http://www.sarajevo-x.com/bih/muftic-iz ... /111121083
Balašević u Sarajevu ?!
- newklear
#1177 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Imam sve tri - iz koje je ovo?amy-ra wrote:knjiga... koju je jako tesko naci da se kupi, ali zato se moze skinuti sa neta.. isto tako se moze i nauciti napamet, ali vam to ne bih preporucilanewklear wrote:Odlično je ovo . je li iz filma ili knjige?amy-ra wrote:" -Da sam tvoja, da li bi me ti nekad pustio samu u svatove? -Da si moja? Pa,ne bih te pustio samu. Poveo bih te u svatove. I još bih ti poklonio jednu malu zlatnu kariku, notes i crvenu olovčicu.. -Zašto notes i crvenu olovčicu? (...tako dakle, ni ne pitaš za kariku u koju se tura prstić, to je, kao, u redu, a notes i olovčica ti nisu jasni...) ...dobro de, objasnit ću ti... -Da bi imala gde da zapišeš kad bi sledeći put išla negde sama - da si samo moja...) ♥.."
jer onda budes romatican, patetican, Djole prica umjesto tebe, a to samo retki razumiju.. samo retki nadju retke, dodao bi on sad
- amy-ra
#1178 Re: Balašević u Sarajevu ?!
.
Last edited by amy-ra on 22/11/2011 07:38, edited 1 time in total.
- amy-ra
#1179 Re: Balašević u Sarajevu ?!
.
Last edited by amy-ra on 22/11/2011 07:38, edited 1 time in total.
- rinna0304
#1180 Re: Balašević u Sarajevu ?!
zna li ko gdje kupiti knjigu od Balasa i koja je cijena
- kurty
#1181 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Meni je ovo bio prvi Balasevicev koncert... Citajuci temu prije koncerta, jedna jedina stvar koju sam ocekivao, jeste to da ce koncert trajati dugo. I bio sam na to spreman... od 8 do 1 sam stojao i nisam imao problema, a jos sam stojao u nezgodnoj poziciji jer sam cuvao jakne i torbe (tri nase i jos 5 od ljudi koji su okolo bili)...
Sve, ama bas sve mi je jasno...i to da je guzva, pa se svako gura, i to da rijetko ko gleda na onog pored sebe i to da neko mora cijelo vrijeme hodati (jel zbog WC-a, jel zbog pica, ovog ili onoga), ali mi nisu jasne dvije stvari
prva, da kada neko zeli u WC da mora voditi i jos 15 ljud iz svog drustva...fakat mi nije jasno kad u po frke pored mene prolazi voz od 15 ljud, koji se drze za ruke i koji prodju cas na jednu stranu, cas na drugu...
i druga... kad se 5 osoba zagrli i pocne nekontrolisano skakati i granati rukama... razumijem to na koncertu nekih metalaca, rokera, ovih ili onih, ali na Balasavicu, mislim da nema takvih pjesama koje ce izazvati taj tip emocija...
dosli ranije, stacionirali se i stajali gdje jesmo... kad sam prvi spustio jaknu, pored mog drustva, i vima okola sam rekao da slobodno spuste, jer je tako svima nama komotnije (a uvijek se ceka ko ce prvi spustiti jaknu, pa onda si na nju spustaju
). I tako i bilo.. par pored i iza mene je spustio stvari, i jos neki momci ispred sto su bili i svima dobro...
Nekad na pocetku koncerta, neko me pocinje gurati sa ledja i ja se okrenem i vidim 4 gospodje (za koje sam pomislio da zele proci) i malo se okrenem, da im napravim mjesta, kad ova jedna govori (a ja ih cujem) "evo pored ovog cemo stati, vidis da se ne zna gurati", a fakat nije bilo mjesta ni za jednu, a kamoli za 4 i ova prva je pocela da me gura, pa guraj, a jbg, ima me na svim pozicijama
i nakon minutu grcevite borbe, jedna rece "nema fajde ovdje sta pokusati"... i odose... nisam htio nista reci, jer me ova sto im je kolovodja posjeca na jednu, meni blisku osobu, koja se isto tako zna gurati i gdje treba, a vala i gdje ne treba...
