Protesti u Americi.

Post Reply
jefferson

#1176 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:kada sam ja rekao da ne volim USA ? samo budimo realni , jeli kriza ili nije ?
nije kao prije tri-cetiri godine ( tacnije kada je poceo pad 2008 )
teze se nalazi posao , cijene skacu , evo Galon kod mene 4,93 $, skok od skoro 30 centi u desetak dana
pa nije zivot u USA Holivud , a SvedCki da ucim ? bozesacuvaj i odbrani :lol:
budite realni ljudi , mnogi Amerikanci strahuju za buducnost , i na sta ce izaci
sto se bojite priznati ? fakat vas ne kontam :roll:
Pusti se suplje, svaki ti je post skovan nekakvim zavjerama i pljuvanjem.
Ja sam te pitao davnih dana sto se ne preselis u slobodarski Iran, Siriju i slicne drzve.
To pljujes konstatno a guzica ti u USA.
Ono folovi internet ratnici, skakanje pod tenkove ispred TV-a i sl.
Kriza? Sta je kriza? 8.3% nezaposlenih i skoro 4 miliona nepopunjenih radnih mjesta!
Nisam ja kriv sto neki redneck nece da zavrsi srednju skolu pa ne moze naci posao ili neka mamina i tatina kcerkica koja je mislila zavrsiti Filozofiju na Harvardu uz 200,000 dolara kredita pa sad radi u Wal martu.
Nek misle malo glavom, nece drzava za njih misliti.
Kako su se bosanci i jos milioni imigranata mogli snaci bez icega, mogu i oni!
simpozijum delirijum

#1177 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

ma apsolutno ste u pravu :D vidite dodjete ovdje i na drvecu rastu dolari i samo beres :lol:
gole cure velikih sisa te docekaju na aerodromu pa samo biras koju ces
dijele besplatne hamburgere i CoCa- Colu, svaki dan
evo i prigodni video :lol: ;

jefferson

#1178 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ma apsolutno ste u pravu :D vidite dodjete ovdje i na drvecu rastu dolari i samo beres :lol:
gole cure velikih sisa te docekaju na aerodromu pa samo biras koju ces
dijele besplatne hamburgere i CoCa- Colu, svaki dan
evo i prigodni video :lol: ;

Mislim po cemu si iz nekog naseg posta to skontao? ja obrnuto govorim a ti okreces moje izjave.
Daj ili nesto konkretno reci ili prestani sa dezinformacijama i nekakvim glupavim clancima sa jedne iste web stranice koja je namjenjena paranoicnim osobama.
Jest, za mene rastu na drvecu, sta cu. Promjenio sam auto prije par sedmica, idem an posao kad hocu, dodjem kad hocu itd.
Ah da, zaboravio sam da sam jeo spagete i makarone 5 godina svaki dan da bi se skolovao! Nisam cekao "Ocu Vecu Socijalu" OWS da me neko pripazi ili otplati moj kredit za Apple kompjuter!
Fuck Yeah!
I ti jos uvijek sjedis u toj istoj americi jer ti je dobro i mozes ljigave postove svaki dan da pises i da se malo bolje osjecas u svom tom nekom paranoicnom krugu u kojem se vrtis.
jeza u ledja

#1179 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Udjelite covjeku sadake kad je navalio.
simpozijum delirijum

#1180 Re: Protesti u Americi.

