Sirija

Locked
Klavikula

#1176 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jefferson wrote: :-) :-) :-) :-)
Koliko je tebi godina, onako iskreno?
Image
Ubejde wrote:Ovo je dobro. Sirijski ustanici kontroliraju 60 % Sirijske teritorije. To je dobro i mislim da bi trebala mala pomoc Amerike da bi se sve rijesilo i privelo kraju.
kojih 60%..pa legalna sirijska armija ih svaki dan tuce, nedavno ih 200 pobila, takodjer im presjekli put za dopremu oruzija..

ili si prilikom kucanja pogrijesio pa dodo nulu :skoljka:
Smail Aga

#1177 Re: Sirija

Post by Smail Aga »

Klavikula wrote:
jefferson wrote: :-) :-) :-) :-)
Koliko je tebi godina, onako iskreno?
Image
Ubejde wrote:Ovo je dobro. Sirijski ustanici kontroliraju 60 % Sirijske teritorije. To je dobro i mislim da bi trebala mala pomoc Amerike da bi se sve rijesilo i privelo kraju.
kojih 60%..pa legalna sirijska armija ih svaki dan tuce, nedavno ih 200 pobila, takodjer im presjekli put za dopremu oruzija..

ili si prilikom kucanja pogrijesio pa dodo nulu :skoljka:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa nije te pitao koje si nacije,nego koliko ti je godina :D :D :D
Brate !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Klavikula

#1178 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jednom slikom dao sam dva odgovora :D :D :D :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1179 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

...
Last edited by japin_mutapi on 16/07/2012 19:58, edited 1 time in total.
japin_mutapi

#1180 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Image

natpis flomasterom: Nećemo pokleknuti, o Bašare!
Last edited by japin_mutapi on 17/02/2013 16:03, edited 1 time in total.
Ubejde

#1181 Re: Sirija

Post by Ubejde »

Kako saznajem vodi se bitka oko Damaska. Mislim da je blizu da se rijesi pitanje Sirije. Ipak na kraju moraju pobijediti muslimani.
Inace muslimani u Siriji su dobri ljudi i oni su veoma dobri vjernici tako kad bih otisao kod njih u Siriju volio ih da spavam s njima i da se grijem.

Image

Mapa Bliskog Istoka

Zaista kad se osvoji Sirija tada ce se Sunnije iz Saudijske Arabije spojiti sa Turskom i Balkanom. Mislim da je to jedan dobar znak. Libanon ce ostati kao jedan Siijski otok i Libanon ce polako prelaziti u Sunnije.
Klavikula

#1182 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ne kontam, sta imate protiv sita? iako ljude ne djelim na taj nacin, definitivno u zadnje vrijeme su mi postali puno drazi od sunita :D :D
bogoljub

#1183 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Ubejde wrote:Kako saznajem vodi se bitka oko Damaska. Mislim da je blizu da se rijesi pitanje Sirije. Ipak na kraju moraju pobijediti muslimani.
Inace muslimani u Siriji su dobri ljudi i oni su veoma dobri vjernici tako kad bih otisao kod njih u Siriju volio ih da spavam s njima i da se grijem.

Image

Mapa Bliskog Istoka

Zaista kad se osvoji Sirija tada ce se Sunnije iz Saudijske Arabije spojiti sa Turskom i Balkanom. Mislim da je to jedan dobar znak. Libanon ce ostati kao jedan Siijski otok i Libanon ce polako prelaziti u Sunnije.
Hoćeš da ti nađemo sirijaca negdje, dostava na kućna vrata. :lol: :lol:
Klavikula

#1184 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ubejde wrote:Inace muslimani u Siriji su dobri ljudi i oni su veoma dobri vjernici tako kad bih otisao kod njih u Siriju volio ih da spavam s njima i da se grijem.
budi konkretan, nemoj ljude neuzubila tjerati na haram misli :skoljka:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Klavikula

