GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_ado_

#1176 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _ado_ »

suspect_zero wrote:Čini mi se da čujem tramvaj kako mota na Vijećnici? :? :roll:
ja sam krenuo oko 21:15 sa Carsije, prosao citav grad, i dosao do predgradja :) (Ilidza), i nisam vidio ni jedan tramvaj, kombi ili autobus GRASA. Vidio sam samo jedan autobus Centrotransa na Pofalicima. Tako da tu pricu o voznji veceras mogu okaciti macku o rep. To ce oni poceti od sutra, polahko. Dok im se slegne piva koju su cugali ova dva dana. A narod ce da ceka sljedeci strajk, i popustanje vlade koja me razocarala. Glasao sam od svoje 18. na svim izborima za taj SDP, na sljedecim cu dobro da razmislim. Pa nek oni i dalje popustaju stoki, umjesto da su prekinuli te ucjene jednom zauvjek, i bar na taj nacin dobiju povjerenje gradjana. Ne ocekujem da prek noci rijese maloljetnicki kriminal, pucnjave itd. aL ovo su vala mogli.
Last edited by _ado_ on 28/09/2011 22:16, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#1177 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

evo kazu prikaze iz grasa da su celave gume na tramvajima i da cijela drzava treba da se digne....................graĐŽani su kaze jedan slino poĆeli razmjevati al kaze on veČina ne razumi :D oj koji krkani tamo rade
sheilak

#1178 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sheilak »

evo prijatelj mi kaze da tramvaji ne voze...barem jos ne. :roll:
suspect_zero

#1179 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suspect_zero »

Evo sada nešto trune na FTV :roll:
kvazili

#1180 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kvazili »

Dobro cujes pasa moj a evo svima koji su pljuvali po GRAS-u UPRAVO NA FTV MINISTAR LULIC je priznao da su za ovakvu reakciju uposlenika GRAS-a krivci oni u VLADI KANTONA -jer ih je novinar bas pricepio :D
vjesticanametli

#1181 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

fuj bagra jedna..............krivca nema a onaj lulek kaze da to nije bitno jer eto imaju grOĐŽani prevoz opet :shock: oj magarac ko plati kartu :D
to je to

#1182 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by to je to »

obelix1 wrote:
cappy_tempo wrote:pa sto onda imate direktora majke ti obelixe? valjda taj direktor treba da se brine o vasim platama,doprinosima i tako dalje,a ne vlada. kad bi vlada o svemu brinula onda ni jedna kantonalna firma ne bi imala direktora.
Direktora GRASa i sve druge direktore komunalnih firmi bira vlada a ne radnici, jebo vas regres i topli obrok samo se o tome priča a ljudi djecu nemogu povest kod doktora zbog pizduna
šta ti misliš da je vozač zaletio autobus u onu cvjećaru, majmuni kočnice su otkazale nije ih vozač pokvario nego su dotrajale i nema drugih da se zamjene sve vas GRAS vozi u takvim autobusima.Ko profitira uništavanjem GRASA, radnici sigurno ne Centrotrans vjerovatno pizduni sigurno de malo mučnite glavom. nisu sve što u ovom gradu nevalja revizori, sandžaklije i sl.
Nisi mogao naći bolji primjer profesionalnosti i stručnosti GRASOVIH vozača - baš za ovu "zgodu" slučajno znam da je vozač kriv, pokvario kočnice, doduše nije namjerno nego majstorisao po novom autobusu.
vjesticanametli

#1183 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

kvazili wrote:Dobro cujes pasa moj a evo svima koji su pljuvali po GRAS-u UPRAVO NA FTV MINISTAR LULIC je priznao da su za ovakvu reakciju uposlenika GRAS-a krivci oni u VLADI KANTONA -jer ih je novinar bas pricepio :D
dobices regres i za 3 mjeseca opet isto kakanje ............je*** se vise
cappy_tempo

#1184 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

a ugrozeni iz grasa ne zna koje kriv,koga kriviti,sto su strajkovali uopste...
vjesticanametli

#1185 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

:lol: :lol: :lol: :lol: pa rekao ti je da su krive prosle vlade i da covjek nije imao vremena vidjet sta to bi :D
Filter

