Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
it is I, lekler

#1176 Re: Raiffeisen banka

Post by it is I, lekler »

vjerujem da je ovako kako si napisao, međutim ako ti nap uzmu rate sa biroa (koje po zakonu ne bi smjeli) i to im odobriš da te ne gnjave i to recimo dogovoriš 6 mjeseci (znači banka će biti pokrivena u tom periodu) kojeg vraga imaju zvati ponovo svakih 7 dana....ako se dogovoriš na period koji slijedi a period tek krenuo ili nije ni blizu isteka, a oni opet zovu, onda to ima samo jedno ime: telefonski teror.
a pravo da ti kažem, ako imaju novaca za tolike plaće, neka onda daju i taj depozit. ovako ili onako, ja sam savjestan platiša bio i ostao ali nekada se jednostavno u životu desi situacija: pare nisu nikakav problem - para nema :lol: :lol: :lol:
sokkia

#1177 Re: Raiffeisen banka

Post by sokkia »

ccc.,za osam KM uplate uzimaju dvije provizije. :(
dinooh

#1178 Re: Raiffeisen banka

Post by dinooh »

sokkia wrote:ccc.,za osam KM uplate uzimaju dvije provizije. :(
zar nije 1,7KM
channel10

#1179 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Zatvoril iko racun u RB koji slabo koristi? Ovo pitam zbog onog famoznog datuma 01.10..
sokkia

#1180 Re: Raiffeisen banka

Post by sokkia »

dinooh wrote:
sokkia wrote:ccc.,za osam KM uplate uzimaju dvije provizije. :(
zar nije 1,7KM
nije, (bar u poslovnisi u Travniku) placam naknadu za korištenje podataka od 8 KM i ona mi veli _10 km_ :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1181 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

channel10 wrote:Zatvoril iko racun u RB koji slabo koristi? Ovo pitam zbog onog famoznog datuma 01.10..
ne može opunomoćenik zatvoriti :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1182 Re: Raiffeisen banka

Post by arman1 »

Dady wrote:Pa generalno do prije godinu dana nije bilo ovakve presije na neredovne platiše. Kasnilo se po ratu-dvije ali se gledao kontinuitet plaćanja. Međutim novi propisi Agencije za Bankarstvo su zagorčali život bankama i korisnicima kredita. Sada npr ako kasniš jednu ratu a dalje nastavljaš redovno plaćati, kod agencije ta nenaplaćena rata se udvostručenje svakog mjeseca. Dalje banka mora taj iznos deponovati u trezor Narodne banke kao polog da će kredit biti vraćen. Zamisli sada duguješ npr ratu od 500 KM godinu dana a ostalo sve normalno uplaćuješ. Banka znači mora odvojiti 6000 KM koji joj neće biti operativni. Ovo je prije svega glupa odluka Agencije za Bankarstvo, banka bi u biti trebala bi samo izdvojiti 500 KM koliko i iznosi dugovanje. Ne radim u banci, ali sam pitao baš prijatelja koji visoko kotira u bankarskom sektoru, jer malo malo dobivam opomenu po jednom kreditu gdje sam bio zirant.
Drug ili si malo polupao lončiće ili ti je neki bankar prodao foru. Pomiješao si rezervisanje i polog. Malo sam više u tome pa ti mogu reći da to veze s vezom.......
valjuga

#1183 Re: Raiffeisen banka

Post by valjuga »

channel10 wrote:Zatvoril iko racun u RB koji slabo koristi? Ovo pitam zbog onog famoznog datuma 01.10..
DA,ja ujutro zatvaram dva računa radi tog famoznog 1.10.2014 a tek mi je danas poštar donio to.E,reko jesu mi fore ostavili u PM. :twisted:
Ali zato sutra (Ne,neće mi bit mrsko otići sa posla) zatvaram ta dva i onda dok vidim koja bi mi banka odgovarala zatvaram i debitnu kod njih.
Ja sam sreća mali klijent pa neće ni primjetiti.
seoBIH

#1184 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

A sta je tog famoznog datuma?
valjuga

#1185 Re: Raiffeisen banka

Post by valjuga »

OldMayor wrote:
Mehemed wrote:
LARVA wrote:Je li istina da će od 1.10 naplaćivati 2 KM za vođenje računa?
A do sada naplacivali 1.99KM, pa dobro, puno će povećati
Vjerovatno je mislio na vodjenje stednog racuna koji je dosad bio besplatan.

