BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
amrica

#1176 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by amrica »

sto rece ahmmed, nonsens...

Meni je najveci sto se ug ili nvo zove anu :roll:

i jos anu i reisovi :-?

pa tek mufty poznat po dugim cijevima i pucanju oko dzamija :-?

i jos onda dolazi famozni telegram, koji nigdje nije objavljen, od neke od zvanicnih europskih anu o cestitanju i blabla... formiranju neke nvo... :oops:

A gdje je tu DANU, Dobrinjska anu? Ispunjava sve uslove kao i banu :-)

Ili ja sad oformim ug koje se zove Republika moja bosna i UN mi posalju cestitke :D
amrica

#1177 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by amrica »

Dalje, pise bosnolog, to ce finansirati Bosnjaci... Koji ba Bosnjaci?

Ko je dosad finansirao ovaj cirkus? Koliko je ovo kostalo do sad, a koliko ce tek kad se halka preseli u Sarajevo?

Odkud pare?

Narod gladan i tamo i 'vamo

a reis i mufty jos gladniji vlasti, moci i para, sve preko ledja naroda.
hercegovac_pravi

#1178 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by hercegovac_pravi »

Hemel wrote:
JoseMujica wrote:
Hemel wrote:
a da samo ovo dvoje zamijenis i dobit ces svrhu nastanka BANU-a...
Da BANU argument i jeste što može RS more i Sandžak. Samo ta iluzija nema utemeljenje u stvarnosti jer ustavno pravna pozicija RS-a jeste da imamo državu u državi (nemojte mene krivit za to već Aliju i Hareta), dok Sandžak nema nikave institucionalne poluge da handri Srbiju kao Rs BiH, osim da Mufty glumi Martina Lutera na TV-u.

Zato sam gore i spominjao NATO. Bez ikakvog rezervnog plana i spremnosti da ideš do kraja ne ulaziš u ovakve zajebancije, posebno imajući u vidu historijsko iskustvo BiH i samih Bošnjaka sa Srbijom i vojskom RS. Ako se misli da Sadžak more ko Kosovo...valjda more , mislim sve more u životu....ali kolika je prihvatljiva kolateralna šteta u ljudskim životima? Plavšićka je za srpsku državu hladno otpisala 6 miliona Srba svojevremeno :-) Imal Bošnjaka u Sandžaku toliko?

Ne čačka se mečka brez spremne nularice. Ako nemaš nularice bolje tišu ili razligu.
ne zelim mnogo polemisati na ovoj temi jer imamo precih problema nego sto je desavanja u sandzaku...
ceric odlazi ali prije tog odlaska da mu se cuje avaz jos malo.
neko je namignuo na formiranje akademije radi destabilizacije srbije. taj neko ce zatezati i popustati u zavisnosti kako se situacija u bih bude odvijala ili mozda situacija oko vojvodine ili kosova. slazem se da se stim ne treba igrati odnosno zivotima ljudi koji mogu biti kolateralna steta.

sto rece @Ahmmed, svako danas koristi ime ''Bosnjacki'' i za to imamo probleme.
Upravo moja poenta...hvala :thumbup: ............i tu sva prica oko BANU moze prestati...
hercegovac_pravi

#1179 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

amrica wrote:Dalje, pise bosnolog, to ce finansirati Bosnjaci... Koji ba Bosnjaci?

Ko je dosad finansirao ovaj cirkus? Koliko je ovo kostalo do sad, a koliko ce tek kad se halka preseli u Sarajevo?

Odkud pare?

Narod gladan i tamo i 'vamo

a reis i mufty jos gladniji vlasti, moci i para, sve preko ledja naroda.
Ovo SIGURNO neces placati ni ti ni ja...
homar

#1180 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by homar »

Što je ovaj forum pogodan da ljudi iznesu svoje frustracije. Neka mirnije će spavati.
Bosnolog