ako poslije gomile postova i linkova i video snimaka niste skontali sta se desava i sta je u stvari OWS ?
e hebajiga ga onda :D
pokret je globalni , ljudi koji gledaju dalje od svoga nosa, gledaju u buducnost, a sa ovakvim sistemom konzumerizma , ekoloskih katastrofa ( znate li da u Fukushimi i dalje su tri nuklearna reaktora rastopljena i sire radijaciju sirom planete ? oko 5 miliona tona otpada koje je povukao cunami u Japanu se priblizava USA zapadnoj obali preko Pacifika , i radiokativan ne govore u kolikoj mjeri i zar trebaju Amerikanci poceti umirati kao misevi zbog pohlepe nuklearne idnustrije ?, znate li da u Nigeriji imate jos vece prolijevanje nafte negoli u zaljevu Meksika ( koje je zataskano takodjer)
a zasto sve to ? zbog pohlepe 1% oligarha , korporacija , pohlepe i kratkovidosti ali trenutni sistem i ne moze drugacije , samounistava se
a imperijalne ratove ,diktature i ubijanje naroda od rezima podrzanih korporacijama zbog resursa i 25 000 djece koja umire dnevno da bi gospodin Jefferson i njemu slicni imali auto od 4000 kubika i dizali kredite to i nije bitno ?
i sada imamo i Indiju i Kinu koja zeli svoj dio kolaca , svi bi da budu "Amerikanci " :lol: bar njihovih 1 % oligarha
e pa nece moci , ne moze se opstati tako a da ostali ostanu robovi ?
e pa od Arapskoga proljeca pa do Spanije i dalje i sada i u Indiji i cak Kini narod se buni , krenulo je :thumbup:
svako se krenuo boriti na svoj nacin

imas i bogatih pripadnika OWS, ne trazi se 'socijala" , vec se pokusava spasiti, doslovno spasiti opstanak planete i humanizma uopce
21 vijek je i resursi su pri kraju , sistem koji nazivamo "kapitalizam " je usao u fazu koju je Marx davno predvidio
fazu samounistavanja , pukotine u sistemu i jacanje policijske drzave i militarizaciju vidimo svakodnevno u razvijenim drzavama i 2008 tek je pocetak krize , sada i kriza u EU , prva je pala Grcka a onda ide dalje ...
militarizacija policijskih snaga nije slucajna i zastrasivanja naroda nekakvim "teroristima" nije slucajna jer 1% zna sta se sprema ..nikakve teorije zavjere vec svijet u kojemu zivimo i vrijeme je da se djeluje jer vam budjenje moze doci kasno...
uglavnom neka vam doktor nauka i ugledni borac bolje pojasni od mene ;

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sZrlCr9NwM
ahuseino

#1181 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

simpozijum delirijum wrote:ako poslije gomile postova i linkova i video snimaka niste skontali sta se desava i sta je u stvari OWS ?
pokret je globalni , ljudi koji gledaju dalje od svoga nosa, gledaju u buducnost, a sa ovakvim sistemom konzumerizma , ekoloskih katastrofa ( znate li da u Fukushimi i dalje su tri nuklearna reaktora rastopljena i sire radijaciju sirom planete ? oko 5 miliona tona otpada koje je povukao cunami u Japanu se priblizava USA zapadnoj obali preko Pacifika , i radiokativan ne govore u kolikoj mjeri i zar trebaju Amerikanci poceti umirati kao misevi zbog pohlepe nuklearne idnustrije ?, znate li da u Nigeriji imate jos vece prolijevanje nafte negoli u zaljevu Meksika ( koje je zataskano takodjer)
a zasto sve to ? zbog pohlepe 1% oligarha , korporacija , pohlepe i kratkovidosti ali trenutni sistem i ne moze drugacije , samounistava se
a imperijalne ratove ,diktature i ubijanje naroda od rezima podrzanih korporacijama zbog resursa i 25 000 djece koja umire dnevno da bi gospodin Jefferson i njemu slicni imali auto od 4000 kubika i dizali kredite to i nije bitno ?
i sada imamo i Indiju i Kinu koja zeli svoj dio kolaca , svi bi da budu "Amerikanci " :lol: bar njihovih 1 % oligarha
e pa od Arapskoga proljeca pa do Spanije i dalje i sada i u Indiji i cak Kini narod se buni , krenulo je :thumbup:

