Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dabarizmabra

#1176 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

...sticajem okolonosti, imam dva stana, jedan je novogradnja a drugi gradjevina iz '50-ih.

Ne mogu ici u istu recenicu, sto se tice kvalitete, samo mi je ovaj "stari" drazi, jer se nalazi u naselju punom parkova.

*ebo te, kad si u Tibri, po 3 dana ne vidis drvo :) Ali je dobra solucija za ljude koji su zaposleni, poslije posla provode vrijeme uz tv i polako.
aleckovic

#1177 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by aleckovic »

Ma parkova i zelenila je sve manje..
registrovana onako

#1178 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by registrovana onako »

.....
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:58, edited 1 time in total.
BadCopy

#1179 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

e jebo te drvo.necu kuci kad sam gledat u drvo.gledat cu u zenu i djecu i zahvaljivat se bogu sto smo si omogucili krov nad glavom i gdje svako ima svoju sobu.Za raju koja ima vise para tu je Skenderija i Tehelovi stanovi.Za raju koja ima nako manje para a takvih je najvise tu je Tibra i slicno.
Tibra ima kapital da napravi zgradu od zlata al kad nema potraznje za time moze se samo slikat pored tog objekta.
Cak je bio plan da se napravi zgrada samo sa garsonjerama kolika je potraznja bila.
kockica_kockica

#1180 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

registrovana onako wrote:
kockica_kockica wrote:Ja ne znam u kojem univerzumu @KatarinaK ti zivis, ali vodu nam isporucuje Vodovod, kakve veze Tibra ima s tim? Kad mi nestane vode nazovem Vodovod da pitam sta je u pitanju? Kad nema kablovske nazovem njih... Kad nema struje Elektroprivredu itd... :oops:
pa valjda jer zgrade visoke spratnosti moraju imatu pumpu ili sta vec :?
ovo za struju nemam rijeci, iako "ogranicava svakodnevno djelovanje" je fina rijec za to

Zivim na 12 spratu i vodu imam kad imaju svi ... nemamo vode onda kada Vodovod iskljuci svima u naselju.. mislim to je jasno svima :roll:

Ogranicenje potrosnje elektricne energije se moze rijesiti nadoplatom za KW... zao mi je sto to nisam znala odmah kad sam prikljucak placala :roll:
registrovana onako

#1181 Re: Novogradnja u Sarajevu?

......
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 21:58, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#1182 Re: Novogradnja u Sarajevu?

registrovana onako wrote:
kockica_kockica wrote: Ogranicenje potrosnje elektricne energije se moze rijesiti nadoplatom za KW... zao mi je sto to nisam znala odmah kad sam prikljucak placala :roll:
pa rjesavajte to :D sta se bezveze onda vrtimo u krug :D

ma jok ba... sta cemo to rijesiti, pa da nemamo onda nikakvih problema za rijesiti... morali bi tepsiju pite s prozora baciti da se raja okupi i prica o necemu... :mrgreen:
registrovana onako

#1183 Re: Novogradnja u Sarajevu?

..
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:01, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#1184 Re: Novogradnja u Sarajevu?

@registrovana nako

ne znam kako bi se uopce navikla kupat i pec pitu u isto vrijeme... :D :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1185 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

kockica_kockica wrote:@registrovana nako

Vidiš' ja sam navikla da mi je bojler stalno uključen i da se mogu istuširati kad hoću. Valjda stvar navike, šta ćeš kao i ovo sa pitom. A za rješavanje elektra sam sinoć ovdje dobila informaciju jer kako sam napisala nitko mi iz Tibre nije rekao da postoje takve opcije, a stan je bio prazan 3 godine.
Vrlo da kažem temperamtntno reagiraš, kad se spomene problem u tibri odmah je pljuvanje, pljuvačina i slično, a Titovom žohari hode, pa nam je bolje ovdje :-) :-)
kockica_kockica

#1186 Re: Novogradnja u Sarajevu?