#1181 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Opet izvrces stvari. TI si osporio covjeku za kojeg si rekao da nije Bosnjak da komentarise BANU,sta je to, kako to nazivas? Demokratija? Onda sam ja rekao po TVOJOJ analogiji ni ti ne trebas da komentarises SANU. I onda ide tvoja prica o BANU itvoje misljenje o BANU sto mi apsolutno ne smeta, jer za razliku od tebe ja cu saslusati svakoga i necu mu osporavati misljenje bez obzira kojem narodu pripada.
Moje je misljenje i to sam rekao na zakljucanoj temi da je ovo los potez za Bosnjake, jer se sa ovakvim rukovodstvom u BANU svode na vjersku skupinu[/size], a to pretpostavljam nije nikome cilj.
:shock:
Ti si taj koji izvrces svo vrijeme stvari,gdje sam ja iznio da Srbi nemaju pravo da imaju svoju SANU,ko sam ja na kraju krajeva da im to osporim,Kritikovati rad SANU je nesto drugo a pogotovu ako ta ideologija nanese i konstantno nanosi meni zlo meni,mom narodu i mojoj drzavi, izivini molim te ako je kritika SANU bolesnika uvreda za njene stovatelje.....

SANU je drzavna institucija koju finasiraju gradani Srbije svojim placanjem poreza,kao i ANURS u genocidnom Ausvicu koju takode finasiraju gradani Ausvica a medu kojima i zrtve te iste SANU i ANURS ideologije i niko ih nije pitao za to niti su imali diskusije po tome,niti je doticni komentarisoa niti otvarao teme po tom pitanju dok se ovdje svrsava i urinise uz povike i samopljuvacinu onako horski u glas po BANU-u te od iste napravili vece zlo od SANU-a....

Sada ti dodes i branis nekoga ko nije Bosnjak,a koji frustriran zbog necega sto njega ne predstavlja i ne tice ga se pljuje po tome i tim istim Bosnjacima koji to podrzavaju iako ta NVO koju on nece placati nije nista uradila protiv njega,a koju ti vec poredis sa SANU kao da je vec razbila BiH i unistila Bosnjake.E to je ono sto mi ide na neku stvar a to je izlih Sovinizma prema Bosnjacima u drzavi koja je opstala upravo najvecom zaslugom Bosnjaka za koju su najvise krvarili i zivota polozili,da bi neki koji sebi za pravo uzmu kad got im se digne cuna da pisaju po tim istim Bosnjacima i njihovim interesima,jer im se moze i oni bi im odredivali koji su njihovi interesi,od onoga ko bi im trebao biti Reis i kakvi bi trebali biti vjernici ili sta ce im se desiti ako ne budu bili kakve bi oni voljeli da imaju Bosnjake,......

MIslim da ovakvim ponasanjem upravo najvise pomazu homogenizaciji Bosnjaka i hvala takvima na tome,.....
hercegovac_pravi

#1182 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

JoseMujica wrote:igranje s vatrom jer je Srbija u daleko boljoj poziciji da razbija BiH nego bilo ko iz BiH Srbiju. Malo si odletio u oblake pa želje drastićno odskaču od mogućnosti. Što bi naš prost narod reko: ne čačka se mečka u p.... brez prijeke potrebe i brez nularice u ruci.

meni više liči na preslik BANU stvarnosti ovo kako je Jonny Š. opjevao : "treba ti lova, kradi od svoga" ;-)
Jest ali u zutu sto bi u nas rekli.....Da je tzv. srbija u mogucnosti da uradi bilo sta ne bi sada cmizdrili o "vekovnoj nepravdi" poznatijoj kao Kosovo.
Da ti pojednostavim...klin se klinom izbija. Dokle god ljudi, narod u tzv srbiji ne shvati da je opstanak tzv. srbije (ili onog sto se danas iz nekih cudnih razloga tako zove) na veoma krhkim nogama, mira ili stabilnosti u ovome regionu nece biti...ili sto neki pametni ljudi davno rekose.."slaba "srbija" miran Balkan..
hercegovac_pravi

#1183 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

homar wrote:Što je ovaj forum pogodan da ljudi iznesu svoje frustracije. Neka mirnije će spavati.
Ne vidim da se bas puno ljudi iz "boljeg" entiteta javlja na ovome forumu..dakle osnovica ti je klimava..
amrica

#1184 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by amrica »

hercegovac_pravi wrote: Jest ali u zutu sto bi u nas rekli.....Da je tzv. srbija u mogucnosti da uradi bilo sta ne bi sada cmizdrili o "vekovnoj nepravdi" poznatijoj kao Kosovo.
Da ti pojednostavim...klin se klinom izbija. Dokle god ljudi, narod u tzv srbiji ne shvati da je opstanak tzv. srbije[/b] (ili onog sto se danas iz nekih cudnih razloga tako zove) na veoma krhkim nogama[/size], mira ili stabilnosti u ovome regionu nece biti...ili sto neki pametni ljudi davno rekose.."slaba "srbija" miran Balkan..