imas i bogatih pripadnika OWS, ne trazi se 'socijala" , vec se pokusava spasiti, doslovno spasiti opstanak planete i humanizma uopce
21 vijek je i resursi su pri kraju , sistem koji nazivamo "kapitalizam " je usao u fazu koju je Marx davno predvidio
fazu samounistavanja , pukotine u sistemu i jacanje policijske drzave i militarizaciju vidimo svakodnevno u razvijenim drzavama i 2008 tek je pocetak krize , sada i kriza u EU , prva je pala Grcka a onda ide dalje ...
militarizacija policijskih snaga nije slucajna i zastrasivanja naroda nekakvim "teroristima" nije slucajna jer 1% zna sta se sprema ..nikakve teorije zavjere vec svijet u kojemu zivimo i vrijeme je da se djeluje jer vam budjenje moze doci kasno...

Ali si ti meni smjesan praaaavo, kako (izgleda) vjerujes u to sto pises. Ne vjerujem da si - ali isto ko da si srednjeskolac - ono rebel without a cause, trazis sebe pa nasao smisao u OWS-u, i sav ono uzbudjen izvjestavas sa prvih linija, pun nade i entuzijazma dok saljes peace duuude - poruku. :faraon1:

Tako sam ja sa 16-17 godina isto gledo da nadjem neki smisao, pa iso kod onih Hare Krishna na kolace i da pjevam sa njima (tek bili postali "popularni" u Sarajevu :-) ), pa mislio kako sam kuuul, kako kontam neke (vise) stvari... :-) A u stvari ne znam s koje strane sam supalj... Pa to je upis zivi... mislim samo tvoje ponasanje, ne citava ideja, koja iako moralna, ipak ispada infantilna.

Kazem ti idi bori se protiv OWS za one 1% da nagurate nezaposlenost na jedno 25% - 40%, pa onda promijeni redove. Tada ce biti neke sanse.
jefferson

#1182 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ako poslije gomile postova i linkova i video snimaka niste skontali sta se desava i sta je u stvari OWS ?

A hocel OWS promjeniti cinjenicu da Fukushima i dalje emituje radijaciju?
To je fizika. Tako radiaktivno gorivo djeluje! Ako nisi znao!
Sta tu palamudis. Da ti je pisati an kompjuter ali da nema nuklearnih centrala i centrala na ugalj.
OWS znas ono, mi bi Apple ali bez zagadjenja.
Sto ne mogu taj glupavi debilizam razmazenih kretena koji sve imaju pa najednom kao fol se bore za "siromasne" i gladne.
Ono nekad se stvarno pitam na cemu si! Imam osjecaj kao da ti je 12 godina pa ti tata kupio kompjuter!
A ti bogati OWS su mi najbolji. Obogatili se na ovom sistemu (Michael Moore) a onda kake po istom. Sto se ne odreknu tog bogastva u korist eto nekoga siromasnog?
Svi bi zdravstvenu zastitu ali nikog ne interesuje kako se placa istrazivanje i sl! To jel na grani rastu CT aparat i sl?
kako je covjecanstvo doslo do toga da eto ove godine svaka treca rodjena beba ce dozivjeti 100 godinu?
Moze i drugacije, zove se Sjeverna Koreja!
I prolijevanje nafte u Nigeriji nije zataskano.
Zagadjenje u Nigeriji imas u svakoj knjigi Comparative Politics za 3-4 godinu studija u americi!
jeza u ledja

#1183 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Ja opet ponavljam, sega mi je kad ljudi sa velikim zakasnjenjem cuju negdje za nesto i onda na sav glas vicu kako je nesto zataskano. Nije zataskano, nego ti nisi znao!
Nije nasa krivica sto ti svijet spoznajes tek sada kad su ti prikljucili internet.

@ jefferson, previse se palis na njegove postove. Svako malo mu odgovaras. Opusti se i preskoci. Manje ce se i on uzbudjivati. :D Inace meni je lik postao simpatican. :)
jefferson

#1184 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Ja opet ponavljam, sega mi je kad ljudi sa velikim zakasnjenjem cuju negdje za nesto i onda na sav glas vicu kako je nesto zataskano. Nije zataskano, nego ti nisi znao!
Nije nasa krivica sto ti svijet spoznajes tek sada kad su ti prikljucili internet.

