Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Warashii
#1176 Re: zeničani
Pa iskreno Zenica se i nije skoro nikad mogla pohvaliti nekim aman za aman nocnim zivotom, sve se uvijek svodilo na vec nabrojane mada koliko sam ja primjetio ni Stari nije ono sto je nekada bio, il sam ja fakat omatorio.
Mada nekako sto se tice tog turbo folka, nekako ga mogu svariti u Senu ( Tenu ) u neka doba iza 00:00 , ono je rupa i nije bas onako izlozeno, al mislim da bi trebalo biti nekog reda kada je u pitanju centar. Svega i svacega sa nareda po onim trotoarima, jedva se kao pjesak provuces a sa stepenica tresti li tresti, nimalo lijep prizor, onako sam se jos samo osjecao na Ilidzi neke 2001, bez ljutnje Sarajlije.
Mada nekako sto se tice tog turbo folka, nekako ga mogu svariti u Senu ( Tenu ) u neka doba iza 00:00 , ono je rupa i nije bas onako izlozeno, al mislim da bi trebalo biti nekog reda kada je u pitanju centar. Svega i svacega sa nareda po onim trotoarima, jedva se kao pjesak provuces a sa stepenica tresti li tresti, nimalo lijep prizor, onako sam se jos samo osjecao na Ilidzi neke 2001, bez ljutnje Sarajlije.
-
4xl
#1177 Re: zeničani
Al scena je na uscu muzika do 23:30h , a u 00:00h nesmije nikoga biti u objektima ! 30m dalje "grmi" turbo folk do ranih jutarnjih sati , uz raznorazne "urlike" seljaka, sto cuje najmanje po Zenice
Sramota
Sramota
-
Mustang1
#1178 Re: zeničani
Pa u starom satu slusam stalno sve kultura raja .. Zovu me da idemo a meni se neda jer mi je blizu glupo mi tako blizu izlaziti
Gledam slike neki dan onaj Adnan Jakupovic kad je bio .. Joj faca majko moja
U ten ne volim ali odem nekad jer nemas gdje drugo poslije 3-4 popiti pice pa dobro dodje samo za to .. Prije toga Collegium i nemas vise nigdje i da hoces ... Strasno .. Bili su govorili da ce u Shopingu dole u prizemlju biti diskoteka ... cak sam cuo od zene koja se bavi tim projektima da je planirano to tako da bude ali nisu napravili ulaz/izlaz kako treba

- Partijaner
#1179 Re: zeničani
Ja sam im zvao policiju x puta, jbo im ja mater, zivim na odmutu u 2. soliteru drma muzika 1:00 sat, isto ko da mi ispred zgrade svira i to jos osjetim kako namjerno pojacaju, e onda cica fino nazove ciciju i ne cujes vise urlikanje i ja zaspem konacno.4xl wrote:Al scena je na uscu muzika do 23:30h , a u 00:00h nesmije nikoga biti u objektima ! 30m dalje "grmi" turbo folk do ranih jutarnjih sati , uz raznorazne "urlike" seljaka, sto cuje najmanje po Zenice![]()
![]()
Sramota
- dust in the wind
#1180 Re: zeničani
ne znam...pol, romantic i sl. kafici postoje godinama.i vec se ze navikla na njih. kada sam ja u gimn isla, a to je bilo 2002-2006. nije tako bilo. romantic je nekad nesto pustao,ali rijetko. biznis je radio super...a ja sam svakako u hard rock izlazaila. tamo sada izlaze djeca, jer sam i ja kao dijete izlazila...imas stari sat.zimi bezveze. gato mi je isfuran
-
etoja
#1181 Re: zeničani
ja znam gdje je romantik(tu sam cijelo skolovanje isla na sendvic
), ali taj pol nemam pojma gdje je. a sa carine sam, hahhahah. elem, izlazim u Bordeaux, kod Bate ljeti, zimi skoro nigdje(imamo i malo dijete pa nismo nigdje dobrodosli
. Stari sat smisliti ne mogu, ali volim Velmu 
-
dezurni_ucenik
#1182 Re: zeničani
dust in the wind wrote:ne znam...pol, romantic i sl. kafici postoje godinama.i vec se ze navikla na njih. kada sam ja u gimn isla, a to je bilo 2002-2006. nije tako bilo. romantic je nekad nesto pustao,ali rijetko. biznis je radio super...a ja sam svakako u hard rock izlazaila. tamo sada izlaze djeca, jer sam i ja kao dijete izlazila...imas stari sat.zimi bezveze. gato mi je isfuran
Kad sam ja isao u gimnaziju ,a krenuo sam '99.godine Romantik je bio obicna supa sa ogromnom bastom.Romantik je bio samo kad udjes ono malo sa lijeve strane i ispred sanka.Koliko se sjecam 2001.godine su prosirili.U to vrijeme poznatiji kao "Skladiste putera" jer su izlazila djeca a u to vrijeme djecom sa smatrala 1 i 2 razred srednje.