#1186 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Filter »

cappy_tempo wrote:a ugrozeni iz grasa ne zna koje kriv,koga kriviti,sto su strajkovali uopste...
znaci, od sutra su sve linije u punom kapacitetu ... ili nisu :D :D :D

bagra :x
Nisrin

#1187 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:10, edited 1 time in total.
Unbelievable

#1188 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Unbelievable »

Meni nikako nije jasno gdje njima idu pare od mjesecnih kupona; nit odrzavaju vozila niti su redovni. Kada se desi da nema busa na nekoj liniji na kojoj bi trebao biti redovan, gospoda se ne javlja na telefon :x :x
Control panel

#1189 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

Nisrin wrote:Dio vozila KJKP GRAS već iza 20 sati bit će ponovo u prometu, a ujutro bi gradski prijevoz trebao raditi u punom kapacitetu, kazao je premijer KS Fikret Musić.

Rezultat je ovo višesatnih pregovora Vlade KS-a i predstavnika KJKP GRAS-a.

Međutim na ulicama Sarajeva u prometu su samo trolejbusi .

Amir Muminović , predsjednik sindikata GRAS-a kazao je kako se nada da će tramvaji i autobusi također izaći na ulice, s tim, kako je kazao, da se moli da će se to desiti.

No, očigledno je da ne može garantovati , te da se u tom preduzeću ne zna, da li je štrajk zaista okončan.

Sutra će se o svemu očitovati i Općinski sud u Sarajevu , kojem je Uprava GRAS uputila zahtjev za razmatranje zakonitosti štrajka gradskog saobraćaja.

TVSA :x :x :x :x
ko je sad ovaj. ja ih do sada nabrojah cetvoricu.
Reglan

#1190 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

A nek spoje do ponedjeljka,taman da malo odmorim od ove skole. :D
mahalas505

#1191 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

kvazili wrote:Dobro cujes pasa moj a evo svima koji su pljuvali po GRAS-u UPRAVO NA FTV MINISTAR LULIC je priznao da su za ovakvu reakciju uposlenika GRAS-a krivci oni u VLADI KANTONA -jer ih je novinar bas pricepio :D
Pa naravno da je kriva vlada. Samo neki ovdje misle da su najveci krivci radnici. Da je uprava GRAS-a izabrana po strucnoj, a ne po politickoj liniji, bila bi sasvim druga prica. Niti je problem monopol, niti skupe karte, problem je menadzment kompanije i onaj koga bira.
Better Man

#1192 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Better Man »

mahalas505 wrote:
Pa naravno da je kriva vlada. Samo neki ovdje misle da su najveci krivci radnici. Da je uprava GRAS-a izabrana po strucnoj, a ne po politickoj liniji, bila bi sasvim druga prica. Niti je problem monopol, niti skupe karte, problem je menadzment kompanije i onaj koga bira.
Ima odgovornosti Vlade, ali prije svega odgovoran je menadzment firme, pa i jednim djelom sami uposlenici. Monopol jeste takodje jedan od glavnih problema, jer da nema monopola, tj. da Gras ima konkurenciju nikad se ovakve stvari ne bi desavale i Gras bi bio na zdravim nogama ili bi propao. Ne bi mogli ucjenjivati. Vlada je napravila gresku sto nije u ovoj situaciji dala npr. Centrotransu da moze voziti na svim Grasovim linijama i da mogu koristiti sva njihova stajalista i na taj nacin da se stvori zdrava konkurencija, pa nek bolji pobjedi.
valterbranisarajevo

#1193 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by valterbranisarajevo »

Dnevnik BHT...

Predstavnik sindikata Muminović: Ništa od tramvaja. Neki radnici su nezadovoljni sporazumom pa da ne bi došlo do incidentnih situacija sve je odgođeno za sutra....Po njemu sindikat nije organizovao štrajk nego su ga organizovali samoinicijativno radnici. Na ovu foru će se vaditi sutra na sudu...Totalna anarhija. Koliko laži i smutnje u kratkom vremenu.... :oops:
Better Man

#1194 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Better Man »

valterbranisarajevo wrote:Dnevnik BHT...

