rahmanjin wrote:
Ti branis nekome da iskaze svoje misljenje, i to jos kasnije potvrđujes i odobravas samo zbog njegove nacionalne pripadnosti. Ja ne razmisljam na taj nacin. Toliko od mene, ne mislim nastavljati ovu polemiku, uzivaj u toru.
Ti si sada preso na uvrede,cime sam ja i kada podrzao etnicke torove? Ako nades i jedan post medu ovim mojih nekoliko hiljada postova,ja cu se zauvijek samobanirati sa ovog foruma
Ja ne osporavam pravo nekome da kritikuje rad necega sto je upereno protiv njega i njegovih interesa,bez obzira o kome se radilo i ko stoji iza toga,ali necu dozvoliti da se bosnjacima koji su proganjani generacijma samo zbog toga sto su a kojih je vise od dva-tri puta van BiH nego u BiH i koji nista manje ne vole drzavu BiH i sve njene gradane, uskracuje njihova legitimna zelja i pravo da ima svoj BANU ili da im to neko osporava zato sto on smatra da je to dobro za njih a sam nije Bosanjk,Izgleda da bi im odredivali sta je dobro za njih kao nekada,taj vakat je odavno prosao ali ne u nekim glavama,
Ja ne zelim da osporim ono sto svako smatra da je dobro za njega,Takode podrzavam i zelim da nasa zajednicka ANU BiH ojaca i da radi uistinu za sve nas,mnogo bolje,transparentinije i da se bori za nasu zajednicku drzavu i nista manje moja prava na nju, nego podjedanko kao zajednicku drzavu svih njenih gradana koji je osjecaju i prihvataju svojom,.....
Ako BANU bude zloupotrebljena u druge svrhe i ne bude radila i interesu Bosanjaka za sto je i formirana,prvi cu biti protiv njie i kritikovati njen pogresan rad,.....
Opet ti ponavljam kritivkovati neciji rada i osporavat demokrtsku volju nekome sto se ne tice njegovog demokratskog izbora organizovanja ono sto zastupa ili zelis je opasno,To bi isto bio bilo kada bi ja sada reko da su svi gradani u BiH Bosnjaci razlicite vjeroispovjesti gledajuci u proslost,manipulisuci njeme i tako osporavajuci drugima pravo da se zovu i izjasnjavaju kako se osjecaju ili proganjao vjernike ili ateiste,itd.....
Ne zaboravi da je Bosnjacima osporavano pravo na Nacionalno izjasnjavanje,nakon uspostave KSHS,kada su imali izbor da se izjasne kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovjetsi ili neopredjeljeni,pa im je potom dozvoljno u vreme komunistickog rezima da budu Muslimani sa velikim (M) kao nacija a sto je bila podvala i ubleha jer je tada treca etnicka zajednica u SFRJ svedena na obicnu vjersku skupinu,jer kao Musliman nigdje nisi teritorijalno vezan vec je to zajednicki naziv za narod koji praktikuje vjeru Islam,....
To se nastavlja i danas od strane onih ideologija koje su ih zeljele bioloski pocisiti i drzavu im unistiti,.......A svako nacionalno osvjescenje i nacionalno jacanje Bosnjaka se pokusa predstaviti kao provokaciju,opasnost,ekstremizam,radikalizam i fundamentalizam,a njihova demografija poziv i opravdanost za novo ostrenje kama kako to njihovi osvetnici nad Turcima shvate i protumace