@ jefferson, previse se palis na njegove postove. Svako malo mu odgovaras. Opusti se i preskoci. Manje ce se i on uzbudjivati. :D Inace meni je lik postao simpatican. :)
Ma ima interesantnih tema, ali svaku, ali bas svaku mora ukakiti sa svojim teorijama zavjere i kukanjem!
simpozijum delirijum

#1185 Re: Protesti u Americi.

od svih vas , niti jedan nije dao link ili izvjestaj da pobiju moje tvrdnje
sve se svodi ;
"ludjak , budala , ovakav i onakav '
Kris Hedzis vas je davno otkacio kao i vecina pripadnika OWS ; "Trash talk" kada su ga zvali na intervju o OWS na MSNBC , kao prva korporacijska televizija ,
ali kontra-argumenata nemate , jednostavno nemate
ja postavljam linkove na svakome svome postu skoro, i Oksfordskih profesora , uglednih novinara i filozofa a vas jedini je odgovor ?
'ma sta on sere sta on zna " pa posaljite njima email a ne svadjajte se sa mnom , ja sam samo glasnik ..
pa dobro ,
ako zivite na zapadnoj obali jer vas volim , ne jedite ribu i morske specijalitete , uzmite jodin za svoju djecu i neka vam je sa srecom i nastavite mahati zastavama
Japanu zelim svaku srecu , mada nemaju puno sanse , Cernobil puta deset ! i sve za saku dolara
a u USA imamo oko 50-ak nuklearnih centrala koje krpe 'selotejpom" jer ne zele potrositi pare da ih ugase ili bar zakrpe na pristojan nacin
ja govorim o nasoj djeci i u kakvom ce svijetu zivjeti
simpozijum delirijum

#1186 Re: Protesti u Americi.

evo njemu saljite odgovore ( svi znate engleski i otvoreno za komentare )
i oko Fukushime i oko OWS , tip je u Vasingtonu DC ugledan novinar
http://www.washingtonsblog.com/
jefferson

#1187 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:od svih vas , niti jedan nije dao link ili izvjestaj da pobiju moje tvrdnje
sve se svodi ;
"ludjak , budala , ovakav i onakav '
Kris Hedzis vas je davno otkacio kao i vecina pripadnika OWS ; "Trash talk" kada su ga zvali na intervju o OWS na MSNBC , kao prva korporacijska televizija ,
ali kontra-argumenata nemate , jednostavno nemate
ja postavljam linkove na svakome svome postu skoro, i Oksfordskih profesora , uglednih novinara i filozofa a vas jedini je odgovor ?
'ma sta on sere sta on zna " pa posaljite njima email a ne svadjajte se sa mnom , ja sam samo glasnik ..
pa dobro ,
ako zivite na zapadnoj obali jer vas volim , ne jedite ribu i morske specijalitete , uzmite jodin za svoju djecu i neka vam je sa srecom i nastavite mahati zastavama
Japanu zelim svaku srecu , mada nemaju puno sanse , Cernobil puta deset ! i sve za saku dolara
a u USA imamo oko 50-ak nuklearnih centrala koje krpe 'selotejpom" jer ne zele potrositi pare da ih ugase ili bar zakrpe na pristojan nacin
ja govorim o nasoj djeci i u kakvom ce svijetu zivjeti
Ti fakat nemas elementarnog znanja o radijaciji!
simpozijum delirijum

#1188 Re: Protesti u Americi.