Od oktobra ce se naplacivati 2 KM, ili kako oni kazu 1.99 KM.

:D :izet:

Kako je u drugim bankama, je li se naplacuje vodjenje stednje?
Evo sa prethodne strane,mrsko mi pisat :kiss:
mirzet87sa

#1186 Re: Raiffeisen banka

Post by mirzet87sa »

seoBIH wrote:A sta je tog famoznog datuma?
I mene interesuje sta je..? Ja imam 2 racuna u RB, bez problema do sad.. :-?
Aha.. nisam vidio post iznad :D hebo 2km
seoBIH

#1187 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Vec mi naplacuju i to na dvije kartice :D Halalim im to, samo da su uredni, a ne stoka krkanska. Sreca pa imaju dosta bankomata.
dinooh

#1188 Re: Raiffeisen banka

Post by dinooh »

seoBIH wrote:Vec mi naplacuju i to na dvije kartice :D Halalim im to, samo da su uredni, a ne stoka krkanska. Sreca pa imaju dosta bankomata.
to je i najveca prednost RB banke i UC banke. Ima ih u svakom gradu, a u Sarajevu na svakom cosku. Ne moras se muciti sa trazenjem bankomata.
Halalim im 2 marke za ovu dostpunost.
Mehemed
Vozim: automobil

#1189 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Da vam pravo kazem jedva sam dosao na red da podnesem zahtjev za CLUB paket(zasto bi placao 1.99KM mjesecno kada mogu imati više usluga besplatno), guzvare su velike bile i ove i prošle sedmice, bez obzira što imaju dvije kancelarije za otvaranje/zatvaranje računa i slično, mislim da je 90% onih što su došli bio razlog zatvaranja štednog računa, a dosta ih je prije toga došlo na šalter da podignu što imaju i da odu zatvoriti štedne :D
To je tačno, i RF i UC imaju po 2 bankomata u Visokom(ili UC ima 3, nisam siguran), mislim da ostle banke imaju samo u svojim poslovnicama i to je to :D
Truba

#1190 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

seoBIH wrote:Vec mi naplacuju i to na dvije kartice :D Halalim im to, samo da su uredni, a ne stoka krkanska. Sreca pa imaju dosta bankomata.
da ali ovdje je riječ o avista štednji na knjižici
i fino bi to naplaćivali a imaš 0 na računu
channel10

#1191 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

valjuga wrote:
DA,ja ujutro zatvaram dva računa radi tog famoznog 1.10.2014 a tek mi je danas poštar donio to.E,reko jesu mi fore ostavili u PM. :twisted:
Ali zato sutra (Ne,neće mi bit mrsko otići sa posla) zatvaram ta dva i onda dok vidim koja bi mi banka odgovarala zatvaram i debitnu kod njih.
Dobio sam od njih obavijest da moram otici potpisati aneks ugovora kojim bi oni naplacivali mjesecno 2KM po racunu. Ukoliko nisam saglasan sa tim, imam 60 dana od dana obavijesti da dodjem u banku, podignem pare i zatvorim racun.

Sad mene zanima hoce li oni naplacivati 2 KM u naredna dva mjeseca, s obzirom da su obavijest poslali 22.09.?
eeeeeee

#1192 Re: Raiffeisen banka

Post by eeeeeee »

channel10 wrote:
valjuga wrote:
Dobio sam od njih obavijest da moram otici potpisati aneks ugovora kojim bi oni naplacivali mjesecno 2KM po racunu. Ukoliko nisam saglasan sa tim, imam 60 dana od dana obavijesti da dodjem u banku, podignem pare i zatvorim racun.