i da... kad bih se ja pitao, svaki put bi bio negdje u zadnjem redu... iz neke kolegijalnosti prema onima koji su nizi od mene... trudio sam se da sto vise sirim noge da budem sto nizi, al sam primjetio iza mene dvije djevojke, koje su fakat slabo sta vidjele...i zao mi je
Sve, ama bas sve mi je jasno...i to da je guzva, pa se svako gura, i to da rijetko ko gleda na onog pored sebe i to da neko mora cijelo vrijeme hodati (jel zbog WC-a, jel zbog pica, ovog ili onoga), ali mi nisu jasne dvije stvari
prva, da kada neko zeli u WC da mora voditi i jos 15 ljud iz svog drustva...fakat mi nije jasno kad u po frke pored mene prolazi voz od 15 ljud, koji se drze za ruke i koji prodju cas na jednu stranu, cas na drugu...
i druga... kad se 5 osoba zagrli i pocne nekontrolisano skakati i granati rukama... razumijem to na koncertu nekih metalaca, rokera, ovih ili onih, ali na Balasavicu, mislim da nema takvih pjesama koje ce izazvati taj tip emocija...
dosli ranije, stacionirali se i stajali gdje jesmo... kad sam prvi spustio jaknu, pored mog drustva, i vima okola sam rekao da slobodno spuste, jer je tako svima nama komotnije (a uvijek se ceka ko ce prvi spustiti jaknu, pa onda si na nju spustaju
Nekad na pocetku koncerta, neko me pocinje gurati sa ledja i ja se okrenem i vidim 4 gospodje (za koje sam pomislio da zele proci) i malo se okrenem, da im napravim mjesta, kad ova jedna govori (a ja ih cujem) "evo pored ovog cemo stati, vidis da se ne zna gurati", a fakat nije bilo mjesta ni za jednu, a kamoli za 4 i ova prva je pocela da me gura, pa guraj, a jbg, ima me na svim pozicijama
i da... kad bih se ja pitao, svaki put bi bio negdje u zadnjem redu... iz neke kolegijalnosti prema onima koji su nizi od mene... trudio sam se da sto vise sirim noge da budem sto nizi, al sam primjetio iza mene dvije djevojke, koje su fakat slabo sta vidjele...i zao mi je
- star(i)mo
#1182 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Jao kurty, ni gurat' (se) ne znas... 
- dharma
#1183 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Aaaaaa, a na svakom koncertu uvijek se meni neko uvali i svi prolaze pored. Sto mi niko ne rece da je zato sto se ne znam gurati

- star(i)mo
#1184 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Moras se nauciti inace ce ti (se) uvijek neko uvaliti...
Poslat ce me zagazaga u Banovice, Balasevica mi... Zago, evo spomenuo sam Djoleta, nije vise OT.
Poslat ce me zagazaga u Banovice, Balasevica mi... Zago, evo spomenuo sam Djoleta, nije vise OT.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1185 Re: Balašević u Sarajevu ?!
a pored mene uvijek neko ko konzumira cigare, fujdharma wrote:Aaaaaa, a na svakom koncertu uvijek se meni neko uvali i svi prolaze pored. Sto mi niko ne rece da je zato sto se ne znam gurati![]()
- krompir i riza
- Not My Idea
#1187 Re: Balašević u Sarajevu ?!
nemoj tako...covjek preuzima odgovornost

- krompir i riza
#1188 Re: Balašević u Sarajevu ?!
.... da ne lajem
ma meni je bilo super, gužva jest bila na ulazu al' kad smo mi takav narod pa došli svi 15 do 9 da uđemo- prva ja
a ulaz fino bio otvoren od pola 7 .. pripremila sam se i na stajanje jer tribine nismo mogli uganjati, bar oko nas nije bilo neke veće gužve. Jest doduše bilo zadimljeno( mada osjećalo se u par navrata malo svježe have, haman uključivali ventilaciju) ,ali to je do kulture pojedinaca hoće li pušiti u gužvi ili ne, nema tu organizator nekog uticaja.