Jeffersone
ne budi djetinjast , kao djete se ponasas, zemljaci smo i zelim ti svako dobro ma kako se svadjali ..ovo oko Fukushime i radijacije nije sala i zezanje
nisam nuklearni fizicar ali svi sute oko Daichi nuklearne centrale , tri reaktora su van kontrole , Japanci koji su vrlo pametan i radin i solidaran narod nemaju rjesenja , u panici su :roll: razumljivo jer se to nikada prije nije desilo
Rusi su izgubili 100 000 ljudi da uguse samo jedan reaktor drugacijega sistema i manje snage , na kopnu a ne na obali pacifika
to cudo tamo i dalje kuha i brlja i sve je OK ?
ma nije OK !
ali par milijardi dolara u dzepovima 1% je vaznije negoli milioni ljudskih zivota
kontas sada moj care
kompanija TEPCO ,guglaj i nije teorija zavjere
jeza u ledja

#1189 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Da guglamo "kompanija TEPCO", jel?
simpozijum delirijum

#1190 Re: Protesti u Americi.

jeza u ledja wrote:Da guglamo "kompanija TEPCO", jel?
samo kazem neka nam je sa srecom , bivsi SSSR u Cernobilu je zrtvovao ljude da spase ostatak drzave ( i Gorbacov u zadnjem intervju kaze da je to pravi razlog raspada SSSR )
a sta rade korporacije ?
"nista nije bilo , hajmo djeco , igrajte video-igre i skakucite naokolo moje ovce "
sve je super sve je OK !
evo sta kaze Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_ ... r_disaster
simpozijum delirijum

#1191 Re: Protesti u Americi.

sve su to samo 'teorije zavjere" , pa Cernobil je bila Komunisticka radijacija :lol: a nasa "slobodna i demokratska radijacija " je super i zdrava , a ako vam vasa supruga dozivi pobacaj ? ili ako imate djete koje svijetli u mraku ?
sve je to normalno, grozan crni humor i vidite sada protiv kakvih monstruma se bori OWS ?
hajde gledajte "Reality show" i popijte pilule za spavanje , jer ? sve je OK ! nista se ne desava ..
radijacija u Tokiju , jadni Japanci :roll: ;

http://www.washingtonsblog.com/2012/03/ ... tates.html
jeza u ledja

#1192 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Pa sta kazu za tu kompaniju TEPCO, cime se bave? :shock:

Neda mi se guglati.
simpozijum delirijum

#1193 Re: Protesti u Americi.

jeza u ledja wrote:Pa sta kazu za tu kompaniju TEPCO, cime se bave? :shock:

Neda mi se guglati.

imas na linkovima , to je Japanska elektro-distribucija tacnije Tokio elektro -distribucija i vlasnica doticnih nuklearnih centrala ( nekoliko direktora TEPCO su izvrsili samoubistvo , jer valjda nisu mogli podnijeti pritiske da se sakrije istina )
uglavnom , moji prijatelji , morske struje Pacifika nose ogromne kolicine otpada iz Japana koje je povukao ogroman cunami
koliko je radioaktivno i sta ce biti nece da nam kazu
mi smo teoreticari zavjere i bla, bla bla ...
ne jedite ribu iz Pacifika , obratite se svojim kolegama sa fakulteta koji su ili studiraju fiziku , mjerite sami radijaciju ( imate kupiti gajgerove brojace )
simpozijum delirijum

#1194 Re: Protesti u Americi.

pomalo horor vijest , ispred obala Kanade je primjecen Japanski "brod duhova " , ribarski brod kojega je povukao cunami prosle godine
oko 1.5 miliona otpada pluta Pacifikom i dolazi do obala USA i Kanade brze negoli se ocekivalo
i tu ima svega; od frizidera , auta , cak i kompletnih kuca , i mozda i ostataka mrtvih tijela :(
uglavnom pomorci to zovu ;"dolazak Japanskih zombija" u stilu sujevjernih prica mornara ,
dobra prica za horor film , zar ne ?
slike i video na linku;
http://news.yahoo.com/ghost-ship-off-ca ... 56777.html
amoninan

#1195 Re: Protesti u Americi.