KatarinaKosaca wrote:
kockica_kockica wrote:@registrovana nako

Vidiš' ja sam navikla da mi je bojler stalno uključen i da se mogu istuširati kad hoću. Valjda stvar navike, šta ćeš kao i ovo sa pitom. A za rješavanje elektra sam sinoć ovdje dobila informaciju jer kako sam napisala nitko mi iz Tibre nije rekao da postoje takve opcije, a stan je bio prazan 3 godine.
Vrlo da kažem temperamtntno reagiraš, kad se spomene problem u tibri odmah je pljuvanje, pljuvačina i slično, a Titovom žohari hode, pa nam je bolje ovdje :-) :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:

ne diraj mi u zohare... :evil:

Bojler, barem moj ima regulator, koji kada imam dovoljno tople vode sam iskljuci bojler :lol:
A sigurno necu umrijeti ako ga iskljucim tih 2 sata za masinu i sat vremena rerne ;-)

I kako rekoh nisam ni ja znala za struju i ogranicenja... naucih na svom licnom i osobnom primjeru... :mrgreen:
KatarinaKosaca

#1187 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

kockica_kockica wrote:Bojler, barem moj ima regulator, koji kada imam dovoljno tople vode sam iskljuci bojler :lol:
A sigurno necu umrijeti ako ga iskljucim tih 2 sata za masinu i sat vremena rerne ;-)
Neće nitko umrijeti, nismo ni u ratu umrli kad smo umotavali kanistere u crne vreće da se zagrije voda. Ali, misliti o tome nije ni komocija ni luksuzija ni ljepota.
kockica_kockica wrote:I kako rekoh nisam ni ja znala za struju i ogranicenja... naucih na svom licnom i osobnom primjeru... :mrgreen:
I ja , sa razlikom što se meni desilo prije par dana, jer ne živim u stanu, pa sam ovdje pitala. I to nije nikakvo pljuvanje, ali ako smo i ja i ti na osobnom primjeru morale to saznati, a reče mi etažni predstavnik i ostali, onda ipak jeste do investitora što nije obavjestio. Ja bih sirugno uplatila tu skuplju opciju, kao što ću ovih dana i uraditi.
Dakle, nije pljuvačina, nego realni problemi sa kojima se kao vlasnici stanova susrećemo.
Svicko

#1188 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

MeanMachine wrote:Prvo si napisao ovo:
Svicko wrote: Katarina, pojma ti o životu nemaš.
Što je još gore, neki će pročitati ove tvoje nebuloze i steći pogrešan dojam.
To što si ti neandertalka koja ne zna izračunati potrošnu snagu svojih aparata...
U potpisu - ponosan vlasnik prelijepog stana sa prelijepim pogledom u Tibri
a zatim, "kao veliki poznavalac elektrotehnike", napišeš sljedeće:
Svicko wrote: ...kupiti sebi osigurač sa većom vatažom

Čuj "kupi osigurač sa većom vatažom" :roll: Ako se u neku materiju ne razumiješ previše najbolje se ne upuštati u diskusiju, a naročito nije preporučljivo drugima držati predavanje na tu temu. Potrošnju ne limitira obični osigurač, već limitator koji samo fizički izgleda kao obični osigurač, ali funkcionalno se značajno razlikuju. I za razliku od osigurača koji možeš kupiti u nekoj trgovini i ugraditi sam (pametnije je naravno prepustiti to stručnom električaru), limitator ne smiješ sam ugrađivati, sa njim smije manipulisati samo nadležna elektrodistribucija (u nekim zemljama ti je čak u potpunosti onemogućen pristup limitatoru, pa kad isključi moraš zvati elektrodistribuciju da dođu i ponovo ga uključe, a ako se za kratko vrijeme desi da limitator nekoliko puta isključi tvoje domaćinstvo onda ti elektrodistribucija odbija ponovo uključiti struju dok ne zakupiš naredni veći nivo angažovane snage). Da ne pričamo sad o novijim brojilima, tzv. "smartmeter", koji u sebi ima integrisanu funkciju limitacije potrošnje, kako ćeš tu "kupiti osigurač veće vataže"? Ipak, to je već druga tema, ali ovo sam napisao da neko ne pročita ovo što si ti napisao i ne pomisli da tek tako sebi može "kupiti osigurač veće vataže" i povećati angažovanu snagu domaćinstva, a da se tu nadležna elektrodistribucija ništa ne pita - ne ide to baš tako :thumbup:
Vidi, upravu si sto posto. Poenta mog posta nije bila da sam ja sad neki majstor, niti da se smije išta priključivati na svoju ruku, nego jednostavno da čovjek dobije onoliko koliko je platio i ako mu treba više - izvoli i plati, a ne kukaj ovdje.

BTW neko je gore iznad napisao rerna usisivač i ništa više. Mislim da to ipak u realnosti nije baš tako, evo konkretno meni je 2 puta bila situacija iskakanja osigurača, ali oba puta sam baš preforsirao. A inače mi regularno može raditi u isto vrijeme plazma, PC, par svjetala u stanu, bojler i šporet. Ako još uključim klimu (što mi se desilo kada sam grijao na klimu) - iskače. A generalno bojler i šporet mi rade regularno u isto vrijeme, a uz to i sve ostale sitne potrepštine po stanu.