Hoces da kazes da ce srbije nestati?

I da je zato banu osnovana?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#1185 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

amrica wrote:
hercegovac_pravi wrote: Jest ali u zutu sto bi u nas rekli.....Da je tzv. srbija u mogucnosti da uradi bilo sta ne bi sada cmizdrili o "vekovnoj nepravdi" poznatijoj kao Kosovo.
Da ti pojednostavim...klin se klinom izbija. Dokle god ljudi, narod u tzv srbiji ne shvati da je opstanak tzv. srbije[/b] (ili onog sto se danas iz nekih cudnih razloga tako zove) na veoma krhkim nogama[/size], mira ili stabilnosti u ovome regionu nece biti...ili sto neki pametni ljudi davno rekose.."slaba "srbija" miran Balkan..

jok BANU je napravljen da unisti "multikulti" ..idi djete okani me se svega ti....
rahmanjin

#1186 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote: Opet izvrces stvari. TI si osporio covjeku za kojeg si rekao da nije Bosnjak da komentarise BANU,sta je to, kako to nazivas? Demokratija? Onda sam ja rekao po TVOJOJ analogiji ni ti ne trebas da komentarises SANU. I onda ide tvoja prica o BANU itvoje misljenje o BANU sto mi apsolutno ne smeta, jer za razliku od tebe ja cu saslusati svakoga i necu mu osporavati misljenje bez obzira kojem narodu pripada.
Moje je misljenje i to sam rekao na zakljucanoj temi da je ovo los potez za Bosnjake, jer se sa ovakvim rukovodstvom u BANU svode na vjersku skupinu[/size], a to pretpostavljam nije nikome cilj.
:shock:
Ti si taj koji izvrces svo vrijeme stvari,gdje sam ja iznio da Srbi nemaju pravo da imaju svoju SANU,ko sam ja na kraju krajeva da im to osporim,Kritikovati rad SANU je nesto drugo a pogotovu ako ta ideologija nanese i konstantno nanosi meni zlo meni,mom narodu i mojoj drzavi, izivini molim te ako je kritika SANU bolesnika uvreda za njene stovatelje.....

SANU je drzavna institucija koju finasiraju gradani Srbije svojim placanjem poreza,kao i ANURS u genocidnom Ausvicu koju takode finasiraju gradani Ausvica a medu kojima i zrtve te iste SANU i ANURS ideologije i niko ih nije pitao za to niti su imali diskusije po tome,niti je doticni komentarisoa niti otvarao teme po tom pitanju dok se ovdje svrsava i urinise uz povike i samopljuvacinu onako horski u glas po BANU-u te od iste napravili vece zlo od SANU-a....

Sada ti dodes i branis nekoga ko nije Bosnjak,a koji frustriran zbog necega sto njega ne predstavlja i ne tice ga se pljuje po tome i tim istim Bosnjacima koji to podrzavaju iako ta NVO koju on nece placati nije nista uradila protiv njega,a koju ti vec poredis sa SANU kao da je vec razbila BiH i unistila Bosnjake.E to je ono sto mi ide na neku stvar a to je izlih Sovinizma prema Bosnjacima u drzavi koja je opstala upravo najvecom zaslugom Bosnjaka za koju su najvise krvarili i zivota polozili,da bi neki koji sebi za pravo uzmu kad got im se digne cuna da pisaju po tim istim Bosnjacima i njihovim interesima,jer im se moze i oni bi im odredivali koji su njihovi interesi,od onoga ko bi im trebao biti Reis i kakvi bi trebali biti vjernici ili sta ce im se desiti ako ne budu bili kakve bi oni voljeli da imaju Bosnjake,......