Predstavnik sindikata Muminović: Ništa od tramvaja. Neki radnici su nezadovoljni sporazumom pa da ne bi došlo do incidentnih situacija sve je odgođeno za sutra....Po njemu sindikat nije organizovao štrajk nego su ga organizovali samoinicijativno radnici. Na ovu foru će se vaditi sutra na sudu...Totalna anarhija. Koliko laži i smutnje u kratkom vremenu.... :oops:
Odgovornim se moraju odrediti sankcije i Vlada sad ima jedinstvenu priliku da se obracuna sa svim anomalijama u Grasu i da sprijeci da se u buducnosti nikad vise ne desi saobracajni kolaps, u protivnom ovakve stvari ce se iduce desavati.
valterbranisarajevo

#1195 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by valterbranisarajevo »

A ovdje se jasno vidi ko je pozvao radnike u štrajk...Boje se sudskih sankcija....

Predsjedništvo Sindikata komunalne privrede KJKP GRAS Sarajevo donijelo je odluku o stupanju radnika GRAS-a u štrajk u ponedjeljak u ponoć.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110926078
mahalas505

#1196 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

Better Man wrote:Odgovornim se moraju odrediti sankcije i Vlada sad ima jedinstvenu priliku da se obracuna sa svim anomalijama u Grasu i da sprijeci da se u buducnosti nikad vise ne desi saobracajni kolaps, u protivnom ovakve stvari ce se iduce desavati.
Samo je mali problem sto je vlada izabrala taj isti menadzment :dance: :mrgreen: . Priznanje da imaju te anomalije bio bi direktan udar na sebe.

Malo cu se nadovezati na predhodni post, da monopol nije toliki problem, posto je javni trasnport specifican(ima tu velika socijalna nota), i vecina evropskih metropola ima jednog javnog prevoznika. Ali je problem sto kod nas nije nista regulisano kako treba, zato i imamo ovaku situaciju.

Centrotrans kao prevoznik je gori nego Gras, pogledaj te malo njihov monopol na autobusku stanicu.
Mikado

#1197 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mikado »

mahalas505 wrote:Centrotrans kao prevoznik je gori nego Gras, pogledaj te malo njihov monopol na autobusku stanicu.
:thumbup: Stanica odron odrona, a oni još naplaćuju ulaz na perone. Mnogi kontaju da će oni u gradski prijevoz ubacit autobuse sa 5 zvjezdica, a kad bi dobili linije, našli bi i oni barake, ko što su oni GRAS-ovi prahistorijski IKARUS-i. :mrgreen:

Sto se tice GRAS-a, meni nesmeta sto sam pjesacio 2 dana do posla i nazad ( 9 stanica i nije previše), jer znam da su radnici tamo u teškoj situaciji, a u našoj državi izgleda samo radikalni potezi mogu nešto promijenit. Valjda je došlo konačno vrijeme da se tamo zavede red i da dobijemo bolju uslugu u javnom gradskom prijevozu.
The Realist

#1198 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Ima li šansi da se svejedno pokažnjavaju odgovorni i da se krene sa smanjivanjima plata, otpustima radnika i ostalim stvarima koje su potrebne?

Sud znači svejedno donosi sutra odluku?
The Realist

#1199 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Mikado wrote: Sto se tice GRAS-a, meni nesmeta sto sam pjesacio 2 dana do posla i nazad ( 9 stanica i nije previše), jer znam da su radnici tamo u teškoj situaciji, a u našoj državi izgleda samo radikalni potezi mogu nešto promijenit. Valjda je došlo konačno vrijeme da se tamo zavede red i da dobijemo bolju uslugu u javnom gradskom prijevozu.
Samo što su neke ljude debelo zaznuli i ogromnu štetu im nanijeli.

Da policija i zdravstvo naprave TOTALNU obustavu rada, vidio bih onda ko bi se složio sa njima i ko bi podržavao njihove zahtjeve, a GRAS-ovci imaju primanja bolja i od jednih i od drugih.
mahalas505

#1200 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

The Realist wrote:Ima li šansi da se svejedno pokažnjavaju odgovorni i da se krene sa smanjivanjima plata, otpustima radnika i ostalim stvarima koje su potrebne?

Sud znači svejedno donosi sutra odluku?
Odgovor na prvo pitanje je NE.
Drugo nije ni relevatno toliko, jer kakvu bi to odluku mogli donijetu ovi nasi sudovi, neku logicnu sigurno ne.
Post Reply