E ,već na filmu je bilo puuno više propusta- od smrzavanja pa nadalje... ali vrijedilo je..
Uglavnom, mi smo išli zbog Balaševića, uživali smo u muzici i to je sve što je važno!
Pored nas bila grupica nekih srednjoškolaca, možda brucoša, djeca neka- to se sve odvalilo, plače, kukumavče ,grli, ljubi, pa podižu jedni druge na ramenima,pa se skrhaju na narod
dvoje-troje od 'sevdaha' sjelo na pod sa sve sjebanim facama- niko ne razumije koliko oni pate i slične furke
neke žene iza njih galame, zvocaju ,na kraju se premjestiše do nas,ljute i iznervirane.... vjerujem da im je smetalo ali meni bilo smiješno- ne mogu im zamjeriti kad su još tako mladi , doći će i oni u fazu nabrajanja i zvocanja
a dotad- neka ih...
ma meni je bilo super, gužva jest bila na ulazu al' kad smo mi takav narod pa došli svi 15 do 9 da uđemo- prva ja
E ,već na filmu je bilo puuno više propusta- od smrzavanja pa nadalje... ali vrijedilo je..
Uglavnom, mi smo išli zbog Balaševića, uživali smo u muzici i to je sve što je važno!
Pored nas bila grupica nekih srednjoškolaca, možda brucoša, djeca neka- to se sve odvalilo, plače, kukumavče ,grli, ljubi, pa podižu jedni druge na ramenima,pa se skrhaju na narod
- Alhemicarkaa
#1189 Re: Balašević u Sarajevu ?!
krompir i riza wrote:
Pored nas bila grupica nekih srednjoškolaca, možda brucoša, djeca neka- to se sve odvalilo, plače, kukumavče ,grli, ljubi, pa podižu jedni druge na ramenima,pa se skrhaju na naroddvoje-troje od 'sevdaha' sjelo na pod sa sve sjebanim facama- niko ne razumije koliko oni pate i slične furke
neke žene iza njih galame, zvocaju ,na kraju se premjestiše do nas,ljute i iznervirane.... vjerujem da im je smetalo ali meni bilo smiješno- ne mogu im zamjeriti kad su još tako mladi , doći će i oni u fazu nabrajanja i zvocanja
a dotad- neka ih...
-
wildflower
#1190 Re: Balašević u Sarajevu ?!
I pored nas su bili slicni, samo nikako mi nije bilo jasno, prvo su 3 sata hodali okolo, setali u grupicama, slikali se, pusili, onda ih odjednom uhvati neka tuga, pocese sjedati i plakati, i musko i zensko a jakrompir i riza wrote:
Pored nas bila grupica nekih srednjoškolaca, možda brucoša, djeca neka- to se sve odvalilo, plače, kukumavče ,grli, ljubi, pa podižu jedni druge na ramenima,pa se skrhaju na naroddvoje-troje od 'sevdaha' sjelo na pod sa sve sjebanim facama- niko ne razumije koliko oni pate i slične furke
a dotad- neka ih...
Malo mi je bilo zao sto oko mene nije bilo puno ljudi koji su znali sve pjesme, a ja bas da sama pjevam, nesto mi neugodno, nisam neki pjevac
- Dr.Cuddy
#1191 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Oko mene su stajali oni koji znaju samo standardne: Vasu, D-mol, jesen stiže Dunjo moja etc. Kad pođe 'za koga se udala Buba Erdeljan' svi se zagledaše kao ne znamo mi ovu, nikad čuli i ja jedina pjevam (to mi je jedna od najdražih pjesama) i iskuliram na kraju ... šta se može!wildflower wrote:I pored nas su bili slicni, samo nikako mi nije bilo jasno, prvo su 3 sata hodali okolo, setali u grupicama, slikali se, pusili, onda ih odjednom uhvati neka tuga, pocese sjedati i plakati, i musko i zensko a jakrompir i riza wrote:
a dotad- neka ih...