Sad mene zanima hoce li oni naplacivati 2 KM u naredna dva mjeseca, s obzirom da su obavijest poslali 22.09.?
naravno da hoce pa banka je to :izet: :izet:

ja sam zatvorio racun i presao u drugu gdje je to jos uvijek besplatno niko to ne naplacuje...

p.s. i obavezno napisite radi cega ga zatvarate racun
sokkia

#1193 Re: Raiffeisen banka

Post by sokkia »

nisam nešto baš u toku,al kako mi se cini da im je voda ušla u uši :D
generalno, ja nisam imao problema sa njima osim što su jednom zvali za ratu (koje sam na svu srecu odkvito) koja je kasnila tek par dana. 8-)
Truba

#1194 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

35 minuta čekanja da zatvorim štednu
15 minuta u pogrešnom redu :D ali ne bi bilo bolje ni da sam u ispravnom jer su dva lika ugnjavila one žene što rade u kancelarijama
kad sam trebao doći na red prestala je jedna raditi u kancelariji
pa sam još čekao
lik ispred donio 3 knjižice da zatvori ali ne može sve samo svoje
lik poslije mene pita koja je procedura... ako imate novaca trebate dići...
kaže nemam ni dinara... al neki tamo naglasak :D

uglavnom 35 minuta čekanja za posao od minut
probuše je i to je to :D
mirzet87sa

#1195 Re: Raiffeisen banka

Post by mirzet87sa »

Black swan wrote:35 minuta čekanja da zatvorim štednu
15 minuta u pogrešnom redu :D ali ne bi bilo bolje ni da sam u ispravnom jer su dva lika ugnjavila one žene što rade u kancelarijama
kad sam trebao doći na red prestala je jedna raditi u kancelariji
pa sam još čekao
lik ispred donio 3 knjižice da zatvori ali ne može sve samo svoje
lik poslije mene pita koja je procedura... ako imate novaca trebate dići...
kaže nemam ni dinara... al neki tamo naglasak :D

uglavnom 35 minuta čekanja za posao od minut
probuše je i to je to :D
Koja je to poslovnica? Ova na grbavici je spora, prespora.. Radile su 2 zene, sad jedna :oops: Ma najbolje je rano ujutru, prije 9, zavrsiti sve.. Nigdje ziva roba :D
channel10

#1196 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Cujem da se ne mora cekati za zatvaranje racuna, nego se samo ostavi stedna/kartica i popuni neki formular. Istina ili ne ?
Truba

#1197 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

moraš ličnu dati
poslovnica kod forina :D

nekoj curi...poznat mi facom s izlazaka ali je grohnula
pojelo karticu i žali se ne zovu pet dana
dadoše joj karticu a ona odmah u bankomat
eto je :D opet pojelo
kažu joj dođi u utorak :D
channel10

#1198 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Black swan wrote:moraš ličnu dati
poslovnica kod forina :D

nekoj curi...poznat mi facom s izlazaka ali je grohnula
pojelo karticu i žali se ne zovu pet dana
dadoše joj karticu a ona odmah u bankomat
eto je :D opet pojelo
kažu joj dođi u utorak :D
:D

Za ovo u vezi zatvaranja racuna sam cuo od jedne djevojke i kaze samo joj uzeli stednu i dali da popuni neki formular i to je bilo to. Meni malo neobicno zvucalo s obzirom da sam prije godinu dana kod njih zatvorio racun i debitnu karticu gdje sam cekao vise od 2 sata da to sve obavim.

Znaci da je istina oko brzine zatvaranja :) . Odoh odmah u ponedjeljak da i taj problem rijesim...
Saka

#1199 Raiffeisen banka

Post by Saka »

Ma ne pada mi na pamet da idem tamo i da cekam. Nemam nista na racunu, nek ga ukinu sami ako hoce, ako nece bas me briga. Naplacivati mi ne mogu jer nikad nisam dao saglasnost za to. Na ugovoru ne pise da se naplacuje a anex nisam potpisao tako da... Mogu da ga puse.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1200 Re: Raiffeisen banka

Post by arman1 »

Saka wrote:Ma ne pada mi na pamet da idem tamo i da cekam. Nemam nista na racunu, nek ga ukinu sami ako hoce, ako nece bas me briga. Naplacivati mi ne mogu jer nikad nisam dao saglasnost za to. Na ugovoru ne pise da se naplacuje a anex nisam potpisao tako da... Mogu da ga puse.
Imaš l limit? Lafe ukini ti to. Mogu se za 3 godine pozvati na opšte uslove poslovanja.
Post Reply