MIslim da ovakvim ponasanjem upravo najvise pomazu homogenizaciji Bosnjaka i hvala takvima na tome,.....
Covjece Boziji ti stvarno ne znas sta pises. Ja ne govorim da ti osporavas da Srbi imaju SANU ( ako ti osporavam u bilo kojem postu, navedi ja cu ti se izviniti ) nego govorim da ti ne mozes da osporis nekome ko nije Bosnjak da komentarise BANU. I to si opet osporio u svom postu. I ti sebe nazivas demokratom, covjekom koji zeli multi-kulti BiH.To je tipican primjer sovinizma, branis nekome ko je iz drugog naroda da komentarise BANU.
A ti nastavi i dalje da zivis u svom toru i ne daj nikome drugom bilo sta pa ni pravo na misljenje.
Bosnolog

#1187 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by Bosnolog »

amrica wrote:

Nemoj da brines za Srbiju ona je nebeska i neunistva u stvari samounistava,....... :mrgreen:
ČESTITKA PREDSJEDNIKA BANU TURSKOM PREMIJERU
Autor: MINA
Objavljeno: 15. June 2011. 14:06:13

Predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti prof. dr. Ferid Muhić uputio je predsjedniku AK partije i premijeru Republike Turske Redžepu Taipu Erdoganu čestitku u povodu pobjede na općim izborima u Turskoj.

U čestitki predsjednika BANU se kaže:
-Veoma poštovani,
Velika mi je čast, u ime novoosnovane Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, izraziti Vam najiskrenije čestitke u povodu Vaše pobjede na proteklim općim izborima u Republici Turskoj.
Uvjerljiva pobjeda Vaše stranke izvor je radosti za narod Republike Turske ali i za nas Bošnjake i druge muslimane, kao i sve slobodoljubive narode u okruženju.
Neću pretjerati ako kažem da je ovo uistinu historijska pobjeda koju mi razumijemo kao novu stranicu uloge Turske u regionu i svijetu.
U ime svih članova Akademije želimo Vam puno uspjeha u Vašoj civilizacijskoj misiji, uvjereni da ćemo imati prilike sarađivati na akademskom i drugim poljima od značaja za turski i bošnjački narod
.
:thumbup:

Evo castim jednom sevdalinkom za nocno opustanje,...... :mrgreen:
rogoz

#1188 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by rogoz »

Kad ce taj kijametski dan... :D
hercegovac_pravi

#1189 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Bosnolog wrote:
amrica wrote:

Nemoj da brines za Srbiju ona je nebeska i neunistva u stvari samounistava,....... :mrgreen:
ČESTITKA PREDSJEDNIKA BANU TURSKOM PREMIJERU
Autor: MINA
Objavljeno: 15. June 2011. 14:06:13

Predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti prof. dr. Ferid Muhić uputio je predsjedniku AK partije i premijeru Republike Turske Redžepu Taipu Erdoganu čestitku u povodu pobjede na općim izborima u Turskoj.

U čestitki predsjednika BANU se kaže:
-Veoma poštovani,
Velika mi je čast, u ime novoosnovane Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, izraziti Vam najiskrenije čestitke u povodu Vaše pobjede na proteklim općim izborima u Republici Turskoj.
Uvjerljiva pobjeda Vaše stranke izvor je radosti za narod Republike Turske ali i za nas Bošnjake i druge muslimane, kao i sve slobodoljubive narode u okruženju.
Neću pretjerati ako kažem da je ovo uistinu historijska pobjeda koju mi razumijemo kao novu stranicu uloge Turske u regionu i svijetu.
U ime svih članova Akademije želimo Vam puno uspjeha u Vašoj civilizacijskoj misiji, uvjereni da ćemo imati prilike sarađivati na akademskom i drugim poljima od značaja za turski i bošnjački narod
.
:thumbup:

Evo castim jednom sevdalinkom za nocno opustanje,...... :mrgreen:
I haj sada ti njima objasni da iza Turaka stoji Amerika....jok lakse je "prdit u vodu da klobukovi skacu"...
Koliko je to dobro ili lose, veoma je tesko procijeniti u ovome momentu ali MORA se biti na oprezu
stari grad Visegrad

#1190 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by stari grad Visegrad »

Bosnohercegovac wrote:Posljednja vijest od 6. juna, nema pozdrava i čestitki za sada.