Gaudeamus je tih godina bio mjesto gdje se pustala elektronika.Hard techno i goa trance.Kasnije i oni promjenili film.
Bio je i Makao ,gdje je sadasnji SDP.Tamo nisam zalazio jer bilo mjesto ta studente i stariju raju a ja sam tad bio puter.
3 i 4.gimnazije spoznali smo cari Galerije i Gata.Galerija je tada dusu imala,kad ljeto dodje petkom svirke ,tako da vikendi nisu bas bili dosadni tada.Gato zimi naravno uvijek bio odlicno mjesto.Skoro svakog vikenda neko poznat je tamo dolazio.Adi Lukovac,Protest,Damir Urban,...
Sta je sada sa Gatom?Radi li i dalje jer sam ja tamo zadnji put bio prije 4,5 godina.
Kec kod Gimnazije.Idealno mjesto za kafenisanja. pola marke kafa(i to sa slagom),polivena pola,kutija cigara marka.Za dvije marke provod iz snova
Milenium na vrhu Bege nekad bio....
- dust in the wind
#1183 Re: zeničani
hahah.da kada se sjetim keca. hhehehe. genijalno. dobro si me na to podsjetio. a gaus je sada kanta seljacka. puna kockastih glava... a gatto.. radi. bila prije godinu i po. nako. isto kao prije. samo sam ja ispala iz fazona. nekako mi nije merak kao prije... u galeriju ne znam ni ko izlazi sada. ne znam ni koja je funkcija, kafana, restoran, slasticarna...
-
dezurni_ucenik
#1184 Re: zeničani
dust in the wind wrote:hahah.da kada se sjetim keca. hhehehe. genijalno. dobro si me na to podsjetio. a gaus je sada kanta seljacka. puna kockastih glava... a gatto.. radi. bila prije godinu i po. nako. isto kao prije. samo sam ja ispala iz fazona. nekako mi nije merak kao prije... u galeriju ne znam ni ko izlazi sada. ne znam ni koja je funkcija, kafana, restoran, slasticarna...
Tad se i ne sjecam da je bilo uopste kockastih glava.Ako ih je bilo,mozda 5,6 sto sam vidjao(mozda cak i manje).
Zaboravih i Hard Rock.Tada je znao Dujmovic dovoditi dobrih imena.Rambo Amadeus,tada jos nepoznati Vatra iz Hrvatske,pa onda onaj demo Heineken festival sto se odrzavao u Napretku.Ispada da je prije 10 godina grad mnogo vise zivlji bio nego sada.
-
Eborg
#1185 Re: zeničani
"Gaudeamus" je fakat bio za gradsku raju do prije nekih 5 godina, kasnije postade mrtvi seljakluk kao i "Romantik". Lole u body-majicama sa lancima oko vrata, brze naočale i ključevi od napucanih Golfova, sve uz zvuke ovih nekakvih Shoneta, Polumenti ili kako se već zovu.
BTW, postavio sam temu Zenica - stvaranje novih općina pa se možda neko uključi.
BTW, postavio sam temu Zenica - stvaranje novih općina pa se možda neko uključi.