#1185 Re: Sirija

Post by Klavikula »

citam danas da je legalna sirijska vojska krenula u oslobadjanje naselja Midan u Damasku. Krenuli su sa oklopno mehanizovanom brigadom i oko 3000 vojnika. Cilj im je bio opkoliti teroriste i neutralisati ih. Nisu uspjeli.

e sad ako pogledamo opet onaj snimak od prije par dana vidimo totalnu neobucenost ovih terorista, osim toga zapanjujuce je koliko su glupi:
http://www.youtube.com/watch?v=iao84r3v ... el&list=UL

da li je moguce da dobro obucena i naoruzana sirijska pjesadija podrzana oklopno mehanizovanom brigadom nije uspjela neutralisati sacicu lose opremljenih i neobucenih "boraca za slobodu" ili je pak u pitanju nesto sasvim drugo..

ako mene pitate mislim da je ovo drugo u pitanju. nikad se ti "sirijski opozicionari" ne bi odbranili da vecinu vojnog krila SNV ne cine strani placenici obuceni i naoruzani u CIA kampovima...
a evo kakvo i cije naoruzanje koriste ovi "osloboditelji Sirije"
http://www.youtube.com/watch?v=lW1VJY07 ... el&list=UL
Ubejde

#1186 Re: Sirija

Post by Ubejde »

Klavikula wrote:
Ubejde wrote:Inace muslimani u Siriji su dobri ljudi i oni su veoma dobri vjernici tako kad bih otisao kod njih u Siriju volio ih da spavam s njima i da se grijem.
budi konkretan, nemoj ljude neuzubila tjerati na haram misli :skoljka:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To nije haram samo zelim da spavam sa mojom bracom muslimanima. Nema tu homoseksualizma nego bratstva. Spavao bih sa muslimanom kao nekada kad sam bio mali sa svojim bratom.
japin_mutapi

#1187 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: a evo kakvo i cije naoruzanje koriste ovi "osloboditelji Sirije"
kakav argument nema dalje rasprave nakon ovoga
japin_mutapi

#1188 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

japin_mutapi

#1189 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

more bit da je bilo al ja sam moro
SRNA iz najboljih dana

Ubejde

#1190 Re: Sirija

Post by Ubejde »

Prema najnovijim izvjestajima u Siriji se vodi pravi rat i po prvi put su se sudarili oklopna vozila Sirijskog rezima i Slobodne Vosjke Sirije. Ako pobijede Sirijski ustanici onda ce ta pobjeda biti slatka jer ce ta pobijeda biti izvojevana svojim sopstevinm snagama.
japin_mutapi

#1191 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

'Zaokret' u pobuni protiv sirijskog režima
17 juli 2012 11:37

U ponedjeljak su se prvi put žestoko sukobili vojska uz pomoć oklopnih vozila i pobunjenici u Damasku, simbolu Assadove vlasti.

Pobuna protiv sirijskog režima doživjela je zaokret u ponedjeljak, kada su se prvi put žestoko sukobili vojska uz pomoć oklopnih vozila i pobunjenici u Damasku, simbolu vlasti predsjednika Bashara al-Assada.

Dok Rusija u Ujedinjenim narodima (UN) blokira svaku inicijativu za osudu sirijskog režima, pobunjenici su u ponedjeljak navečer najavili operaciju "velikih razmjera", pod nazivom "vulkan u Damasku i potresi u Siriji", koja se sastoji u sistematskim udarima na sve nadzorne tačke diljem zemlje, blokadi glavnih saobraćajnica kako bi se paralizirala režimska vojska i pozivima za napuštanje vojske.
Challenger__

#1192 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dosadio si sa svojom fašističko-cionističkom propagandom i Bogu i narodu.
Klavikula

#1193 Re: Sirija

Post by Klavikula »

"Jedan borac Slobodne sirijske armije rekao je za Rojters da nastavljaju da se bore jer ne postiji način da se povuku. "Kada bi postojao način da se povučemo, to bismo svakako učinili", dodao je taj borac."
ovo pretpostavljam znaci da su blokirani sa svih strana