Ne znam je li to neka nova droga mozda
![]()
Malo mi je bilo zao sto oko mene nije bilo puno ljudi koji su znali sve pjesme, a ja bas da sama pjevam, nesto mi neugodno, nisam neki pjevac
- krompir i riza
#1192 Re: Balašević u Sarajevu ?!
ma za jednu deceniju-malo više
i njima će ovakvi ispadi biti smiješni
zato i rekoh da meni nije smetalo- bilo mi šega vidjeti ih onako povaljane po podu
prije koncerta su vodili neke 'ozbiljne' razgovore o umjetnosti, slikanju, crtanju, svi kao neshvaćeni u svojim idejama,(shvatih neki studenti) ,pa frljanje raznim izlizanim floskulama al' što glasnije da svi čuju
..onda ide foto-sesija pojedinih pa opći haos
e sad, ne znam jesu li samo zeleni jal je droga al' je bio cirkuZ
@ wildflower: ti si znači taj usamljeni glasić što se čuo
ma meni je super bilo, čujem da dolazi u Zenicu uskoro- već se spremamo
prije koncerta su vodili neke 'ozbiljne' razgovore o umjetnosti, slikanju, crtanju, svi kao neshvaćeni u svojim idejama,(shvatih neki studenti) ,pa frljanje raznim izlizanim floskulama al' što glasnije da svi čuju
@ wildflower: ti si znači taj usamljeni glasić što se čuo
ma meni je super bilo, čujem da dolazi u Zenicu uskoro- već se spremamo
- Not My Idea
#1193 Re: Balašević u Sarajevu ?!
cula sam i ja da ce u Zenicu oko Nove godine..
mogla bi se i kakva kafa popit...i kakav rolat od banane probat
- krompir i riza
#1194 Re: Balašević u Sarajevu ?!
obaveznoNot My Idea wrote:cula sam i ja da ce u Zenicu oko Nove godine..
-
*zena21
#1195 Re: Balašević u Sarajevu ?!
e fakat ovdje svasta... odlucili ljudi otici na koncert... imam osjecaj neki po prvi put
... i ne znam sta se ocekivalo.. da je organizacija mogla biti bolja... mogla je... da je grijanje moglo biti bolje... moglo je.. ali zaliti se i zvocati sto je:
- neko isao u WC
- neko pusio
- neko popio pivo
- neko nekom stao na nogu
- neko plesao
- itd.
pa majka mu stara.. koncert je... nije tevhid
- neko isao u WC
- neko pusio
- neko popio pivo
- neko plesao
- itd.
- pajero
#1196 Re: Balašević u Sarajevu ?!
@ladyblue18 Ovo je za odmora???*zena21 wrote:e fakat ovdje svasta... odlucili ljudi otici na koncert... imam osjecaj neki po prvi put![]()
... i ne znam sta se ocekivalo.. da je organizacija mogla biti bolja... mogla je... da je grijanje moglo biti bolje... moglo je.. ali zaliti se i zvocati sto je:
- neko isao u WC
- neko pusio
- neko popio pivo
- neko plesao
- itd.
Dobro vas je ba vise...Ljudi se izvinuli, nece vratiti pare. Kao i sve ostalo kod nas...tri dana cuda i to je to...
- Dr.Cuddy
#1197 Re: Balašević u Sarajevu ?!
I mene zanima, ne mogoh se probijati kroz masu ljudi do štanda a htjela bih imati orginalni primjerakrinna0304 wrote:zna li ko gdje kupiti knjigu od Balasa i koja je cijena
-
Emilija Kovačev
#1198 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Dojmovi se za mrvicu stišavaju, grlo dolazi sebi, pa rekoh da napišem šta.
Brojala sam mjesece, još nekad ljetos kad su čaršijske priče donijele novu temu da će gospodin Đorđe biti u BKC-u u Tuzli, pa sve do potvrde da će biti u Sarajevu. Kasnije je to preraslo u brojanje dana, pa sati, pa ona konačna nervoza pred njegov izlazak. Ovo je bio prvi Balaševićev koncert kojem sam prisustvovala, iako sam ih pogledala na tone.
