zavrzlama wrote:Murisno1 wrote:Skijaš wrote:
Gard prema Dodiku svakako trebamo imati, to bi trebalo ići paralelno sa aktivnostima na entitetskom, kantonalnom ili opštinskom nivou. Ne mora se popuštati Dodiku da bi mogli raditi autoput u Hercegovini.
Fazon je u tome što bi ti i GARD bio kvalitetniji kad bi se više potrudio tamo gdje nemaš smetnji za rad. Onda kad se kurčiš dodiku
i "njegovi" će reći - dobro dodo, čojk koči al čojk ima rezultate. Ja o tome pričam svo vrijeme al ti navalio na nepopuštanje i tačka.
E sad, činjenica da se ne sprovode stvari na entitetskom nivou onako kako bi moglo, s obzrom na kapacitet SDP-a i s obzirom na godinu nakon izbora dodatno motiviše i one protivnike koje su sebi stvorili u ovom hausu na državnom nivou. Ja ti kažem, ja bi isto ovo radio što oni rade na državnom - samo još rigoroznije i žešće, s tim što bi crko da od federacije napravim primjer i bukvicu očitam svakom protivniku države.
tesko da si u pravu....mi u BIH imamao posla sa fasizmom i najgorom vrstom satanizacije jednog naroda,tako da ciscenja svoga praga nece promijeniti one tamo...(ciscenje svoga praga samo jaca probosanske snage u izcekivanju "D DAY""
cetnici ruse sve i jednu bogomolju nesrpsku,na drugoj strani ARBIH ne rusi i na prste jedne ruke se mogu nabrojati srusene srpske crkve od strane legalnih vlasti.....zasto tokom rata i 16 godina poslije rata nije se pojavio neko sa srpske strane da kaze" vidi nas monstruma porusili drugima sve a oni nama nisu nista"...
Budi malo realan. Srbi nemaju nikakverelevantne potencijale u BiH. Srbija je kurva ... to su samo manipulanti. Naša je sreća što srbi u rs-u nisu još malo pametniji.
Nama ne treba čišćenje praga. Nama treba da budemo sila spram njih. Sve predispozicije imamo. Imali smo i više. Hrvati su drugačiji ... oni hoće pare i hoće da rade. Nisu opterećeni toliko baš svim tim pričama. I na kraju krajeva, Hrvatska se prema njima drugačije odnosi.
Cetnici ruse jer mogu, a mogu zato sto ti nemas kapacitet da ih zaustavis, a nemas kapacitet zato sto ga nisi izgradio. E sad, ne možeš bildat svoje mišiće na drugom čovjeku jbg. Sve su stvari bile na našoj strani iako nam se često čini da nisu.
Sve što SDPu treba, da to vide i narodi u BiH i MZ - jeste da od kantona u kojima imaju vlast naprave maksimalno i još više od toga. Ne mora značiti da će se narod promijeniti - ali hoće stanje duha, pa samim tim i odnosi sa komšijama, evropom, a samim tim i samopouzdanje jednih u odnosu na druge. Znači, jednostavno - postani privlačniji svima, u svakom smislu, znaj jasno šta hoćeš - onda komanduj i traži mjesta, državu, ministarstva.