"Sirijska vojska odbila da otvori koridor za povlačenje ustanika iz naselja Midan. "Nismo ovde da pregovaramo", rekao komandant vladinih snaga."
a ovo pretpostavljam da znaci da ce ubrzo biti unisteni

@japin_mutapi
ovo je forum i mislim da ne bi trebali praviti blog od ovoga..iznesi svoja razmisljanja a ne tekstove koje i mi ostali mozemo naci, ili bar svoja razmisljanja o tim tekstovima...
Ubejde

#1194 Re: Sirija

Post by Ubejde »

Ovakav razvoj situaciije je bio i u Libiji kad su poceli padati gradovi pod kontrolom Gadhafija. Mislim da ce isto i Al Assad dozivjeti isu sudbinu ako ne i goru od Gadhafija. Ocekujem da ce Al Assad pasti do kraja Ramazana.
agnostic_front

#1195 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Challenger__ wrote:Dosadio si sa svojom fašističko-cionističkom propagandom i Bogu i narodu.
nije
japin_mutapi

#1196 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: @japin_mutapi
ovo je forum i mislim da ne bi trebali praviti blog od ovoga..iznesi svoja razmisljanja a ne tekstove koje i mi ostali mozemo naci, ili bar svoja razmisljanja o tim tekstovima...
ja upravo zbog tebe i tebi sličnih postavljam ove tekstove na jedno mjesto da pročitaš i malo bolje shvatiš situaciju u siriji
vidim da ti realnost nije jača strana pa pokušavam na ovaj način da tebe i slične malo dohavizam
japin_mutapi

#1197 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Dosadio si sa svojom fašističko-cionističkom propagandom i Bogu i narodu.
oprosti mi pape
Ubejde

#1198 Re: Sirija

Post by Ubejde »

VIJESTI IZ SVIJETA
Sirijski pobunjenici: "Počela bitka za Damask“

Pobunjenička Slobodna sirijska armija (FSA) saopćila je u utorak da je "počela bitka za oslobađanje Damaska", dok se istovremeno u prijestolnici vode žestoke borbe.
"Pobjeda je blizu, rekao je pukovnik Kasem Sadedine, portparol združene komande FSA smještene u Homsu, dodavši da borbe neće prestati dok cijela priestolnica ne bude osvojena", prenosi AFP.

"Prebacili smo bitku iz provincije Damask u prijestolnicu", rekao je on.

"Imamo jasan plan za kontrolu čitavog Damaska. Imamo samo lako naoružanje, ali to je dovoljno. Očekujte iznenađenje, dodao je on ne iznoseći više detalja o planovima."

Slobodna sirijska armija, sastavljena od dezertera iz regularne vojske i civila koji su se pridružili pobuni, raspolaže samo lakim naoružanjem, za razliku od sirijske vojske koja ima teško oružje i koja je sada prvi put u Damasku upotrebila helikoptere.

Borbe u Damasku traju od nedjelje, a aktivisti opisuju eskalaciju nasilja kao "prekretnicu" u pobuni koja traje već 16 mjeseci i u kojoj je, prema njihovim navodima, stradalo skoro 17.000 osoba.

(FENA)
muhafuca

#1199 Re: Sirija

Post by muhafuca »

japin_mutapi wrote:
oprosti mi pape
evo ti samo jedan primjer i kako CNN i ovi tvoji rebelsi fabrikuju te "vijesti" sto podstavljas

kako ti rece "SRNA iz najboljih dana"

Guido_Špišić

#1200 Re: Sirija

Post by Guido_Špišić »

CNN je u službi fašističkom imperijalizma. Tko još vjeruje da Amerika djeluje u cilju ljudskih prava? Pa vidili smo kako ubijaju civile u Iraku a wikileaks nam je potvrdio ono što smo već znali - potkuhavaju ratove da postave svoje pijune. Sirija im smeta jer je saveznik sa Rusijom i Iranom, ne zato što je Assad navodni zločinac.
Locked