Čovjek je skroz opravdao moja očekivanja, zaista ne vidim kako ne bi. Ništa mi nije smetalo, ni pušači, ne šetači po dvorani, ni gužva ispred u kojoj sam "izgubila" pola društva, neki nisu mogli ući, nekima dosadilo čekati, a neki ušli tek u pola koncerta. Na mene to ništa nije djelovalo, da bih se povukla u pola priče ili da bih molila Boga što prije da završi.
Čovjek je kralj! Da je potegao do 5 ujutro, ostala bih sa istim entuzijazmom i pogledom prema njemu i mislima u glavi. Pola koncerta sam držala mobitel u zraku, puštajući prijateljici, koja nije mogla biti tu, pa me eto, ni ruka nije toliko zaboljela da se sad žalim.
Baca sitnu mrlju na događaj organizacija, ali ne i na koncert sam po sebi. Ko je došao sa ciljem da čuje koju pametnu i lijepu, a pri tom i uspio ući u dvoranu, sigurno je uspio i u svom naumu i ne bi se trebao buniti. Naravno, žao mi je svih onih štovatelja lika i djela, a ostali su uskraćeni za to, stojeći pred dvoranom.
Vjerujem da će se brzo Đole iskupiti, bar je najavio, a on nikad ne laže!
Gospodine Balašević, hvala Vam što ste na Vama svojstven način 18.11. napravili tako dobrim i ubacili ga na moju slatku, kratku listu najdražih datuma. Vidimo se opet, nadam se.
Brojala sam mjesece, još nekad ljetos kad su čaršijske priče donijele novu temu da će gospodin Đorđe biti u BKC-u u Tuzli, pa sve do potvrde da će biti u Sarajevu. Kasnije je to preraslo u brojanje dana, pa sati, pa ona konačna nervoza pred njegov izlazak. Ovo je bio prvi Balaševićev koncert kojem sam prisustvovala, iako sam ih pogledala na tone.
Čovjek je skroz opravdao moja očekivanja, zaista ne vidim kako ne bi. Ništa mi nije smetalo, ni pušači, ne šetači po dvorani, ni gužva ispred u kojoj sam "izgubila" pola društva, neki nisu mogli ući, nekima dosadilo čekati, a neki ušli tek u pola koncerta. Na mene to ništa nije djelovalo, da bih se povukla u pola priče ili da bih molila Boga što prije da završi.
Čovjek je kralj! Da je potegao do 5 ujutro, ostala bih sa istim entuzijazmom i pogledom prema njemu i mislima u glavi. Pola koncerta sam držala mobitel u zraku, puštajući prijateljici, koja nije mogla biti tu, pa me eto, ni ruka nije toliko zaboljela da se sad žalim.
Baca sitnu mrlju na događaj organizacija, ali ne i na koncert sam po sebi. Ko je došao sa ciljem da čuje koju pametnu i lijepu, a pri tom i uspio ući u dvoranu, sigurno je uspio i u svom naumu i ne bi se trebao buniti. Naravno, žao mi je svih onih štovatelja lika i djela, a ostali su uskraćeni za to, stojeći pred dvoranom.
Vjerujem da će se brzo Đole iskupiti, bar je najavio, a on nikad ne laže!
Gospodine Balašević, hvala Vam što ste na Vama svojstven način 18.11. napravili tako dobrim i ubacili ga na moju slatku, kratku listu najdražih datuma. Vidimo se opet, nadam se.
- Mis mekinjas
#1199 Re: Balašević u Sarajevu ?!
U Novom Sadu, ja sam bome zapalila tamo, da je kupim za poklon...rinna0304 wrote:zna li ko gdje kupiti knjigu od Balasa i koja je cijena
- Obuca9
#1200 Re: Balašević u Sarajevu ?!
Izgleda da jedini nisam imao problem sa organizacijom. Došao u 19:45, ušao na ulaz D, nigdje nikoga nije bilo, sve vrijeme stajao s desne strane bine, vidjela se fino bina, prostora bilo fino, uopšte nije bilo jedno na drugom, a i šank bio blizu
Jedini belaj je bio što je bogda pive bila 4 KM, a kvalitet nikakav
Jedini belaj je bio što je bogda pive bila 4 KM, a kvalitet nikakav