EDIT - by the way, kada sam priključivao struju odmah sam htio taj "veći paket" ali mi je momak rekao da ne može odmah prvi mjesec. I onda kad sam uselio i krenuo koristiti ovo sve regularno jednostavno vidim da sada nemam apsolutno potrebe za više. To je trenutno, a dalje vidjet ćemo...
over & out :) :bih:
Svicko

#1189 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

macmoodan wrote:Svicko, to što si ti neandertalac koji ne zna da postoje dvije tarife i da niža podrazumijeva isporuku nedovoljne količine snage za istovremen rad bojlera, šporeta i veš mašine i što pojma nemaš za šta služi osigurač - to je tvoj problem.

U potpisu - ponosan vlasnik prelijepog stana sa prelijepim pogledom u Tibri
Pročitaj gore šta sam napisao - poenta nije bila da pametujem o tarifama (a naaaravno, znam da postoje 2 tarife) nego upravo da ženska ne blati sve oko sebe zbog toga što ona nije bila dovoljno pragmatična da se informiše šta i kako, eventualno plati za svoje veće potrebe nego jok - seri po drugima na prvu, a dalje ćemo provjeriti. Get it?
KatarinaKosaca

#1190 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Svicko wrote:Pročitaj gore šta sam napisao - poenta nije bila da pametujem o tarifama (a naaaravno, znam da postoje 2 tarife) nego upravo da ženska ne blati sve oko sebe zbog toga što ona nije bila dovoljno pragmatična da se informiše šta i kako, eventualno plati za svoje veće potrebe nego jok - seri po drugima na prvu, a dalje ćemo provjeriti. Get it?
Jedini koji je s**o si ti i imao rječnik kočijaša i ponašao se kao oni bijesni psi o kojima pričaš. Jedno 10x rekla da je stan bio prazan 3 godine, da mi nitko nije rekao, ponosni vlasniče luxuznog stana, da postoje dvije tarife, ljudi mi fino objasnili, samo se ti našao vrijeđati na forumu i temi gdje razmjenjujemo iskustva, pitanja itd.
Svicko

#1191 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

KatarinaKosaca wrote:
P308 wrote: :shock: Nevjerovatno. Pa zovi nekoga, napadni ... ovo je fkt strasno.
Evo pitala ovdje pa mi jedan rekao da sam glupa :D i da on ima divan stan :lol: :lol: . Ne, fakat valjda je izvoditelj radova trebao obavjestiti da postoje dvije tarife, mene fakat nije, koliko mi je tražio para ja dala i imala struju.Kako tri godine nikako nisam tu bila, samo da pokupim račune 1x mjesečno, tak onisam ni znala, dok u nedelju nisam ostala bez struje. Ali, strašnije mi je od svega što ne možeš hladno u kući podići osigurač nego se lunjaš po haustoru i to dole radiš.
Ma, Tibra ko god ima malo više para neka zaobiđe, iz prve ruke i odgovorno kažem. Kome je ovo kvalitetan stan, taj je odrastao u baraci valjda.
Srećice, nisi pitala nego si blatila sve oko sebe. Da si pitala dobila bi uljudan i ljudski odgovor.

BTW fakat ne kontam koja je poenta nešto degradirati kvalitetu stana koji si kupila svojim parama.. ako ti ne vrijedi tih para što si ga kupovala? a ako vrijedi - koja poenta onda... never mind.
KatarinaKosaca

#1192 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Svicko wrote:Srećice, nisi pitala nego si blatila sve oko sebe. Da si pitala dobila bi uljudan i ljudski odgovor.

BTW fakat ne kontam koja je poenta nešto degradirati kvalitetu stana koji si kupila svojim parama.. ako ti ne vrijedi tih para što si ga kupovala? a ako vrijedi - koja poenta onda... never mind.
Citiraj šta sam blatila i to sve oko sebe.
Dakle, tebi je "blaćenje" razmjena informacija i iskustava koje imamo?

btw.. Da, i rekla sam da nismo mi birali nikakve luksuzne stanove koje ti kažeš da imamo, nego je bilo koliko para toliko muzike i ko ima imalo više da preskoči ovo naselje, bolje mu je.
Svicko

#1193 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

KatarinaKosaca wrote:
Svicko wrote:Srećice, nisi pitala nego si blatila sve oko sebe. Da si pitala dobila bi uljudan i ljudski odgovor.

