dustaban wrote: Nisam zensko ni derpe, ali moram konstatovati da je vizuelno tu negdje sa Bali begom!
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- opa22
#1176 Re: Al Jazeera Balkans
- Drvosjeca iz Dejcica
#1177 Re: Al Jazeera Balkans
Ako je AJB novinarski gledano smeće, prosvijetli nas molim te koja je to TV kuća u BiH (NOVINARSKI GLEDANO) profesionalna i onako po tebi dobra? Mogu li pogoditi? RTRS, Federalana, BHT, možda PINK, možda TV1, da nije onaj BN ili TV Igman...avaj. Ja ipak želim ostati u mraku, neznanju i zatucanosti te i dalje gledati AJB a te tvoje "ozbiljne" analize jedva da mogu impresionirati i prosječnog redovnog gledaoca Sulejmana veličanstvenog.sarajevac wrote:A vidim ti se baš razumijes u profesionalizam. Po forumima. Ovo što ti svo vrijeme ovdje pišeš je laž. Ili su ti izvori loši Ili si plaćen da kenjaš ili bi i ti jako želio da se nakačiš na budžet bogatog šeika.opa22 wrote:pa vjerojatno neki nisu navikli na profesionalizam pa sami odlaze, neki ne ispune kako treba dobijene zadatke pa dobiju otkaz
AJB je novinarski gledano, smeće i nema ništa od Al Jazeera filozofije, to je jasno svakom ko je i jednom gledao AJ English. O tome svjedoči i gledanost koja je na nivou TV Vogošća. Daj svakoj televiziji budžet od 30 miliona i dobićeš mnogo bolji rezultat.
Na primjer, ova kuća objavljuje današnje vijesti sa portala. Novinari kradu i recikliraju davno uradjene priče kolega iz drugih medija AJB za godinu dana nije uradila ni jednu istraživačku priču.
U njoj su se skupile neznalice raznih vrsta, polu-pismeni novinari sa govornim manama, mediokriteti razvrstani u redove Bošnjaka, Srba i Hrvata. Napredovanje se obezbjedjuje putem rektalnog alpinizma i nacionalnog ključa. Sa direktorom na džumu pa će ti biti dobro. Donesi doručak šefici pa će ti biti dobro.
Postoji nekoliko (možda 5 od 50 novinara i novinarki) časnih izuzetaka ali ni oni vjerovatno neće još dugo izdržati. Ili će pognuti glavu za par hiljada eurića.
O stanju u AJB znaju svi ali teško je ostaviti dobru platu. Time se valjda kompenzira tankoća obraza i poznavanja profesije.
A tvoja svraka-filozofija (nek je svjetlucavo i šareno) veze nema sa ozbiljnom kritikom i analizom nekog medija.
Momak, knjige u šake, bićeš pametniji. Pusti se laganja po forumima - "nećeš se ti hljeba od toga najesti."
-
julisiz es grant
#1178 Re: Al Jazeera Balkans
Ko je ona crnja koja vodi vijesti sa perfektnim beogradskim naglaskom?
I koji je to fazon sa srpskim crncima, bio je nekada i jedan što je vodio MTV Adria, isto savreno priča, nije neko ko je juče došao u Srbiju.
I koji je to fazon sa srpskim crncima, bio je nekada i jedan što je vodio MTV Adria, isto savreno priča, nije neko ko je juče došao u Srbiju.
- chelo
#1179 Re: Al Jazeera Balkans
Tata iz nesvrstanih studirao u SFRJ.julisiz es grant wrote:Ko je ona crnja koja vodi vijesti sa perfektnim beogradskim naglaskom?
-
novosarajevo
#1180 Re: Al Jazeera Balkans
Bas je forajulisiz es grant wrote:Ko je ona crnja koja vodi vijesti sa perfektnim beogradskim naglaskom?
- Bosanac sa dna kace
#1181 Re: Al Jazeera Balkans
jel to oni ne znaju razliku između patrijarhata i patrijaršije ili fakat glume?

- It_is_a_Leclerc
#1182 Re: Al Jazeera Balkans
Ne znam znaju li, ali da je intervju sa mitropolitom jerusalemskim izdominirao - izdominirao je.Bosanac sa dna kace wrote:jel to oni ne znaju razliku između patrijarhata i patrijaršije ili fakat glume?![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
#1183 Re: Al Jazeera Balkans
interviju je za svaku pohvalu! sto jest jest!It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam znaju li, ali da je intervju sa mitropolitom jerusalemskim izdominirao - izdominirao je.Bosanac sa dna kace wrote:jel to oni ne znaju razliku između patrijarhata i patrijaršije ili fakat glume?![]()
![]()
-
todd_smith
#1184 Re: Al Jazeera Balkans
Meni je smijesno u istu recenicu stavljati ostale "novinarske" kuce ili emisije sa AJB. Bogohuljenje skoro.