Image

http://www.euro-acad.eu/
Vauu! Vidi zlatne ljiljane kao na nasoj zastavi.
hercegovac_pravi

#1191 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

MuaDib wrote:Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti ili ti BANU nije nikakav problem ni za BiH ni za Bošnjake, ako ćemo suditi po njenom nazivu i pridjevu koji nosi. Međutim kada se uzme u obzir ko su osnivači, ko su inicijatori i ko je u incijativnom odboru, BANU može postati itekako opasna institucija po BiH i Bošnjački narod prvenstveno. Naime uplitanje klera, koji se već podavno služi najprimitivnijm metodama etiketiranja svojih nistomišljenika i to u ime vjere, koji su često i bošnjački intelektualci, ne može biti zdrava osnova za bilo kakv intelektualni, a kamo li naučni, da ne kažem akademski rad. Evo slušao sam malo Filipovića na ALFI povodom osnivanja BANU. Njegova priča je šuplja ko švajcarski sir, njegove ideje su u suštoj suprotnosti sa svim što je govorio do sada. Kako objasniti njegovu izjavu u kojoj kaže da ANU BiH ne može se adekvatno boriti za Bošnjake, jer je to multietnička institucija koja svoje djelovanje temelji na nacionalnom balansu. On time u potpunosti devalvira instituciju ANUBiH, za koju između redova kaže da naučni rad temelji na nacionalnom balansu. Po mom mišljenju to samo doprinosi objektivnom radu, na koji kao takav ne mogu uticati etničke predrasude. Filipović time pljuje po instituciji, u kojoj je postigao svoje najveće uspjehe u životu. Meni se čini da je cjelokupno njegovo djelovanje posljedica njgeovih ličnih frustracija koje je stekao u ANUBiH.
Oko teme BANU-a skrenulo se s pravih stvari, na sporedne. Instituciju ne čini ime, već ljudi koji su u njoj. Ovo sa BANU-om je šprdanje sa naukom, koje kao takvo može najviše štete donjeti upravo onima, zbog kojih je osnovana kako kažu. Kako stvari stoje BANU bi se trebao baviti bošnjačkom historijom, običajima, kulturom, islamom u Bošnjaka, bošnjačkom etnogenezom, bošnjačkom politikom i nacionalnom emancipacijom. To su sve trivijalne stvari koje ne mogu izbaviti Bošnjake iz krize. Znači ljudi koji osnivaju BANU su se fokusirali na vrlo usku zonu djelovanja. Njih po onome što govore ne interesuje ekonomija, tehnologija, medicina, prirodnomatematičke nauke, informatika, već samo teme koje po svom sadržaju su vrlo bliske politikama desnog usmjeranja. Nije li zato indikativno da je Avaz u vlasništvu lidera SBB, koji za sebe smatra da pripada desnoj političkoj opciji, baš na sva zvona podržava BANU. Po mom sudu riječ je o čistoj političkoj manipulaciji i provokaciji, koja služi da obezbjedi rezervno mjesto propalim bošnjačkim kadrovima. Ako je njima stalo da očuvaju bošnjačkog nacionalno biće od različitih nasrtaja, trebaju osnovati Maticu Bošnjačku, po ugledu na slične organizacije drugih slavenskih naroda, koja se i teba baviti stvarima na koje su se fokusirali osnivači BANU-a, dakle historijom, običajima, kulturom, islamom u Bošnjaka, bošnjačkom etnogenezom i bošnjačkom politikom, kao i nacionalnom emancipacijom. Ovo nisu stvari koje su dovoljne za akademiju i to nauka i umjetnosti. Ja nemam ništa protiv Bošnjačkog organizovanja, što mi neki stalno imputiraju ovdje. Ali imam protiv svakog organizovanja koje zluopotrebljava vjeru i naciju, u političke svrhe, a po mom mišljenju to je BANU.
I na kraju jedna mala digresija, kada su pitali uvaženog Predraga Matvekavića šta je dovelo do raspada Jugoslavije. On je dao vrlo jednostavan odgovor, zato što je u Beogradu stolovala Srpska, a ne Jugoslavenska akademija nauka i umjetnosti. Bojim se ako se bude insistiralo na ovakvoj Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti, da sutra neko nekaže da se BiH raspala, zato što je Bošnjačka akademija nuka i umjetnosti srušila Akademiju nauka i umjetnosti BiH.
Shvati covjece da BANU nije osnovana ni zbog Bosne ni zbog Bosnjaka ni zbog istorije ni zbog informatike i ostalih trica i kucina. Osnovana je zbog stvaranja novog kriznog zarista, ovaj put na teritoriji tzv srbije.
amrica