- Not My Idea
#1186 Re: zeničani
Joj cuj "kanta seljacka"
Sta je, niste izlazili u Šarm? ccc
- Warashii
#1187 Re: zeničani
Ko nije izlazio u Caisu? Mislim da se i tako zvaoNot My Idea wrote:Joj cuj "kanta seljacka"![]()
![]()
Muha
-
dezurni_ucenik
#1188 Re: zeničani
Sjeca li se neko Mileniuma sto je bio u podrumu zgrade gdje se nalazi/o kafic od Atlantis (Atlantida) tamo preko puta Sejmenske dzamije?
-
dezurni_ucenik
#1189 Re: zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje,je li u zenici prije kablovske bilo moguće gledati HRT?
Ne vjerujes mi ??? Ne moras ....
Kladimo se u 100 maraka da je bilo signala....
-
Eborg
#1190 Re: zeničani
Moglo je prije 10-tak godina, možda i malo više onom običnom antenom da se uhvati HRT. Mislim da je to bio signal iz Viteza.
-
dezurni_ucenik
#1191 Re: zeničani
Pa vidim rasprava sa HRT3 se prebacila ovdje...kakavdanakneiskustvu wrote:CVIKERASH wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:pitanje,je li u zenici prije kablovske bilo moguće gledati HRT?
Ne vjerujes mi ??? Ne moras ....
Kladimo se u 100 maraka da je bilo signala....
ko kaže da ne vjerujem?
-
Eborg
#1192 Re: zeničani
Tada je provjereno bilo u centru grada. Kineski zid - Talića brdo i taj rejon. Nisam siguran ali čak mislim da je bilo i u Crkvicama.kakavdanakneiskustvu wrote:iz kojeg dijela grada si?
-
dezurni_ucenik
#1193 Re: zeničani
Bilo je u Crkvicama 100 %.I da jos kazem da mi je bolji signal bio nego na Zetelu i TvZe ...Eborg wrote:Tada je provjereno bilo u centru grada. Kineski zid - Talića brdo i taj rejon. Nisam siguran ali čak mislim da je bilo i u Crkvicama.kakavdanakneiskustvu wrote:iz kojeg dijela grada si?
-
Eborg
#1194 Re: zeničani
Je li šuplja ili je Vlada ZDK konačno pokrenula projekat da se onaj krš od hotela "Rudar" konačno pretvori u studentski dom?
-
belfy
#1196 Re: zeničani
ja i ti se garant poznajemo.Warashii wrote:Ko nije izlazio u Caisu? Mislim da se i tako zvaoNot My Idea wrote:Joj cuj "kanta seljacka"![]()
![]()
Sta je, niste izlazili u Šarm? cccako me ovo malo pameti i sjecanja ne vara.
Muha, i kao sto rekose Macao. Pokusavam se prisjetiti jos tih nekih ali mislim da smo ovaj dio prezvakali vec na ovoj temi
pa sam ustanovio da ima i starijih iz Boss-a, Alibabe i Bordeaux-a .
- Oi
#1197 Re: zeničani
CVIKERASH wrote:Sjeca li se neko Mileniuma sto je bio u podrumu zgrade gdje se nalazi/o kafic od Atlantis (Atlantida) tamo preko puta Sejmenske dzamije?
- Warashii
#1198 Re: zeničani
PA ako smo snjirali po istim ovim mjestima velika je vjerovatnocabelfy wrote: ja i ti se garant poznajemo.
-
dezurni_ucenik
#1199 Re: zeničani
etoja wrote:ja znam gdje je romantik(tu sam cijelo skolovanje isla na sendvic), ali taj pol nemam pojma gdje je. a sa carine sam, hahhahah. elem, izlazim u Bordeaux, kod Bate ljeti, zimi skoro nigdje(imamo i malo dijete pa nismo nigdje dobrodosli
. Stari sat smisliti ne mogu, ali volim Velmu
Stari dobri sendvic iz Romantika-I dalje pamtim miris i ukus ....
- Not My Idea
#1200 Re: zeničani
Meni je ostala ona sudzuka u sjecanju.CVIKERASH wrote:
Stari dobri sendvic iz Romantika-I dalje pamtim miris i ukus ....