijesno da nije zalosno..
jastuk1

#1192 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Nermin_BH wrote:
Benq wrote:

Gluposti... Znači ako se neto skidalo 13 minuta, sad će 10 sa happy hour. Bezveze.
The Realist

#1193 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:
A što malo ne bi uveli happy hour za fiksnu telefoniju kad se već prave frajeri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eto, ne tražim puno, ne moraju smanjivati cijene, ali nek daju više minuta ili happy hour u FIKSNOJ TELEFONIJI!!!!!!

To bi malo puno većeg smisla nego šta god da će sad ovo bit... možda dupla brzina kad je happy hour. Ja eto hvala im al je to bezzeze. Ako mogu čekat da se nešto skine za 10 minuta, mogu čekat i 20.
Ali ako skidaš 2 sata, onda nije loše da spadne na jedan :D. Mada, meni je net dobar, volio bih da je upload veći, te da se stvari sa EPG-om riješe.
Benq

#1194 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Meni je ping prema BH Telecom-u 35-80 , 15-16Mbps , a ping prema Palama 13ms i download 27Mbps , ko je tu lud :D
KPNCTNJAH

#1195 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Izmedju 18 i 22h ping :run: varira izmedju 40 i 150, nema nista gore od toga za gamere, da ti svakih 10 sec skoci ping na 150ms, pa se vrati na 40-50... ne znam kako je preko dana, ali ja tek navecer oko 23h mogu k'o covjek baciti koju sokera online :-?
The Realist

#1196 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Ja sam u popodnevnim satima cijeli torrent skinuo i brzina od 1,6 do 1,8mb/s bila (samo na početku 1,3). 8gb je bila veličina torrenta.

Ping je varira od "dobrog" do groznog, ia je više "dobar", ali mogu misliti kako je gamerima.

Na normalu vraćaju između 17. i 00h (navodno).
The Realist

#1197 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Može li neko objasniti šta bi ovo trebalo značiti:
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... %C5%A1enje

Iceman, zilog, nermin, bilo ko? Ali samo bez komentara kako će to ići teško, ne mogu to, bla, bla, zanima me barem u teoriji šta bi trebalo donijeti ovo :D. Hvala.
newphoenix

#1198 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

The Realist wrote:Može li neko objasniti šta bi ovo trebalo značiti:

Iceman, zilog, nermin, bilo ko? Ali samo bez komentara kako će to ići teško, ne mogu to, bla, bla, zanima me barem u teoriji šta bi trebalo donijeti ovo :D. Hvala.
WTF, vidi terminologije QoS, Cos, kome to oni pisu, to informaticari nemogu skontati o cemu se radi, sta ce onda obicni citalac.
Benq

#1199 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

newphoenix wrote:
The Realist wrote:Može li neko objasniti šta bi ovo trebalo značiti:

WTF, vidi terminologije QoS, Cos, kome to oni pisu, to informaticari nemogu skontati o cemu se radi, sta ce onda obicni citalac.
Poenta je razmetat se strucnim terminima :-D
anonimnaosoba

#1200 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by anonimnaosoba »

gađaju se pojmovima, što bi rek'o Čombe :D
Post Reply