#1192 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by amrica »

hercegovac_pravi wrote:

jok BANU je napravljen da unisti "multikulti" ..idi djete okani me se svega ti....

Nazalost, prvo si u pravu, istina, cilj banu je da unisti sve multikulti :sad:

a drugo

"dijete" :lol: :lol: :lol: :lol:

donosis sud o nekoj osobi na osnovu par slova u nicku :-)

i da te smatram za ozbiljnog coj'ka :run:
hercegovac_pravi

#1193 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

amrica wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Nazalost, prvo si u pravu, istina, cilj banu je da unisti sve multikulti :sad:

a drugo

"dijete" :lol: :lol: :lol: :lol:

donosis sud o nekoj osobi na osnovu par slova u nicku :-)

i da te smatram za ozbiljnog coj'ka :run:
Naravno sve si upravu...prijatno
Bosnolog

#1194 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Covjece Boziji ti stvarno ne znas sta pises. Ja ne govorim da ti osporavas da Srbi imaju SANU ( ako ti osporavam u bilo kojem postu, navedi ja cu ti se izviniti ) nego govorim da ti ne mozes da osporis nekome ko nije Bosnjak da komentarise BANU. I to si opet osporio u svom postu. I ti sebe nazivas demokratom, covjekom koji zeli multi-kulti BiH.To je tipican primjer sovinizma, branis nekome ko je iz drugog naroda da komentarise BANU.
A ti nastavi i dalje da zivis u svom toru i ne daj nikome drugom bilo sta pa ni pravo na misljenje.
Ti se ujedas za vlastiti jezijk i napadas mene sto si se sam ujeo,.....

Osporavati drugom pravo na ono sto on smatra da je u njegovom interesu od univerzitete,posla,religije,pisma ,zivljenja,klinca,palca je sovinizam,Neko ko nije Bosnjak a ko se protiv Bosnjacima i njihovoj zelji da imaju svoju BANU ili sto vec smatraju da je u njihovom interesu iako to doticni ne placa iz svog dzepa je Sovinizam,....

Kritikovati rad BANU ima svako a posebno ako je upereno protiv njega je nesto drugo,do sada se nema sto kritikovati jer nista nisu uradili niti donijeli deklaraciju koja je protiv necijeg interesa osim sto su oformili NVO BANU s ciljem promocije,jacanja i uvezivanaj Bosnjaka kako u BiH tako Regiji i Svijetu,.... i ovdje se najavljuje kijametski dan i nestanak BiH bez koje nema buducnosti niti opstanka tih istih Bosnjaka,..... :shock:

Da li ti razumijes neke stvari ili da ti nacrtam :?: ,....Srbi kao i Hrvati i svi narodi maju prava da osnuju i podrzavaju sve sto je u njihovom interesu ukljucujuci stranke,foklorna drustva ali ne i ugrozavati odnosno osporavati drugima to isto pravo ili im ga nametati,....

Pazi sada da su Bosnajci trazili da se ANUBIH preimenuje u BANU (Bosnjacku,ne Bosanskohercegovcku Akadmiju Nauka i Umjetnosti) i da su trazili da je finasiraju svi BH gradani,tada bi prvi reagovao i osporio takav cin jer bi to bila diskriminacia i nametanje volje bosnjaka drugim etnickim zajednicma i narodima u BiH,....