Citiraj šta sam blatila i to sve oko sebe.
Dakle, tebi je "blaćenje" razmjena informacija i iskustava koje imamo?

btw.. Da, i rekla sam da nismo mi birali nikakve luksuzne stanove koje ti kažeš da imamo, nego je bilo koliko para toliko muzike i ko ima imalo više da preskoči ovo naselje, bolje mu je.
Vidi, možda sam i ja malo prenaglo reagovao, ali ovo "zaobiđi u širokom luku", "treba sanići dole po kljućić" "kupili nam najjeftinije pa ko ima para sebi" itd - tako nešto kada vidim da neko priča o naselju gdje živim malo mi je bezveze, jer iz ličnog primjera znam da i nije baš tako.

Međutim, kolega Gidra reče - mi haman uopšte nismo u istom naselju - ja sam u Tibri 2, gdje stanovi JESU kvalitetniji, stakla su troslojna, stolarija je super, ja evo nemam problema sa strujom, pogled mi je, navedoh već - extra, te sam bukvalno za sve minijaturne reklamacije koje sam imao dobio odgovor u roku od 2-3 dana, majstori su dolazili sanirali i sve 5 što se mene tiče.

Tako da stvarno bilo bi nefer da ne stanem u odbranu nečega što vidim i sam da fercera pravo OK, posebno ako se uzme u obzir sama cijena ovih stanova. Možda se eto ja ne razumijem najbolje, možda imam sreće (npr kod mene nema vlage jer se stan prodao godinu nakon izgradnje zgrade pa je cijelo vrijeme bilo prozračivano) - ali fakat da mogu naći neku zamjerku na kvalitet stanova - ne mogu. Lokacija je jedini minus ovoga svega i stoga i manja cijena kvadrature i dobio si to što si platio.

EDIT - doduše, lažem. Ima jedna zamjerka - zvučna izloacija. To bi eventualno moglo biti bolje, ali eto sreća da jedino u kupatilu čujem komšiju, ostale prostorije su mi prilično izolovane zbog same pozicije stana.

Sad će utakmica...

:bih: :bih: :bih:
KatarinaKosaca

#1194 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Svicko wrote:Vidi, možda sam i ja malo prenaglo reagovao, ali ovo "zaobiđi u širokom luku", "treba sanići dole po kljućić" "kupili nam najjeftinije pa ko ima para sebi" itd - tako nešto kada vidim da neko priča o naselju gdje živim malo mi je bezveze, jer iz ličnog primjera znam da i nije baš tako.

Međutim, kolega Gidra reče - mi haman uopšte nismo u istom naselju - ja sam u Tibri 2, gdje stanovi JESU kvalitetniji, stakla su troslojna, stolarija je super, ja evo nemam problema sa strujom, pogled mi je, navedoh već - extra, te sam bukvalno za sve minijaturne reklamacije koje sam imao dobio odgovor u roku od 2-3 dana, majstori su dolazili sanirali i sve 5 što se mene tiče.

Tako da stvarno bilo bi nefer da ne stanem u odbranu nečega što vidim i sam da fercera pravo OK, posebno ako se uzme u obzir sama cijena ovih stanova. Možda se eto ja ne razumijem najbolje, možda imam sreće (npr kod mene nema vlage jer se stan prodao godinu nakon izgradnje zgrade pa je cijelo vrijeme bilo prozračivano) - ali fakat da mogu naći neku zamjerku na kvalitet stanova - ne mogu. Lokacija je jedini minus ovoga svega i stoga i manja cijena kvadrature i dobio si to što si platio.

Sad će utakmica...

:bih: :bih: :bih:
Pa i treba sanići po ključić :D ništa nisam slagala. Ako si zadovoljan super, uživaj :thumbup: , to ne znači da po automatizmu trebaš dijeliti uvrede onima koji nisu. I još radi svih koji su sretni što su tek osamostaljeni, kojima je ovo prvi stan, koji daju pola plaće za hipoteku, dakle iz poštovanja prema svemu tom nisam nabrajala sva nezadovljstva koja imam. Bar mi je drago da si uvidio da si pretjerao, ljudska je veličina priznati i to jako cijenim.