Post by amoninan »

ahuseino

#1196 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

Nista, ode sve u PM, ja kol'ko vidim jedino nam ostaje ispalit se sa zemlje, i drito na Kripton...
Cekaj, nemre, otiso i Kripton u PM.

ejbg....
jeza u ledja

#1197 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

simpozijum delirijum wrote:kompanija TEPCO ,guglaj i nije teorija zavjere
simpozijum delirijum wrote:

Neda mi se guglati.

imas na linkovima , to je Japanska elektro-distribucija tacnije Tokio elektro -distribucija i vlasnica doticnih nuklearnih centrala ( nekoliko direktora TEPCO su izvrsili samoubistvo , jer valjda nisu mogli podnijeti pritiske da se sakrije istina )
jeza u ledja wrote:Ja opet ponavljam, sega mi je kad ljudi sa velikim zakasnjenjem cuju negdje za nesto i onda na sav glas vicu kako je nesto zataskano. Nije zataskano, nego ti nisi znao!
Case in point. :oops:

Svako ko je bar 5 minuta pratio vijesti iz Japana prije godinu dana cuo je za "kompaniju TEPCO" koja upravlja elektranom koja je spickana. Ko je pratio 10 minuta cuo je za zataskavanja intenziteta katastrofe njenih direktora. Ko je pratio 15 minuta cuo je za to da su sve nuklearne elektrane u Japanu pozatvarane radi "inspekcije", a ko je procitao lekciju iz 6og razreda osnovne gdje pricaju o Aziji zna da Japan nema mnogo prirodnih resursa, pa tako moze zakljuciti i da nemaju drugih izvora energije osim nuklearki. Na kraju, svako ko ima IQ bar 75 moze spojiti sve ove informacije zajedno i zakljuciti u kakvom je sranju Japan, koliko je bitna nuklearna energija, te koliko je frustrirajuce ovisit od nje, a znas da nemas drugog izbora.

Al djaba, glavno je pricati o teorijama zavjere.
jefferson

#1198 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
simpozijum delirijum wrote:kompanija TEPCO ,guglaj i nije teorija zavjere
simpozijum delirijum wrote:

Neda mi se guglati.

Case in point. :oops:

Svako ko je bar 5 minuta pratio vijesti iz Japana prije godinu dana cuo je za "kompaniju TEPCO" koja upravlja elektranom koja je spickana. Ko je pratio 10 minuta cuo je za zataskavanja intenziteta katastrofe njenih direktora. Ko je pratio 15 minuta cuo je za to da su sve nuklearne elektrane u Japanu pozatvarane radi "inspekcije", a ko je procitao lekciju iz 6og razreda osnovne gdje pricaju o Aziji zna da Japan nema mnogo prirodnih resursa, pa tako moze zakljuciti i da nemaju drugih izvora energije osim nuklearki. Na kraju, svako ko ima IQ bar 75 moze spojiti sve ove informacije zajedno i zakljuciti u kakvom je sranju Japan, koliko je bitna nuklearna energija, te koliko je frustrirajuce ovisit od nje, a znas da nemas drugog izbora.

Al djaba, glavno je pricati o teorijama zavjere.
Jesil te informacije dobio sa www.globalresearch.ca ili www.informationclearinghouse.info???
Ako nisi, onda se ne pika :D
cindrlimindrli

#1199 Re: Protesti u Americi.

Post by cindrlimindrli »

Oho, jutros s posla, vidim guzva pred jednom benzinskom. Svratim se, kontam nesta djaba dijele :D , Tito
dragi, jedno 100 deda i nana ceka na gorivo, 5 centi jeftinije nego na ostalim pumpama. :lol:
Tacno znaju ljudi sparat, a nema nista ispod 5000 kubika u redu.
jefferson

#1200 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

cindrlimindrli wrote:Oho, jutros s posla, vidim guzva pred jednom benzinskom. Svratim se, kontam nesta djaba dijele :D , Tito
dragi, jedno 100 deda i nana ceka na gorivo, 5 centi jeftinije nego na ostalim pumpama. :lol:
Tacno znaju ljudi sparat, a nema nista ispod 5000 kubika u redu.
Jbg, ja u Costcu neki dan, premium 20 centi jeftiniji!
Post Reply