BANU hoce da nade i uveze sve svoje Bosnjake,koji su proganajni,rastrjerani i zaboravljenin od drzave i nebrige drzave BiH za njima,....Sto je jedan od prioriteta BANU-a a to izgleda mnogima smeta,jer bi najrade da nestanu..... ;-)

Last edited by Bosnolog on 15/06/2011 22:25, edited 1 time in total.
rahmanjin

#1195 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote: Covjece Boziji ti stvarno ne znas sta pises. Ja ne govorim da ti osporavas da Srbi imaju SANU ( ako ti osporavam u bilo kojem postu, navedi ja cu ti se izviniti ) nego govorim da ti ne mozes da osporis nekome ko nije Bosnjak da komentarise BANU. I to si opet osporio u svom postu. I ti sebe nazivas demokratom, covjekom koji zeli multi-kulti BiH.To je tipican primjer sovinizma, branis nekome ko je iz drugog naroda da komentarise BANU.
Ti se ujedas za vlastiti jezijk i napadas mene sto si se sam ujeo,.....

Osporavati drugom pravo na ono sto on smatra da je u njegovom interesu od univerzitete,posla,religije,pisma ,zivljenja,klinca,palca je sovinizam,Neko ko nije Bosnjak a ko se protiv Bosnjacima i njihovoj zelji da imaju svoju BANU ili sto vec smatraju da je u njihovom interesu iako to doticni ne placa iz svog dzepa je Sovinizam,....

Kritikovati rad BANU ima svako a posebno ako je upereno protiv njega je nesto drugo,do sada se nema sto kritikovati jer nista nisu uradili niti donijeli deklaraciju koja je protiv necijeg interesa osim sto su oformili NVO BANU s ciljem promocije,jacanja i uvezivanaj Bosnjaka kako u BiH tako Regiji i Svijetu,.... i ovdje se najavljuje kijametski dan i nestanak BiH bez koje nema buducnosti niti opstanka tih istih Bosnjaka,..... :shock:

Da li ti razumijes neke stvari ili da ti nacrtam :?: ,....Srbi kao i Hrvati i svi narodi maju prava da osnuju i podrzavaju sve sto je u njihovom interesu ukljucujuci stranke,foklorna drustva ali ne i ugrozavati odnosno osporavati drugima to isto pravo ili im ga nametati,....

Pazi sada da su Bosnajci trazili da se ANUBIH preimenuje u BANU (Bosnjacku,ne Bosanskohercegovcku Akadmiju Nauka i Umjetnosti) i da su trazili da je finasiraju svi BH gradani,tada bi prvi reagovao i osporio takav cin jer bi to bila diskriminacia i nametanje volje bosnjaka drugim etnickim zajednicma i narodima u BiH,....
Ti branis nekome da iskaze svoje misljenje, i to jos kasnije potvrđujes i odobravas samo zbog njegove nacionalne pripadnosti. Ja ne razmisljam na taj nacin. Toliko od mene, ne mislim nastavljati ovu polemiku, uzivaj u toru.
popajic

#1196 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by popajic »

Bosnolog wrote: ..
BANU hoce da nade i uveze sve svoje Bosnjake,koji su proganajni,rastrjerani i zaboravljenin od drzave i nebrige drzave BiH za njima,....Sto je jedan od prioriteta BANU-a a to izgleda mnogima smeta..
Bez ikakve zelje da provociram hocu da te upitam - na osnovu cega si tako duboko ubijedjen da je ovo sto ti navodis , zaista stvarni razlog osnivanja BANU ?
- zato sto nam je to svecano saopstila ekipa iz veselog BANU kola ili
- sto bi ti zelio da je tako ?
Ahmmed

#1197 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by Ahmmed »

popajic wrote:
Bosnolog wrote: ..
BANU hoce da nade i uveze sve svoje Bosnjake,koji su proganajni,rastrjerani i zaboravljenin od drzave i nebrige drzave BiH za njima,....Sto je jedan od prioriteta BANU-a a to izgleda mnogima smeta..
Bez ikakve zelje da provociram hocu da te upitam - na osnovu cega si tako duboko ubijedjen da je ovo sto ti navodis , zaista stvarni razlog osnivanja BANU ?
- zato sto nam je to svecano saopstila ekipa iz veselog BANU kola ili
- sto bi ti zelio da je tako ?
Bosnolog bi želio da je tako. jer je jedan fini i iskreni insan :)
jutarnji