Opet se ne slažemo u nečemu :D , jer je meni lokacija od svega još najbolja stvar. Ako već nisam u centru,jer nisam imala para da kupim ovu kvadraturu u centru, imam tramvaj pred nosom, izlaze iz Sarajeva sve sem onog prema Zvorniku, aerodrom, dakle, meni je lokacija vrlo povezana. Uzimajući u obzir da u Sarajevu jednom godišnje bude bar 2-3 dana snijega pod kojim se ne može auto pomoći, to puno znači. Blizu su 3 pijace kao i nekoliko velikih trgovniskih centara. Kako sam provela život u općini stari grad. i išla pješke do pijace, a par kilometara do prvog trgovinskog centra, ovo mi odgovara sad.
Innovation

#1195 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Sta bi sa prikljucenjem tih objekata na kanalizacionu mrezu?
iceman2010

#1196 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

Ja sam u Tibri 2 i zaista, za sada nemam zamjerki na kvalitet bilo cega kada je gradnja, instalacije i slicno u pitanju. Lijepo je i to sto imam svoj kalorimetar i sto placam koliko potrosim grijanja, a temperaturna izolacija je jako dobra tako da trosim jako malo. Vjerovatno je ovo najjeftinija opcija za grijanje u cijelom gradu. Ja jos nisam cuo da neko placa manje od ljudi u Tibri. Za razliku od proslog stana gdje sam bio podstanar i grijao se na plin ovo je ogromna usteda. Skoro da mi zimi razlika u placanju za grijanje+stanarina pokrije ratu kredita. Isto tako i vodu placam koliko potrosim. Ovo za sruju nema veze sa tibrom tako da je to bezveze isticati kao neki nedostatak koji je specifican za tibru. Jednostavno je elektrodistribucija postavila takva pravila igre za sve nove prikljucke. I ja sam u objektu odakle imam pogled na Dobrinju, Saraj polje, alipasino, Trebevic....

Nedostatak je nepostojanje parkova, igralista za djecu, skola.... U poslovnim prostorima ima svega od pekare, prodavnice, frizerskih salona, slasticarna, buregdzinice.... U blizini su veliki tegovacki centri, pijace, tramvajska stanica....Imam malo dijete koje jos nije poslo u skolu i nekako se nadam da ce taj problem sa skolom biti rijesen u skorije vrijeme. To vidim kao najozbiljniji problem. Za one koji nemaju djece ja ne vidim ozbiljnu zamjerku na bilo sta u tibri. Parking jeste problem, ali najam parking mjesta u zgradi, ako se potpise ugovor na vise od 6 mjeseci je 50 KM mjesecno. Inace je 60 KM mjesecno. Preskup je za kupiti. Ja sam racunao i vise se isplati iznajmljivati nego kupiti. Mislim da nigdje parking mjesto nije jeftinije. Cak su i one garaze na Dobrinji u tom rangu, a ipak ovde parkiras u zgradi, ne kisnes, ne nosas kese.... U lift i kuci.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
drndalo

#1197 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

iceman2010 wrote:Ovo za sruju nema veze sa tibrom tako da je to bezveze isticati kao neki nedostatak koji je specifican za tibru. Jednostavno je elektrodistribucija postavila takva pravila igre za sve nove prikljucke.
Da se ja kao relativno objektivan posmatrac ukljucim u raspravu oko struje... Kako nije i do Tibre, ako je bilo obecano i prodavano sa idejom da ce ljudi imati svoju kotlovnicu, kojom ce dobijati i toplu vodu, pa im boLJeri nece trebati...? I sa tom idejom u projektu, neko dobro rece, 4.2 bi bilo dovoljno, medjutim, centralno grijana topla voda pade u zaborav, ljudi moradose ugraditi boLJere, a vidi vraga, oni trose dosta, pa cijelom stanu nije dosta ono sto su ljudima u startu rekli da ce biti...? I to nije do Tibre ? Sto im nisu rekli da ce morati imati sve potrosace, pa nek onda svako izracuna sta ce sebi uplatiti...? Ovako su ljudi isli na jeftiniju varijantu, ALI koja im je bila obecana kao sasvim dovoljna, zbog radi nemanja potrebe za bojlerom...
BadCopy

#1198 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Tibra je kupila toliko zemlje u Sarajevu da ima da gradi u ovom trenutku narednih 30 godina.
Nema labavo
KatarinaKosaca

#1199 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

BadCopy wrote:Tibra je kupila toliko zemlje u Sarajevu da ima da gradi u ovom trenutku narednih 30 godina.
Nema labavo
e su kupili?
VjecitiStudent

#1200 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

BadCopy wrote:Tibra je kupila toliko zemlje u Sarajevu da ima da gradi u ovom trenutku narednih 30 godina.
Nema labavo
Još da je nataliteta da to popuni ...
Post Reply