Večerašnji pokušaj piara im je propao, ako ćemo pošteno govoriti. Šta običan građanin konta o neke tri slike, o ravnomjernoj rapodjeli talenata i ostalim a'la Zgembo Andislić nebulozama što ih Zlatko natrabunja? Ijoš na stranom jeziku bez titlovanja?
Imam ja bolji prijedlog.
Prosječan građanin naše zemlje nosi nekvalitetnu odjeću i zbog toga je odrpan kada se ona približu kraju trajanja, jede lošu hranu i zbog toga mu želudac loše vari, crijeva se raspadaju od silnih toksina koje unese, gleda Big brother i Odgovorite mudima, znači prosječan građanin - je glup, musav i neumjereno prdi. Pravi marketinški umovi znaju kako iskorititi ove činjenice. Sve je jednostavno. Neka Bakir H. napravi specijal 60 minuta sa Nerminom Nikšićem. Nermin neka dođe sa izlizanim šalom i farmerkama, blizak je običnom građaninu koji je isti takav od nemaštine. Pred sam kraj emisije neka se Nermin potrudi i prdne u studiju pred lažno zapanjenim Bakirom i stvarno zapanjenom ostalom poslugom. Neka prdne onako poluglasno, ni tiho da se ne čuje, ni gromoglasno da se vidi da je simulirano. Zapanjeni kamerman će sigurno u tom momentu zumirati Nermina, a on se smije od uva do uva.
N.N. Oprostite g. Bakire, imam nekih problema sa stomakom ovih dana!
Bakir, kako ga je snalažljivog majka rodila, već se pribrao od simuliranog šoka i spremno odgovara.
B.H. Nemate se čega stiditi g. Nikšiću, pa svi smo ljudi! Federalna televizija je uvijek tu za naše građane, služimo narodu, čak i kada to ne ide u prilog vlastodršcima. Gledali ste specijal 60 minuta Nermin Nikšić komentariše Svjetsko prvenstvo u rukometu i ostale bakrače, budite sa nama i sljedećeg ponedjeljka.
Nakon ovako pripremljenog fola rejting SDP bi otišao u nebesa, a Zlatko sa svojim a'la Zgembo intelektualnim dosjetkama konačno bi bio smijenjen sa mjesta maršala SDP. Ne prolaze ti "intelektualni" folovi kod naših ljudi, da budem vrlo jasan.