- karanana
#1185 Re: Al Jazeera Balkans
preporucujem serijal rijekama ka zapadu.
- Lakat Jebić
#1186 Re: Al Jazeera Balkans
imal je gdje na internetu?karanana wrote:preporucujem serijal rijekama ka zapadu.
-
hladno
#1187 Re: Al Jazeera Balkans
mnogo mi se svidjaju ove emsije sto idu u 7:00
- karanana
#1188 Re: Al Jazeera Balkans
Nisam vidio da li su stavili na internet. Ja ih uhvatim vikendom. Jucer je sedma epizoda bila od 20. Fulio sam i ja neke, nadam se da ce ih stavit na net.Lakat Jebić wrote:imal je gdje na internetu?karanana wrote:preporucujem serijal rijekama ka zapadu.
- Arteta
#1189 Re: Al Jazeera Balkans
Televizija koja nema reklama nece dugo izdrzati.dustaban wrote:Ovdje ce za par godina ostati samo par televizija koje sad gledamo. AlJazeera je sigurno jedna od njih i za nju nema zime. To je jednostavno jaka FIRMA koja ne zavisi od zvjezda i zvjezdica i ima visoke standarde. Nemam primjedbi ni na njihovu kadrovsku politiku, Arduana koliko vidim, rjetko se vidi, a i kad se ukaze to su neki prilozi sa pijace. Taman kako treba! Ostali bosanci su se bogme svi dobro snasli, ugodno me iznenadio Rondic.
Ja uzivam gledati onog Marka Pavlovica sto vodi biznis. Coek je svjetska klasa.
Nisam zensko ni derpe, ali moram konstatovati da je vizuelno tu negdje sa Bali begom!
- insomnia78
#1190 Re: Al Jazeera Balkans
Pa zavisi cija jeArteta wrote:Televizija koja nema reklama nece dugo izdrzati.dustaban wrote:Ovdje ce za par godina ostati samo par televizija koje sad gledamo. AlJazeera je sigurno jedna od njih i za nju nema zime. To je jednostavno jaka FIRMA koja ne zavisi od zvjezda i zvjezdica i ima visoke standarde. Nemam primjedbi ni na njihovu kadrovsku politiku, Arduana koliko vidim, rjetko se vidi, a i kad se ukaze to su neki prilozi sa pijace. Taman kako treba! Ostali bosanci su se bogme svi dobro snasli, ugodno me iznenadio Rondic.
Ja uzivam gledati onog Marka Pavlovica sto vodi biznis. Coek je svjetska klasa.
Nisam zensko ni derpe, ali moram konstatovati da je vizuelno tu negdje sa Bali begom!
s' moje sokocalo
-
Kontra__
#1191 Re: Al Jazeera Balkans
S onim budzetom koji oni raspolazu i platama koje ljudi tamo imaju program i mora GORITI, mislim ne znam cemu cudjenje! Dosao covjeks a lovom, reko hovu kvalitetan kadar, evo vam pare i radite kako treba. Mislim fakat se izenenadim kad svaki put procitam da se neko cudi kao wooow vidi kakav je program ili emisija za ALJ. Za platu od nekih 1700KM i +, plus uslove rada koje imas, to je za ocekivati da ti bude standard.
-
El_comadante
#1192 Re: Al Jazeera Balkans
i meni je ovo najbolja tv ima mnogo dobrog sadržaja i kvalitetnog
-
theTruePath
#1193 Re: Al Jazeera Balkans
Dobar dokumentarni o Mubaraku trenutno 
- Damir_5
#1194 Re: Al Jazeera Balkans
Totalno diletantski i povrsno pripremljena emisija, tipicno anglosaksonsko povrsno novinarstvo koje se petlja u sve i svasta, a nema pojma, tako da krajnji rezultat bude potpuno obrnut od stvarnog stanja.opa22 wrote:Super doku, u srijedu "Recite Al Jazeeri" Djordje Kostic u razgovoru sa Ivicom Dacicem, razgovaralo se o Kosovu, specijalnim odnosima Srbije sa RS i Dacicevim zeljama o istim odnosima sa FBiH....Inace Al Jazeera English je imala interesantan "Talk to Al Jazeera" sa Dodikom i Inzkom
Pod prvo, ne dovesti kao gosta i trecu stranu, teski diletantizam, ne imati ispred sebe primjerak daytonskog sporazuma, ne pripremiti se da znas sta zapravo pise u tom daytonskom sporazumu, takodjer povrsno.