#1198 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by jutarnji »

popajic wrote:Bez ikakve zelje da provociram hocu da te upitam - na osnovu cega si tako duboko ubijedjen da je ovo sto ti navodis , zaista stvarni razlog osnivanja BANU ?
Pa ako nije ono sto bosnolog pise, de nama sa jeftinim kartama objasni sta je cilj formiranja ovog hepeka?
-da peru lovu
-da rasparcaju srbiju
-da organizuju izlete na Trebevic
....
...
..
.
-da ti i nosara imate o cemu tarlahat narednih godinu dana :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1199 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by japin_mutapi »

Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti o kako to gordo zvuči ...
Bosnolog

#1200 Re: BANU u službi rušenja BiH!!!!!

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Ti branis nekome da iskaze svoje misljenje, i to jos kasnije potvrđujes i odobravas samo zbog njegove nacionalne pripadnosti. Ja ne razmisljam na taj nacin. Toliko od mene, ne mislim nastavljati ovu polemiku, uzivaj u toru.
:shock: :( :?
Ti si sada preso na uvrede,cime sam ja i kada podrzao etnicke torove? Ako nades i jedan post medu ovim mojih nekoliko hiljada postova,ja cu se zauvijek samobanirati sa ovog foruma :roll:

Ja ne osporavam pravo nekome da kritikuje rad necega sto je upereno protiv njega i njegovih interesa,bez obzira o kome se radilo i ko stoji iza toga,ali necu dozvoliti da se bosnjacima koji su proganjani generacijma samo zbog toga sto su a kojih je vise od dva-tri puta van BiH nego u BiH i koji nista manje ne vole drzavu BiH i sve njene gradane, uskracuje njihova legitimna zelja i pravo da ima svoj BANU ili da im to neko osporava zato sto on smatra da je to dobro za njih a sam nije Bosanjk,Izgleda da bi im odredivali sta je dobro za njih kao nekada,taj vakat je odavno prosao ali ne u nekim glavama,

Ja ne zelim da osporim ono sto svako smatra da je dobro za njega,Takode podrzavam i zelim da nasa zajednicka ANU BiH ojaca i da radi uistinu za sve nas,mnogo bolje,transparentinije i da se bori za nasu zajednicku drzavu i nista manje moja prava na nju, nego podjedanko kao zajednicku drzavu svih njenih gradana koji je osjecaju i prihvataju svojom,.....

Ako BANU bude zloupotrebljena u druge svrhe i ne bude radila i interesu Bosanjaka za sto je i formirana,prvi cu biti protiv njie i kritikovati njen pogresan rad,.....

Opet ti ponavljam kritivkovati neciji rada i osporavat demokrtsku volju nekome sto se ne tice njegovog demokratskog izbora organizovanja ono sto zastupa ili zelis je opasno,To bi isto bio bilo kada bi ja sada reko da su svi gradani u BiH Bosnjaci razlicite vjeroispovjesti gledajuci u proslost,manipulisuci njeme i tako osporavajuci drugima pravo da se zovu i izjasnjavaju kako se osjecaju ili proganjao vjernike ili ateiste,itd.....

Ne zaboravi da je Bosnjacima osporavano pravo na Nacionalno izjasnjavanje,nakon uspostave KSHS,kada su imali izbor da se izjasne kao Srbi ili Hrvati islamske vjeroispovjetsi ili neopredjeljeni,pa im je potom dozvoljno u vreme komunistickog rezima da budu Muslimani sa velikim (M) kao nacija a sto je bila podvala i ubleha jer je tada treca etnicka zajednica u SFRJ svedena na obicnu vjersku skupinu,jer kao Musliman nigdje nisi teritorijalno vezan vec je to zajednicki naziv za narod koji praktikuje vjeru Islam,....

To se nastavlja i danas od strane onih ideologija koje su ih zeljele bioloski pocisiti i drzavu im unistiti,.......A svako nacionalno osvjescenje i nacionalno jacanje Bosnjaka se pokusa predstaviti kao provokaciju,opasnost,ekstremizam,radikalizam i fundamentalizam,a njihova demografija poziv i opravdanost za novo ostrenje kama kako to njihovi osvetnici nad Turcima shvate i protumace :roll:
Locked