Al Jazeera English boluje od iste one anglasaksonske novinarske povrsnosti koja se moze vidjeti na britanskim i americkim globalnim medijima. Nije ni cudo, ipak se radi o novinarima koji su svoju karijeru izgradili ipak na tom povrsnom anglosaksonskom nazovi novinarstvu, koji se cesto uplice u stvari o kojima ne zna koliko bi trebao da zna, ali svejedno, oni se ukljucuju u raspravu i to im onda ne ide kako treba, tako da prikazu stvari upravo suprotno od onog kako jesu. Naravno na svaki spomen referenduma treba odmah doci pitanje legalnosti tog referenduma, jer ipak vise od polovice populacije sa tog teritorija je prije 20 godina otjerano ili pobijeno, sto znaci cijela opozicija je otjerana ili pobijena, samim tim nema nikakavih uslova da se jedan takav referendum odrzi i da bude legaliziran.
Uglavnom sto se tice same emisije, kako sam rekao, ne dovesti trecu stranu i ne pitati ih sta ce uraditi u slucaju da zaista Milorad Dodik proglasi referendum i ne slusati tu trecu stranu kako objasnjava da ce u tom slucaju sasvim sigurno doci do oruzanog sukoba velikih razmjera, novinarski diletantizam, pored toga sto cijela emisija Milorada Dodika predstavlja u Bosni maltene kao "kralja" koji se "jedini" pita i odlucuje. Naravno da ne spominjem simboliku tipa zastava, kabinet, fotelje i to koje predstavljaju kao predsjednika jedne drzave, a ne obicnog cinovnika jedne fasisticki napravljene lokalne zajednice, to je tek posebna prica. Nesvjesno ili namjerno sto takodjer nije nemoguce, Dodik se tu upravo predstavlja kao "predsjednik drzave", a ne predsjednik lokalne apartheid zajednice napravljene iskljucivo fasistickim metodom u rijekama krvi.
On je genocidni "Zivko Budimir" i jedino sto on moze je lajati kako ce on ovo ili ono. Lako je blokirati, to je najlakse od svega jer imas ustavno tu mogucnost, kao u ostalom i Bosnjaci i Hrvati, medjutim da li je on tu izabran da blokira i da gleda kako sve ide do djavola dok mu narod gladuje? Eh to je vec drugo pitanje koje nikog toliko i ne zanima.
- opa22
#1195 Re: Al Jazeera Balkans
-
filozofija
#1197 Re: Al Jazeera Balkans
Gledao sam sinoc ovaj program na Al Jazeeri (u nekim momentima paralelno sa CNN Int.) i moram reci da su ga malte ne bolje pripremili od CNN-a International. Bar je meni tako izgledalo. Mozda je razlog moj maternji jezik, ali fakat napokon imam jedan ozbiljan i dobar medij u regiji.opa22 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
na vanrednom programu povodom imenovanja novog pape
Bez zezancijde, svaki respekt i nadam se da ce dugo ostatiti kod nas. Jedina zamjerka je mozda malo manje programskog sadrzaja baziranog na istok, a sekundu vise europskih tema. Imam osjecaj da je sada odnos 70% na istocne teme, dok je 30% regionalno ili europskog karaktera.
- BHF_Manijak
#1198 Re: Al Jazeera Balkans
€€€ a moze i $$$.opa22 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
na vanrednom programu povodom imenovanja novog pape
Imaju li jos kakvog programa ili je informativa najvise zastupljena?
-
theTruePath
#1199 Re: Al Jazeera Balkans
Svaka cast al Jazeera 
-
evo mene
#1200 Re: Al Jazeera Balkans
Čega ba svaka čast. Da nije love i ubrizgavanja iz Qatara nidje ih nebi bilo. Kuburili bi ko Elvir, Senad, Safa... hajde da vidimo kako bi radili na Hayatu, FACE i TV1 gdje jedva kraj s krajem sastavljaju. lako se kititi stranom lovom.theTruePath wrote:Svaka cast al Jazeera